Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

QUOTE(RamuteS @ 2009 02 03, 13:42)
Sidabrine o kodel ISO toki dideli pasirinkai?

Per didelis ane g.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 13:53)
paklausiau apie blykstes ir kaip tycia radau nebloga straipsni http://www.efoto.lt/...lykste_issamiai thumbup.gif

aciu ax.gif
Atsakyti
laba,

ačiū visiems už komentarus mano nuotraukoms 4u.gif amarilį teks dar pakankinti (kol nenusibaigė vargšas hihihi.gif ). bandysiu apšvietimą geresnį pasireguliuoti, kad tie triukšmai man taip nelįstų, bet jei nepasiseks, tada jau nebežinau kuris kurį (aš fotiką ar jis mane) pribaigs doh.gif

QUOTE(nengamo @ 2009 02 03, 07:41)
Pelėdike, o koks lašiuko exifas? ax.gif

aš keliu foto per flickr.com ir jis geras tuo, kad kai paspaudi ant nuotraukos (nereikia jos niekur saugotis) dešiniu pelės klavišu (ar kaip jis ten vadinas) ir toliau eini į images properties ir išmeta lentelę su exifais ax.gif šitos konkrečiai nuotraukos buvo
Exposure time: 0.003125
F number: 7.1
Exposure program: 4
ISO speed rating: 50

QUOTE(Stikline @ 2009 02 03, 09:23)
Peledike, noriu originalią foto pamatyt  bigsmile.gif

žinok, koks man buvo šokas, kai nuėjus į savo aplanką pamačiau, kad vakar aš gi ant originalo išsaugojau pakeitimus doh.gif kokia gėda man dabar, kad pasižadėjau parodyti originalą, o jo kaip ir nebeturiu, nes iš kortelės jau ištrinta blush2.gif ir kas man vakar sušvietė nepasidaryti kopijos, o tvarkyti originalą doh.gif matyt, dėl to, kad nieko gero nesitikėjau ir tik šiaip žaidžiau doh.gif kad nesijausčiau tokia melagė, pabandžiau kitą nuotrauką panašiai apdoroti iš vakarykštės sesijos. tik ji jau ne tokia gera. ir dar nebeatsimenu, ką konkrečiai vakar dariau, tik žinau kad kažkuriuos 2 actionus naudojau doh.gif nepavyko išgauti man vakarykščio efekto, nu bet ką dabar jau padarysi doh.gif

originalas
user posted image

tvarkyta, bet jau tingėjau klonuoti tuos mažus burbuliukus blush2.gif

user posted image

RamuteS, man pirmoji jėgainių nuotrauka labiau patiko, tik saulę norėtųsi kažkur kitur "nukišti". nesižiūri jinai toj vietoj man. kelčiau į dešinį kampą, ale pasakyk jai kad pasitrauktų, kad gudras biggrin.gif lengviau kitą fotografavimo kampą rasti biggrin.gif o antros dangus patiko wub.gif kirpčiau kelią, turbūt trečdalyje liktų jėgainių viršūnės, ne taip jau blogai.

liamuna, nebijok tu tos blykstės. daba susilieję lašiukai unsure.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 03, 13:37)
mano lasiukai,NU NESIGAUNA MAN KAZKAIP verysad.gif

fokusas antroj karūnėlės pusėj, todėl priekis taip ir atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 03 vasario 2009 - 14:13
Peledike, labai grazi karunele thumbup.gif
Almante, aciu uz straipsniuka
Atsakyti
i sveikata merginos mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar priimsit dar vieną pradinuką, norinčia išmokti fotografuoti ax.gif .
Kalėdų senis padovanojo naują žaisliuką Pentax K200, tai dabar reikia išmokti su juo "žaisti". Oj kaip sunkiai sekasi doh.gif .
Kai pradėjau skaityti jūsų temas, visai kitaip žiūriu į nuotraukas, labai daug foto ištryniau, nes pasirodė visiškas š... , nors prieš tai buvo laaabaai gražu doh.gif lotuliukas.gif .
Namų darbus kaupiuosi atlikti ax.gif . Tik va lašiukus tai bandžiau gaudyti, labai jau čia sugundėt. Nuotraukų buvo padaryta n+1 bet kažkas panašaus į lašiukus gavosi tik šiose blush2.gif , labai smarkiai nekritikuokit kaip pirmam kartui blush2.gif .

user posted image

f/ 8.0
ISO 200
Išlaikymas 0,100

user posted image

f/ 8.0
ISO 200
Išlaikymas 0,125

O čia doh.gif blush2.gif , nespėjau patraukti piršto doh.gif , neryški nes "efektų"pridėjau cool.gif

user posted image

f/ 8.0
ISO 200
Išlaikymas 0.7
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 02 03, 13:36)
Na nors ir netobula bet parodysiu kas man gavosi[color=yellow] (fotkinta be blikstes)

kodle be blyco?? uztat ryskumo ner unsure.gif
QUOTE(Peledike @ 2009 02 03, 14:07)

tvarkyta, bet jau tingėjau klonuoti tuos mažus burbuliukus  blush2.gif

nu super man sita thumbup.gif

QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 03, 14:20)
Ar priimsit dar vieną pradinuką, norinčia išmokti fotografuoti  ax.gif .

prasom prasom thumbup.gif
Papildyta:
tai ar su Picasa galima sumazint foto??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 02 03, 15:07)
tik ji jau ne tokia gera. ir dar nebeatsimenu, ką konkrečiai vakar dariau, tik žinau kad kažkuriuos 2 actionus naudojau  doh.gif  nepavyko išgauti man vakarykščio efekto, nu bet ką dabar jau padarysi  doh.gif

Nu man ir šita thumbup.gif kol pati nepabandžiau man rods toks kosmosas tas lašų fotografavimas doh.gif ačiū wink.gif
Atsakyti
vat dar klausimas iskilo. efoto.lt radau straipsni kuriame rasoma norint optimaliausias islaikymas yra lygus zidinio nuotoliui, pvz jei islaikymas 1/100 tai zidinio nuotolis 100 mm bet pasibanzdiau foto su diafragma f3.4 (ant mano fotiko ji didziausia)jei neklystu, tai nuotrauka gavosi visai tamsi. taigi kaip reiktu apskaiciuoti islaikyma turint atitinkama diafragma, ar gal yra kokios lenteles?
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 02 03, 15:35)
vat dar klausimas iskilo. efoto.lt radau straipsni kuriame rasoma norint optimaliausias islaikymas yra lygus zidinio nuotoliui, pvz jei islaikymas 1/100 tai zidinio nuotolis 100 mm bet pasibanzdiau foto su diafragma f3.4 (ant mano fotiko ji didziausia)jei neklystu, tai nuotrauka gavosi visai tamsi. taigi kaip reiktu apskaiciuoti islaikyma turint atitinkama diafragma, ar gal yra kokios lenteles?

Manojoje pagerintoje muilinėje viskas rodoma ekrane smile.gif yra skalė...ir rodyklytė turi būt per viduriuką thumbup.gif ir pačiam ekranėly tamsėja/šviesėja vaizdas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 03, 14:39)
Manojoje pagerintoje muilinėje viskas rodoma ekrane smile.gif yra skalė...ir rodyklytė turi būt per viduriuką  thumbup.gif  ir pačiam ekranėly tamsėja/šviesėja vaizdas  ax.gif

Gaila pas mane tokiu pribumbasu nera verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 03, 14:39)
Manojoje pagerintoje muilinėje viskas rodoma ekrane smile.gif yra skalė...ir rodyklytė turi būt per viduriuką  thumbup.gif  ir pačiam ekranėly tamsėja/šviesėja vaizdas  ax.gif

pas mane irgi taip pat ant M rezimo gali pats reguliuot viska, o kad butu viskas gerai, irgi yra skale pagal kuria galima orienuotis smile.gif bet as noriu zinoti pagal ka remiamasi, nes noreciau pati apskaiciuoti islaikymus ir diafragmas
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 02 03, 14:07)

Man labai patiko thumbup.gif

QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 03, 14:20)
Ar priimsit dar vieną pradinuką, norinčia išmokti fotografuoti  ax.gif .
Kalėdų senis padovanojo naują žaisliuką Pentax K200, tai dabar reikia išmokti su juo

Sveika prisijungusi 4u.gif
Paskutinis lasiukas labai idomus ax.gif O pirmose dviejose siek tiek fonas maiso 4u.gif
Atsakyti