Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

SpaNguole - welcome 4u.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 14:42)
pas mane irgi taip pat ant M rezimo gali pats reguliuot viska, o kad butu viskas gerai, irgi yra skale pagal kuria galima orienuotis smile.gif bet as noriu zinoti pagal ka remiamasi, nes noreciau pati apskaiciuoti islaikymus ir diafragmas

jei truputi pakentesi - idesiu antros pamokos vertima su keliais paaiskinimais ir lentelem, kaip tai padaryt smile.gif
Atsakyti
Sveikos plepses biggrin.gif

nauja tema, blogas sukurtas thumbup.gif 4u.gif
lasiuku graziu prideta bigsmile.gif

einu dar paskaityt ax.gif

Naujokem 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 14:35)
vat dar klausimas iskilo. efoto.lt radau straipsni kuriame rasoma norint optimaliausias islaikymas yra lygus zidinio nuotoliui, pvz jei islaikymas 1/100 tai zidinio nuotolis 100 mm bet pasibanzdiau foto su diafragma f3.4 (ant mano fotiko ji didziausia)jei neklystu, tai nuotrauka gavosi visai tamsi. taigi kaip reiktu apskaiciuoti islaikyma turint atitinkama diafragma, ar gal yra kokios lenteles?

Aš irgi bandžiau pagal šį straipsnį (ir klaust bandžiau). Dar tos pamokos (kur Peperoni verčia) gerai aprašo. Šiaip daug tų faktorių (ir saulės f/16 taisyklė). Man kažkaip gavosi neblogai, tik reikia gero apšvietimo.

Kol kas vadovaujuos fotiko parodymais, o jei keičiu išlaikymą ar diafragmą, stengiuos naudoti f-stopus.
Atsakyti
mano siandieninis bandymas unsure.gif blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 03, 13:38)
A kodėl be?  g.gif

nes saule labai jau piskino, tai pagalvojau kad ir jos uzteks blush2.gif
QUOTE(Peledike @ 2009 02 03, 14:07)

liamuna, nebijok tu tos blykstės. daba susilieję lašiukai  unsure.gif

nebijosiu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 14:49)
SpaNguole - welcome  4u.gif
jei truputi pakentesi - idesiu antros pamokos vertima su keliais paaiskinimais ir lentelem, kaip tai padaryt smile.gif

kentesiu kiek reikes wink.gif o beje gal turi linka anglu kalba, pabandyciau kaip nors issiverts smile.gif
Atsakyti
Noriu jūsų kritikos. : )
Kas su šia nuotrauka blogai?
man pasakė, kad į šią nuotrauką mažai darbo įdėta.
Tai suprantu, kad kažkas nelabai gerai.
Na taip, įžvelgiu, kad horizontas nelabai tiesus.
Dar tas blicas atsišviečia.
Daugiau pati nebematau. doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 15:35)
vat dar klausimas iskilo. efoto.lt radau straipsni kuriame rasoma norint optimaliausias islaikymas yra lygus zidinio nuotoliui, pvz jei islaikymas 1/100 tai zidinio nuotolis 100 mm bet pasibanzdiau foto su diafragma f3.4 (ant mano fotiko ji didziausia)jei neklystu, tai nuotrauka gavosi visai tamsi. taigi kaip reiktu apskaiciuoti islaikyma turint atitinkama diafragma, ar gal yra kokios lenteles?

Va kazkur apie skaciau apie diafragma ir islaikyma, nu man dar zalias miskas blush2.gif , zodziu pridarant diafragma, reikia per tiek pat pakopu padidinti islaikyma, tas santykis nelabai aiskus schmoll.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 02 03, 15:39)
Manojoje pagerintoje muilinėje viskas rodoma ekrane smile.gif yra skalė...ir rodyklytė turi būt per viduriuką  thumbup.gif  ir pačiam ekranėly tamsėja/šviesėja vaizdas  ax.gif

Wow, pas mane V nieko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 02 03, 12:36)
ne pirma karta taip rasai, pastebejau biggrin.gif kita karta pridek - integruota blykste yra BLOGIS mirksiukas.gif isorine blykste yra netgi labai didelis GERIS biggrin.gif

ok, pasitaisysiu smile.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 03, 13:37)
sveikinu nugaletojus 4u.gif
mano lasiukai,NU NESIGAUNA MAN KAZKAIP verysad.gif

nugalėtojai dar neaiškūs, beje tavo radau skirtus tik 3 ir 4. kitų neskirsi?
Vasaraitė - tavo irgi nematau kam 1skirtas ax.gif

ką ir kur jūs lašinat kad gaunasi tokios nuostabios karūnėlės? kaip supratau turi būti nedaug vandens ir didelis lašas?>
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 15:52)
kentesiu kiek reikes wink.gif o beje gal turi linka anglu kalba, pabandyciau kaip nors issiverts smile.gif

nu kazkodel man jo dabar neuzkrauna... unsure.gif

http://www.morguefil...e/classroom.php pabandyk ei cia ir susirast Lesson two smile.gif

QUOTE(Duoma @ 2009 02 03, 16:05)
Noriu jūsų kritikos. : )

as nesuprantu, ka tu nori pasakyti su sia nuotrauka... g.gif t.y. kokia informacija jinai nesa.... g.gif man toks bardakelis, nesuprantu i ka ziuret - akys laksto po visa foto, o pagrindinio objekto neisskiria...

be to, kaip jau pati sakei - netiesus horizontas ir didziausia blogybe - blykste doh.gif galutinai nubraukusi visa kokybe... jokie filtrai ar vinjetavimas cia nebeisgelbes ...

ir dar idomu, kas tau cia sako, kad mazai darbo ideta... g.gif kursai kokie nors? ax.gif
Atsakyti
Peperoni, ačiū tau labai. : ) Bet vat, man tik įdomu. O kokia kompozicija galėtų būti, kad pagrindinas bojektas būtų žmogus. Bet ir matytųsi, ta radija. Čia jau trubūt nieko ir nepadarysi, ar ne? Reikėjo, eit prie kitos seinos, kur visai plika būtų ir viena žmogų fotografuot? : )

www.efoto.lt ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 03, 13:41)
nu mergynos - gi viska viska(laika, data, taisykles)  uzrasiau prie konkurso pavadinimo  cool.gif

Mano vaikis kalendoriaus lapuka per anksti nuplese cool.gif Uzmeciau aki is toli, pamaniau jau baigesi....

Negalvok, kad jau tokia vepla, kad net nemaciau taisykliu biggrin.gif
Atsakyti