dar norejau paprasyti: gal kas turit siu knygu zipini varianta? ne man nevienas failas neveikia
SVEIKINUUUUUUUUUUUUU labiausiai nustebino SADI, užėmusi net dvi vietas, šaunuolė, RESPECT.
einu dabar apžiūrėsiu kitas vietas ir originalus.
einu dabar apžiūrėsiu kitas vietas ir originalus.
nu jus ir plapat
ne mano amziuj tokiais tempais SM varyt
sveikinimai kiausiniu karalienems
o man ka tada beliko permest saviskius i jausmu tema
o del visu knygu tai tikrai reiktu ar tai imeila bendra atsidaryt ar blog'a nes lb daug info ir tikrai ne visi suspejam viska "susigaudyt".. reiktu susiteminti viska..
o del visu knygu tai tikrai reiktu ar tai imeila bendra atsidaryt ar blog'a nes lb daug info ir tikrai ne visi suspejam viska "susigaudyt".. reiktu susiteminti viska..
Laba ryta
aha - man irgi labai rupi
as del tavojo elegantiskojo galvojau, kad Anasko arba Tavo kai Anasko dave balu - viskas paaiskejo
as irgi sn vos atsikeliau
Svarbu sudalyvavai - ir pamatei savo darytas klaidas
as ir pati padariau nemazai klaidu ir gavau daug patirties
o del baltumo ir fokuso - tai geriasias dalykas - praktika... fokusuot - geriausia padejus toj pacioj vietoj kazkoki kontrastinga daikta arba pakisus savo pirsta.... tada perkelt kiausini i ta vieta ir fotkint....
nors tarkim as savo neriniuotaji fokusavau AF - man kazkaip ta seseline kiausinio dali kuo puikiausiai sufokusavo...
o baltumas - tai apsvietimas, diafragma, islaikymas ir ekspozicijos korekcija irgi eksperimentu budu dar kazkiek korekcijos su programom
http://fotopradziamo...s.blogspot.com/
QUOTE(Ninin @ 2009 02 04, 08:38)
O prisipažinkite, kieno buvo ta piešta gėlė, ir kodėl išimta iš konkurso ???
aha - man irgi labai rupi
QUOTE(Stikline @ 2009 02 04, 08:44)
O aš du Peperoni darbus tiesiog nujaučiau tik vat trečias šachmatinis visai nekuždėjo, kad ten jos
P.S. tikrai reikia perkelt balsavimų pabaigą į ankstesnį laiką, nes vakar sėdėjau iki vėlumos, dar paskui kol užmigau..o dabar darbe snaudžiu
P.S. tikrai reikia perkelt balsavimų pabaigą į ankstesnį laiką, nes vakar sėdėjau iki vėlumos, dar paskui kol užmigau..o dabar darbe snaudžiu
as del tavojo elegantiskojo galvojau, kad Anasko arba Tavo kai Anasko dave balu - viskas paaiskejo
as irgi sn vos atsikeliau
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 09:28)
Sveiki visi
Sveikinimai nugaletojoms ir visiems kitiems dalyviams , bet bais man geda pasirasinet po savo kiausais, vis abejodavau ir turejau minciu isimt tuos darbus is fotki, bet pagalvojau kad jei jau isiveliau , lai jau buna iki galo, nes tai kazkaip nesaziningai gaunas.
Aciu Peperoni uz knygas, daba sutaupysiu ir nieko nepirksiu
Daba kas nors gali man paaiskint kaip isgaut baltuma ir kaip pagaut fokusa? Nes prie dirbtinio apsvietimo ir su MF nieko doro neisgavau (kokybes prasme) apie savo fantazija patyliu
Sveikinimai nugaletojoms ir visiems kitiems dalyviams , bet bais man geda pasirasinet po savo kiausais, vis abejodavau ir turejau minciu isimt tuos darbus is fotki, bet pagalvojau kad jei jau isiveliau , lai jau buna iki galo, nes tai kazkaip nesaziningai gaunas.
Aciu Peperoni uz knygas, daba sutaupysiu ir nieko nepirksiu
Daba kas nors gali man paaiskint kaip isgaut baltuma ir kaip pagaut fokusa? Nes prie dirbtinio apsvietimo ir su MF nieko doro neisgavau (kokybes prasme) apie savo fantazija patyliu
Svarbu sudalyvavai - ir pamatei savo darytas klaidas
as ir pati padariau nemazai klaidu ir gavau daug patirties
o del baltumo ir fokuso - tai geriasias dalykas - praktika... fokusuot - geriausia padejus toj pacioj vietoj kazkoki kontrastinga daikta arba pakisus savo pirsta.... tada perkelt kiausini i ta vieta ir fotkint....
nors tarkim as savo neriniuotaji fokusavau AF - man kazkaip ta seseline kiausinio dali kuo puikiausiai sufokusavo...
o baltumas - tai apsvietimas, diafragma, islaikymas ir ekspozicijos korekcija irgi eksperimentu budu dar kazkiek korekcijos su programom
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 04, 10:09)
nu jus ir plapat
http://fotopradziamo...s.blogspot.com/
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 10:46)
Ir dar norejau paklaust, kai spaudi PS save for web, gal reik kokius nustatymus koreguot, nes kokybe mano akim tai pablogedavo.
Reikia koreguot. Aš nesupratau iš pradžių kodėl kokybė prastėja taip stipriai
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 11:01)
Olo kaip isgavau toki fono ir kaiusu baltuma? koks buvo apsvietimas?
Kiek mačiau originalus jo foto nekoreguotos daug tamsesnės nei koreguotos
QUOTE(liamuna @ 2009 02 04, 10:02)
dar norejau paprasyti: gal kas turit siu knygu zipini varianta? ne man nevienas failas neveikia
Liamuna, o akrobatu atidarinejai? jei neturi - jis cia:
http://get.adobe.com/reader/
O Valettos originalas man daug labiau patinka, nei koreguotas... Cia kalbu apie ta, kur ju likimas jau aisku
Apie Jurinos idejas galiu pasakyt, kad jos labai labai geros (ypac patiko storas ir plonas ) - tik su atlikimu dar reikejo padirbet
Peledikes "susisuko" ir Vasaraites lengvumui man pritruko balsu
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 11:01)
Olo kaip isgavau toki fono ir kaiusu baltuma? koks buvo apsvietimas?
Pirma ka padariau tai nuvaliau kiausus su indu plovimo kempine
Taliau kede su atlosu buvo pastatyta ant stalo
A2 formato baltas lapas padetas ant sedimos kedes dalies ir uzlenktas i virsu.
Apsvietimas is sono (staline lempa), fotikas ant statyvo ir pirmyn.
Fotkinau RAW formatu. Jei nueisi i FOTKI kur sudeti orginalai, tai matyti, kad mano foto gana tamsios. Sviesinau su Lightroom-u.
Cia zinok reikia eksperimentuoti, bandyti.
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 04, 10:16)
O Valettos originalas man daug labiau patinka, nei koreguotas... Cia kalbu apie ta, kur ju likimas jau aisku
tai matyt ne ta idejau i konkursa nes ir man ji daug graziau dabar atrodo
bet svarbu dalyvaut kaip sakoma
pamaciau, kad ideju pas nieka netruksta, tik igyvendint jas nevisada pavyksta taip kaip noretusi
nu fokusa(su AF, nes su MF mano akys nedraugauja) mazdaug suprantu kaip reikia pagaut, tik pasipraktikuot reikia, o vat apsvietimas tai siaubiakas kazkos, ar mano lempos netinkamos, nes jos duoda geltona atspalvi , tai gaunas arba i melynuma arba i geltonuma , o su PS sviesindama link isdegmo einu, nu vnz, praktika, praktika, praktika ...
Papildyta:
Supratama kad reikia eksperimentuot, bet laikas toks brangus, o vyras toks keistas , nu nesupranta jis mano pomegio , diena reikia dirbt, vakare prastas apsvietimas, uzburtas ratas
Papildyta:
Supratama kad reikia eksperimentuot, bet laikas toks brangus, o vyras toks keistas , nu nesupranta jis mano pomegio , diena reikia dirbt, vakare prastas apsvietimas, uzburtas ratas
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 10:28)
nu fokusa(su AF, nes su MF mano akys nedraugauja) mazdaug suprantu kaip reikia pagaut, tik pasipraktikuot reikia, o vat apsvietimas tai siaubiakas kazkos, ar mano lempos netinkamos, nes jos duoda geltona atspalvi , tai gaunas arba i melynuma arba i geltonuma , o su PS sviesindama link isdegmo einu, nu vnz, praktika, praktika, praktika ...
Rankinis wb, rankinis wb, rankinis wb
rankini nustatinejau (pagal ka nustatinejat? nes pagal popieriu pilka ir balta man nenorejo reguliuotis, raso klaida ir viskas, tai radau medziagos gabala pagal kuri lyg tai nustatinedavo gerai), tik kad jis nu ne visad man patikdavo, i visvien nebuvo super baltas, o isbalint su PS nepavykdavo .... aj ka as cia ta pati per ta pati
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 04, 10:09)
tai kiek gi ponia jusm metu,kad taip rasot
Olo as labai panasiai dariau tik kede nesiausi i vonia/kazkokdel /staline lempa paimiau ir tiesa pas mane stovo nera tai laikiau rankose fotika.bet pas mane labai tamsios foto gavosi.mano klaida ,kad bloga fotografavimo apsvietima pasirinkau
Peperoni as visgi neatspejau tavo nuotraukos