jei klijuojat paprastai slapiai, bent jau as visada is pradziu servetele su vandenuku ratu sukdama prilipinu, o poto tik nuo centri klijus paskirstau. puslem isejo jei servetele standesne storesne pasitaike ir nevisur vienodai persigere klijai. tokiu bedu isvengsit jei is pradziu su vandenuku klijuosit
QUOTE(Marzde @ 2009 03 07, 16:38)
Parodysiu pvz. ir aš. Tai nelabai didelis daiktas, bet ir ne visai mažas. Tai kamštinis padėkliukas. Dažytas paviršius suteptas skiestais klijais, palaukta kol šiek tiek apdžius, dėta servetėlė, ant jos batų popierius (slidesnė pusė ant servetėlės) ir lyginta nekarštu lygintuvu. Pabaigoj lakas darbo užtvirtinimui. Gražiai ir greitai prisiklijavo. Padėklas darytas senai, iki šiol viskas tvarkoj.
P.S. panašus variantas kaip aptarinėjat, bet nekišta po vandens srove, nes nebuvo reikalo gal kam pagelbės šis mano aprašymas.
P.S. panašus variantas kaip aptarinėjat, bet nekišta po vandens srove, nes nebuvo reikalo gal kam pagelbės šis mano aprašymas.
Šiandien išbandžiau šį būda. Liuks! Labai patiko. Nors motyvai nebuvo dideli, bet vis viena būčiau pavargusi su servetėlių raukšlėm. Netgi kurį laiką atidėliojau tą klijavimą (man tai sunkioji dalis). Bet va paskaitinėjau ir išdrįsau pabandyti. Paveikslėlis, tikrai rodos, net įsigėrė į medį
QUOTE(Žuvelė @ 2010 04 11, 18:13)
...<pasirinkau, didelius motyvus... ir aišku, susiraukšlėjo... Na, taip ir paliksiu, iš toli atrodo visai gražiai
Klausimas - aš klijavau klijais, kuris kartu su laku - gal todėl tos pūslės gavosi? Nes dariau taip, kaip reikia - iš centro į šalis po truputį sukau...
[B][/B]
Klausimas - aš klijavau klijais, kuris kartu su laku - gal todėl tos pūslės gavosi? Nes dariau taip, kaip reikia - iš centro į šalis po truputį sukau...
[B][/B]
Pūslelės gaunasi klijuojant tirštais klijais, kas šiuo atveju akivaizdu.
O gaunasi štai dėl ko...Kai klijuojamas didesnis motyvas, pradžioj, centre, greitai apsukam teptukų mažytį ratuką ir viskas OK, tačiau didėjant klijuojamam skrituliui, ilgėja mūsų "kelias", o tuo pačiu ir laikas, per kurį sugrįžtam prie servetėlės kraštelio, sutepto tirštais ir dėl to labai greitai džiūstančiais klijais.
Kuo didesnis spindulys, tuo daugiau gali atsirasti pūslelių, nes servetėlė džiūdama tarsi impregnuojasi ir nepraleidžia šviežiai tepamų klijų. Iš pradžių atrodo tarsi viskas gerai būtų, bet po kurio laiko impregnuoti servetėlės krašteliai atkyla pūslelėmis. Dėl šios priežasties tikslinga bent jau pusiau atskiesti klijus vandeniu. Klijus-laką taip pat. Tokie skiesti klijai ne taip greitai džiūsta ir duoda mums daugiau laiko klijuojamam ratukui teptuku "apibėgti". Mano nuomone, klijai-lakas nėra pats geriausias pasirinkimas klijų įvairovėje, juos pavyko kadais "prisijaukinti" tik klijavimui stipriai skiestus. Dar verta pabandyti visus būdus pirminio klijavimo vandeniu (tiek teptuku, tiek po srove, tiek įpilant į dekoruojamą daiktą, pvz., padėklą, šiek tiek vandens). Viskam reikia bandymų ir patirties.
Sėkmės
O man toks klausimas iskilo, jei klijuosim vandeniu, servetele persigers vandens ir tada tepsime ant virsaus klijus, ar servetele neprades plysti? ir ar vietom nenusibraukia dalimis...? na nezinau ar aiskiai issireiskiau, bet kai per dag dregna atrodo lyg ir turetu paplysinet...
o as kiek bandau su vandeniu klijuoti ,tiek plysta servetele ... tai klijuoju jei tik iseina lygintuvu ,o jei ne tada karpau ir atskirom detalem klijuoju...
bet va noretus sonus aplklijuoti dezutes servetele ,ir negaliu ,nes nemoku
QUOTE(campari* @ 2010 04 19, 16:12)
O man toks klausimas iskilo, jei klijuosim vandeniu, servetele persigers vandens ir tada tepsime ant virsaus klijus, ar servetele neprades plysti? ir ar vietom nenusibraukia dalimis...? na nezinau ar aiskiai issireiskiau, bet kai per dag dregna atrodo lyg ir turetu paplysinet...
Jei svelniai braukai ir teptukas gerai permirkes klijais, tada neplysta
QUOTE(Osera @ 2010 04 19, 17:14)
o as kiek bandau su vandeniu klijuoti ,tiek plysta servetele ... tai klijuoju jei tik iseina lygintuvu ,o jei ne tada karpau ir atskirom detalem klijuoju...
o kuo sonai nuo virsaus skiriasi? Pasuk, padek taip, kad sonas butu virsuje, ir klijuok po viena sona
Keliu tema i virsu
Klausimas - klijuojant lygintuvu ant isdziuvusiu kliju (kiek suprantu naudojate dekupazui skirtus?) - ar klijus reikia skiesti? kokio karstumo turi buti lygintuvas - kaip sintetikai ar medvilnei lyginti ar koks?
Ir uzklijavus, ar tepti ant virsaus bet kokius klijus ar velgi dekupazinius?
Klausimas - klijuojant lygintuvu ant isdziuvusiu kliju (kiek suprantu naudojate dekupazui skirtus?) - ar klijus reikia skiesti? kokio karstumo turi buti lygintuvas - kaip sintetikai ar medvilnei lyginti ar koks?
Ir uzklijavus, ar tepti ant virsaus bet kokius klijus ar velgi dekupazinius?
mano metodas- klijai turi būti kuo tirštesni, netgi tinka sutirštėjas akrilinis lakas, klijai turi būti normaliai išdžiūvę, servetėlė prieš tai būtinai išlyginta, nes lieka lenkimo linijos ir gofruotas kraštelis. Lyginant ant servetėlės užtiesiu popierinį rankšluostį, lyginu karščiausiu režimu. Kai jau matau,kad dauguma ploto prilipę nuimu popierinį rankšluostį ir truputį vėsesniu lygintuvu palyginu neprilipusias vietas. Galiausiai viską pertepu dekupažo klijais.
QUOTE(Lachesė @ 2010 05 14, 20:22)
mano metodas- klijai turi būti kuo tirštesni, netgi tinka sutirštėjas akrilinis lakas, klijai turi būti normaliai išdžiūvę, servetėlė prieš tai būtinai išlyginta, nes lieka lenkimo linijos ir gofruotas kraštelis. Lyginant ant servetėlės užtiesiu popierinį rankšluostį, lyginu karščiausiu režimu. Kai jau matau,kad dauguma ploto prilipę nuimu popierinį rankšluostį ir truputį vėsesniu lygintuvu palyginu neprilipusias vietas. Galiausiai viską pertepu dekupažo klijais.
Aciu!
Sveikos, vel as su klausimais
Priklijavau ant isdziuvusio akrilinio lako servetele, taip puikiai gavosi, taip dziaugiausi ...kol neuztepiau lako ant virsaus, nes viskas pradejo rauksletis, kilti gabalais ar per blogai priklijavau? Ar gali buti nuo to, kad per daug lako ant virsaus uztepiau? nes braukiau taip drasiai is to dizugsmo, kad dideli "paveiksla" priklijavau be rauksliu
Vienu zodziu, kai isdziuvo lyginau per sviestini popieriu dar karta per laka (lakavau saunu laku, tai nelipo), kazkas gavosi, puse velnio, bet galejo aisku buti graziau
Gal kas patars, kur suklydau klijuodama?
Priklijavau ant isdziuvusio akrilinio lako servetele, taip puikiai gavosi, taip dziaugiausi ...kol neuztepiau lako ant virsaus, nes viskas pradejo rauksletis, kilti gabalais ar per blogai priklijavau? Ar gali buti nuo to, kad per daug lako ant virsaus uztepiau? nes braukiau taip drasiai is to dizugsmo, kad dideli "paveiksla" priklijavau be rauksliu
Vienu zodziu, kai isdziuvo lyginau per sviestini popieriu dar karta per laka (lakavau saunu laku, tai nelipo), kazkas gavosi, puse velnio, bet galejo aisku buti graziau
Gal kas patars, kur suklydau klijuodama?
Čia gal ne tiek klaida, kiek šio servetėlės klijavimo būdo ypatumai.
Sausai užlyginant servetėlę, ji prisiklijuoja, būna lygi ir graži, bet paskui, kai ji yra užlakuojama, ji gauna drėgmės ir tuose ploteliuose, kuriuose buvo sausa, permirksta, plečiasi ir "lipa" viršun į raukšles.
Vien dėl to labai patinka servetėlę paprasčiausiai potėpis po potėpio gražiai lygiai priklijuoti klijais. Lygumas garantuotas. Lygintuvu gi tai kartais diiidelė loterija.
Sausai užlyginant servetėlę, ji prisiklijuoja, būna lygi ir graži, bet paskui, kai ji yra užlakuojama, ji gauna drėgmės ir tuose ploteliuose, kuriuose buvo sausa, permirksta, plečiasi ir "lipa" viršun į raukšles.
Vien dėl to labai patinka servetėlę paprasčiausiai potėpis po potėpio gražiai lygiai priklijuoti klijais. Lygumas garantuotas. Lygintuvu gi tai kartais diiidelė loterija.
Ech, man reikejo kone visa servetele klijuoti, tai potepis po potepio tikrai suplesus buciau, balutej mirkant taip pat raukslejasi man, o po ciurkslele gaunasi kazkaip taip pat, kaip balutej galu gale
Bet vietomis kur luginau, tai graziai ir dabar atrodo visur lyginau vienodai... labai keistai cia man gavosi
Bet vietomis kur luginau, tai graziai ir dabar atrodo visur lyginau vienodai... labai keistai cia man gavosi