Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Latvijoje

QUOTE(flight @ 2011 01 19, 14:38)
Ir dar vienas klausimas - gal jau toks ir buvo, bet būčiau dėkinga už atsakymą.. blush2.gif
Kur Latvijoje geriau ne itin pažengusiems, mėgstantiems ramų slidinėjimą?

Manyčiau, kad pradedantiesiems turėtų patikti Milzkalns, yra tų paprastų traselių, graži aplinka. Bet 5 dienos ten gali prailgti.. Zagarkalnio aplinka manęs taip nežavi, bet irgi galima ramiai paslidinėt. 5 traseles pavadinčiau ramiomis, nuo kurių galima nučiuožt ir neramiai biggrin.gif 3 dienų iš eilės man pakako, bet ir 5 nebūtų prailgę, nes aš ne tik ramiai paslidinėt mėgstu biggrin.gif Taip pat Ozolkalns visai prie pat, tad šiokia tokia įvairovė. Savaitgaliais (tikslių salygų nežinau) tas pats bilietas galioja ant Zagarkalns ir Ozolkalns, tarp trasų kursuoja autobusas.
Papildyta:
Cia matyt norejo pasakyti apie striukeje vidineje puseje esanti uzsegima ties liemeniu. Todel pavadino ji  zodziu "sijoneliu" 4u.gif

būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visas 5dienas, matyt, galima praslidinėt tik kokioj Austrijoj. Nenusibos nei trasos, nei gamta ir vaizdai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Indra A. @ 2011 01 21, 09:16)
Visas 5dienas, matyt, galima praslidinėt tik kokioj Austrijoj. Nenusibos nei trasos, nei gamta ir vaizdai wub.gif

Vis tik linkstame į Lenkijos Tatrų pusę - pigiau nei Austrija, įdomiau nei Latvija... ax.gif
Atsakyti
Šaunuoliai wub.gif Aš ir norėčiau dabar į kalnus.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2011 01 12, 21:08)
Sveikinimai uz drasa ir ryzta vykti ant tokio lygio kalnu 4u.gif , as tai kol neisbandysiu visu Latvijos "siemku", toliau vykti nesirysiu biggrin.gif

Ruošiamės į Latviją šią savaitę. Su apranga viskas tvarkoje jau (betrūksta prištinių), bet dabar galvoju kaip čia slidinėti reikės. Jolle, supratau, jog jūs be instruktoriaus pradėjote, patys? Gal kokių patarimų duosite?
Atsakyti
QUOTE(vabalauskiene @ 2011 01 24, 12:01)
Ruošiamės į Latviją šią savaitę. Su apranga viskas tvarkoje jau (betrūksta prištinių), bet dabar galvoju kaip čia slidinėti reikės. Jolle, supratau, jog jūs be instruktoriaus pradėjote, patys? Gal kokių patarimų duosite?

Na, net nezinau ka cia ir patarti, kiekvianam sava patirtis, turbut tos auksines taisykles ir nera g.gif Manau, kad svarbiausia nebijoti griuti ir kantriai bandyti. As labai norejau ismokti ciuozti ir tas noras nugalejo viska, o kai nuvykau - pirma karta stovejau ant slidziu ir net is vietos negalejau pajudet biggrin.gif , griuvinejau daugybe kartu, kol pagaliau uzsitvirtino igudziai. Bet dabar galvojam su vyru, gal geriau reikejo susirast koki instruktoriu, tuomet greiciau butumem perprate tas subtilybes.
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2011 01 24, 18:25)
Na, net nezinau ka cia ir patarti, kiekvianam sava patirtis, turbut tos auksines taisykles ir nera g.gif  Manau, kad svarbiausia nebijoti griuti ir kantriai bandyti. As labai norejau ismokti ciuozti ir tas noras nugalejo viska, o kai nuvykau - pirma karta stovejau ant slidziu ir net is vietos negalejau pajudet biggrin.gif , griuvinejau daugybe kartu, kol pagaliau uzsitvirtino igudziai. Bet dabar galvojam su vyru, gal geriau reikejo susirast koki instruktoriu, tuomet greiciau butumem perprate tas subtilybes.

Labai geras dalykas posalmis, man cia kazkas is merginu patare ir jis man labai patiko. Sugeria prakaita ir apsaugo nuo saltuko veiduka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2011 01 24, 18:25)
Na, net nezinau ka cia ir patarti, kiekvianam sava patirtis, turbut tos auksines taisykles ir nera g.gif  Manau, kad svarbiausia nebijoti griuti ir kantriai bandyti. As labai norejau ismokti ciuozti ir tas noras nugalejo viska, o kai nuvykau - pirma karta stovejau ant slidziu ir net is vietos negalejau pajudet biggrin.gif , griuvinejau daugybe kartu, kol pagaliau uzsitvirtino igudziai. Bet dabar galvojam su vyru, gal geriau reikejo susirast koki instruktoriu, tuomet greiciau butumem perprate tas subtilybes.

Vežiau visą pradinukų kompaniją į Žagarkalnį, buvome dviese, kurie slidinėjam, kiti ant slidžių nestovėję. Bendrom jėgom naujokus apmokėm, pradėję vartytis ant varlinyko, dieną baigė visomis trasomis besileisdami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vabalauskiene @ 2011 01 24, 12:01)

Nepatariu pradėti mokytis savarankiškai. Paskui žmonės vargsta, taisydamai jau įsavintas klaidas. Daug paprasčiau pradėti mokytis taisyklingai.
Na ir kas, kad patys išmoksite šiaip ne taip nusileisti nuo kalno. Gal pvz., dėl technikos neturėjimo negalėsite įsavinti posūkio, greičio valdymo ir tai atsirūgs bet kuriame aukštesniame kalne nei varlinukas. Kelsite pavojų tiek sau, tiek kitiems slidninkams... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2011 01 24, 18:47)
Labai geras dalykas posalmis, man cia kazkas is merginu patare ir jis man labai patiko. Sugeria prakaita ir apsaugo nuo saltuko veiduka thumbup.gif

O dar jis gerai, kai nuomojatės šalmą thumbup.gif O šalmas ganėtinai reikalingas dalykas.. Šiaip su šalmu šilta, bent jau man, tai su pošalmiu būtų dar šilčiau. Tokiu atveju gali būti naudojamos veido kaukės, jos papildomai visos galvos nešildo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 18:57)
Nepatariu pradėti mokytis savarankiškai. Paskui žmonės vargsta, taisydamai jau įsavintas klaidas. Daug paprasčiau pradėti mokytis taisyklingai.
Na ir kas, kad patys išmoksite šiaip ne taip nusileisti nuo kalno. Gal pvz., dėl technikos neturėjimo negalėsite įsavinti posūkio, greičio valdymo  ir tai atsirūgs bet kuriame aukštesniame kalne nei varlinukas. Kelsite pavojų tiek sau, tiek kitiems slidninkams...  doh.gif

Varlinuke reikia išmokti ne tik nuo jo nusileisti, bet ir daryti posūkius, kontroliuoti greitį, o svarbiausia - stabdyti mirksiukas.gif
Taip, kai kas nors parodo, kaip taisyklingai mokytis, yra lengviau, nei mokytis vienam ant kalno vidury miško, kaip tai dariau aš biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PocketRocket: 24 sausio 2011 - 18:00
QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 24, 19:11)

Varlinuke reikia išmokti ne tik nuo jo nusileisti, bet ir daryti posūkius, kontroliuoti greitį, o svarbiausia - stabdyti  mirksiukas.gif

Tai va būtent drinks_cheers.gif O be instruktoriaus to neišmoksi. Intuityviai - niekaip. Garantuotai kūno pozicija bus neteisinga, posūkiuose suksis visas kūnas kartu, lazdos iš pat pradžių bus naudojamos kaip atramos posūkiams daryti biggrin.gif , ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 19:19)
Tai va būtent  drinks_cheers.gif  O be instruktoriaus to neišmoksi. Intuityviai - niekaip. Garantuotai kūno pozicija bus neteisinga, posūkiuose suksis visas kūnas kartu, lazdos iš pat pradžių bus naudojamos kaip atramos posūkiams daryti  biggrin.gif , ir t.t.

na nera tokios jau dideles tragedijos mokytis paciam, jeigu nesurasite laisvo instruktoriaus, o be to mokantys zmones noriai ten vietoje dalina patarimus. Pradedi ciuozti tada, kada ismoksti perkelineti svori nuo vienos kojos ant kitos, o tada suvoki kaip reikia reguliuoti greiti, kaip stabdyti, kaip pernelyg neisibegeti ir kaip laiku nukristi smile.gif
Atsakyti