Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas- tai, kas mus žavi

Cia gal per berbekiu vakariene apsinuodijuot? negaliu net isivaizduot kuom ten butu imanoma apsinuodit? g.gif Jau ant kiek mano vyras yra maisto rijikas, ir produktu niekada nederina, valgo bet kokia tvarka, ir nieko.
Kartais tingedavosi dantims valyti is butelio vandens isipilti-su karno vandeniu valydavom. doh.gif vaistam isleidau apie 100lt, neprireike nieko apart UPSA
Atsakyti
tada lauke žuvį ant grotelių kepė, tai aš ją ir kaltinu lotuliukas.gif o vyras buvo įnikęs į tas vadinamas sultis, kurios kuo aiškiausiai iš miltelių užmaišytos, gryna sintetika. aš jam sakiau , kad apstok gėręs , nes zuko pavirsi, ale kiba jis manes klauso doh.gif paskui sėkmingai likusį laiką su virtais kiaušiniais ir ryžiais pragyvenom lotuliukas.gif tiesiog gavom pamokėlę ir tiek.

abu po pora kg palikom biggrin.gif

dėl dezinfekcijos tai tėvai įkyriai siūlė vežtis butelaitį, bet kadangi buvo šventas įsitikinimas jog viskas bus ok tai neėmėm. ir gėrikai iš mūsų toki irnesakyk.gif

nardyti nenardėme- vyras visiškai plaukti nemoka, o aš savimi tiek nepasitikiu. galima imti plaukimą su seascope ( laivelis stikliniu dugnu) tuo metu kainavo 45 usd. bet kadangi netinkamu laiku buvo siūloma tai nukėlėme kitam kartui. vieną dieną buvo užplaukę medūzos tai nelabai norėjosi į vandenį lysti, nors nzn ar reikia jų bijoti. mūsų viešbučio paplūdimys kiek supratau tai skaitosi geras- jūros dugnas pavadinkime žvyras smile.gif o paėjus į dešinę jau akmenys kur mačiau ir ežiukų smile.gif

važiavome i Kairą ir Luksorą. Vedė mergina vardu Asta. šiaip tvarkėsi manau gerai smile.gif konvojaus jau nebuvo, nusprendė kad saugu smile.gif į Kairo turgų neleido, nes kažkurioj netolimoje aikštėje neperseniausiai susprogdinta bombikė. nepatiko toks dalykas, kad prie piramidžių važiavus apie 6 valandas ten duodama apie valanda laiko apžiūrinėti. kaip ir daugelis manau, taip ir aš antrą kartą prie jų jau nevažiuos taigi manau būtų gerai, kad duotų bent dvi val. ten apžiūrinėti, nes tikrai apvaikščioti viską reikia laiko. žodžiu vieną kartą sočiai atsikąsti ir psio smile.gif
Luksore yra kurkas daugiau kur akis ganyti ir landžioti bet karštis- 45C savo daro. tikrai daug malonumo atima. manau sutemus ten tikslingiau važiuoti. dar labai miela buvo alebastro dirbtuvėse, labai linksmi ir samojingi žmogučiai ten susirinkę.

jei dar vyksime į Egiptą tai rinksimės kruizą manau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2009 04 23, 11:56)
Na va, parvažiavome iš Hurgados  Madinat Makadi Oasis viešbučio. Kaip ir sakė kisule- tikrai labai gražu, švaru, viskas žydi visoje kurorto teritorijoje smile.gif 

tik va siaubingai nuliūdino ne itin malonūs reikaliukai. vienas po kito  ( aš ir vyras ) apsinuodijome skarndžius  verysad.gif . labai smarkiai- dvi dienas neišėjo nieko į burną paimti, net vandenį grąžindavo. tai sumoje apturėjom 4 visiškai sugadintas dienas. kaip sakė ten dirbanti lietuvaitė Ieva- viską galite drąsiai valgyti, niekam dar čia bloga nebuvo. nu naujokam gali sakyti ką tik nori ašku, o antra- gal tiesiog žmonės ( kaip ir mes) niekam nesiskundė.  dar suprasčiau, kad būtume koki lepūnėliai ligoti ar valgę ką neįprasto na bet tikrai ne, neturiu supratimo kas ten mus taip pašventino.

jetau doh.gif unsure.gif tai gal is krano vandens pageret? o gal gerimus geret su ledukais? Nes mes kaip pamenu pati pirma karta buvom egipte tai labai fainos buvo gides,tai jos sake jokiu budu neimkit gerimus su ledukais,nes daro is to pacio krano cool.gif tai mes dabar visada prasom be leduku ir viskas thumbup.gif 4u.gif ax.gif tfu tfu kad neprisikalbejus tongue.gif
Atsakyti
Būčiau sakius, gal vietinio alkoholio gėrėt, nes mano tėvai abu taip buvo apsinuodiję. Nusipirko kažkuriam vakarui alkoholio kokteiliams ir darėsi kambaryje. Naktį girdžiu, kažkas baladojasi į duris (su sese gyvenom atskiram kambary). Atidarau - o ten mama visa perbalus, prašo, kad leisčiau pas mus į vonią išsivemt, nes tėtis užėmė jų doh.gif Kadangi mes su sese negėrėm, tai jie kaltę suvertė alkoholiui (pirko paprastoj parduotuvėj, Duty Free jau nebegalėjom, kadangi buvo gal 5 diena). Na, bet kadangi sakėt, kad iš jūsų gėrikai nekokie, tai šitą variantą atmetam, tiesiog šiaip pamaniau, jog kam nors pravers, kad negerai piktnaudžiauti jų alkoholiu smile.gif
Atsakyti
taip, pasvarstymų gali būti įvairių smile.gif bet nei vandentiekio vandens gėrėme, nei ledukais vėsinomės. ir jokio alkoholio taip pat negėrėme. tiesiog netiko kažkas maiste ir tiek. čia gal koksnors Merfio dėsnis mums gavosi smile.gif kai pernelyg saugaisi tai tikrai susirgsi lotuliukas.gif

nuotraukos tai šiaip sau tokios, nėr ką labai rodyti smile.gif viešbučio nefotografavom, kažkaip tingėjau, galvojau nu rytoj rytoj ir baigėsi atostogos. na o žymieji eksponatai tai lygiai toki pat kokius rodo tv ar žurnalai smile.gif tik juose žmonių praktiškai nebūna, na o realybėje tai tikrai tiek Kaire tiek Luksore velniškai daug turistų: aplinkui kalbų makalynė, visi grūdasi braunasi o dar vietiniai rėkalioja, fu. ir tai atima tikrai nemažą dalį vietos žavesio.

manau jau yra ne vienas pasisakymas, jog jei nori apžiūrėti šalį reikia keliauti kruizu, o ne į kurortą. dabar su tuo visiškai sutikčiau. nes netgi ne visur gali ekskursijos ir nuvežti- pvz Abu Simbelį ir ta pati kelionė autobusu tikrai vargina ir tai yra bereikalingas laiko švaistymas.

kurortas manau skirtas gulėti ištempus pilvą ir nekrutėti- na taip kaip Palangoje, tik kurkas geriau.

dar pastebėjimas dėl vyriškių vietinių. na yra daug draugų giminių kurie jau Egipte pabuvojo ir gązdino kaip aš ten daug gerbėjų turėsiu lotuliukas.gif bet niekas ten į mane net nežiūrėjo, nu galvoju prisisvaigsta čia žmonės. bet kai vyras sirgo ir porą dienų visur pavaikštinėjau viena tai ohohho kaip viskas pasikeitė blink.gif kiek dėmesio, kiek klausimų, kiek kompimentų, kiek pažindintis lindo, net nepatogu darėsi blush2.gif tai pasirodo vyras čia visą reikalą gadino. sakiau jei kada dar užsinorėsiu ten grįžti tai važiuosiu viena cool.gif juolab kad tikrai nėra ten ko bijoti tos vienumos, nes viskuom pasirūpinta nuo a iki z , tik vartaisi kaip inkstas taukuose ir mėgaujiesi atostogom.
Atsakyti
QUOTE(mildocka @ 2009 04 20, 14:53)
Sveiki.Mes ir galvojam geguzi vaziuot i Egipta.Gal galit patart i kuri kurorta geriau vaziuot ir koki viezbuti pasirinkt.Vaziuosim su 2,5 metu mergyte.Norim,kad butu papludimys su smeliu ir viezbuti kokie zaidimai,ciuozyklos vaikams. ax.gif

Jei Šarm el šeiche tai jazz belvedere neblogas ir lietuviu buvo nemazai su mazais vaikais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tropikanos gan geri vertinimai, pati ji nusiziurejau kelionei su vaikais, bet biudzetas neisnese ir teko rinktis Makadi
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2009 04 23, 11:56)
Na va, parvažiavome iš Hurgados  Madinat Makadi Oasis viešbučio. Kaip ir sakė kisule- tikrai labai gražu, švaru, viskas žydi visoje kurorto teritorijoje smile.gif 

tik va siaubingai nuliūdino ne itin malonūs reikaliukai. vienas po kito  ( aš ir vyras ) apsinuodijome skarndžius  verysad.gif . labai smarkiai- dvi dienas neišėjo nieko į burną paimti, net vandenį grąžindavo. tai sumoje apturėjom 4 visiškai sugadintas dienas. kaip sakė ten dirbanti lietuvaitė Ieva- viską galite drąsiai valgyti, niekam dar čia bloga nebuvo. nu naujokam gali sakyti ką tik nori ašku, o antra- gal tiesiog žmonės ( kaip ir mes) niekam nesiskundė.  dar suprasčiau, kad būtume koki lepūnėliai ligoti ar valgę ką neįprasto na bet tikrai ne, neturiu supratimo kas ten mus taip pašventino.

mano mazius braskiu uzvalges apsinuodijo, bet visa laime, kad tai tik vienam vakarui, ta pati ieva irgi sake, kad del braskiu apsinuodijimo mes ne pirmi. O del priekabiavimo, tai as buvau su vyru ir vaiku, visvien jie lindo, tabu jiems nera, del to veliau ir meldziasi tiek daug biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

Vakar grizome is Sharmo. Tai nusprendziau pasidalinti ispudziais. Buvome Sea Life viesbutyje. Labai patiko thumbup.gif Teritorija labai grazi, daug zalumos, geliu, vakare fantastiskas apsvietimas. Animacija irgi patiko, labai stengesi. Vakarais pries vakarini animatoriu sou visada budavo gyva muzika thumbup.gif Vienintelis minusas, tai, kad maisto pasirinkimas nera didelis, pagrinde visa laika vistiena ir atostogu pabaigoje jau atsibodo. Bet viesbuti tikrai rekomenduociau. Ekskursijas pirkome per Irina (forume jau rasyta nemazai apie ja). Ir galiu ivertinti super teigiamai. Organizacija aukstam lygyje, niekada neveluodavo, atvaziuodavo net ansksciau, turistais rupindavosi. O kai vaziavome su keturraciais, tai buvo tik 2 poros (mes ir musu draugai), nes veza 3 kartus per diena, tai labai labai patiko, nes vos ne vipine kelione gavosi bigsmile.gif o stai Novaturo ekskursija nusiviliau verysad.gif vaziavom su jais i seascope, tai visu pirma mus pavelavo paimti 15 minuciu, antra, paskambinus novaturo atstovei informacijos operatyviai nesuteike ir neperskambino paklausti ar viskas gerai. veliau atsiunte zinute. Visos novaturo ekskursijos dvigubai-trigubai brangesnes, bet priezastis del ko jie ima tokius pinigus nezinoma, nes gide net minejo, kad gidai kalba lietuviskai tik keliose ekskursijose (atrodo, kad i jeruzale ir petra). Pavyzdziui, is Irinos su keturraciais vienam zmogui 20 USD, per novatura - 50. blink.gif blink.gif blink.gif

Kelione patiko labai wub.gif kaip ir visada atostogos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EvaKuz: 26 balandžio 2009 - 14:55
sveiki, pries keturias dienas dienas gryzau is sarm el seicho, su draugemis ilsejomes" (jei galima taip pavadinti ) Royal albatros moderna viesbutyje. viesbutis galiu pasakyti superinis, aptarnavimas puikus, aplinkui lakste visi kaip aplinkui princeses, klausia ar viskas gerai, ar nieko netruksta, net i kambari skambino is registraturos ir klause ar viskas patinka. kambarius tvarke kiekviena diena, palikdavome po doleri. kaip ir buvau cia prisikaicius, palikau naktinius ant lovos, tai islankste veduokle biggrin.gif . maistas puikus, pasirinkimas didziulis, nuo karstu, iki desertu, animatoriai kiekvienba diena kviesdavo vis kitokieks zaidimas (laimejau smigini cool.gif ). kiekviena ryta 10 val., budavo manksta, 11,15 jei budavome prie baseino, eidavome i vandens aerobika. diena vel kazkas vykdavo prie baseino, bet net nezinau kas, nes po pietu mes budavome prie juros. nors paniskai bijau dideliu vandens plotu, isdrysau panardyti su akvalangu, maciau nuostabius koralinius rifus ir vietines zuvytes. Rasiau "ilsejomes", nes tam laiko mums mazai liko, vaziavome tik 7 dienoms, is ju dvi paras skyreme kelionems, vaziavome i Kaira ir i Petra. galiu pasakyti, kad petra paliko nepakartojama ispudi. vaziavome su rusu gidais, nes su lietuviu mums netiko laikas. vienintelis minusas, kad vaziuojant autobusu i jordanija, reikia kirsti Izraelio siena, kur ziauriai nepatenkinti ir suirauke muitininkai, todel gryzti i egipta atgal, pas linksmuolius egiptiecius buvo tikras isganymas biggrin.gif . galiu pasakyti, kad praejo keturios dienos kaip gryzau, bet man vis dar depresija, noriu atgal. galiu pasakyti tik tiek: merginos, jei turite zalias akis, jus ten busite deives biggrin.gif .
Atsakyti
Sveikos mergaites, neskaiciau senos temos, tik sia, bet galiu pasakyti, kad Egiptas manes nesuzavejo, o tuo labiau Kairas... schmoll.gif Tikejomes kazko ispudingesnio, isimintinesnio, bet deja deja... istrigo tik siuksliu pilnas Nilas, sugriuve ir apleisti namai ir baisiai ikyrus zmones... verysad.gif
Jei bus kam idomu, galiu ikelti aprasyma apie savo kelione ten. Mes buvome Sharm El Sheikh'e, " Nubian Island " viesbutyje. Yra ir foto mirksiukas.gif

1 diena.
5.00val. Vilniaus oro uostas. Skrendanciu i Egipta, Sharm El Sheikh'a nusidrieke trys eiles. Didelis surmulys visi su sypsenomis veiduose. Juk uz 4.05 min skrydzio laukia karstas, svaiginanciu pojuciu ir egzotikos laukiantis krastas.
Lektuvas pakyla veliau nei buvo numatyta. " Ponios ir ponai, kalba lektuvo pilotas, visu labai atsiprasome, taciau isskrime truputi veliau, turime patikrinti bagaza..." . Bagazo " tikrinimas " trunka ne ilgiau 10 minuciu.
Skrydis. Keletas turbulencijos zonu ir mes sauletame Egipte.
Pirmieji vaizdai pro lektuvo langa isties ispudingi- kalnai uzpusyti smeliu, takeliai tarp kalnu, Raudonosios juros pakrante " nuseta " ivairiais nameliais, viesbuciais, baseinais... Gamta ne itin ispudinga, taciau juros zydrumas, laivai kelia ispudi...
Sekmingas nusileidimas ir issvajoto Sharm El Sheikh'o oro uostas. Oro uoste sausakimsa. Visi garsiai rekia, stumdosi, iesko savo agenturos. Pasitinka vietinis vaikinas su dideliu dialektu saukiantis " Novaturas! " Mums netinka. Einame toliau. Sustojame prie lektuvo bendrakeleiviu, kurie stovi eileje prie uzraso " Tez Tour ". Karsta. Nors lauke tik +24, taciau mums tai daug daugiau. Prieina vietinis vaikinas ir rusiskai paklausia ar visi turime vizas. Isdalina atvykimo lapelius ir liepia uzpildyti. Keleta minuciu trunka tusinuko paieskos. Bevaises pastangos rasti tusinuka ar bent jau pasiskolinti is ko nors. Vis delto " slaptasis tusinukas randamas kuprines kiseneje ir sekmingai panaudojamas.
Pries akis ilgiausia eile pasu kontrolei. Uz nugaros stovincios tautietes susikivircija del vizu smile.gif " Geros " 20 minuciu ir mes jau beveik pasieke tiksla. Muitines darbuotojas- tviskancia sypsena pasitinkantis vietinis. Visiems sypsosi, linki geru atostogu. Prieiname ir mes. Draugas sekmingai praeina, mano eile. Praeinu ir as, pries tai isklausiusi jo " prisipazinima " apie " man priklausancia jo sirdi " smile.gif Pasakos... Taciau pakeliancios nuotaika smile.gif Toliau- lagaminai ir kelione prie musu autobuso. Nustebino tai, kad stovejimo aiksteleje beveik visi " Tez Tour " autobusai. Surandam musiski, prie kurio mus pasitinka agenturos gide Olga. Mes, pirmieji jo keleiviai. Sulaukiame likusiu bendrakeleiviu ir vaziuojame i savo viesbucius. Kadangi autobuso vairuotojas Sharm El Sheikh'e dirba tik trecia diena, apsukame keleta papildomu ratu. Nerealiai karsta... Po pusvalanadzio pasiekiame savo viesbuti. Pirmas vaizdas ispudzio nepalieka. Tikejomes geriau. Lagaminus pasiliekame prie viesbucio duru, nors mes mieliau juos isinestume su savimi i vidu. Negalima. Tokia viesbucio tvarka. Tiksliau, visu viesbuciu. Sekmingas uzsiregistravimas ir vietinio vaikino " paslaugos ", palydejimas i musu kambarius ir zinoma pirmasis baksisas. Na, kambarys labiau primena mini butuka su terasa. Ispudzio taip pat nepalieka. Issikrauname butiniausius daiktus ir einame pietauti. Restoranas gan didelis. Tarp staliuku zuja vaikinai su padeklais, surenka indus, atnesa gerimus. Issirinkti patiekala, kuri noretume pateikti kaip " auka " savo skrandziams, nera lengva, nes niekas nekelia pasitikejimo... Kiek toleliau sedi grupele rusu. Is po stalo issitraukia buteli degtines, pasipilsto i taures skirtas vandeniui ir geria. Isgeria, susiraukia... Stiprokas " vandenelis ". Vaizdelis, stebint is salies, dar geresnis. Na, bet musu skrandziai reikalauja maisto, o ir patiems ne pro sali pasistiprinti, todel paliekame rusus su ju " skaniuoju vandeniu " ir pradedame pietauti. Jautiena, darzoves, fri bulvytes ir alus, kuris truputi primena lietuviska alu. Siokie tokie pietus, taciau skrandis pilnai nenuramintas. Kagi, lauksime vakarienes, galbut bus geriau...
Papietave nusprendziame aplankyti kitoje gatves puseje esanti " Super Market'a ". Vos isejus uz viesbucio ribos pasitinka vietinis taksi vairuotojas siulantis savo paslaugas. Mes purtome galvas ir skubiai neriame kuo toliau nuo jo. Randame keleta parduotuveliu, kuriose pardavejai- vieni vyrai. Man darosi nejauku, nes jie visi mane nuziurineja, todel vis stipriau glaudziuosi prie draugo. Daugumos ju demesi patrauke draugo kubietiska kepure. Visi jie galvoja, kad tai policininko kepure. Uzlipame laiptais i antrame aukste esancias parduotuveles. Aki traukia ivairus papuosalai su " D&G, " Dior " ir kitu zymiu kompaniju zenklais. Pasijuokdami praeiname pro sali, taciau vienas vaikinas mus draugiskai kviecia i vidu. Sako, norys su mumis pakalbeti. Uzeiname. Maloniai pasiulo prisesti, paduoda sasiuvini su ivairiu saliu turistu palinkejimais. Suprantame, kad ir mes turesime kazka parasyti. Pradeda klausineti is kokios salies esame, kada atvykome. As gaunu dovanu kvepalams skirta buteliuka su plunksnele. Po keleta minuciu trukusio pokalbio pradeda jis mums siulyti ivairius kvepalus. Paklausia manes koks kvapas man patinka.Atsakau, kad svelniai saldus. Tuomet pradeda vardinti buteliukuose esancius kvepalus ir liepia issirinkti. As issirenku " Chanell5 ", " Dior " ir dar kazkoki. Kvepina jis mano rankas ir bando iteikti koks, neva, tai ilgai isliekantis ir geras kvapas. Kadangi mano rankos prikvepintos ivariais kvapais, tai man jie visi vienodi ir nebesiskiria vienas nuo kito. Turiu issirinkti viena labiausiai patinkanti. Pasirenku " Chanell5 ". Tuomet turiu rinkis viena is buteliuku, kurie yra isrikiuoti ant stalo, stovincio priesais mane. Nelabai turiu noro rinktis ar pirkti is jo kvepalus, todel rodau jam i savaji ( jo dovanotaji buteliuka ) ir sakau, kad man tinka sis, bet jis purto galva ir liepia man rinktis is tu, kurie stovi priesais mane. As abejoju, tai matydamas Ibrahim'as istraukia is spinteles dar viena, bet jau mazesni buteliuka. Pastato ji ant stalo ir liepia kvepalus issirinkti mano draugui. Na, su mano draugu nelabai pasigincysi ir tuo labiau nenusipirksi tai, ko jam nereikia ir jis nenori. Is keleto buteliuku, kuriuose esancius kvepalus duoda pauostyti draugui, placiasypsniui Ibrahim'ui tenka deti agal i ju vietas, nes maniskiui kvapai netinka... Is karto galime suprasti, kad su draugu biznio nebus. Tuomet vel mano " eile ". Tiesus klausimas ar turiu pinigu. Sakau, as ne, reikia su draugu kalbeti. Kvepalai ipilami i buteliuka ir pradedama skaiciuoti. Kaina gana auksta, todel truputi pasitare lietuviskai nusprendziame, kad mums ju nereikia. Tai suzinojes zavusis pardavejas pakeicia veido mimika ir vos nepasako, kad galime nesdintis is jo parduotuves, taciau maniskis toliau su juo kalba ir mes ten dar prabuname " gera " pusvalandi... Iseiname graziai atsisveikine, taciau pelno niekam " neatnese ". Na, jau tokie mes esame smile.gif Nulipe laiptais i pirmaji auksta sutinkame kaljanu pardaveja. Jis paklausia ar mums reikia kaljanu. Draugas sako, kad reikia. Issirenka didziausia ir atsisukes i mane klausia ar tikrai siandien perkame. Man tas vaikinas atrodo nekeliantis pasitikejimo, todel pasakau draugui, kad cia neperkam. Tai suzinojes pardavejas susiraukia ir pradeda sakyti ( labiau tai primena saukima ), kad mano draugas " skupus ", pirma sako, kad reikia, o dabar neperka. Mes apsisukame ir nueiname nuo jo. Na, jau minejau, kad su mumis biznio nebus...
Pasukame juros link... Aki traukiantis antrasis viesbucio baseinas, mini baras, animatoriu namelis ir apacioje eiles gultu su skeciais. Jura rami. Tolumoje matosi nuskendes laivas, kartas nuo karto virs musu galvu praskrenda besileidziantys ir bekylantys lektuvai. Einame ilgu pontonu, pasigrozedami juros koralais, ivairiaspalvemis zuvytemis, kuriu ten simtai prie kranto. Jausmas nerealus... Tolumoje matosi laivai, uolos...
18val. susitikimas su " Tez Tour " atstove Raminta. Kalbames apie ekskursijas, kazkiek apie viesbucio taisykles ir isvykimo laika ( kurio mes dar visiskai nelaukiame ).
Vakariene ( si karta soti ) ir gana anksti pirmosios dienos uzbaigimas lovoje.
2 diena.
Pabudome anksti ( juk vakar uzmigome kai vaikai dar nemiegojo smile.gif ). Rytinis dusas ir pusryciai. Susiruosiame prie juros. Draugas uzsuka i " Diving school " pasikalbeti su mokytoju, o as einu prie juros. Karstis alinantis, todel susirandu vieta po palme. Na, nuo saules mazai tepasislepiau, juk reikia balta oda siek tiek palepinti saules voniomis. Vaizdas i jura... Ech... Kaip gera drybsoti, apie nieka negalvoti... smile.gif Atostogos...
Draugas susitaria del nardymo kursu ir is karto eina mokintis, o as megaujuosi saule, tyliu juros bangu dunksenimu i kranta.... Karsta, taciau malonumas, kuri jauciu karsti nugali.
Puse dienos prie juros.
Pietus. Trumpas susitikimas su agenturos atstove. Draugas toliau eina mokintis, o as prie baseino pasideginti. Po pietu saule nebe tokia kaitri, todel retkarciais kunu nubega vesaus vejelio gusiai.
Pirmasis draugo nerimas. Pasiruosia iranga, uzsideda visa " atributika " ir neria. Panere ( VALIO!!! ) smile.gif Pavyko smile.gif Pirmas kartas buvo prisviles, bet maniskiui ispudziu paliko, nors tai buvo nerimas baseine. Sutemus gryztame nuo baseino. Persirengiame ir einame vakarieniauti.
Vakariene. Restorane pasitinka placiasypsnis vaikinas. Rusiskai pasisveikina, taciau vietoj " Dobry vecer " pasako " Dobry utra " smile.gif) Fun smile.gif Sumaise smile.gif Pasijuokiame visi kartu ir einame ieskoti auku savo skrandziams.
Po vakarienes uzsukame i antrame viesbucio aukste esanti bara. Barmenai draugiski, o mes, kaip tikri lietuviai nusprendziame isragauti visus meniu siulomus kokteilius. Pirmasis- " Cuba Libre ". Suvartojom. Na, silpnokas, bet vertinsim 5 balais is10. Antraji uzsisakau " Island... ( kazkoks ) ". Na.... Oranzine, zalia spalvos, siaudelis ir.... nekoks skonis smile.gif Nurasom smile.gif Marius uzsisako " Gin Fizz ". Paragaujam abu. Emmm..... nea smile.gif Nurasom smile.gif Nemoka jie kokteiliu gaminti arba mes nesuprantam ju skoniu :)Tuomet gryztam vel prie kokteiliu, taciau si karta pasiliekam ties " Cuba Libre ". Vakaras igauna pagreiti. Visi linksmi, saksafonistas kelia nuotaika, kazkas bando pasokti, kazkas pradeda flirtuoti vieni su kitais. Mes esame daugiau stebetojai. Kalbames su baro vaikinais, su animatoriais. Draugu ir vel susiradome smile.gif Na, nebutu mano brangiausias, jog nerastu draugu smile.gif Prasideda vietines gamybos, tiksliau alkoholio ragavimas. Uztaiso neblogu gerimu manajam. Linksma ziureti, kaip jie suvartojami... Kuo geiciau ir su mintimi- kaip cia nesusiraukus smile.gif Bara paliekame 24val.
Barmenas nuveda mus i viesbucio diskoteka. Na, diskoteka kaip diskoteka. Man primine mano kaimo sokius smile.gif Pasokame keleta sokiu ir traukiame namo... Juk rytoj vel nardymas...
Antros dienos ispudziai vel paliekami sapnu karalystese...
3 diena.
Si karta pabundame zadintuvo deka. Mano galva laaaabai sunki, todel as nesivarginu atmerkti akiu, keltis is lovos ir eiti pusryciauti. Draugas pusryciauja vienas.
9val. nardymas. As miegu, na, tiesa pasakius praleidau sia puse dienos labai nenaudingai- lovoje. Vakaryksciai kokteiliai daro savo. Galva sunki, tarsi, akmenu kas butu pridejes, o burnoje kvapas... padejo tik dantu pasta smile.gif
Pietus. Susitinkame vakarykscius " draugus " is baro. Visi linksmi, patenkinti. Suprantama, juk atostogos smile.gif Liudeti nera ko smile.gif Papietaujame ir traukiame prie baseino. As isitaisau ant gulto, draugas eina pas nardymo mokytoja. Saule nebe lepina savo siluma. Taciau bandau kiek galima daugiau " pasigauti " jos spinduliu. Ateina maniskis su mokytoju ir ruosiasi antrajam nerimui. As fotografuoju. Juk reikia iamzinti pirmuosius nerimus smile.gif Paneria. Valio!!! Pavyko smile.gif! Dar keli kadrai ir einu, kur saule sviecia.
Einant nuo baseino link namu, susipazystame su keletu rusu. Prasideda pokalbis. Na, jie " pagerinti " rusai smile.gif Vakarienes metu i restorana atsinese buteli viskio ( greiciausiai ), pasipilste i taures ir gere, nors ten negalima savo alkoholio nestis. Zodziu, atsipalaidave pilnai smile.gif Mes, pavakarieniaujam ir keliaujam i lova. Nuovargis daro savo...
Nesimiega. Issitempiu drauga pasivaikscioti. Pavaikstome viesbucio teritorijoje. Iseiname i gatve. Kitoje gatves puseje ( ten, kur " Super Market " ), vyksta sou, taciau neiname, nelabai jauku.... Gryztame namo ir mano brangiajam prasideda maisto virskinimas... Tik si karta- netinkamas... 10 tableciu angliuko ir saldus miegas iki ryto...
4 diena.
7.30val. suskamba zadintuvas. Vis delto neprisiverciame islipti is karto. Rytinis dusas, pusryciai ( kiausiniene, kuri man papuole neiskepta iki galo ). Draugas susirenka daiktus ir isvaziuoja nardyti i jura, as, prie baseino pasideginti. Si karta saules spinduliu gavau, bet ne tiek jau daug...
Pietus. Popietinis miego pusvalandis, draugas vel iseina nardyti, as lieku kambaryje.
5 diena.
Pusryciai, mano nardytoja isvaziuoja nardyti, as pasilieku. Pasivaikstau po viesbucio teritorija, pasideginu.
Rodos, visos dienos buvo skirtos poilsiui, taciau kiekviena diena vis norejosi nuveikti kazka naujo, tik deja deja... kadangi draugas visa diena praleisdavo nardymo kursuose, man nieko kito nebelikdavo, tik dziaugtis saules voniomis smile.gif Kurios manes visai nenorejo lepinti...
6- 7 diena.
Nieko ypatingo. Nardymas, pusryciai, pietus, vakariene, pokalbiai su barmenais, kurie tapo „ draugais „ smile.gif Ir saldus miegas... Tik si karta ( 7 diena ) miegas truko vos keleta valandu, nes teko keltis ir eiti i autobusa vezanti i Kaira. Gidas- rusakalbis, is pradziu pasirode kiek nemalonus, bet paskui susidraugavome ir kaip visada islindo tas jiems budingas „ ikyrumas „ smile.gif Bet... atleidziama... Juk tai „ igimta „ smile.gif
Pakeliui „ susirenkame „ visus keleivius ir sekmingai vaziuojame. Mes sedejome paciame gale, todel tikejomes, kad nereikes kenteti suspaustu koju, bet... klydome... Tiksliau, klydau as, nes priesais mane atsisedo ruse, kuri buvo visiskai nesupratinga, sakyciau, net agresyvi, kuri issitiese sedyne taip, jog as likau suspausta ir visa nakti praleidau atviromis akimis.
Autobusas siubavo kaip laivas per audra, leke siaurais takeliais labai greitai. Buvo kazkiek nejauku, nors ir buvome speje prisiklausyti apie ju „ vairavimo ipatumus „.
7.00 val. Ryto. Sustojame pakeles „ kavineje „. Na... vaizdelis ne koks. Tiesa pasakius, man buvo baisu kazkur net atsisesti, o ka kalbeti apie tualeta. Savaime suprantama, i ji nei as, nei draugas nejome, tik stebejome eilute, kuri letai judejo ir katina, kuris vaiksciojo kniaukdamas, prasydamas maisto. Na, bet vargselis, pasirinko netinkama vieta grobiui smile.gif
Tos „ kavines „ viduje vaiksciojo du vaikinai, kuria garsiai reke „ Chaj, kaffe „, pakelus ranka jie greitai prilekdavo prie taves, paduodavo vienkartini puodeli su pasirinktu gerimu, pasakydavo: " 5 eurai " ir vel rekdami lekdavo per visa sale. Zodziu, vaizdelis vienas is juokingesniu. Mes pakramsnojome viesbucio idetus pusrycius ( tik kazkodel labai jau nesivalge, gal del aplinkos, gal del... ) ir skubiai nuejome i savo autobusa.
Visiems susirinkus pajudejome toliau. Iki Kairo buvo like labai nedaug, vos keli simtai kilometru, todel likusi atstuma as beveik pramiegojau, nes ruse buvo jau pabudusi ir as galejau normaliai istiesti kojas. Vos tik ivaziavus i Kaira, nustebino dideli, apleisti pastatai. Pravaziavome lyg turgu, lyg autobusu stoti, kurioje kas stovejo, lauke autobuso, kas gere arbata tiesiog cia pat, gatveje, kas siaip ejo. Eismas buvo kraupus, nes visi vaziavo, leke, pypino, sauke. Apsukome keleta ratu aplink ta pacia vieta ir sustojome prie Mecetes. Sulaukeme rusakalbes gides Dashos, kuri buvo labai maloni. Pasijuokeme, kad ant musu autobuso esanti ramune, bus musu „ saukinukas „, todel ji mus sauks „ ramashka „ smile.gif
Praejome metalo ieskiklius ir pajudejome link mecetes. Ispudinga... tik viska gadino tiek apleisti pastatai. Praejo vietiniu vaiku grupele, kokiu 8- 10 metu berniukai. Pamate mano nuogas kojas, jie niekur kitur neziurejo tik i jas smile.gif Tai sukele sypsena, nes pas mus, moterys su sortais nera nieko nuostabaus ar keisto, o ten kiek kitaip. I pacia Mecete ejome basi, mane apgaube zaliu medziagos gabalu, suriso per kakla, kad nenukristu, o iseinant, nuiminejanti mano apdangala mergaite, net suksniu palydejo savo nustebima, kai pamate mano nuogas kojas smile.gif
Ikyrus prekeiviai lakste nuo vieno turisto prie kito siulydami prekes. Zinoma, kainos buvo skirtingos, „ nuolaidos tik mums ir tik pritaikytos mums „ smile.gif Jei susidomedavai kazkokiu suvenyru, jie pirmiausiai paklausdavo is kur esi ir tik tada pasakydavo kaina, nes pagal tai, is kur tu esi, jie spresdavo kaina. Pvz: rusams mazesnes, lietuviams, anglams- didesnes.
Toliau kelione teseme muziejuje, kur mateme Faraono kapa, ivairius gynunus, irankius, puodus ir t.t. Po to, vaziavome i laiva, kuriame turejome papietauti... Na, as nelabai pavadinciau tai pietumis, nes maistas buvo beskonis, nelabai isvirtas arba iskepes, todel „ pasisotinau „ ledais.
Laivas 5*, bet as jo tiek zvaigzduciu nevertinciau... Pasoko mergaite, kurios veida denge kilogramas pudros, rankos nusetos melynemis, zodziu, vaizdelis nekoks... Ir vyras, kuris soko sukdamasis, rankose laikydamas pagalveles ir jas keisdamas vietomis. Na, jis buvo vertas net aplodismentu smile.gif Isejome pasiziureti i lauka, kaip atrodo Nilas ir labai labai nusivyleme pamatytu vaizdu... Upe- vien siuksles, visiskai nepriziureta... Na, bet buvo verta pamatyti, nes kita karta rinkdamiesi kelione, zinosime, ka verta pamatyti, aplankyti, o ko ne.
Sekantis keliones etapas buvo piramides ir Sfinksas. Na, piramides ir Sfinksas paliko didesni ispudi, bet tikrai ne toki, koki rodo televizoriuje ar paveiksleliuose. Smagu, kad aplankeme, taciau dar karta ten pabuti neketiname ir nelabai norime. Smagiausias prisiminimas is piramidziu tas, jog prekes siulo prie pat autobuso, derybos vyksta net pro atobuso langa smile.gif
Taip pat, aplankeme parduotuvele, kurioje gaminami papirusai ir kvepalu gamyklele. Is tikruju, buvo idomu pamatyti ir suzinoti kaip yra isgaunamas papirusas, kaip jis padaromas.
Aplanke visas vietas, pasukome link savo viesbuciu, kelias lauke ilgas, todel visi nuvarge po ilgos dienos pilnos ispudziu, suguzejome i autobusa. Atsisveikine su gide Dasha, kuri buvo isties maloni moteris, pasukome link Sharm El Shekh‘o.
Savo viesbuti pasiekeme 1val. nakties. Kambaryje radome velyva vakariene. Truputi uzkandome ir griuvome i lovas.
8 diena.
Beveik paskutine atostogu diena. Papusryciaujame ir sia diena nusprendziame praleisti tik dviese, nes visas dienas beveik leidome atskirai. Pasivaikstome po viesbucio teritorija, pasivaikstome papludimiu, pakalbame su nardymo destytoju.
Paskutiniai pietus... Na, kazkoks liudesiukas yra, nes baigiasi atostogos. Vakare, 20.00val. vaziuojame i pati Sharm El Sheikh‘a. Aplankome mecete, i kuria jau nebegalime ieiti, taip pat musulmonu baznycia. Baznycioje ispudis buvo gan didelis. Vienoje puseje sedi vyrai, kitoje- moterys. Gieda visi pagal ekrane einancius titrus, tai giesmes zodziai. Tik giesmes tokios skambios, melodingos. As buciau galejusi ju klausyti ir klausyti...
Taip pat, nuvaziuojame ir i turgu... Na, ten tai tikras chaosas. Nezinau, ar tai kad paskutine atostogu diena, ar kad velus vakaras, bet esame suirze nuo ikyriuju siulytoju, todel paskubomis susiperkame visas dovanas, suvenyrus ir lekiame atgal. Nors ir skirtas laikas labai greitai praejo. Palyginus Egipto turgu su Maroko, jis nebuvo toks ispudingas ir derejimosi menas ne toks didelis, kaip Maroke. Todel truputi likome nusivyle...
I viesbuti gryzome velai, dar planavome paskutini vakara praleisti bare, bet letai nuejome i kambarius, susidejome daiktus ir nusprendeme pailseti, nes kita diena vel ilga kelione namo....
9 diena.
7.30 val. Skamba zadintuvas skelbiantis nauja, paskutiniaja diena. Supakuojame paskutinius daiktus, suvenyrus ir patraukiame pusryciauti. Jauciasi nuovargis, jaudulys. Paskutiniai atsisveikinimai su padavejais, lagaminai, autobusas ir kelione i oro uosta.
REZIUME:
Egiptas nesuzavejo. Nera ten nieko tiek ispudingo, kiek pripasakota lankstinukuose ar zurnaluose. Galiu pasakyti tik tiek- Sudie, spalvotasis Egipte! Sveika, brangi Lietuvele smile.gif!
Atsakyti
yra dvi grupes zmoniu, pabuvojusiu Egipte: vieni lieka nusivyle, kiti nori grizti dar ir dar smile.gif , as priklausau antrai grupei. Siaip, dar manau, atostogos bus vykusios ir tada, jei tu mokesi tinkamai jas leisti ir save linksmai nuteikti. asmeniskai man daznai uzkliuva ir lietuvos siukslynai, bet ne i siuksles as vaziuoju ziureti. mane domina kulturu skirtumai, architektura ir pan., o trukumu galima rasti visur, paprasciausiai kai ko reikia nematyti mirksiukas.gif . asmeniskai man septynios dienos Egipte prabego taip greit, kaip viena, o tiek grozybiu nespejau pamatyti verysad.gif, nors atrodo tikrai lekem milziniskais tempais, o ne tik po palmemis gulejom.
P.s. vaziuojant su Tez tour autobusais, del turistu saugumo, jiems neleidziama vaziuoti greiciau nei 100 km/val., todel mitus apie nezmoniska greiti galite palikti ramybeje. aisku teko pasivazineti ir vietiniais taxi. buvo smagu vaziuoti kazkur 150 km/val greiciu atidarytais langais lotuliukas.gif ir dar musu klausia, ar patinka Sumacheris, gal norime palenktiniausti su kitais taxi, bet mes aisku tokio malonumo atsisakeme biggrin.gif .
o del vietiniu ikyrumo tai bijau gincytis, asmeniskai manes uz ausu nei vienas i parduotuve neisitrauke. jei nieko nesiruosi pirkti, tai maloniai pasakai "no" ir eini tolyn, is paskos tikrai nesivijo. o va jei jau matai reikiama daikta, tada kitas reikalas, asmeniskai mes ir derejomes ir arbata gereme su jais, linksmai pabendrave nusipirkome ko norejome tikrai nebrangiai ir dar dovanu gavome biggrin.gif ,
asmeniskai tikrai daug saliu esu aplankius, bet iEgipta grysciau nors rytoj rolleyes.gif
Atsakyti