Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 14 tema

Supranti, aš nenoriu pirkti muilinės. Aš fotografuoju.

As irgi fotografuoju...ir su rimtu veidrodiniu (dSLR) ir muiline...puse mano geriausiu, t.y. man brangiausiu kadru yra darytu su muiline... kodel? todel kad muiline i rankine isimetu ir visur esu pasiruosus iamzinti tai kas aplink mane vyksta, o veidrodinis kuprinej su kolekcija objektyvu, nevisad norisi ta kuprine tampytis.
Vz, ka bandau pasakyt, jei tau fotografavimas ir ka tai liecia--scrapas, yra barangus, tai visas tavo postas yra tik padejavimas ax.gif
Visad galima rasti priezasciu kodel dabar negali fotografuot ar scrapint: taupai aparatui, per brangios scrapo medziagos, nera laiko, turi vaiku, anuku, ir t.t rolleyes.gif
O nenori pradeti scrapint savo pacios vaikystes ar vaiku nuotraukas--tas kurias jau turi?

Turiu toki klausima.....supratau kad scrape visgi kazkokios taisykles yra.Tai vat noriu paklausti ar visad butina rasyti pavadinima.Nu susiduriau su tokiu nepatogumu doh.gif turiu atsirinkusi keleta foto,ir pvz kai kurioms nu niekaip negaliu sugalvot pavadinimo,nes foto pvz zaidziancio vaiko priartintas veidelis,as tai zinau kad jis nufotografuotas zaidziantis,bet nuotraukoje to nesimato,nu ir tokiu atveju ka daryti unsure.gif kai nelimpa visai joks pavadinimas unsure.gif

Del pavadinimo nera jokiu taisykliu...daryk kaip tau tinka. Mano pastarieji du LO neturejo pavadinimu, bet...pavadinima paminejau tekste/aprasyme.
Isvis, tos taisykles cia dailes/dizaino o ne spec. tik SB. Pasiziurek cia "10 SB istatymu" thumbup.gif ...tie patys dizaino principai: linijos, forma, faktura, repeticija, harmonija, ir t.t pritaikoma ir tapyboj, ir SB ir feng shui

Anksčiau į SB žurnalus žiūrėdama, dažnai nesuprasdavau kodėl tokia "paprasta" minmalistinė LO spausdinama...kažkaip vertindavau LO pagal tai kiek darbo ir suvokto laiko įdėta. Dabar....nagrinėju dizainą. Tie minimalistiniai dazniausiai turi tvirta dizaina--t.y. akys keliauja taip po LO, kaip autore norejo kad ziuretum nuo tasko A,B, C....iki finalo.

Ne visi gime su talentu menui, bet visi sugeba ismokti dizaina, ir as tokio nusistatmo, kad SB imanoma bent kam ismokti mirksiukas.gif ...i lankas as jau lotuliukas.gif

sauniai atrodo tas kisenukas thumbup.gif

drinks_cheers.gif ...graziau ziurisi...
Man tik dar uzkliuvo gausus sagu primetymas ir pavadinimo iskirpimas...gal nelygus apkarpymas g.gif . Noretusi ir storesniu, masyvesniu raidziu (chipboard) pavadinimui.

LINUTUK, net neziurejau nuo ko ir kaip nukopijavai. Man visumoj atlikimas, detales labai grazu ir visada paperka ultragarso nuotraukos Scrapo darbuose. Bet man labai krenta i akis tai, kad ta filmo juosta kairiam kampe kampu remiasi i LO krasta, as nezinau kaip tau paaiskinti, bet visad yra gerai, kai kas nors prasislenka ar persidengia, reikejo galbut labiau pakreipt ar istempt ta kadru juosta.Zodziu, as ta reikala rodyciau kaip nesibaigiancia ultragarso juosta ir "uzleisciau" uz LO krastu, nes dabar kyla klausymu, o kodel butent taip pakreipei ir kodel isvis pakreipei. Ir dar, man labai gerai ziuretusi, jei juosteles kadru spalva butu ne ruzava, ne tokios pacios spalvos kaip pagrindas.

***o man nelabai maiso kad remiasi i LO krasta... foto juosta pakreipta, juosteles "pakreiptai" ismetytos, sagutes....suteikia toki dinamiska efekta kuris ir turi buti, juk pilvuko gyventoja kulverstukas juda, banguoja viskas....katostrofa butu jei visi elementai butu tiesiai, lygiai ir ismatuotai isdestyti mirksiukas.gif
Man didziausias trukumas yra sis minetas *** geriausiai tiktu mano manymu jei juostele butu balta su juodu sendinimu, bet tik kad ne ruzavo atspalvio.

Lauramama:

Bendras vaizdas thumbup.gif ...spalvu pasirinkimas, dera....visa mintis darbeliui yra puiki...bet galiu prie kai kuriu detaliu prikibti...ne nuotrauka pirma pastebiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 06 vasario 2009 - 06:31
QUOTE(Scrap8 @ 2009 02 06, 07:26)

Lauramama:

Bendras vaizdas thumbup.gif ...spalvu pasirinkimas, dera....visa mintis darbeliui yra puiki...bet galiu prie kai kuriu detaliu prikibti...ne nuotrauka pirma pastebiu ax.gif

Scrapuke, aciu uz rimta pastaba. Nesiteisinsiu, bet kokia gaunu foto is zmogaus, tokia ir scrapinu, ne visi digital atnesa verysad.gif , o as dar su savo tom smilgom ja uzgoziau unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,

QUOTE(Scrap8 @ 2009 02 06, 06:26)
drinks_cheers.gif ...graziau ziurisi...
Man tik dar uzkliuvo gausus sagu primetymas ir pavadinimo iskirpimas...gal nelygus apkarpymas g.gif . Noretusi ir storesniu, masyvesniu raidziu (chipboard) pavadinimui.

Ačiū, Scrapuke. 4u.gif Man jau gražiai nebesižiūri lotuliukas.gif
Dėl tų raidžių tai visu šimtu procentu sutinku (kruopštumo man trūksta blush2.gif ), niekaip nesugalvojau, kaip jas storesnes padaryti. Dar daug ko nežinau ir nemoku, drąsiai galiu tą pripažinti.
Tik norėjau paklausti, tau užkliuvo sagų primėtymas... ax.gif Kaip pati būtum dariusi? Nes man ateičiai praverstų ne tik pastebėtos klaidos, bet ir jų galimi sprendimai ax.gif
Aš tas sagas dėliojau iš vienos pusės į kitą, mažinau jų skaičių ir didinau, bet vis tiek liapsusas gavosi. doh.gif Man tas džinsas be sagų kaip blynas ne vietoje pasirodė... Gal ir klystu. Norėjosi pasiuvinėti, bet kol kas tokiems rimtiems darbams dar nesirįžtu...

Ilgai galvojau, dėt-nedėt... Ne dėl kritikos, o dėl keistų, sumišusių jausmų... Vakar nuėjau gult kaip ant sparnų, kad padariau dar vieną darbelį, o šiandien ryte man jame viskas ir vėl kliūva. Jums taip nebūna? g.gif
Na, bet taip sakant, jesli umerat, tak s muzikoj. lotuliukas.gif va ir va kaip biggrin.gif
Atsakyti
Isida, nu zinok as is tu kuri irgi dazniausiai nesigaudo kur ir kiek ko reikia doh.gif ,
as labai noriu tave pagirti, man sitas labai grazus tavo darbelis, toliau tokiais tempais darbuokis ir bus viskas ok thumbup.gif
Atsakyti
Isida, o man patiko sitas darbukas... 4u.gif Beto, foto labai smagi - priverte nusisypsoti... biggrin.gif Labai gerai pagautas kadras thumbup.gif
Atsakyti
aš trumpai

Laura, puikus darbas, pagarba drinks_cheers.gif

LINUTUK
, tavo tai visada man kažkokie mieli darbai, aš ir taip tau neabejinga, tai išvis thumbup.gif

Isida
, šaunuolė, pataisei, gavai dar patarimų, sėkmės darbuojantis ir patiriant džiaugsmą scrapinant mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Isida, paskutinis darbelis jėga thumbup.gif
Nuortaukos, užrašas, spalvos - man gražu 4u.gif
Atsakyti
o as jau cia kad prisluoksniavau hihihi.gif spalvos irgi keistokos, nu bet derinau pagal nuotrauka, o tada pasirode per raudona, tai dadejau melynu akcentu biggrin.gif
man paciai tai visai nieko ziurisi ax.gif
o ka jus pasakysit? ax.gif
user posted image
Atsakyti
nu Agneja kad pradejo grozius kepti thumbup.gif , man ir sitas tavo Lo wub.gif
gal ir man jau laikas mesti ta tingejima blush2.gif
Atsakyti
Ačiū visoms 4u.gif

Agnėja, puikus darbelis. Spalvos man labai gražiai dera.
O jau išraiška leliuko wub.gif
Atsakyti
Agnėja, man labai super atrodo thumbup.gif
Tik balto popieriaus sendinimas kiek grubokas ir aš bandyčiau dėti plonytį rėmelį didžiajai nuotraukai... šiek tiek daugiau dėmesio tada ji gautų ir atsvarai didinčiau paukštuką....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 06 vasario 2009 - 15:02
Sveikos dar kartelį ir čia 4u.gif

Isida , Agnėja Jūsų darbeliai thumbup.gif wub.gif Šaunuolės 4u.gif 4u.gif

Metu ir aš savo dar karštą blyną blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

! 
Perdidelio formato nuotraukos bus ištrinamos !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 vasario 2009 - 13:19