Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Latvijoje

Man isntruktorius pasakojo, kad tokių "slidininkų" klaidas po to labai sunku taisyt. Ir kad geriau jau pradėti visai nečiuožus, negu pramokus savarankiškai.

Kažkodėl man atrodo savaime suprantama - jei jau žmogus turi laisvų pinigų keliems šimtams lt kainuojančiai aprangai bei inventoriui, kelionei, nakvynei bei ski pasui, tai jam nesunku sukrapštyt ir keliasdešimt už pamoką. Bet, žinoma, lietuviškas principas - pats moku, pats žinau, nieko man nereikia..Kad tai dar būtų asmeninis reikalas - bet ne, juk paskui tokie eina ant bendros trasos ir neduokdie pasipainiosi kelyje.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 19:38)
Man isntruktorius pasakojo, kad tokių "slidininkų" klaidas po to labai sunku taisyt. Ir kad geriau jau pradėti visai nečiuožus, negu pramokus savarankiškai.

Kažkodėl man atrodo savaime suprantama - jei jau žmogus turi laisvų  pinigų keliems šimtams lt kainuojančiai aprangai bei inventoriui, kelionei, nakvynei bei ski pasui, tai jam nesunku sukrapštyt ir keliasdešimt už pamoką. Bet, žinoma, lietuviškas principas - pats moku, pats žinau, nieko man nereikia..Kad tai dar būtų asmeninis reikalas - bet ne, juk paskui tokie eina ant bendros trasos ir neduokdie pasipainiosi kelyje.

Taip, zinoma, geriau galvos nesukti ir imti instruktoriu, bet... gerai paieskokite saziningo instruktoriaus, nes daugelis pasakoja, kad jie labai megsta tempti laika, t.y., per kiek jie viska tau isaiskina, daugelio atveju, tai buvo galima padaryti per zenkliai trumpesni laika. Kita vertus, praeita savaite vyras buvo Milzkalne su draugais is kuriu keli jau yra slidinejimo asai, buve net Italijos kalnuose, ir mano vyrui - savamoksliui daug pastabu, deja, jie neturejo ir sake, kad ciuozia labai gerai 4u.gif . Na bet sekanti karta as tikrai imsiu sau instruktoriu ir paziuresiu ka jis naujo man pasakys ax.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 19:38)

Kažkodėl man atrodo savaime suprantama - jei jau žmogus turi laisvų  pinigų keliems šimtams lt kainuojančiai aprangai bei inventoriui, kelionei, nakvynei bei ski pasui, tai jam nesunku sukrapštyt ir keliasdešimt už pamoką. Bet, žinoma, lietuviškas principas - pats moku, pats žinau, nieko man nereikia..Kad tai dar būtų asmeninis reikalas - bet ne, juk paskui tokie eina ant bendros trasos ir neduokdie pasipainiosi kelyje.

Ir nemanau, kad cia yra tik piniguose esme, tiesiog zmones ne visuomet randa laisvus instruktorius ir ne visi instruktoriai moka isaiskinti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2011 01 24, 19:29)
na nera tokios jau dideles tragedijos mokytis paciam, jeigu nesurasite laisvo instruktoriaus, o be to mokantys zmones noriai ten vietoje dalina patarimus. Pradedi ciuozti tada, kada ismoksti perkelineti svori nuo vienos kojos ant kitos, o tada suvoki kaip reikia reguliuoti greiti, kaip stabdyti, kaip pernelyg neisibegeti ir kaip laiku nukristi smile.gif

Svarbiausia - laiku nukristi thumbup.gif lotuliukas.gif
Intuityviai išmokti tai tikrai niekaip, bet jei sukaupiate kažkiek teorijos iš youtube, tai jau ne intuityvu smile.gif yra toks "Sofa Ski School" lotuliukas.gif Tuomet teoriją galima mėginti pritaikyti ant kalniuko smile.gif

Aš į slidinėjima žiūriu pro DIY ("pasidaryk pats") prizmę ir griaunu mitus, kad brangus inventorius, apranga, kad be profesionalaus instruktoriaus neišmoksi, nes tai raketų mokslas thumbup.gif
Tereikia noro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 24, 20:10)
Intuityviai išmokti tai tikrai niekaip, bet jei sukaupiate kažkiek teorijos iš youtube, tai jau ne intuityvu smile.gif yra toks "Sofa Ski School"  lotuliukas.gif  Tuomet teoriją galima mėginti pritaikyti ant kalniuko smile.gif

Bet iš šalies savęs nematote ir negalite analziuoti savo klaidų. Gal pvz įsivaizduojate, kad esate "kietas" ir puikiai čiuožiate, o realiai - visiškai netaisyklingai.

Pvz, kuo man dar patiko asmeninis instruktorius - jis stebi ir analizuoja. Va sako, jūs nugriuvote, nes: 1,2,3 (išvardija priežatis). Nedarykit to, darykit taip. Iškart aišku, klaidų nefiksuoju, o jas taisau.
Mokantis iš youtubės g.gif - jaučiu, nieko panašaus nebūtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 sausio 2011 - 19:15
[quote=flight,2011 01 24, 20:14]
Bet iš šalies savęs nematote ir negalite analziuoti savo klaidų. Gal pvz įsivaizduojate, kad esate "kietas" ir puikiai čiuožiate, o realiai - visiškai netaisyklingai.
Bet jus neisivaizduojate kokia euforija apima, kai atsistoji ant slidziu pirma karta ir per valanda ar dvi, savarankiskai ismoksti ciuozti iki tiek, kad negriuvinedamas leidiesi nuo aukstesniu trasu nei varlinukas, kai puikiai po kojomis jauti slides ir jas gebi valdyt thumbup.gif Sito jausmo - nupasakoti neimanoma, ji reikia patirti bigsmile.gif

Atsakyti
Na taip, lietuvis nebūtų lietuvis, jei visko nemokėtų pats bigsmile.gif Paskui įsirėžia trasoje į kokią moteriškę, varydami 100 km/h greičiu - juk čiuožt tai moka, jau antra valanda kaip ant slidžių, ką jau čia kažkokios pamokos doh.gif doh.gif

Nepykit, jei aš griežtai, bet mačiau tokių "asų" ir norėtųsi, kad jų būtų kuo mažiau. Jei jau čiuožiat bile kaip, tai gal geriau kur nuošaliau, kad nenudaužt po to kokio nekalto žmogelio. Galvokime ne vien apie save, bet ir apie aplinkinius smile.gif Saugaus slidinėjimo !

P.s. keista, kad vairuoti mašiną mokomės su instruktorium, o juk nereikėtų, juokų darbas - sėdi, vairą sukioji, gazą spaudi ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 24 sausio 2011 - 20:01
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 20:14)
Bet iš šalies savęs nematote ir negalite analziuoti savo klaidų.

Pritariu, klaidų analizavimas, o dar su instruktorium, yra labai naudingas ir mokymosi procesas tikrai bus spartesnis smile.gif
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 20:14)
Gal pvz įsivaizduojate, kad esate "kietas" ir puikiai čiuožiate, o realiai -  visiškai netaisyklingai.

"Kietuoliais" save laiko tie, kurie tikrai taisyklingai nečiuožia, o sugeba tiesiai nulėkti nuo kalno nudauždami tik kelis ramiai beslidinėjančius doh.gif
Jei realiai čiuoži visiškai netaisyklingai, reikia būti visai kvailam, kad įsivaizduotum esąs kietas biggrin.gif
Žodžiu, mokinkintės, kaip sugebat, nes patirtas malonumas techniškai leidžiantis nuo kalno atpirks visas pastangas ir išlaidas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 24, 18:52)
Bendrom jėgom naujokus apmokėm, pradėję vartytis ant varlinyko, dieną baigė visomis trasomis besileisdami  biggrin.gif

Kaip nuostabu bigsmile.gif Na, vaikai dar neturi baimės jausmo lotuliukas.gif

QUOTE(flight @ 2011 01 24, 18:57)
Nepatariu pradėti mokytis savarankiškai.

Kas kaip vadina "savarankiškai". Mane, pvz vyras mokė, kuris jau nuo vaikystės slidinėja ir Austrijos juodos trasos jam nebaisu. Ir nieko blogo nematau. Stabdyt, pasukt, nusileist galima ir be instrukstoriaus smile.gif

QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 24, 19:11)
Tokiu atveju gali būti naudojamos veido kaukės, jos papildomai visos galvos nešildo smile.gif

Aš šiuo metu laukiu išpardavimų. Labai noriu termo aprangos ir striukės, pirštinių wub.gif
Atsakyti
Gal kas salia Siguldos nakvoje esat? pasidalinkit konktaktais ax.gif
Atsakyti
Pritariu Flight 100 %, del instruktoriaus. drinks_cheers.gif
Tikrai negalvokite, kad ismoksite taisyklingai slidineti draugu, ar kitu zmoniu pagalba. Slidineti - ismoksite, bet - tik slidineti, nusileisti, sustabdyti.
as pati pirma karta mokaiusi su instruktoriumi. parode, paaiskino, kas ir kaip. Ir aisku po to as jau didvyre. schmoll.gif kam daugiau jis man, gi as viska moku.
O dabr taisau klaidas instruktoriaus pagalba ir labai sunkaii sekasi. verysad.gif nes iprotis daro savo.
Taigi, kol dar nepastovit ant koju su slidem - griebkit instruktoriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2011 01 25, 18:40)
Pritariu Flight 100 %, del instruktoriaus.  drinks_cheers.gif
Tikrai negalvokite, kad ismoksite taisyklingai slidineti draugu, ar kitu zmoniu pagalba. Slidineti - ismoksite, bet - tik slidineti, nusileisti, sustabdyti.

O jei draugas slidinėja taip pat gerai, kaip instruktorius, tai kuo jis prastesnis mokytojas? mastau.gif
O ir ką dar galima išmokti, norint slidinėti, jei ne slidinėti? lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2011 01 25, 18:40)
Slidineti - ismoksite, bet - tik slidineti, nusileisti, sustabdyti.

O ko daugiau galima norėt išmokti? biggrin.gif

QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 26, 01:20)
x O jei draugas slidinėja taip pat gerai, kaip instruktorius, tai kuo jis prastesnis mokytojas?  mastau.gif
xx O ir ką dar galima išmokti, norint slidinėti, jei ne slidinėti?  lotuliukas.gif  thumbup.gif

x Aš irgi nesuprantu doh.gif
xx lotuliukas.gif
Atsakyti