As vistiek bandysiu laime rytoj ant Zviedru cepures, ten dar nebuvau. Kovo 11 proga latviukai darbo laika net padare nuo 10 val Matyt laukia musu
Kovo 11 buvom ant Zviedru cepures. Tai ant kalniuko be lietuvaiciu nebuvo ne vieno kitos tautybes žmogaus. Kur pasisuksi -vieni lietuviai. Ir tų pačių nedaug, prie keltuvų jokių eilių. Kalnas ten gal plokščias, tinka mokymuisi ir šiaip laiko stūmimui. Yra viena tipo stati trasa. Bet iš tiesų nestati.... sniego daug, apie dirbtini net kalbos nėra, aplink pusnynai. Ko gero dar šiam savaitgaliui sniego bus pakankamai. Pakeltuvų prižiūrėtoją vos neaprėkiau, neprieina nors tu užsimušk. Žiūri atsisėdęs ,kaip as tų inkarų po užpakaliu nepasikišu, nes labai nagus saugojau... Bet kai priėjo, tai jau nebenuėjo
Žodžiu, sniego daug, dirbantys vaikinukai tingūs, kalnas "slidinejiimo mokiniams" tinkamas. Adrenalinu nekvepia, bet šiaip malonu valandike kita prasimanštinti.
Atrodo naujas slidinejimo sezonas jau prasideda, o diskusijos sia tema dar neisibegejo.
Slidinejimo Latvijoje patirties turiu nedaug, pernai buvau tik Riekstukalns, tai visai patiko, viena trasa miskeliu isvis tokia smagi ir ilgoka, o ir siaip man kaip pradedanciai visai platus ir nestatus kalnai, tik va vietom buvo ledo, tai cia jau prasciau ir zmoniu gana daug.
Siemet per tarpusventi planuojam pavaziuot iki Zagarkalns ir salia esancio Ozkalns. Skaiciau ju tinklapi, kad jau nemazai trasu atidaryta, o ir saltuko zada but.
Tik va su nakvyne problema, gal kas galetu parekomenduot kokia vieta nakvynes netoli Zagarkalns, nes skaiciau ir sitam forume ir girdejau, kad reiketu is anksto uzsisakyti.
Atsimenu pernai, kai slidinejom Riekstukalns, tai su nakvynes paieskom prastai buvo, vieninteli viesbuti Baldonej radom ir tai baisiai brangu ir sakyciau nelabai svaru.
Slidinejimo Latvijoje patirties turiu nedaug, pernai buvau tik Riekstukalns, tai visai patiko, viena trasa miskeliu isvis tokia smagi ir ilgoka, o ir siaip man kaip pradedanciai visai platus ir nestatus kalnai, tik va vietom buvo ledo, tai cia jau prasciau ir zmoniu gana daug.
Siemet per tarpusventi planuojam pavaziuot iki Zagarkalns ir salia esancio Ozkalns. Skaiciau ju tinklapi, kad jau nemazai trasu atidaryta, o ir saltuko zada but.
Tik va su nakvyne problema, gal kas galetu parekomenduot kokia vieta nakvynes netoli Zagarkalns, nes skaiciau ir sitam forume ir girdejau, kad reiketu is anksto uzsisakyti.
Atsimenu pernai, kai slidinejom Riekstukalns, tai su nakvynes paieskom prastai buvo, vieninteli viesbuti Baldonej radom ir tai baisiai brangu ir sakyciau nelabai svaru.
QUOTE(veri @ 2009 12 21, 14:23)
Atrodo naujas slidinejimo sezonas jau prasideda, o diskusijos sia tema dar neisibegejo.
O Riekstukalns i kuria puse ta trasa miskeliu? Nes mes kai buvnom, tai lyg tokios ir nemaciau... Is viso, buvau ten pirma karta, pirma karta ant kalnu slidziu stovejau, tai man ten ne pradedanciu trasos labai sunkiai iveikiamos buvo. Ir tik gerokai pagriuvinejusi suzinojau, kad yra pradenanciu kalniukas. Pasiziurejau, kad Zagarkalns yra pradedanciu trasa, ir dar instruktoriu galima pasiimti, tai greiciausiai siemet cia pavaziuosim, kad bent kiek daugiau pramokciau
noretumem vaziuoti cia uz keletos dienu, nu bet tikrai labai idomu kaip ten su tuo sniegu bet kiek ziurejau visur per web kameras tai yra to sniego..
mes irigi galvojam po naujų pavažiuoti. kaip nebūtų keista, bet pa sjuos sniego rodo daug. ne taip kaip pas mus. gal dar atsiras buvusių per šias šventes. galvojam į siguldos pusę važiuoti.
kolkas dar nebuvau latvijos pusej, bet manau artejanciomis dienomis reiketu pabandyti, juolab kad pranesa saltuka, o tai reiskia, kad jei ne naturalaus tai bent dirbtinio sniego bus per akis ir jis tikrai neistirps beje, kazkas lyg ir gyre Riekstukalna, tai galiu pasakyti, jog Zagarkalns 100 kartu geriau, tik zinoma toliau pavaziuoti reikia
QUOTE(emrata @ 2009 12 29, 10:23)
kolkas dar nebuvau latvijos pusej, bet manau artejanciomis dienomis reiketu pabandyti, juolab kad pranesa saltuka, o tai reiskia, kad jei ne naturalaus tai bent dirbtinio sniego bus per akis ir jis tikrai neistirps beje, kazkas lyg ir gyre Riekstukalna, tai galiu pasakyti, jog Zagarkalns 100 kartu geriau, tik zinoma toliau pavaziuoti reikia
as riekstukalne buvau, patiko o tas zagarkalns kiek mazdaug km nuo vilniaus?
ir aplamai koks arciausiai lietuveles geriausias kalnas jusu nuomone?
QUOTE(Dalytė @ 2009 12 29, 14:03)
as riekstukalne buvau, patiko o tas zagarkalns kiek mazdaug km nuo vilniaus?
na nuo vilniaus tai gautusi kazkur 400 km
Siaip arciausiai vienas is padoresniu yra Milzkalns, bet nzn kodel manes ten visai netraukia, paskutinius kartus kuomet ten buvau tai likau visai nusivylus.
Vieni normaliausiu ir su ilgiausiom trasom latvijoj yra Zagarkalns, Ozolkalns ir Milzkalns
Labai neblogas tinklapis yra www.slalom.lv cia rasite visas vieteles latvijoj
Nuo Vilniaus aš sakyčiau, kad arčiausiai būtų Saules kalns. Nors neesu tikra Čia už Daugavpils apie 30 km.
Man ten visai patiko. Pakankamai didelis kompleksas. Ir žmonių ne per daugiausiai, eilių prie keltuvų visai nebuvo. (čia pernai)
Pabandyti tikrai verta.
Man ten visai patiko. Pakankamai didelis kompleksas. Ir žmonių ne per daugiausiai, eilių prie keltuvų visai nebuvo. (čia pernai)
Pabandyti tikrai verta.
tikslai gi slalom.lv matosi zemelapy visi kalnai kurie arciausiai
arciausiai vistik saules kalns. po to jau is normalesniu riekstukalns
arciausiai vistik saules kalns. po to jau is normalesniu riekstukalns
vistik smagu Zagarkalny, smagiai paslidinejom, trasos pakankamai paruostos, servisas neblogas, tik va toloka ten vaziuot, nakvyne nepigi. Dar Lenkijoj isbandem trasas prie Suvalku "Szelment", pasirode zymiai prasciau paruostos trasos, daug ledo buvo, o siaip kalnai lyg normalus, ilgokos trasos, slidinejimo iranga nauja, daug investuota, bet neatidirbta sistema.
mes visada vaziuojam i RIEKSTUKALNS - man ten labai patinka.. trasu nemazai.. ir su tramplinukais ir be.smagu padukti.. tik vargina tos keliones pirmyn atgal.. sugalvojom kad butu gerai kur latvijoj naujas trasas išbandyti, bet kur butu netoliese apsistot - gal ka galite patarti. buciua dėkinga uz info