Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

QUOTE(Duoma @ 2009 02 03, 16:22)
*Peperoni, ačiū tau labai. : ) Bet vat, man tik įdomu. O kokia kompozicija galėtų būti, kad pagrindinas  bojektas būtų žmogus. Bet ir matytųsi, ta radija. Čia jau trubūt nieko ir nepadarysi, ar ne? Reikėjo, eit prie kitos seinos, kur visai plika būtų ir viena žmogų fotografuot? : )

**www.efoto.lt  ax.gif  ax.gif

*visu pirma, jeigu jau fotografuoji zmogu, ir nori, kad jis butu pagrindinis objektas - tai jis turi matytis biggrin.gif dabar jo isvis nesimato... kad isryskintum ji - bandyk sumazint tu objektu, uztektu pvz tik tos radijos ir tu ploksteliu kruveles ant jos... ir bandyk zaist su diafragma - ja atverus placiau, gausi zmogu rysku, o fona graziai isplaukusi - bet radija vis vien matysis....

**jie zino, ka sako cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Belly @ 2009 02 03, 16:29)
Mano vaikis kalendoriaus lapuka per anksti nuplese  cool.gif  Uzmeciau aki is toli, pamaniau jau baigesi....

Negalvok, kad jau tokia vepla, kad net nemaciau taisykliu  biggrin.gif

lotuliukas.gif negalvoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 16:16)
nu kazkodel man jo dabar neuzkrauna...  unsure.gif

http://www.morguefil...e/classroom.php pabandyk ei cia ir susirast Lesson two  smile.gif

schmoll.gif man irgi neuzkrauna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 16:32)
schmoll.gif man irgi neuzkrauna sad.gif

unsure.gif man snd su netu kazkokie trikdziai, tai galvojau, kad tik man taip... unsure.gif

aisku, as galeciau imesti ir ta dali, katra jau isverciau ax.gif jei labai didelis noras yra -
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 16:33)
unsure.gif  man snd su netu kazkokie trikdziai, tai galvojau, kad tik man taip...  unsure.gif

aisku, as galeciau imesti ir ta dali, katra jau isverciau ax.gif  jei labai didelis noras yra -

tai pakentesiu, ir palauksiu visos geriau smile.gif o siaip, aciu tau uz dideli darba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 16:37)
tai pakentesiu, ir palauksiu visos geriau smile.gif o siaip, aciu tau uz dideli darba 4u.gif

ai, jau vis vien idejau... biggrin.gif
nu va - pusiau skustas pusiau luptas biggrin.gif pusiau lietuviskas, pusiau angliskas biggrin.gif
http://www_4shared_c...__nebaigta.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 03 vasario 2009 - 16:39
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 03, 16:14)
Va kazkur apie skaciau apie diafragma ir islaikyma, nu man dar zalias miskas blush2.gif ,  zodziu pridarant diafragma, reikia per tiek pat pakopu padidinti islaikyma, tas santykis nelabai aiskus schmoll.gif
Wow, pas mane V nieko unsure.gif

Tai kad, labai aisku. Kiek žingsnių keiti diafragmą, tiek žingsnių keiti ir išlaikymą (vienas į vieną pusę, kitas į kitą). Jei keiti ISO, tai arba vieną keiti per tiek žingsnių, arba abu per 1/2 žingsnio. mirksiukas.gif Tik čia f-stopai (nors reikėtų išbandyti ir kitas reikšmes).

Ta morguefile.com 2 pamoka tikai gerai paaiškina. O visa kita reik tiesiog pažaisti (be pačios nuotraukos esmės, tiesiog išbandyti kaip veikia). Tik va man irgi buvo sunkiausia nustatyti pirmines reikšmes (tai imu fotiko reikšmes arba atsižvelgiu į saulės f16 taisyklę).
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 02 03, 16:41)
Tai kad, labai aisku. Kiek žingsnių keiti diafragmą, tiek žingsnių keiti ir išlaikymą (vienas į vieną pusę, kitas į kitą). Jei keiti ISO, tai arba vieną keiti per tiek žingsnių, arba abu per 1/2 žingsnio.  mirksiukas.gif Tik čia f-stopai (nors reikėtų išbandyti ir kitas reikšmes).

Ta morguefile.com 2 pamoka tikai gerai paaiškina. O visa kita reik tiesiog pažaisti (be pačios nuotraukos esmės, tiesiog išbandyti kaip veikia). Tik va man irgi buvo sunkiausia nustatyti pirmines reikšmes (tai imu fotiko reikšmes arba atsižvelgiu į saulės f16 taisyklę).

apie kokia cia taisykle kalba? g.gif
Atsakyti
peperoni, tiesa sakai. O kiek ten nuotraukų gražių. wub.gif

Nu va. : ) Dedu visus variantus. Be blykstės bloga kokybė gaunasi. Tai bandžiau su blykste.

user posted image

user posted image

Man šitas labiausia patinka. Labiausia išryškėja, tas gaubtas.
user posted image

Ir nepykit, dėl to "horizonto" biggrin.gif Gaubtas didelis, didelių lapų reikia. Labai nestovi, slysta. Tai taip gavosi. ;D
Atsakyti
tai va man irgi zinoma apie toki diafragmos ir islaikymo skantyki, tiksliau ju keitima, bet kaip nusistatyt pradini? eksperimentuoti? as irgi noriu zinot ta saules taisykle soske.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 03, 16:14)

nugalėtojai dar neaiškūs, beje tavo radau skirtus tik 3 ir 4. kitų neskirsi?

daug mas jau aisku kas nugalejo biggrin.gif
balsavau balsavau ir prapuoliau kazkaip su pc blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 02 03, 16:58)

Nu va.  Dedu visus variantus. Be blykstės bloga kokybė gaunasi. Tai bandžiau su blykste.

hmmmm... g.gif cia ND? ax.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 16:59)
tai va man irgi zinoma apie toki diafragmos ir islaikymo skantyki, tiksliau ju keitima, bet kaip nusistatyt pradini? eksperimentuoti? as irgi noriu zinot ta saules taisykle soske.gif

pradzioj eksperimentuosi, paskui ismoksi iskart pajust mirksiukas.gif
Atsakyti
F16 taisyklė (efoto komentaruose prie straipsnio rašė apie ją, o ir tose pamokose nebuvo minėta?)
Atsakyti