Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Latvijoje

Aplankėme Milžkalnį. Įspūdžiai gan neblogi, buvo tikrai geriau nei tikėjausi... bigsmile.gif
Pliusai: ganėtinai protingai suplanuota teritorija, labai patogus susisiekimas su nuoma, pakelėjais, kavine ir parkingu, nemažai trasų ir jos ganėtinai skirtingos, yra ką veikti ir pažengusiems, ir pradedantiesiems, gerai suplanuoti pakėlėjai, pasikėlus vienu iš jų, galima rinktis iš keleto trasų.
Minusai: tiek fiziškai, tiek morališkai pasenęs inventorius nuomos punkte (gerai kad su savo buvau... cool.gif ). Elektroniniai Skipass'ų skaitytuvai, mano galva, šiek tiek nevykę, nes prie įėjimo jie stovi iš dešinės pusės, tuo tarpu slidininkų striukės rankovėje esanti kišenėlė Skipass'ui yra kairėje rankovėje, kas sukelia šiokių tokių nepatogumų. Pirmą kartą slidinėjant Skipass'ą segiausi prie dešinės pirštinės... lotuliukas.gif Mano manymu, investuojant į tokias ale patogias naujoves reikėjo investuoti į didesnio jautrumo sensorius, nes kartais tekdavo nemenkai pabrūžinti tą magnetuką, kad užsidegtų žalia šviesa... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambizukas @ 2009 02 15, 20:31)
Gi fotkes pamiršau...  doh.gif

Pasirodo, aš jų ir negaliu įkėlinėti...  unsure.gif

galima per tinklapi ikelti, pvz photobucket

kalbant apie milzkalna, tai kazkaip negaliu pasakyt jokio gero zodzio, nors pries 3 metus man ten netgi labai patiko.
uzvakar buvom Ozolkalni, kuriuo labai nusivylem: trasu nedaug, kadangi po pietu buvom tai sniegas visas sudauzytas i gauburius, daug ledo, zodziu visiskai nelygino trasu. ir dar nesuprantu kodel ten kainos didesnes doh.gif
prie to pacio uzsukom i zagarkalni, va ten tai tikras slidinejimo centras, trasos tvarkingos thumbup.gif vienintelis minusas tas, kad zmoniu buvo nemazai ir zinoma kelione ilgoka smile.gif
beje oras buvo nuostabus
Atsakyti
sveikučiai slidininkai. Vakar norėjau parašyti, bet internetas buvo lėtokas - tai rašau šiandien.. Visada įdomu skaityti kitų nuomenoes, informaciją ir stengiuosiu pati pasidalinti, gal kitiems pravers... mirksiukas.gif

Mes iš Klaipėdos pajudėjome šeštadienį išsimiegoję ir Ozolskalne buvom tik apie 15 val. Aišku, kavinė nedide, nauja, centras sako tik trys metai kaip gyvuoja, tai viskas dar nepabaigta, nauja... Trasos labai savo reljefu įdomios ir fainos, bet paskaičius kad 4 po 500 m - tai tikėjausi kitokio vaizdo. Tuo aiku, nuo 15 val. buvo žmonių, ne ypač daug, nes sutinku su Emrata - trasos buvo suplaktos nuo besimokančiųjų stabdymo... okią valandą pasivažinėję, su skibuss'u nuvažiavome į Žagarkalnį. Taip, ten tikrai labai šauniai viskas sureguliuota - daug trasų, bet ir dag pakeltuvų, žmonių nemažai, bet tai ne eilės, lyginant su Alpėmis... Pora minučių ir keliesi, kas tai yra. Kas planuoja mokintis - tai sakyčiau Žagarkalnis yra pats tas mokintis - trasos tiesios, nestačios, smagios... Labai gražiai ant kalno šlaitų įrengtos dvi kavinės - na latviai šauniai pasidarbavę, jausmas sėdint net kavinėje labai malonus. Pora val. mes ten intensyviai pasivažinėjome, ir dar valandai gryžom į Ozolskalną - buvom sužavėti, nesiki pat 19.30 čiuožėm praktiškai vieni, buvo šaltuko, tai sniegas buvo kietas, trasos liuks, be kalnelių... Na labai šaunios trasos, labai patiko, reljefiškos tarp medžių thumbup.gif Kaina 10 latų 4 val abiejuose kalnuose. Autobusas veža apie 2 min.
Nakvynės nebuvom iš anksto užsisakę, net negalvojau kad bus tiek poilsiautojų - visas Cesis buvo pilnas. Tai nusprendėm važiuoti nakvoti į Siguldą, už 36 km. Ten teko irgi gerokai paieškoti, nes daug vestuvių, gimtadienių ir jaunimo, švenčiančio Valentino dieną. Tai nakvynę radom "Sigulda" viešbutyje. Turėjom gerą vakarienę restorane, su saksafono muzika live... O gi ryte sumastėm Siguldos trasą išbandyti. Ji buvo šalia, pora km nuo centro. Tai radom gerą kalną - aukštas, staokas, na buvo smagu, kaip tikras Alpių kalnas. Tik čia jau mokestis buvo už kiekvieną pasikėlimą - 0,35 lato su T formos pakeltuvu ir 0,40 lato su kėdutėmis. Mums patiko kalnas thumbup.gif Pačiuožę po kokia 10-12 nusileidimų, važiuojant namo dar užsukom į Žuvėdros kepurę 3 valandoms. Tai per dvi dienas slidinėjimo buvo daug, gero, intensyvaus, nes mums to reikia thumbup.gif thumbup.gif Žodžiu - kas nori, tas atranda lotuliukas.gif
Pastebėjom sekantį dalyką, kad geriau nuvažiuoti vėliau, slidinėti ilgiau, nes apie 17 val. pradeda šalti, geresnės trasos, apšviestos, mažiau žmonių - na super !!!
Tai va tokie superiniai mūsų įspudžiai, buvo liuks, rekomeduoju !! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 16 vasario 2009 - 21:06
na jeigu ozolkalns tegyvuoja vos tik 3 metus tuomet suprantama, reikia tiketis kad begant laikui situacija pasitaisys. vat mes irgi tikejomes kazko kitko ir tas turbut buvo blogiausia, nereikejo tiketis nieko biggrin.gif gerai, kad zagarkalnis toje pacioje vietoje, o kitaip butumem nusivyle tokia prailgusia kelione. zagarkalnio trasos buvo tiesiog atgaiva thumbup.gif beje tikejaus kad ten jau bus elektroniniai skipasai, bet pasirodo ne, tai kazkaip nervindavo kai kelis kartus vis paklausdavo ar turit bilieta.
xxxsaulyte, vat ir mes padarem isvada, kad slidineti vsgi geriausia naktinese trasose, nzn gal ir oras prisideda ir zmoniu mazesnis kiekis, bet man dar kazkaip tos trasos geriau matosi nei diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emrata @ 2009 02 17, 10:20)
kazkaip nervindavo kai kelis kartus vis paklausdavo ar turit bilieta.

Tai reikia tą bilietėlį prisirišti matomoje vietoje, o ne į kišenę įsidėti... bigsmile.gif Manęs niekas nėra prašęs parodyti, pasikabinu matomoje vietoje ir visiems viskas aišku... Ir niekur nereikia braukyti... schmoll.gif Ėjai ir praėjei... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambizukas @ 2009 02 17, 10:04)
Tai reikia tą bilietėlį prisirišti matomoje vietoje, o ne į kišenę įsidėti...  bigsmile.gif  Manęs niekas nėra prašęs parodyti, pasikabinu matomoje vietoje ir visiems viskas aišku... Ir niekur nereikia braukyti...  schmoll.gif Ėjai ir praėjei...  cool.gif

tai tame ir reikalas, kad tuos bilietus buvom prisirise matomoj vietoj, bet jie matyt tikrina ar nesibaigia galiojimo laikas

kadangi tokia nereali ziema, tai vakar kas be ko nulekem paslidinet. labai tingejom toli vaziuot, tai pasirinkom Riekstukalna. viskas butu gal ir patike (netgi truputes trasos), bet zmoniu kamsalyne viska sugadino doh.gif nuciuozi nuo trasos per 15 sek, o kol pastovi eilej ir pasikeli praeina 15 min doh.gif tai gavosi, kad visumoj labai mazai paslidinejom. apie 17 val trasos buvo labai nuslidinetos, vienas ledas. nuomos punkte tai pirma karta turbut pamaciau tokia zmoniu eile blink.gif toks jausmas, kad visi latviai ir lietuviai suguzejo butent ten lotuliukas.gif
Atsakyti
Ten geras centras, todėl ir renkasi daug žmonių. Ypač man patiko tos dvi trasos į kairę pakilus - viena su pradžia stačia, o kita per miška kur šalia kalneliai... labai jos smagios.

O mes ateinantį savaitgaly planuojam į Siguldą vėl su nakvyne - planuojam šlaitą Gauja upės šturmuoti, ten trasos statesnės ir aukštesnės - jau išbandyta Siguldas trasa, planuojam dar Kordes, ir Kakiškalns. Jos visos apie 80 m aukščio, liuks thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 23 vasario 2009 - 12:42
mes jau pora kartu buvo milzkalnej, jis arciausiai musu namu. tai mums patiko, vaziuojam ir su 9 men vaikiuku, saunu, kad yra vaiku kambarys, gali pailset, mano didziajam labai patiko, kad daug zaislu, nors jie lygiai tokie kaip namie tongue.gif kavinukej savo maisto pavalgem, pampersus pakeitem, mano didysis blynu 9 val vakaro uzsimane, moteriskes paeme jam ir iskepe thumbup.gif trasos, kaip mums, tik megejams tai thumbup.gif . zmoniu vidutiniskai, nereik labai stumdytis. rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
na jeigu reiketu ka rekomenduoti pradedantiesiems, tai niekad nesiulyciau milzkalnio, varlinyko trasa ten tikrai siaura ir trumpa, savaitgaliais ten jau gaunasi kose doh.gif ir aplamai milzkalns musu akimis kazkaip prarades savo verte, galbut del to, kad yra su kuo lyginti
Atsakyti
QUOTE(emrata @ 2009 02 23, 16:10)
na jeigu reiketu ka rekomenduoti pradedantiesiems, tai niekad nesiulyciau milzkalnio, varlinyko trasa ten tikrai siaura ir trumpa, savaitgaliais ten jau gaunasi kose  doh.gif  ir aplamai milzkalns musu akimis kazkaip prarades savo verte, galbut del to, kad yra su kuo lyginti

O kur rekomenduotum labiau adrenalino ištroškusiems slidininkams? Milžkalnį mačiau, bet ten tik vienas status nusileidimas (tada bent status pasirodė, nes buvau dar čiainykas tuo metu). Bet nuo to laiko jau praejo ne vieni metai, ir adrenalino poreikis pas mane smarkiai padidėjęs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajanta @ 2009 02 23, 14:38)
O kur rekomenduotum labiau adrenalino ištroškusiems slidininkams? Milžkalnį mačiau, bet ten tik vienas status nusileidimas (tada bent  status pasirodė, nes buvau dar čiainykas  tuo metu). Bet nuo to laiko jau praejo ne vieni metai, ir adrenalino poreikis pas mane smarkiai padidėjęs smile.gif

hmm kaip cia pasakius, tokiems nebe ciainykams tai mano manymu latvijos kalniukai jau per daug leksti smile.gif milzkalni palyginus ta viena trasa isties stati, bet kai pradedi lyginti su tikrais kalnais tai juokinga pasidaro doh.gif o tas lyginimas turbut neisvengiamas yra..
Atsakyti
Savaitgali mes taip pat buvom paleke iki Latvijos. 4u.gif Lankemes dviejuose trasos, tai zagarskalns ir ozokalns. Zagarskalns - kaip ir isvis nebuvo ka veikt, sios trasos yra liuks pradedantiems. tongue.gif Ozolkalns -jau galima kaip ir kenteti, ir normalus sedimas keltuvas yra, siek tiek statesniu vietu slidinet. Savaitgali zmoniu buvo ne per daugiausiai, todel prie keltuvu eiliu nebuvo. Juokinga buvo tai, kad ski pasa pirkom zagarkalni ir galvojom, kad tas pats ir ozokalns galioja, o pasirodo, kad ne. Moteriske mus sustabde, tai gerai, kad tik 30 min. buvo like, tai likusi laika leidom zagaskalns. bigsmile.gif Tik nepadarykit tokios klaidos kaip mes padarem, jei su nakvyne, tai uzsakykit viesbuti is anksto, nes kitaip klius kaip ir mums tarybiniu laiku viesbutis uz kosmine kaina(20 latu), net i vonia buvo baisu ilipti. Apskritai latviai labai uzlauze kainas yra. Jei reiktu vis savaite ten slidinet, tai iseitu brangiau nei Slovakijoj ar Italijoj pabut. smile.gif
Atsakyti