Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas- tai, kas mus žavi

lotuliukas.gif
QUOTE(Ciklomena @ 2009 03 22, 15:46)
Nugasdinai mane cia del oro  doh.gif susidejau jau lagamina-tik ploni rubai, negi taip salta  g.gif
Susitariau su "Hurgada Sun Set" del ekskursiju-pirmoji Luksoras-Dendera dviem dienom su nakvyne Luksore. Vyksim tik musu kompanija, veliau papasakosiu "individualiu"ekskursiju ispudzius. Gidei padovanosim "Neregeta Lietuva" ir "pliaskele" .Tikiuosi "nepasisiukslins"
Dabar tik suku galva del lauktuviu. Kas geret ta "karkade" arbata? Ar verta pirkt?Apie kokias aromatines lazdeles kalba rusai forumuose? (pundelis 1 dol.) tai smilkalai? ar dar kazkas tokio yra? Kokia dykumu rozes paskirtis?

Sveikutes.Egipte esu buvusi 2 kartus.Pirma karta El -Gunoje,netoli nuo Hurgada o antra karta Kaire ir Sharm-EL -Seikhe.Karsta tikrai nebus ,butinai isidek ir siltesniu rubu,jeigu pakils vejas tai ir vesoka gali buti,kai buvau balandzio men. jura buvo salta o ir baseinuose vanduo buvo saltas nors mano seimyna maudesi.Kas man labai nepatiko,nekalbant apie svara,egiptieciu naglumas,kol negaudavo arbatpinigiu neatstodavo o jeigu mazai duodavai tai dar ir saipydavosi.Cia skaiciau kad juos vadinat ARABAIS,jeigu norit tikru arabu pamatyti nuskriskit i Emyratus,egiptieciai pries juos isalke ubagelei!!!!!
Atsakyti
QUOTE(FLAMEA @ 2009 03 22, 12:15)
Na vakar grižome ir mes iš Egipto.

Visu pirma vėjas visas dienas buvo beprotiškas. doh.gif tik vieną dieną prieš išvikima nebuvo vėjo ir galėjome vakare be šiltų megstinių pasedėti laukia,o ne viduje. doh.gif
Jūra šalta,baseine vanduo irgi baisiai šaltas,net vaikai beveik nesimaudė,ilenda ir išlenda.
Suvenyrai pigiausi orouoste ir šiaip daug dalykų tikrai pigiau orouoste.Aš pirkau  grustuve prieskoniams,tai mokėjau 9dolerius,o mieste is musų prašė 40dol.,buvom nusidereja iki 20dol.
Taigi tokie mano keliones ispudziai. ax.gif

mes ir vakar grizom, na oras man asmeniskai normalus, diena karsta, taip buvo vejas saltokas , bet megztiniu dienom tam nereikia, o vat vakarui tai jau butinai megztukas ar bliuzonas, jura +22 laipsniai buvo, maudziaus tik viena syki, baseinas sildomas bent jau musu viesbuty, tad maudemes kasdien kaip ir vaikai, tuos istraukt nejo is baseino

Del pirkiniu, tai tikrai, visus smulkius suvenyrus reiktu pirkti oro uoste, pvz kupriukas pliusinis 2 dol., o uz ta pati mieste uzsaukia kaina 20dol doh.gif , tas pats su statulelem praktiskai visas gali papirkti uz kelis dol., o luksore is prekiautoju dar pigiau. Aisku neapsigaukit su tais orginalais ir neorginalais. As papirkau papirusa uz 1 dol. neorginala, salia manes sedejusi moterele uz 30 dol toki pat, bet ji jau pirko parduotuveje kur juos tipo gamina biggrin.gif Pamaciusi maniski papirusa ji tikrai susinervijo, nes jie niekuom nesiskyre doh.gif va ir spek dabar orginalas pas ja ar ne doh.gif net super marketuose nera fix kainu, uz kinder kiausini paprase 5 dol, uz magnetuka 6 dol, arbata 1 kg-20 dol ta raudona, ja buvom pirke keliones i luxsora metu uz 10 dol doh.gif

QUOTE(sweetgirl @ 2009 03 22, 13:04)
kiek mes matem,tai oro uoste vos ne dvigubai viskas brangiau  bigsmile.gif  beje su arbais ir mes turejom nuotyki-neisleido is savo parduotuves,vis numetejinejo kaina,kad tik pirktume,bet mes is principo nenupirkom,nors labai nuleido.juk cia gavosi vos ne reketas

reketas ten nuo atvykimo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tafi: 22 kovo 2009 - 19:47
[quote=Bonytia,2009 03 22, 16:44]
Draugo tėvai buvo parvežę Karkadėjos, tai draugui taip patiko, kad ten nuvažiavę nusipirkom visa kilą smile.gif Ir aš dar pirkau pusę kilo geltonos arbatos (gidas sakė, kad moteriška) tai iš ties superinė arbata, mėnesinių metu nepakeičiama smile.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
Bet kokiu atveju ten kaljanai pigesni nei čia smile.gif
O mes nusipirkom ir pastatėm, dar net nerūkėm, ir nežinom kada tai darysim biggrin.gif
[/quote]
Na mes jau rukem vakar su draugais,man visai patinka,nes as nerukanti,tai man tinka toks rukymo budas rolleyes.gif

[quote=VABALIUKE,2009 03 22, 17:09]
[quote=Ciklomena,2009 03 22, 14:46]
Nugasdinai mane cia del oro doh.gif susidejau jau lagamina-tik ploni rubai, negi taip salta g.gif
Na mum kovo 7-14 jokio megztinio neprireike. Plona plona svarkeli trumpom nesiojau vakare, sijonai, sukneles. 21 silumos vakare budavo. thumbup.gif ir vakarais balkone iki 2 sededavom.. wub.gif
tezuro puslapi galima paziureti kokie orai sia valanda kurortuose.
[/quote]
Na ten temperatura diena buvo nuo 26-29 silumos,bet vejas buvo nerealus.Kai viena diena nebuvo vejo ,tada galejai sedeti su bliuskute laukia ir nesalta.mes irgi vaiksciojom su sijonais ir suknelem,bet megstini tai butinai turejai apsivilkti. doh.gif
O tezture neraso ,kad vejas,ten tik temperatura paraso. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa omega @ 2009 03 22, 18:36)
Cia skaiciau kad juos vadinat ARABAIS,jeigu norit tikru arabu pamatyti nuskriskit i Emyratus,egiptieciai pries juos isalke ubagelei!!!!!

na siaip, kiek as pastebejau, o paskui ir gidai patvirtino, ne vienas vietinis isizeidzia, jei isgirsta, kad pavadini arabu. Jie is tikruju nera tikri arabai, save identifikuoja kaip egiptiecius, neziurint to, kad kalba ir raso arabiskai ir kad arabai Egipto istorijoj suvaidino nemaza vaidmeni rolleyes.gif

del ekskursiju Luksore. As asmeniskai labai nusivyliau ekskursija su arkliais po miesta - mokejom 15 dol. zmogui, bet tikrai ir tiek nebuvo verta schmoll.gif Praveze pro visas savo siukslinas gatves, kazkoki baisu turgu, dar vaikai maziukai leke is paskos tu karietu kaulydami pinigu - buvo baisu neduot, kad kokia masina taip beganciu gatve nepartrenktu doh.gif Tiesa, paskui sustojom kazkokiam padoresniam turguj, kur jau nemazai turistu vaiksciojo, ten susede visi kavinukej kas kavos isgerem, kas kazkokio vietinio ryziu gerimo (sakle ar kazkaip pan.), kaljano parukem, paskui dar nuvede gidas pas viena vyruka, kuris spaudzia cukranendriu sulciu, tai ir tu paragavom (kieno jautrus skrandziai, tai nerekomenduoju, nes su higiena ten reikalai kaip ir visur kitur). Tai ir visas idomumas is tos ekskursijos wink.gif

Labai truko laiko Karnake, nes bent man tai buvo ispudingiausia vieta paciam Luksore. Sventykla milziniska ir tikrai verta paskirt laiko ja apvaiksciot. Karaliu slenis isvis ispudingas, tikrai verta aplankyt vien jau del peizazo thumbup.gif Man gal siek tiek maziau patiko Hacepsutes sventykla rolleyes.gif

Atsakyti
Sveiki visi mirksiukas.gif
Mes grizom kovo 19 diena. Man labai patiko Egiptas ir tie arabai savotiski, ir tas vejas nepakartojamas, o dangus ir jura tai be zodziu. manau svarbiausia nusiteikimas mirksiukas.gif Man ten taip buvo gera, viezbutis superinis, bandziau izvelgti bent viena trukuma, bet tikrai neizvelgiau. Buvom Sea star bue rivage. Tiesa pasakius, net nesinorejo niekur eiti is jo.
O, kad apsipirkti geriausia oro uoste, tai tikrai. Hurgadoje haosas.
Visas ekskursijas emem per novatura. Gidai faini, paslaugu kokybe gera. labiausiai patiko pavirsinis nardymas. Teko tokia laime, pamatyti delfinus thumbup.gif buvau suzaveta ir apstulbusi. Paradise saloje taip pat nepakartojama.
Niekam nepatarciau imti apzvalgines ekskursijos, neverta gaisti puse dienos. Nuveze i fiksuotu kainu parduotuves, tai ten kosmosas, nieko nepirkom. na tik tiek buvo verta. kad nuveze i saldumynu parduotuve ir alieju fabrika.
Tiesa musu vyrai pasieme zvejyba per vietinius, tai smarkiai nusivyle, nieko nepagavo ir vietoj 4 val. buvo tik 2. Sia tau ir vietiniu paslauga schmoll.gif
o del rubu: Tikrai vakarai buvo saltoki ir reikejo bliuzoniuku ir net pora vakaru buvau apsimovusi odine striuke.
Del kremu: esu baltaode, bet uzteko 15 ir 10 F.
Zodziu Egiptas mane suzavejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 22, 21:48)
Labai truko laiko Karnake, nes  bent man tai buvo ispudingiausia vieta paciam Luksore.

Pritariu Tau 4u.gif
Mums Karnakas Luksore taip pat didžiausią įspūdį paliko. Ir kaip tokiai dideliai šventyklai apžiūrėti, skiriama per mažai laiko. Kažkokia magišta ten atmosfera. Būtent Karnako šventyklą norėčiau dar kartelį aplankyti wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fira: 23 kovo 2009 - 08:01
QUOTE(Fira @ 2009 03 23, 07:59)
Pritariu Tau 4u.gif
Mums Karnakas Luksore taip pat didžiausią įspūdį paliko. Ir kaip tokiai dideliai šventyklai apžiūrėti, skiriama per mažai laiko.

todel, kad ir gidams reikia gyventi, uztat kiek laiko jie duoda parduotuvese, arbatu, papirusu, akmens fabrike, gauni lapeli, tada jei perki atiduodi ta lapeli pardavejui tau padaro anot gidu gera kaina, ir gidas taip pasiima savo papildoma uzdarbi biggrin.gif , o lapeliai kiekvienam autobusui skirtingu spalvu, kad butu aisku kieno cia uzdarbis biggrin.gif Va dabar man tapo aisko, kodel jie taip meldziasi, juk per diena tiek zmoniu apgauna biggrin.gif

Visumoje, egiptas man ir labai patiko, neturiu jokiu priekaistu, patiko viskas, viesbutis, oras superinis, net ir patys arabai biggrin.gif , kartais per ikyrus, bet visada issisiepia biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

QUOTE(Tafi @ 2009 03 23, 08:12)
todel, kad ir gidams reikia gyventi

Va dabar man tapo aisko, kodel jie taip meldziasi, juk per diena tiek zmoniu apgauna biggrin.gif

visiškai teisingai ir aš neskaitau, kad jie nori apgauti, tik užsidirbti, ar jus galvojat, kad už 150 baksų (maždaug tiek galima užsidirbti sąžiningai dirbant) galima pragyventi?
mūsų gidas luxor'e buvo archeologas, pasakojo, kad pas juos kasinėjimai vyksta šaltais mėnesiais, t.y. sausį, vasarį ir kovą, (mes buvom vasarį egipte) tai mano vyras ir klausia - tai kodėl tu - archeologas - čia, o ne kasinėji? tas atsako, kad tai, ką unesco duoda už kasinėjimus yra labai labai mažai, o jam reikia gintis magistrą (ar daktarą dabar neatsimenu blush2.gif ), taigi reikia užsidirbti pinigėlių... visi sukames, kaip mokam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tafi @ 2009 03 23, 08:12)
todel, kad ir gidams reikia gyventi, uztat kiek laiko jie duoda parduotuvese, arbatu, papirusu, akmens  fabrike, gauni lapeli, tada jei perki atiduodi ta lapeli pardavejui tau padaro anot gidu gera kaina, ir gidas taip pasiima savo papildoma uzdarbi biggrin.gif , o lapeliai kiekvienam autobusui skirtingu spalvu, kad butu aisku kieno cia uzdarbis biggrin.gif Va dabar man tapo aisko, kodel jie taip meldziasi, juk per diena tiek zmoniu apgauna biggrin.gif

kad reikia gyventi, tai faktas. Nors patys gidai pasakojo, kad ju profesija (ypatingai egiptologu) yra viena is prestiziskiausiu ir labiausiai vertinamu. Be to, man susidare ispudis, kad jie tikri patriotai, stengiasi savus palaikyt ir turistus biskeli numelzt - normaliai viskas, as juos suprantu smile.gif Per kelione turejom 3 vietinius gidus, bet ne vieno is ju nemaciau meldziantis biggrin.gif Beje, vienas buvo labai fainas, kas antra zodi sakydavo lietuviskai (buvo studijaves LT) bigsmile.gif, devejo Audimo sportines kelnes lotuliukas.gif thumbup.gif

Zuzla, mus irgi archeologas Luksore lydejo, gal tas pats? rolleyes.gif O siaip tai jie visi labai skirtingai aiskina apie gyvenima Egipte - vieni linke padejuot, kiti sako, kad viskas ten gerai, zmones tikrai nebadauja, kas nori, uzsidirba neblogai wink.gif(noors... sprendziant is daugelio vyru kuno sudejimo, tai gal ir pabadauja g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 23 kovo 2009 - 10:52
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 23, 10:25)
Zuzla, mus irgi archeologas Luksore lydejo, gal tas pats?

musiškio pavardė buvo Ramzis 12 smile.gif

iš filmuko iškirpau smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 kovo 2009 - 10:46
merginos, o jei kambary nera seifo, tai kur pasideti pinigines, telefonus ir kitus vertingus daiktus? Negi nesiotis kartu prie baseino ar juros?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2009 03 23, 20:40)
merginos, o jei kambary nera seifo, tai kur pasideti pinigines, telefonus ir kitus vertingus daiktus? Negi nesiotis kartu prie baseino ar juros?

tada buna registraturoje 4u.gif
Atsakyti