Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

Ediper - vat tame ir esme, kad fotkinta tamsoj... g.gif nu tamsiam fone... zdz - bandysiu dar snd kazka isgaut ax.gif

KAIP PANAIKINTI EXIF SU PHOTOSCAPE
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 vasario 2009 - 12:07
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 12:31)
nu tamsiam fone... zdz - bandysiu dar snd kazka isgaut ax.gif

Peproni, relax...tau tikrai pavyks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 10:41)
nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino  blush2.gif )  exifuose raso no flash...  g.gif  o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio.... wub.gif
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas  blink.gif  as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais gun_bandana.gif

tos kur nete, matei su kokiom laboratorijom fotkinta? bliamba, fotoelementas reaguoja į krentantį lašą ir įjungia u-rakto mehanizmą doh.gif nu tai ten ir apšvietimas manau ne ką prastesnis parinktas g.gif dar su išlaikymų 1/200 kas nors padoraus gautusi, reikia bent dviejų lempų po 100kw tiksliai nukreiptų g.gif
jau paprasčiau su blykstę.

QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 05, 11:09)
Kai atidarinėsit naują temą, gal ir mane į sąrašiuką itrauksit  ax.gif .
Pentax K200D DA 18-55mm   ax.gif

kaip tau pentax meniu? labai painus? g.gif

dėl tų karūnėlių, tai pagalvojau kad geriausia yra filmuot, paskui tą kadrą iškirpt... nes pas mane kokios 30foto kur vanduo ramus ramus doh.gif nesusinchronizuojam mes su čiaupu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:14)
(as uzsimaskuvausi blondine is tikro hihihi.gif )

topsecret.gif topsecret.gif biggrin.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 02 05, 11:16)
aciu visom dabar jau aisku ka reikia daryt  4u.gif

del sviesos tai gal ten kur nenaudoja blico paprasciausiai daaaaug visokiu lempu ir pan  g.gif as nieko negaliu bandyt nes fotika palikau pas systra  doh.gif

o systra toli?

QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 11:16)
tai jei fotkes tvarkai su PhotoScape, tai kai isaugot spaudi, reikia nuimt varnele apacioj, kad nerodytu exif  mirksiukas.gif nemoku paaiskint kitaip  biggrin.gif

nea.as nemoku juo naudotis.nesigauna man unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 05, 11:35)
Peproni, relax...tau tikrai pavyks wink.gif

pioneer.gif biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 05, 11:38)
tos kur nete, matei su kokiom laboratorijom fotkinta? bliamba, fotoelementas reaguoja į krentantį lašą ir įjungia u-rakto mehanizmą  doh.gif nu tai ten ir apšvietimas manau ne ką prastesnis parinktas  g.gif dar su išlaikymų 1/200 kas nors padoraus gautusi, reikia bent dviejų lempų po 100kw tiksliai nukreiptų  g.gif

nu tas tai taip...... unsure.gif ziuresiu, jei negausiu to ko noriu - mesiu ta uzsiemima iki geresniu laiku biggrin.gif gal kada irgi sakysiu, ai juoku darbas irnesakyk.gif - as tik lasiuka takst - ir viskas pas mane zybt - fotke gatava biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na, aš apie technika irgi nelabai "raukiu", bet, jei buvo sustatytos dvi blykstės, vadinasi dar ant fotoaparato naudojama trečia (master), tos dvi "atsiliepiančios" (slave). Kai fotografuojant įsijungia pagrindinė blykstė, suveikia ir anos. Manau pagrindas principo toks turėtų būti.

Kai pati kankinausi su lašeliais ir skandinau įv. objektus, naudojau dienos šviesą + blykstę + baltą foną (popieriaus lapą). Jei dar būtų buvusi papildoma lempa iš viso manau būtų puiku.

Sidabrine, jei naudoji PS išsaugok su funkcija "Save for web".

Peperoni, nebandyk užsukti čiaupo ir nuleisti rankų. Aš sudaužiau daugybę stiklinių indų, išlaisčiau kibirus vandens ir beveik grindis supūdžiau virtuvėje, bet bent minimalų savo vizijos variantą vis tiek padariau. Juk po to širdy taip saldu būna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 05 vasario 2009 - 11:50
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:10)
daba galvoju, kad ir studijose gi blicai sublyksi kartu su fotiku, bet buna neprijungti...  g.gif  ko gero nuotolinis irenginys kazkoks stovi...  g.gif 
oi boze boze, - zinau, kad nieko nezinau...  cool.gif

jo, jo as iri zinau, kad nieko nezinau, kazkaip karta drauges vestuvese, leido studijoje su savo fotiku fotkint, tik paprase palaukti kol pasikraus blikstes, tada sko galit, ir ohmy.gif stebukle. tik paspaudziau savo fotiko mygtuka suveike ir studijos blikstes. Taip ir likau nesupratusi, o klausineti veikimo principa kazkaip nepatogu buvo.

QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 11:16)
tai jei fotkes tvarkai su PhotoScape, tai kai isaugot spaudi, reikia nuimt varnele apacioj, kad nerodytu exif  mirksiukas.gif nemoku paaiskint kitaip  biggrin.gif

kad pasisleptu exifas dar buna funkcija kai saugai :save for web...

Del fotografavimo lasu su blikste net nezinau, reik gal bandyt papildoma apsvietima koki. O nieks nebandet su papildomu pasvietimu ir fotografavima serijomis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 05, 11:46)

Kai pati kankinausi su lašeliais ir skandinau įv. objektus, naudojau dienos šviesą + blykstę + baltą foną (popieriaus lapą). Jei dar būtų buvusi papildoma lempa iš viso manau būtų puiku.

man matai visada reik kaip sudetingiau hihihi.gif blush2.gif as noriu tamsoj ta padaryt lotuliukas.gif kartais pati nesuprantu is kur tos kreizovos idejos gaunas... blush2.gif biggrin.gif

nu zdz - bandyt, bandyt ir dar karta bandyt smile.gif busiu bandite lotuliukas.gif
Atsakyti

Sidabrine, jei naudoji PS išsaugok su funkcija "Save for web".

aciu bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 02 05, 12:38)
tos kur nete, matei su kokiom laboratorijom fotkinta? bliamba, fotoelementas reaguoja į krentantį lašą ir įjungia u-rakto mehanizmą  doh.gif nu tai ten ir apšvietimas manau ne ką prastesnis parinktas  g.gif dar su išlaikymų 1/200 kas nors padoraus gautusi, reikia bent dviejų lempų po 100kw tiksliai nukreiptų  g.gif

o koki jus islaikyma nustatot?

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 05, 12:46)
Peperoni, nebandyk užsukti čiaupo ir nuleisti rankų. Aš sudaužiau daugybę stiklinių indų, išlaisčiau kibirus vandens ir beveik grindis supūdžiau virtuvėje, bet bent minimalų savo vizijos variantą vis tiek padariau. Juk po to širdy taip saldu būna...

drinks_cheers.gif bent viena ideja savo noreciau igyvendint doh.gif
Atsakyti

joooo.... tas saldumas uzvis mieliausias... wub.gif

Kai baigsis tas musu konkursas parodysi mums savo vizija, ok ? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:51)
man matai visada reik kaip sudetingiau hihihi.gif blush2.gif  as noriu tamsoj ta padaryt  lotuliukas.gif  kartais pati nesuprantu is kur tos kreizovos idejos gaunas...  blush2.gif  biggrin.gif

Maždaug įsivaizduoju kaip norėtum padaryti, bet vis tiek - apšvietimo juk reikia?Aš buvau pasidarius juodą "palapinę" iš medžiagos, dirbau su blykste ir šiek tiek šviesos iš priekio (bet labai blogai, kai pvz., stiklinis indas laužia šviesą ir + atspindi fotografą).

QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 05, 11:53)
aciu bandysiu  4u.gif

Tik ten saugodama, prie funkcijos Metadata (ar kažkaip pan.), pasirink ką rodyti ar nieko nerodyti nuotraukos info smile.gif
Atsakyti