Ediper - vat tame ir esme, kad fotkinta tamsoj... nu tamsiam fone... zdz - bandysiu dar snd kazka isgaut
KAIP PANAIKINTI EXIF SU PHOTOSCAPE
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 12:31)
nu tamsiam fone... zdz - bandysiu dar snd kazka isgaut
Peproni, relax...tau tikrai pavyks
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 10:41)
nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino ) exifuose raso no flash... o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio....
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais
tos kur nete, matei su kokiom laboratorijom fotkinta? bliamba, fotoelementas reaguoja į krentantį lašą ir įjungia u-rakto mehanizmą nu tai ten ir apšvietimas manau ne ką prastesnis parinktas dar su išlaikymų 1/200 kas nors padoraus gautusi, reikia bent dviejų lempų po 100kw tiksliai nukreiptų
jau paprasčiau su blykstę.
QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 05, 11:09)
Kai atidarinėsit naują temą, gal ir mane į sąrašiuką itrauksit .
Pentax K200D DA 18-55mm
Pentax K200D DA 18-55mm
kaip tau pentax meniu? labai painus?
dėl tų karūnėlių, tai pagalvojau kad geriausia yra filmuot, paskui tą kadrą iškirpt... nes pas mane kokios 30foto kur vanduo ramus ramus nesusinchronizuojam mes su čiaupu
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:14)
QUOTE(Edeva @ 2009 02 05, 11:16)
aciu visom dabar jau aisku ka reikia daryt
del sviesos tai gal ten kur nenaudoja blico paprasciausiai daaaaug visokiu lempu ir pan as nieko negaliu bandyt nes fotika palikau pas systra
del sviesos tai gal ten kur nenaudoja blico paprasciausiai daaaaug visokiu lempu ir pan as nieko negaliu bandyt nes fotika palikau pas systra
o systra toli?
QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 11:16)
tai jei fotkes tvarkai su PhotoScape, tai kai isaugot spaudi, reikia nuimt varnele apacioj, kad nerodytu exif nemoku paaiskint kitaip
nea.as nemoku juo naudotis.nesigauna man
QUOTE(Stikline @ 2009 02 05, 11:35)
Peproni, relax...tau tikrai pavyks
QUOTE(Sadi @ 2009 02 05, 11:38)
tos kur nete, matei su kokiom laboratorijom fotkinta? bliamba, fotoelementas reaguoja į krentantį lašą ir įjungia u-rakto mehanizmą nu tai ten ir apšvietimas manau ne ką prastesnis parinktas dar su išlaikymų 1/200 kas nors padoraus gautusi, reikia bent dviejų lempų po 100kw tiksliai nukreiptų
nu tas tai taip...... ziuresiu, jei negausiu to ko noriu - mesiu ta uzsiemima iki geresniu laiku gal kada irgi sakysiu, ai juoku darbas - as tik lasiuka takst - ir viskas pas mane zybt - fotke gatava
Na, aš apie technika irgi nelabai "raukiu", bet, jei buvo sustatytos dvi blykstės, vadinasi dar ant fotoaparato naudojama trečia (master), tos dvi "atsiliepiančios" (slave). Kai fotografuojant įsijungia pagrindinė blykstė, suveikia ir anos. Manau pagrindas principo toks turėtų būti.
Kai pati kankinausi su lašeliais ir skandinau įv. objektus, naudojau dienos šviesą + blykstę + baltą foną (popieriaus lapą). Jei dar būtų buvusi papildoma lempa iš viso manau būtų puiku.
Sidabrine, jei naudoji PS išsaugok su funkcija "Save for web".
Peperoni, nebandyk užsukti čiaupo ir nuleisti rankų. Aš sudaužiau daugybę stiklinių indų, išlaisčiau kibirus vandens ir beveik grindis supūdžiau virtuvėje, bet bent minimalų savo vizijos variantą vis tiek padariau. Juk po to širdy taip saldu būna...
Kai pati kankinausi su lašeliais ir skandinau įv. objektus, naudojau dienos šviesą + blykstę + baltą foną (popieriaus lapą). Jei dar būtų buvusi papildoma lempa iš viso manau būtų puiku.
Sidabrine, jei naudoji PS išsaugok su funkcija "Save for web".
Peperoni, nebandyk užsukti čiaupo ir nuleisti rankų. Aš sudaužiau daugybę stiklinių indų, išlaisčiau kibirus vandens ir beveik grindis supūdžiau virtuvėje, bet bent minimalų savo vizijos variantą vis tiek padariau. Juk po to širdy taip saldu būna...
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:10)
daba galvoju, kad ir studijose gi blicai sublyksi kartu su fotiku, bet buna neprijungti... ko gero nuotolinis irenginys kazkoks stovi...
oi boze boze, - zinau, kad nieko nezinau...
oi boze boze, - zinau, kad nieko nezinau...
jo, jo as iri zinau, kad nieko nezinau, kazkaip karta drauges vestuvese, leido studijoje su savo fotiku fotkint, tik paprase palaukti kol pasikraus blikstes, tada sko galit, ir stebukle. tik paspaudziau savo fotiko mygtuka suveike ir studijos blikstes. Taip ir likau nesupratusi, o klausineti veikimo principa kazkaip nepatogu buvo.
QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 11:16)
tai jei fotkes tvarkai su PhotoScape, tai kai isaugot spaudi, reikia nuimt varnele apacioj, kad nerodytu exif nemoku paaiskint kitaip
kad pasisleptu exifas dar buna funkcija kai saugai :save for web...
Del fotografavimo lasu su blikste net nezinau, reik gal bandyt papildoma apsvietima koki. O nieks nebandet su papildomu pasvietimu ir fotografavima serijomis?
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 05, 11:46)
man matai visada reik kaip sudetingiau as noriu tamsoj ta padaryt kartais pati nesuprantu is kur tos kreizovos idejos gaunas...
nu zdz - bandyt, bandyt ir dar karta bandyt busiu bandite
aciu bandysiu
QUOTE(Sadi @ 2009 02 05, 12:38)
o koki jus islaikyma nustatot?
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 05, 12:46)
bent viena ideja savo noreciau igyvendint
joooo.... tas saldumas uzvis mieliausias...
Kai baigsis tas musu konkursas parodysi mums savo vizija, ok ?
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:51)
man matai visada reik kaip sudetingiau as noriu tamsoj ta padaryt kartais pati nesuprantu is kur tos kreizovos idejos gaunas...
Maždaug įsivaizduoju kaip norėtum padaryti, bet vis tiek - apšvietimo juk reikia?Aš buvau pasidarius juodą "palapinę" iš medžiagos, dirbau su blykste ir šiek tiek šviesos iš priekio (bet labai blogai, kai pvz., stiklinis indas laužia šviesą ir + atspindi fotografą).
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 02 05, 11:53)
aciu bandysiu
Tik ten saugodama, prie funkcijos Metadata (ar kažkaip pan.), pasirink ką rodyti ar nieko nerodyti nuotraukos info