Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 12 tema

dar norejau paprasyti: gal kas turit siu knygu zipini varianta? ne man nevienas failas neveikia cray.gif
Atsakyti
SVEIKINUUUUUUUUUUUUU thumbup.gif labiausiai nustebino SADI, užėmusi net dvi vietas, šaunuolė, RESPECT.

einu dabar apžiūrėsiu kitas vietas ir originalus.
Atsakyti
nu jus ir plapat blink.gif
ne mano amziuj tokiais tempais SM varyt lotuliukas.gif
sveikinimai kiausiniu karalienems biggrin.gif 4u.gif
o man ka tada beliko permest saviskius i jausmu tema lotuliukas.gif
o del visu knygu tai tikrai reiktu ar tai imeila bendra atsidaryt ar blog'a nes lb daug info ir tikrai ne visi suspejam viska "susigaudyt".. ax.gif reiktu susiteminti viska.. ax.gif
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 02 04, 08:38)
O prisipažinkite, kieno buvo ta piešta gėlė, ir kodėl išimta iš konkurso  ???

aha - man irgi labai rupi biggrin.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 02 04, 08:44)
O aš du Peperoni darbus tiesiog nujaučiau  tik vat trečias šachmatinis visai nekuždėjo, kad ten jos

P.S. tikrai reikia perkelt balsavimų pabaigą į ankstesnį laiką, nes vakar sėdėjau iki vėlumos, dar paskui kol užmigau..o dabar darbe snaudžiu

as del tavojo elegantiskojo galvojau, kad Anasko arba Tavo biggrin.gif kai Anasko dave balu - viskas paaiskejo biggrin.gif

as irgi sn vos atsikeliau doh.gif unsure.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 09:28)
Sveiki visi
Sveikinimai nugaletojoms  ir visiems kitiems dalyviams    ,  bet bais man geda pasirasinet po savo kiausais, vis abejodavau ir turejau minciu isimt tuos darbus is fotki, bet pagalvojau kad jei jau isiveliau , lai jau buna iki galo, nes tai kazkaip nesaziningai gaunas.
Aciu Peperoni uz knygas, daba sutaupysiu ir nieko nepirksiu
Daba kas  nors gali man paaiskint kaip isgaut baltuma ir kaip pagaut fokusa? Nes prie dirbtinio  apsvietimo ir su MF nieko doro neisgavau (kokybes prasme) apie savo fantazija patyliu  ax.gif

Svarbu sudalyvavai - ir pamatei savo darytas klaidas mirksiukas.gif thumbup.gif

as ir pati padariau nemazai klaidu doh.gif blush2.gif ir gavau daug patirties thumbup.gif

o del baltumo ir fokuso - tai geriasias dalykas - praktika... fokusuot - geriausia padejus toj pacioj vietoj kazkoki kontrastinga daikta arba pakisus savo pirsta.... tada perkelt kiausini i ta vieta ir fotkint.... ax.gif

nors tarkim as savo neriniuotaji fokusavau AF - man kazkaip ta seseline kiausinio dali kuo puikiausiai sufokusavo... g.gif

o baltumas - tai apsvietimas, diafragma, islaikymas ir ekspozicijos korekcija wink.gif irgi eksperimentu budu smile.gif dar kazkiek korekcijos su programom smile.gif

QUOTE(Žūžū @ 2009 02 04, 10:09)
nu jus ir plapat 
ne mano amziuj tokiais tempais SM varyt 
sveikinimai kiausiniu karalienems
o man ka tada beliko permest saviskius i jausmu tema 
o del visu knygu tai tikrai reiktu ar tai imeila bendra atsidaryt ar blog'a nes lb daug info ir tikrai ne visi suspejam viska "susigaudyt".. ax.gif reiktu susiteminti viska..

http://fotopradziamo...s.blogspot.com/ mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 04 vasario 2009 - 10:15
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 10:46)
Ir dar norejau paklaust, kai spaudi PS save for web, gal reik kokius nustatymus koreguot, nes kokybe mano akim tai pablogedavo.

Reikia koreguot. Aš nesupratau iš pradžių kodėl kokybė prastėja taip stipriai biggrin.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 11:01)
Olo kaip isgavau toki fono ir kaiusu baltuma? koks buvo apsvietimas?

Kiek mačiau originalus jo foto nekoreguotos daug tamsesnės nei koreguotos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 04 vasario 2009 - 10:15
QUOTE(liamuna @ 2009 02 04, 10:02)
dar norejau paprasyti: gal kas turit siu knygu zipini varianta? ne man nevienas failas neveikia cray.gif

Liamuna, o akrobatu atidarinejai? g.gif jei neturi - jis cia:
http://get.adobe.com/reader/

O Valettos originalas man daug labiau patinka, nei koreguotas... g.gif blush2.gif Cia kalbu apie ta, kur ju likimas jau aisku smile.gif

Apie Jurinos idejas galiu pasakyt, kad jos labai labai geros thumbup.gif (ypac patiko storas ir plonas thumbup.gif ) - tik su atlikimu dar reikejo padirbet mirksiukas.gif

Peledikes "susisuko" ir Vasaraites lengvumui man pritruko balsu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 04 vasario 2009 - 10:21
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 11:01)
Olo kaip isgavau toki fono ir kaiusu baltuma? koks buvo apsvietimas?

Pirma ka padariau tai nuvaliau kiausus su indu plovimo kempine biggrin.gif
Taliau kede su atlosu buvo pastatyta ant stalo biggrin.gif
A2 formato baltas lapas padetas ant sedimos kedes dalies ir uzlenktas i virsu.
Apsvietimas is sono (staline lempa), fotikas ant statyvo ir pirmyn.
Fotkinau RAW formatu. Jei nueisi i FOTKI kur sudeti orginalai, tai matyti, kad mano foto gana tamsios. Sviesinau su Lightroom-u.

Cia zinok reikia eksperimentuoti, bandyti.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 04, 10:16)

O Valettos originalas man daug labiau patinka, nei koreguotas...  g.gif  blush2.gif  Cia kalbu apie ta, kur ju likimas jau aisku smile.gif

tai matyt ne ta idejau i konkursa biggrin.gif nes ir man ji daug graziau dabar atrodo blink.gif
bet svarbu dalyvaut kaip sakoma ax.gif
pamaciau, kad ideju pas nieka netruksta, tik igyvendint jas nevisada pavyksta taip kaip noretusi rolleyes.gif
Atsakyti
nu fokusa(su AF, nes su MF mano akys nedraugauja) mazdaug suprantu kaip reikia pagaut, tik pasipraktikuot reikia, o vat apsvietimas tai siaubiakas kazkos, ar mano lempos netinkamos, nes jos duoda geltona atspalvi , tai gaunas arba i melynuma arba i geltonuma , o su PS sviesindama link isdegmo einu, nu vnz, praktika, praktika, praktika ...
Papildyta:
Supratama kad reikia eksperimentuot, bet laikas toks brangus, o vyras toks keistas , nu nesupranta jis mano pomegio biggrin.gif , diena reikia dirbt, vakare prastas apsvietimas, uzburtas ratas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 04, 10:28)
nu fokusa(su AF, nes su MF mano akys nedraugauja) mazdaug suprantu kaip reikia pagaut, tik pasipraktikuot reikia, o vat apsvietimas tai siaubiakas kazkos,  ar mano lempos netinkamos, nes jos duoda geltona atspalvi , tai gaunas arba i melynuma arba i geltonuma , o su PS sviesindama link isdegmo einu, nu vnz, praktika, praktika, praktika ...

Rankinis wb, rankinis wb, rankinis wb biggrin.gif
Atsakyti
rankini nustatinejau (pagal ka nustatinejat? nes pagal popieriu pilka ir balta man nenorejo reguliuotis, raso klaida ir viskas, tai radau medziagos gabala pagal kuri lyg tai nustatinedavo gerai), tik kad jis nu ne visad man patikdavo, i visvien nebuvo super baltas, o isbalint su PS nepavykdavo .... aj ka as cia ta pati per ta pati biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 04 vasario 2009 - 10:34
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 04, 10:09)
nu jus ir plapat  blink.gif
ne mano amziuj tokiais tempais SM varyt  lotuliukas.gif

tai kiek gi ponia jusm metu,kad taip rasot hihihi.gif hihihi.gif
Olo as labai panasiai dariau tik kede nesiausi i vonia/kazkokdel g.gif /staline lempa paimiau ir tiesa pas mane stovo nera tai laikiau rankose fotika.bet pas mane labai tamsios foto gavosi.mano klaida ,kad bloga fotografavimo apsvietima pasirinkau doh.gif
Peperoni as visgi neatspejau tavo nuotraukos biggrin.gif
Atsakyti