Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

4u.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 02 04, 22:36)
niekam nesigauna, tik albumas kažkoks stebuklingas - pats fotkėm pildosi 

nu vat del to ir siuntu gun_bandana.gif biggrin.gif milijonas kadru ir pastangu bet ne vieno kadro net parodymui.... verysad.gif

Snd vyra issiunciau i Senukus naujos ekipiruotes biggrin.gif ziuresim vakare, kas cia man gausis... hihihi.gif jau iki to daejom, kad sugule lovon gvildenam kokie prietaisai tuos lasu grazius gamina lotuliukas.gif nu toooooks kablys su jais... doh.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 02 05, 08:41)
jei kuri trumpai paaiskintu kas vyksta ir ka reik daryt butu dyyyydelis aciu 

Uzuojauta 4u.gif unsure.gif

Mes dabar lasinam, pilstomes, taskomes ir visaip kitaip save skandinam skysciuose biggrin.gif su kiausais kaip ir baigem... tai iki 02.15 d. 20 val. dedam fotkes. Na ir kurybinis jausmu konkursas startavo siam menesiui iki 02.28d.

Taip pat startavo Blog'as, kuriame kaupsim info : http://fotopradziamo...s.blogspot.com/

kaip ir viskas siam momentui... g.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 02 05, 09:11)
Tai man š ir gaunasi aš padariau išvadą, kad normaliam vandens sustingdymui reikia normalaus veidrodžio, normalaus objektyvo ir dviejų blicų  (aišku neintegruotų)  Taigi, kad būtų norimas efektas man trūksta daaaug technikos    aišku iš bėdos galima prasisukt ir su PGM 

va va biggrin.gif man dar truksta 2 blyksciu - aciudie... biggrin.gif is tikro neveltui as bijojau tu lasu - kol kas absoliutus snipstas... verysad.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 02 05, 09:29)
va va va, ir aš tą žinau Tik bijau kad jei nusipirksiu (ne JEI, o KAI) veidrodį neliks šito gero pasiteisinimo 

Va va biggrin.gif

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 05, 09:45)
*Ilgai pakavau dovana gauta nuo Peperoni

** ai dar vakar tokia diena s buvo, [color=yellow]nuvare mano didziausia meile is kiemo

*ar pasiseke? g.gif

** nu tu blyn blyn... gun_bandana.gif: grizta visas geris is uzusieniu... pas mus kieme irgi kas savaite masinu langai duzta... ko jau nebuvo kelis metus... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 vasario 2009 - 10:17
pradėjau vakar Kelby skaityt, biški erzina mane jo rašymo stiliukas  doh.gif reik tikėtis kad toliau bus mažiau jo juokelių  cool.gif

Antroj knygoj jau juokelių mažiau biggrin.gif . O man visai patinka, kad jis sugeba taip paprastai viską paaišinti. O tie netikėti juokeliai manu tik sustiprina atmintį tongue.gif

biggrin.gif  ai dar vakar tokia diena s buvo, nuvare mano didziausia meile is kiemo gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif jau taip patiko tas masiniukas, nei metu neisvazinejau doh.gif  doh.gif (zinoma po vaiku, fotiko ir vyro cool.gif )

oi kaip gaila.... kiek pamenu iš Klaipėdos esi?
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 11:05)
Vasaraite, gaila, bet gal atsiras dar  unsure.gif

zinant kaip teisesauga dirba, tai kazkaip abejoju unsure.gif mirksiukas.gif

QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 05, 11:06)
console.gif (ale fotikas brangenis už vyrą hihihi.gif).

Aš dėl ND dar noriu pasitikslinti:

1. Visos foto turi būti darytos be blykstės?
2. Visur fokusuojam rankiniu būdu?
3. rodyt originalus, netvarkytas foto?
4. Per kur jus keliat foto? nes tas kilnojimas iš kompo į netą, tada į forumą, tai švelniai tariant užknisa   doh.gif . Nors kaip ir nedirbu, vaiko priežiūros atostogos (ale praktiškai namų šeimininkė, nes pašalpų jokių jau negaunu sad.gif ), labai daug laiko atimas tas nuotraukų sukėlimas .

Ir dar ... laaabai nemėgstu skaityti instrukcijų  doh.gif , kažkokią alergiją jaučiu visokioms instrukcijoms, man daug geriau, kai kažkas savo kalba pasako/parodo kaip daryti. Gaila kad neturiu su kuo pasitarti dėl fotiko  unsure.gif .

Labas rytas  4u.gif .

lotuliukas.gif vyras nebepyksta biggrin.gif

1. Visos foto turi būti darytos be blykstės? Taip
2. Visur fokusuojam rankiniu būdu? as fokusavau rankiniu g.gif
3. rodyt originalus, netvarkytas foto? apkarpyt gali, bet spalvu nekeisk mirksiukas.gif
4. Per kur jus keliat foto? pirmam psl nuoroda i http://login.fotki.com, gali nd sukelti ten ir idek nuoroda sm
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:15)
4u.gif 
nu vat del to ir siuntu gun_bandana.gif  biggrin.gif  milijonas kadru ir pastangu bet ne vieno kadro net parodymui....  verysad.gif
Snd vyra issiunciau i Senukus naujos ekipiruotes biggrin.gif ziuresim vakare, kas cia man gausis... hihihi.gif jau iki to daejom, kad sugule lovon gvildenam kokie prietaisai tuos lasu grazius gamina  lotuliukas.gif  nu toooooks kablys su jais...  doh.gif
Uzuojauta 4u.gif  unsure.gif

O maniškis man vakar pasakė...vasarą galėsi taškytis lauke, nėr reikalo namie lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:15)
*ar pasiseke?  g.gif

** nu tu blyn blyn... gun_bandana.gif: grizta visas geris is uzusieniu... pas mus kieme irgi kas savaite masinu langai duzta... ko jau nebuvo kelis metus...  verysad.gif

* kazkas gausis, per pietus vyras dar paziures mirksiukas.gif
** statybininkai keicia profesija lotuliukas.gif

QUOTE(Loreli @ 2009 02 05, 11:16)

oi kaip gaila.... kiek pamenu iš Klaipėdos esi?

Taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spaNguolė @ 2009 02 05, 10:06)
Aš dėl ND dar noriu pasitikslinti:

1. Visos foto turi būti darytos be blykstės?
2. Visur fokusuojam rankiniu būdu?
3. rodyt originalus, netvarkytas foto?
4. Per kur jus keliat foto? nes tas kilnojimas iš kompo į netą, tada į forumą, tai švelniai tariant užknisa   doh.gif . Nors kaip ir nedirbu, vaiko priežiūros atostogos (ale praktiškai namų šeimininkė, nes pašalpų jokių jau negaunu sad.gif ), labai daug laiko atimas tas nuotraukų sukėlimas .

5.Ir dar ... laaabai nemėgstu skaityti instrukcijų   , kažkokią alergiją jaučiu visokioms instrukcijoms, man daug geriau, kai kažkas savo kalba pasako/parodo kaip daryti. Gaila kad neturiu su kuo pasitarti dėl fotiko   .

1. taip
2. nebutinai, bet pageidautina
3. taip
4. per flickr.com - nes ten kol kas kokybiskiausias foto rodo
5. kad ir kaip to nemegsti - bet sikart teks biggrin.gif ir minimum 3 kartus biggrin.gif apsisarvuok kantrybe :B

---------------

del ideju - tai manau dar kokios 5 ir ju nebeliks - siaura tema gi tie lasai...

o kad ir labai stengsims, pakartoti kazkokio darbo tikrai nepavyks biggrin.gif - taip kad manau ner ko pergyvent del tu ideju... irnesakyk.gif

darom, kas ka suplanave - tada ziuresim, kam geriau pavyko - nes kaip jau pastebejot ax.gif - pirmos idejos buna pacios geriausios thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2009 02 05, 10:21)
O maniškis man vakar pasakė...vasarą galėsi taškytis lauke, nėr reikalo namie  lotuliukas.gif

biggrin.gif nu gal pripras ir jis biggrin.gif

maniski 2 men eidavo miegot, o as iki isnaktu zaisdavausi su fotiku biggrin.gif panasu, kad liunda vienam pasidare hihihi.gif

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 05, 10:22)
statybininkai keicia profesija lotuliukas.gif

va va... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 vasario 2009 - 10:23
Turiu dar techniniu klausimu jums, daugiau su tais lasais zaidusioms... ax.gif

1. ar tikrai tik su blicu fotkinat tuos lasiukus? g.gif
nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino blush2.gif ) exifuose raso no flash... g.gif o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio.... wub.gif
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas blink.gif as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais gun_bandana.gif

2. karuneles - kaip jas isgaunat? nes purslai, suprantu - mesti ka nors, lasiukai - pilti - o kaip su tom karunelem? g.gif

kiek bebandziau - man nesigavo... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 vasario 2009 - 10:42
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 11:41)
Turiu dar techniniu klausimu jums, daugiau su tais lasais zaidusioms...  ax.gif

nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino  blush2.gif )  exifuose raso no flash...  g.gif  o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio.... wub.gif
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas  blink.gif  as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais gun_bandana.gif

O ar nebuvo jokių papildomų blicų iš šonų naudota? Būna, kad naudoja papildomus blicus, o fotografuoja be blico rolleyes.gif (jei aš gerai suprantu tą visą procesą).
Atsakyti

nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino  blush2.gif )  exifuose raso no flash...  g.gif  o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio.... wub.gif
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas  blink.gif  as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais gun_bandana.gif

2. karuneles - kaip jas isgaunat? nes purslai, suprantu - mesti ka nors, lasiukai - pilti - o kaip su tom karunelem?  g.gif

as taip itariu kad naudojamas tam tikras apsvietimas
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 02 05, 09:11)
iš bėdos galima prasisukt ir su PGM 

pas atve PGM o pas mane M tongue.gif IR TAI STENGIUOSI KANKINTI LASUS ax.gif biggrin.gif
triukšmų pas mane nėr, nes iso įkaliau 80 Lašiuką pagaunu ir aš (biški kreivą, išplaukusi, bet lašiuką  tik jis laaaabai msžas pas mane, o išsididinti neina  doh.gif
va va va, ir aš tą žinau  Tik bijau kad jei nusipirksiu (ne JEI, o KAI) veidrodį neliks šito gero pasiteisinimo

Kai padarau ISO80 tai pas mane tokai tamsa gaunasi,kad ohoho doh.gif ,net ant 200 labai tamsu doh.gif

biggrin.gif  ai dar vakar tokia diena s buvo, [color=yellow]nuvare mano didziausia meile is kiemo

unsure.gif unsure.gif kaip gaila unsure.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 02 05, 10:03)
ziurineju lasiukus albume ir matau, kad prie kai kuriu foto rodo kuo fotkinta, tai gal panaikinkit, kad lygybe butu  rolleyes.gif anonimiskumas didesnis  ax.gif
buvo berots Peperoni idejusi kaip tai padaryti  ax.gif

o kaip panaikint?
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 10:41)

nes kiek ziurejau nete - tai daug kur (tiksliau tose, kurios mane uzkabino  exifuose raso no flash...  o nustatymai pvz: iso150, islaikymas 1/200, f22 - nu ir fotke - nerealaus grozio....
jus man pasakykit - kaip taip jiems gaunas  as gaunu juoda blyna su tokiais nustatymais gun_bandana.gif

2. karuneles - kaip jas isgaunat? nes purslai, suprantu - mesti ka nors, lasiukai - pilti - o kaip su tom karunelem?  g.gif

man beveik visada tik karuneles gaunasi.
as fotkinu tik su blicu man kitaip nesigauna
Atsakyti

As bandziau su lempa is sono pasisviesti. Nu ir visai neblogai gavos !
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 05, 10:41)

karyneles gaunasi kai fotkini tik apacia tai yra pacio indo dugna kur lasa lasiukai.
pas mane ant M didziausias ISO800
F8 g.gif
Atsakyti