Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

QUOTE(Ninin @ 2009 02 03, 17:03)
F16 taisyklė (efoto komentaruose prie straipsnio rašė apie ją, o ir tose pamokose nebuvo minėta?)

aciu 4u.gif - einu paskaityt bigsmile.gif

gali būti, kad ir rase g.gif - vadinas dar nedaejau iki jų biggrin.gif
Atsakyti
Peperoni, aha. : )
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 17:01)

pradzioj eksperimentuosi, paskui ismoksi iskart pajust  mirksiukas.gif

padariau kaip sake Ninin, is pradziu dariau pagal fotiko siulomas reiksmes, o po to nuo ju kaitaliojau ir diafragma ir islaikyma, ir viskas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 17:07)
padariau kaip sake Ninin, is pradziu dariau pagal fotiko siulomas reiksmes, o po to nuo ju kaitaliojau ir diafragma ir islaikyma, ir viskas gavosi  thumbup.gif

Na kol kas kitaip nejaučiu gal dar kaip parinkti kokiai šviesai nustatymus. Manau, praktikos reik mirksiukas.gif Šaunu, kad gavos.
Atsakyti
Duoma - žiurek smile.gif :

1. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

2.Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

3. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.

4.Trys daiktai. Fotografuojame tris, priešais fotoaparatą padėtus daiktus, paeiliui fokusuodami į pirmą, antrą, ir trečią. Viso turi būti trys foto. Pavyzdžių galima pamatyti cia

5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

6. Balto daikto fotografavimas baltame fone.

Pradziai patarimas - išjunk blicą... visiškai biggrin.gif iki to laiko - kai jau mokesi naudoti pridedama išorinę blykstę wink.gif

-----------------

p.s. Dabar ikopinau ir pamaciau, kad Liamuna idejo 6-tus ND... biggrin.gif Gal tada tiesiog ir sukonkretinam, kad baltas kiausinis, baltam fone? g.gif ir siaip, panasu, kad reik pabrėžt, jog mes nesinaudojam blicu (iki lasiuku) g.gif

-------

p.s.p.s. atsiprašau už nelabai lietuviška šriftą, mokausi vėl rašyti lietuviškom raidėm biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 03 vasario 2009 - 17:18
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 17:07)
aciu 4u.gif  - einu paskaityt  bigsmile.gif

gali būti, kad  ir rase  g.gif - vadinas dar nedaejau iki jų  biggrin.gif

man tai sunku kai anglu kalba rasoma,o ir man kazko vertimo puslapis neveikia kaip tycia doh.gif
Prabalsavau.Labai atsiprasau uz komentavimus,bet as aplamai nelinkusi kazka komentuoti kai pati daug ko nemoku blush2.gif
Atsakyti
padariau pagal saules taisykle ir zinokit nepasitvirtino smile.gif aisku cia tik rodiklis, bet ISO 200 , islaikymas 1/200 ir f/8 ir fotke buvo labai tamsi sad.gif ir tik tada kai nustaciau ant f 2.8 tada gavosi normaliai. kita vertus fotkinau is kambario lauka, gal del to taip buvo g.gif
Atsakyti
Peperoni, viskas aišku. 4u.gif O tada kaip padaryt gerą apšvietimą? Ar pas mane gerai buvo? ten iš kairės to gaubto langas buvo, o dešinei kambarys. Ar reikia dirbtinio apšvietimo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 02 03, 17:27)
Peperoni, viskas aišku.  4u.gif  O tada kaip padaryt gerą apšvietimą? Ar pas mane gerai buvo? ten iš kairės to gaubto langas buvo, o dešinei kambarys. Ar reikia dirbtinio apšvietimo?  ax.gif

Siulau Namu darbus daryti nuo pirmo iki 6-o... ir skaityti pirmoje zinuteje ideta teorija... tada daug viskas aiskiau atrodys wink.gif

jei yra bent koks apsvietimas - jis yra geras... jei foto nesigauna - nustatymai negeri wink.gif

mokytis, mokytis, mokytis... cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
peperoni, ačiū tau labai. Še, imk 4u.gif .
Atsakyti
Mergaites nusipirkau S.Kelby Skaitmenine fotografija 2 daly,jetau kokia apsipatenkinus esu wub.gif Ir dar nusipirkau vyno,juk reikes aplaistyti Kiausinius-nugaletojus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 02 03, 17:05)
Noriu jūsų kritikos. : )

Nepyk, bet man ji nepatinka unsure.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 03, 17:14)
Vasaraitė - tavo irgi nematau kam 1skirtas ax.gif

blink.gif O kaip cia taip gali buti g.gif , daviau viensparniui, tikrai pamenu tongue.gif Tik va, kaip reikejo 5 balus atiduioti, tai net kompa perkroviau lotuliukas.gif Einu, tuoj prabalsuosiu mirksiukas.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 02 03, 17:41)
Tai kad, labai aisku. Kiek žingsnių keiti diafragmą, tiek žingsnių keiti ir išlaikymą (vienas į vieną pusę, kitas į kitą). Jei keiti ISO, tai arba vieną keiti per tiek žingsnių, arba abu per 1/2 žingsnio.  mirksiukas.gif Tik čia f-stopai (nors reikėtų išbandyti ir kitas reikšmes).

Ta morguefile.com 2 pamoka tikai gerai paaiškina. O visa kita reik tiesiog pažaisti (be pačios nuotraukos esmės, tiesiog išbandyti kaip veikia). Tik va man irgi buvo sunkiausia nustatyti pirmines reikšmes (tai imu fotiko reikšmes arba atsižvelgiu į saulės f16 taisyklę).

Va ta ir turejau omeny biggrin.gif

Atsakyti