Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas- tai, kas mus žavi

QUOTE(sandycandy @ 2009 05 31, 00:27)
kas megsta prabanga, rifus , neikyrius vietinius, tas renkasi Sheikh.
kas nori tiesiog pigiau ir pamatyt tikra egipto vietiniu gyvenima, prasom - hurgada.
Papildyta:
beje, kaip jums patinka autobusai kelionem i kaira ir pan?
as galvojau isprotesiu. kojom vietos nerasta. o jei prieki sedintis atsilosia, tai toks jausmas kad atsigulia tau i klebi  blink.gif 
visos tos keliones po keliolika valandu butu nieko, jei tik iseitu kojeles istiest. beje mano ugis tik 170cm  biggrin.gif

O Hurgadoj dar įkyresni blink.gif ? Na aš Šarm el Šeiche jaučiausi labai nejaukiai dėl jų dėmesio bei įkyrumo ax.gif, nors sutikome ir labai mandagių bei draugiškų egiptiečių thumbup.gif . Beje, ilsėjomės ir visur kartu vaikščiojom su vyru ir rengiausi kuo uždaresniais rūbais (vykom žiemą, kai ne taip karšta)biggrin.gif . Aš įsivaizduoju kokio dėmesio susilaukia merginos be vyrų ir "pusnuogės" biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(angellukas @ 2009 06 02, 10:11)
O Hurgadoj dar įkyresni blink.gif ? Na aš Šarm el Šeiche jaučiausi labai nejaukiai dėl jų dėmesio bei įkyrumo ax.gif, nors sutikome ir labai mandagių bei draugiškų egiptiečių thumbup.gif . Beje, ilsėjomės ir visur kartu vaikščiojom su vyru ir rengiausi kuo uždaresniais rūbais (vykom žiemą, kai ne taip karšta)biggrin.gif . Aš įsivaizduoju kokio dėmesio susilaukia merginos be vyrų ir "pusnuogės" biggrin.gif .

Visos vienodai gauna dėmesio, drabužių kiekis reikšmės neturi biggrin.gif O praeiti per juos labai lengva, nereguoti į juos ir tiek. Draugiški ir padorūs gatvėj nesikabinėja su jais palaipsniui ryšis užsimezga susikirtus keliams ir kaikas lieka draugais ilgam laikui su kuriais visada atvažiavus malonu susitikti. Daug ką parodo iš neturistinės programos. Ir jokių imtymių santykių čia nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MONRO @ 2009 05 29, 15:46)
o man va beskaitant idomu pasidare, kodel vieni renkasi poilsi Hurgadoje, kiti Sarm El Seiche. pati buvau tik karta Seiche. Idomu butu suzinoti nuomone tu, kurie buvo Egipte ne karta ir gali pasakyti savo nuomone apie abu kurortus. zinau tik tiek, kad Seichas moderniskesnis, bet gal yra dar kokiu pliusu ir minusu  g.gif . kur labiau verta gryzti ?

Jūsų vietoj rinkčiausi Hurgadą, kad galėtumėt pati savo akimis pamatyti ir palyginti...
Aš 2 kartus buvau Hurgadoj ir 4 kartus Šeiche. Man labiau prie širdies Šeichas, nes Hurgada- tai miestas, kuriame gyvena nemažai vietinių, o didžiosios dalies supratimas apie tvarką, kaip žinia, savitas... Šeiche buvot, tai matėt, kad ten yra turistams sukurtas kampelis... man čia esminis skirtumas... daugiau ramybės, tvarkos ir mažiau įkyrumo... Plius, kad povandeninis pasaulis tikrai gerokai įspūdingesnis, nei Hurgadoj...
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 06 02, 20:14)
Egipte niekada negeriu gėrimų su ledukais, net dantų nesivalau krano vandeniu, o valgau viešbuty viską... bet... niekada nevažiuočiau į mažiau nei 4 žvaigždes. Tai čia grynai tokia asmenine nuomonė ir geras nusiteikimas per 6 kartus rūpesčių didelių nepadarė... nors buvau ir  nestuke.gif , ir su kūdikiu. Tiesa, vienąkart po kelionės į Kairą teko paviduriuoti, bet nuvežė valgyt į tokią ne itin patrauklią vietą ir padariau klaidą, kad valgiau ten šiek tiek daržovių... kitąkart tokiu atveju apsiribočiau tik ryžiais ar kokia bandele...
Žodžiu, atsipalaiduok ir nusiteik mėgautis kelione... viskas bus gerai... 4u.gif

Kur maitino Kaire? Man irgi butent po jo prasidejo problemos ....
Atsakyti
O aš važiuoju ir į 3* ir į 2* viešbučius. Valgau viską ir daržoves butinai. Dantis plaunu su vandeniu iš krano, žinoma jokiu būdu nenuryju biggrin.gif . Pirkau duonos iš vietinės kepyklos, pirkau vaisių iš vietinių prekeivių. Valgiau ir Kaire ir Luksore ir pliaže ir vietinėse kavinukėse ir jokių virškinimo problemų niekada nebuvo. Jau kam su virškinimu netvarka tai vienodai serga tiek 5* tiek 2* viešbučiuose cool.gif
Turiu viena atsargumo būda, žinoma nežinau ar jis veiksmingas, bet aš taip įpratus. Visada rankinuke turiu spiritinių servetėliųir ne tik kelionėse. Jomis dezinfekuoju rankas po kelis kartus į dieną o ypač prieš imant maistą. Visus vaisius valgau nuluptus. Braškių ten nevalgau nes jos nesilupa biggrin.gif
pfu pfu pfu bet jau šeštą kartą gryžau iš kelionės be pilvo darbo sutrikimų biggrin.gif

Manau nereikėtu labai sureikšminti tokių įvykių kelionėse, namuose tai irgi nereti atvejai, bet išgyjam ir toliau tą patį ryjam biggrin.gif Tik vaistų reik normalių įsidėt ir vien Smegta nepagelbės biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Inesssija @ 2009 06 02, 20:34)
Kur maitino Kaire? Man irgi butent po jo prasidejo problemos ....

Prie pat piramidžių kažkokioj baltoj pavėsinėj...
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 06 02, 23:19)
Prie pat piramidžių kažkokioj baltoj pavėsinėj...

Na mes restorane laive ant Nilo kranto , bet nezinau tiksliai aisku kas ten kaltas. Veze i kazkokia baisia degaline mus pusriciauti ten kavos atsigeriau gal nuo jos. Siaip problemu su virskinimu neturejau niekada. Bet nekaltinu nieko galvoju kad pati perdaug visko valgiau ir ragavau, namuose tikrai tiek daug nekimsu biggrin.gif skrandis neislaike biggrin.gif bet gerai kad priespaskutine diena tik prasidejo problemos ...
Atsakyti
Na mes restorane laive ant Nilo kranto , bet nezinau tiksliai aisku kas ten kaltas. Veze i kazkokia baisia degaline mus pusriciauti ten kavos atsigeriau gal nuo jos. Siaip problemu su virskinimu neturejau niekada. Bet nekaltinu nieko galvoju kad pati perdaug visko valgiau ir ragavau, namuose tikrai tiek daug nekimsu skrandis neislaike bet gerai kad priespaskutine diena tik prasidejo problemos

O sakykit kiek laiko tada tesesi tos problemos? Na man tai visai jau baisu. Jauciu is tos baimes nei ka valgysiu ar gersiu smile.gif. Buciau zinojus vien del sios priezasties buciau kelione kitur rinkusis,nes man asmeniskai virkinimo problemos -labai baisus dalykas atrodo (nes pfiu pfiu niekada tokiu problemu neturejau)
Atsakyti
QUOTE(dianaairija @ 2009 06 03, 10:59)

O sakykit kiek laiko tada tesesi tos problemos? Na man tai visai jau baisu. Jauciu is tos baimes nei ka valgysiu ar gersiu smile.gif. Buciau zinojus vien del sios priezasties buciau kelione kitur rinkusis,nes man asmeniskai virkinimo problemos -labai baisus dalykas atrodo (nes pfiu pfiu niekada tokiu problemu neturejau)

jus tikriausiai juokaujate del keliones kitur? g.gif as kelioneje visada turiu tinkamu vaistu tokiam atvejui, nes labai realu, kur bebutum, kad virskinimo sistema sustreikuos, juk maistas daznai buna neiprastas musu skrandziams, ir cia jau nezinai, kiek jis pas tave kantrus tongue.gif .

dievuliau, o tai jus tada nevalgykite ne viesbutyje, arba, kaip kazkuri rase - ryzius ir bandeles. Pagaliau ir viesbuciuose reikia ziureti ka valgai. O ir skrandukai daznai neatlaiko tokio kiekio maisto, koki suvartoji budamas AI viesbuciuose.

siaip keista tokias kalbas girdeti. sakyciau del viku nuogastautu, tai dar suprasciau, o dabar.. koks skirtumas, kur jus busite, tik pats ruosdamas maista zinai is ko ir kada jis pagamintas, o visais kitais atvejais, tai ar lietuva, ar Zimbabve, tas pats biesas.
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas galit iš savo patirties pasidalinti, kaip ten tie karščiai Egipte birželio mėn.? Na žiūriu aš dabar prognozę internete - apie 32-34 laipsnius, bet komforto temperatūra kiek žemesnė, apie 30 laipsnių. Ar labai sunkiai pakeliama tokia temperatūra? Nežadam imti jokių ilgų ekskursijų autobusu, daugiausiai būsim prie vandens...
Atsakyti
QUOTE(kaspasakemiau @ 2009 06 03, 11:43)
Sveikos,

Gal kas galit iš savo patirties pasidalinti, kaip ten tie karščiai Egipte birželio mėn.? Na žiūriu aš dabar prognozę internete - apie 32-34 laipsnius, bet komforto temperatūra kiek žemesnė, apie 30 laipsnių. Ar labai sunkiai pakeliama tokia temperatūra? Nežadam imti jokių ilgų ekskursijų autobusu, daugiausiai būsim prie vandens...

As buvau praitais metais birzeli menesi.jei niekur nepalnuoji vaziuoti ,tai nieko baisaus,prie juros arba baseino kenteti galma smile.gif ,o jau ekskursijos tai ziauroka.mes kai Liuksore buvome ,tai gidas sake siap 51laipsnis pavesyje,mano puskes dukra ir nualpo prie tu senoviniu stulpu schmoll.gif o pas puske basuciu padas issilydo .tai kad poilsiui dar nieko ,bet ekskursijoms geriau nevaziuoti.As kai megstu karsta ora ,man buvo gerai nors ir 70 laipsniu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura1975 @ 2009 06 03, 12:06)
As buvau praitais metais birzeli menesi.jei niekur nepalnuoji vaziuoti ,tai nieko baisaus,prie juros arba baseino kenteti galma  smile.gif ,o jau ekskursijos tai ziauroka.mes kai Liuksore buvome ,tai gidas sake siap 51laipsnis  pavesyje,mano puskes dukra ir nualpo prie tu senoviniu stulpu schmoll.gif o pas puske basuciu padas issilydo .tai kad poilsiui dar nieko ,bet ekskursijoms  geriau nevaziuoti.As kai megstu karsta ora ,man buvo gerai nors ir 70 laipsniu. smile.gif

Taip, taip drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . Pilnai pritariu.

Mes pernai per jonines buvom. Rezultatai: Dykumoj nuo karscio vyras veme, per plaukima i Rojaus sala sunus alpo (apie nardyma sios keliones metu teko jam pamirsti...), prie piramidziu bloga drauges dukrai buvo.

As issilaikiau stoikiskai smile.gif. Esu is tu, kuriai net karstis kaulu nelauzo. Bet, matat kaip kiti kankinosi, liudna ir man buvo.

Bet neziurint viso to siemet birzelio 16 skrendam vel i Egipta. Bet bus tik nardymas, nardymas ir tik nardymas. Jokiu ekskursiju schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti