Supranti, aš nenoriu pirkti muilinės. Aš fotografuoju.
As irgi fotografuoju...ir su rimtu veidrodiniu (dSLR) ir muiline...puse mano geriausiu, t.y. man brangiausiu kadru yra darytu su muiline... kodel? todel kad muiline i rankine isimetu ir visur esu pasiruosus iamzinti tai kas aplink mane vyksta, o veidrodinis kuprinej su kolekcija objektyvu, nevisad norisi ta kuprine tampytis.
Vz, ka bandau pasakyt, jei tau fotografavimas ir ka tai liecia--scrapas, yra barangus, tai visas tavo postas yra tik padejavimas
Visad galima rasti priezasciu kodel dabar negali fotografuot ar scrapint: taupai aparatui, per brangios scrapo medziagos, nera laiko, turi vaiku, anuku, ir t.t
O nenori pradeti scrapint savo pacios vaikystes ar vaiku nuotraukas--tas kurias jau turi?
Turiu toki klausima.....supratau kad scrape visgi kazkokios taisykles yra.Tai vat noriu paklausti ar visad butina rasyti pavadinima.Nu susiduriau su tokiu nepatogumu doh.gif turiu atsirinkusi keleta foto,ir pvz kai kurioms nu niekaip negaliu sugalvot pavadinimo,nes foto pvz zaidziancio vaiko priartintas veidelis,as tai zinau kad jis nufotografuotas zaidziantis,bet nuotraukoje to nesimato,nu ir tokiu atveju ka daryti unsure.gif kai nelimpa visai joks pavadinimas unsure.gif
Del pavadinimo nera jokiu taisykliu...daryk kaip tau tinka. Mano pastarieji du LO neturejo pavadinimu, bet...pavadinima paminejau tekste/aprasyme.
Isvis, tos taisykles cia dailes/dizaino o ne spec. tik SB. Pasiziurek cia "10 SB istatymu" ...tie patys dizaino principai: linijos, forma, faktura, repeticija, harmonija, ir t.t pritaikoma ir tapyboj, ir SB ir feng shui
Anksčiau į SB žurnalus žiūrėdama, dažnai nesuprasdavau kodėl tokia "paprasta" minmalistinė LO spausdinama...kažkaip vertindavau LO pagal tai kiek darbo ir suvokto laiko įdėta. Dabar....nagrinėju dizainą. Tie minimalistiniai dazniausiai turi tvirta dizaina--t.y. akys keliauja taip po LO, kaip autore norejo kad ziuretum nuo tasko A,B, C....iki finalo.
Ne visi gime su talentu menui, bet visi sugeba ismokti dizaina, ir as tokio nusistatmo, kad SB imanoma bent kam ismokti ...i lankas as jau
sauniai atrodo tas kisenukas thumbup.gif
...graziau ziurisi...
Man tik dar uzkliuvo gausus sagu primetymas ir pavadinimo iskirpimas...gal nelygus apkarpymas . Noretusi ir storesniu, masyvesniu raidziu (chipboard) pavadinimui.
LINUTUK, net neziurejau nuo ko ir kaip nukopijavai. Man visumoj atlikimas, detales labai grazu ir visada paperka ultragarso nuotraukos Scrapo darbuose. Bet man labai krenta i akis tai, kad ta filmo juosta kairiam kampe kampu remiasi i LO krasta, as nezinau kaip tau paaiskinti, bet visad yra gerai, kai kas nors prasislenka ar persidengia, reikejo galbut labiau pakreipt ar istempt ta kadru juosta.Zodziu, as ta reikala rodyciau kaip nesibaigiancia ultragarso juosta ir "uzleisciau" uz LO krastu, nes dabar kyla klausymu, o kodel butent taip pakreipei ir kodel isvis pakreipei. Ir dar, man labai gerai ziuretusi, jei juosteles kadru spalva butu ne ruzava, ne tokios pacios spalvos kaip pagrindas.
***o man nelabai maiso kad remiasi i LO krasta... foto juosta pakreipta, juosteles "pakreiptai" ismetytos, sagutes....suteikia toki dinamiska efekta kuris ir turi buti, juk pilvuko gyventoja kulverstukas juda, banguoja viskas....katostrofa butu jei visi elementai butu tiesiai, lygiai ir ismatuotai isdestyti
Man didziausias trukumas yra sis minetas *** geriausiai tiktu mano manymu jei juostele butu balta su juodu sendinimu, bet tik kad ne ruzavo atspalvio.
Lauramama:
Bendras vaizdas ...spalvu pasirinkimas, dera....visa mintis darbeliui yra puiki...bet galiu prie kai kuriu detaliu prikibti...ne nuotrauka pirma pastebiu