QUOTE(Safira023 @ 2009 02 06, 14:18)
Norėjau aš pasiteirauti, baiginėju savo darbuką ir galvoju kaip su tuo skalbimu. Kaip jūs skalbiate ir džiovinate?m
as taip darau:
1) siuvini isskalauju drungname vandenyje kol dingsta markerio zymes.
2) i voneli isipilu silto vandens (mazdaug 30-37 laipsniu) ir ipilu "fairy"
3) jame isplaunu siuvini kol nelieka jokiu demiu
4) negrezti siuvinio!
5) i frotini ranksluosti siuvinioju ir palaikau koki 10-15 min, kol truputi apdziusta
6) ant frotinio ranksluociuo pasidejus, is blogosios puses, atsargiai lyginu siuvini, protarniais leisdama padziuti
7) lyginu iki kol visai isdziusta medziagyte ir lieka kanva tokia pat standi kaip buvo pirktine
P.S. lyginti atsargiai kad neistampytu medziagyte
QUOTE(sonaciukas @ 2009 02 06, 13:54)
Merkyte, tu norėjai mano siuvinėto "RUDENS" schemos, radau ją, jei vis dar nori parašyk savo emeilo adresą aš tau schemutę įmesiu
Ooo, labai tau ačiū! emerkyte2002@yahoo.com
Aš tai jokių skalbiklių nepilu Neišsitepa man siuvinys O šiaip visą procedūra atlieku taip pat
QUOTE(milka@ @ 2009 02 06, 14:58)
Aš tai jokių skalbiklių nepilu Neišsitepa man siuvinys O šiaip visą procedūra atlieku taip pat
as pilu, nes tai dukra paciumpa , tai suo nosi prikisa prie darbelio vis neisvengiu smulkiu demiu
As tai darbelius Vanish'e mirkau. Man labai patika su juo
Darbelių plovimo instrukcijos
Jei paveiksliukas susitepė, plaukite ji taip:
* Kiekvieną kryžiuku išsiuvinėtą paveiksliuką visada plaukite atskirai NEGALIMA plauti kryžiuku išsiuvinėto paveikslėlio kartu su kitais kryžiuku siuvinėtais darbeliais ar skalbiniais.
* Darbelį plaukite drungname vandenyje, su švelnia valymo priemone ar indų plovimo skysčiu. NENAUDOKITE Woolite ar panašių stiprių valymo priemonių bei chloro baliklių.
* Išskalaukite darbelį švariame vandenyje keletą kartų. Nesijaudinkite, jei vanduo taps spalvotas plaunant, toliau skalaukite švariame vandenyje.
* Darbelį suvyniokite tarp dviejų švarių rankšluosčių, švelniai spausdami, negręžiant NELEISKITE, kad medžiaga susiliestų. Išvyniokite rankšluosčius ir palikite paveikslėlį išdžiūti. NIEKADA nepalikite drėgno darbelio sulankstyto ar suvynioto.
* Darbelį lyginkite jau išdžiūvusį gerąja puse žemyn tarp dviejų švarių rankšluosčių ir lyginkite su šiltu (ne karštu) lygintuvu. Norėdami išlyginti likusias raukšles ar lankstymo linijas, naudokit lygintuvo garo nustatymą.
* Paprastai NErekomenduojama darbelių valyti sausu valymo būdu. Jei esant tam tikroms medžiagoms (t.y. vilnai) gali reikėti sauso valymo, rekomenduojame pasitarti su valyklos darbuotoju, perspėti jį, kad gali būti reakcija tarp siuvinėjimo siūlų dažų ir sauso valymo chemikalų (t.y. benzeno, trichloretileno, ir t.t.)
Jei paveiksliukas susitepė, plaukite ji taip:
* Kiekvieną kryžiuku išsiuvinėtą paveiksliuką visada plaukite atskirai NEGALIMA plauti kryžiuku išsiuvinėto paveikslėlio kartu su kitais kryžiuku siuvinėtais darbeliais ar skalbiniais.
* Darbelį plaukite drungname vandenyje, su švelnia valymo priemone ar indų plovimo skysčiu. NENAUDOKITE Woolite ar panašių stiprių valymo priemonių bei chloro baliklių.
* Išskalaukite darbelį švariame vandenyje keletą kartų. Nesijaudinkite, jei vanduo taps spalvotas plaunant, toliau skalaukite švariame vandenyje.
* Darbelį suvyniokite tarp dviejų švarių rankšluosčių, švelniai spausdami, negręžiant NELEISKITE, kad medžiaga susiliestų. Išvyniokite rankšluosčius ir palikite paveikslėlį išdžiūti. NIEKADA nepalikite drėgno darbelio sulankstyto ar suvynioto.
* Darbelį lyginkite jau išdžiūvusį gerąja puse žemyn tarp dviejų švarių rankšluosčių ir lyginkite su šiltu (ne karštu) lygintuvu. Norėdami išlyginti likusias raukšles ar lankstymo linijas, naudokit lygintuvo garo nustatymą.
* Paprastai NErekomenduojama darbelių valyti sausu valymo būdu. Jei esant tam tikroms medžiagoms (t.y. vilnai) gali reikėti sauso valymo, rekomenduojame pasitarti su valyklos darbuotoju, perspėti jį, kad gali būti reakcija tarp siuvinėjimo siūlų dažų ir sauso valymo chemikalų (t.y. benzeno, trichloretileno, ir t.t.)
Noriu ir as pasirodyti su baigtu darbeliu.
Siuvinejau pirma karta ant lino ir aisku negavau tokio rezultato kokio tekejausi
Siuvinejau pirma karta ant lino ir aisku negavau tokio rezultato kokio tekejausi
QUOTE(sirdelle @ 2009 02 06, 15:24)
Noriu ir as pasirodyti su baigtu darbeliu.
Truputi ištempta širdelė atrodo, ar aš klystu
merginos, kur jus perkate Mill Hill karoliukus?
QUOTE(milka@ @ 2009 02 06, 14:33)
Truputi ištempta širdelė atrodo, ar aš klystu
Aha istempta
Kai buvau puse issiuvinejus tik tada supratau,kad negausiu tokio rezultato koks paveikslelyje,ardyti nebesinorejo.Idomu jei buciau medziaga kitaip paemusi,turbut butu isplesta sirdele
sirdelle, man yra taip buvę. Radau namie seno lino gabaliuką ir adatinę sugalvojau pasidaryti. Besiuvinėjant pamačiau, kad nelygūs kryžiukai gaunasi, išsitempia kaip tau. Vietoj kvadrato gavosi stačiakampis Prastas linas buvo. O ant kokio tu siuvinėjai?
Šiaip labai graži širdelė. Nežinant gali pagalvot, kad taip turi būti. Bet kai žinai...
Šiaip labai graži širdelė. Nežinant gali pagalvot, kad taip turi būti. Bet kai žinai...