issaugau recepta ir i sia tema
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
antis 1.8kg.
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus
rozmarino
čiobrelio
kmynų
pipirų, druskos
---
apelsinas, svogūnas, obuoliai rūgštūs, slyvos šaldytos ( pamerkti rome)
sviesto
Antį gerai išvalome, ties šlaunimis praduriame šakute, kad išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai. Įtriname mišiniu pasiruoštu iš pirmųjų ingridientų, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
Vidų įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame pjaustytą į ė dalis svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas kelias valandas slyvas. Sultis nuo slyvų supilame į anties vidų, įdėti dar šakelę rozmarino.
Antį sandariai susukti į foliją. Apdėti obuoliais, apelsinais ir bulvėmis. Bulves galima valandą prieš palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje, paskui apsukti plonai pjaustyta šonine.
Taip paruoštą skardą vėl apdengti folija ir šauti į orkaitę 190 laipsnių 1 val ir 40 minučių.
Po tiek kepimo laiko ,skardą ištraukti nuimti visas folijas, antytę aptepti soja+ medus padažu ir leisti jai apskrusti dar 20 min.
Išėmus iš karto nepjaustyti, nes išbėgs sultis, leisti pastovėti 10 min.
P.s. buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! taip paruo6ta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga ir ne sausa
Skanaus!!!
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
antis 1.8kg.
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus
rozmarino
čiobrelio
kmynų
pipirų, druskos
---
apelsinas, svogūnas, obuoliai rūgštūs, slyvos šaldytos ( pamerkti rome)
sviesto
Antį gerai išvalome, ties šlaunimis praduriame šakute, kad išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai. Įtriname mišiniu pasiruoštu iš pirmųjų ingridientų, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
Vidų įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame pjaustytą į ė dalis svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas kelias valandas slyvas. Sultis nuo slyvų supilame į anties vidų, įdėti dar šakelę rozmarino.
Antį sandariai susukti į foliją. Apdėti obuoliais, apelsinais ir bulvėmis. Bulves galima valandą prieš palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje, paskui apsukti plonai pjaustyta šonine.
Taip paruoštą skardą vėl apdengti folija ir šauti į orkaitę 190 laipsnių 1 val ir 40 minučių.
Po tiek kepimo laiko ,skardą ištraukti nuimti visas folijas, antytę aptepti soja+ medus padažu ir leisti jai apskrusti dar 20 min.
Išėmus iš karto nepjaustyti, nes išbėgs sultis, leisti pastovėti 10 min.
P.s. buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! taip paruo6ta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga ir ne sausa
Skanaus!!!
ULE atrodo fantastiskai Neabejoju,kad ir skonis toooooks
Ule - nuostabiai atrodo reiks isbandyt
As anti marinuoju labai paprastai: drukyte, pipiriukai, kmynai ir pries kepant truputis cinamono. Tik as visada marinuoju kokias dvi paras.
As anti marinuoju labai paprastai: drukyte, pipiriukai, kmynai ir pries kepant truputis cinamono. Tik as visada marinuoju kokias dvi paras.
QUOTE(Orangiutangiukas @ 2008 02 18, 16:11)
ANTIS SU TROSKINTAIS KOPUSTAIS
Antyte sutepam pipiriukais, druskyte ir kitais prieskoniais (kukius megstam ir turim), i uzpakaliuka prikisam obuoliu.
Tada dedam i rankove ir i orkaite, kepam apie pusvalandi.
Tada imam raugintus kopustus (pora mazu maiseliu, as pirkau maximoj), juos reikia ragauti, jei labai rugstus, nuplauti. Po pusvalandzio, dedam kopustus salia anties i kepimo skarda, o rankoves apacia prakerpam, kad teketu riebalai ir juose troskintusi kopustai. Kopustus karts nuo karto reikia pamaisyti. Bulvytes dedam i pabaiga, jau isvirtas.
Skanaus
Man sis receptukas nepakartojamas, mano mama taip kepdavo, todel primena vaikyste..
mes kopustus i anties vidu dedam irgi niam niam...
Kepiau pirma karta anti,labai skaniai pavyko
Naudojau:
anti 2.2kg
mesa minkstinancia druska
cesnakinius pipirus
apie 5 valgomuosius saukstus ananasu dzemo
apelsina
Anti uzmarinavau paprastai su druska ir pipirais ir palikau 2 parom.Veliau tiesiog idejau i skarda,uzdengiau folija ir kepiau 1.5 val.Nusunkiau siek tiek riebalus ir sultis.Keptuveje pasildziau ananasu dzema,apelsina perpjoviau pusiau ir isspaudziau sultis i dzema,tokiu padazu uzliejau antyte,idejau to paties isspausto apelsino puseles kartu i skarda ir kepiau dar apie 40min be folijos.Antis gavosi minksta ir nerealiai skani.Garnyrui naudojau tiesiog virtus ryzius,labai tiko su saldziu padazu
Naudojau:
anti 2.2kg
mesa minkstinancia druska
cesnakinius pipirus
apie 5 valgomuosius saukstus ananasu dzemo
apelsina
Anti uzmarinavau paprastai su druska ir pipirais ir palikau 2 parom.Veliau tiesiog idejau i skarda,uzdengiau folija ir kepiau 1.5 val.Nusunkiau siek tiek riebalus ir sultis.Keptuveje pasildziau ananasu dzema,apelsina perpjoviau pusiau ir isspaudziau sultis i dzema,tokiu padazu uzliejau antyte,idejau to paties isspausto apelsino puseles kartu i skarda ir kepiau dar apie 40min be folijos.Antis gavosi minksta ir nerealiai skani.Garnyrui naudojau tiesiog virtus ryzius,labai tiko su saldziu padazu
KEPTA ANTIS SU TROSKINTAIS MELYNAISIAS KOPUSTAIS
Reikes:
anties (~2 kg)
100 g medaus
2 cesnako skilteliu
1 saukstelio maltu kalendru
1 saukstelio kmynu
1 sauksto soju padazo
ziupsnelio druskos, pipiru
Garnyrui:
1 melynojo kopustp (1 kg)
8 dziovintu figu
2 svogunu
35 g imbiero
250 ml raudonojo vyno
50 ml alyvuogiu
aliejaus
druskos
pipiru
Pirmiausia paruosti marinata: susmulnkinti cesnaka, suberti visus prieskonius, ideti medaus, ipilti soju padzo, ismaisyti.
Nupesta anti nuplauti, apipilti paruostu marinatu, palikti parai. Kepti 170 laipsniu temp orkaitej, apie 45 - 60 min. nuolat paslakastant marinatu.
Tada sumazinti temperatura iki 150 laipsniu ir kept dar 30 min.
Kol antis kepa, keptuveje su aliejumi apkepinti smulkintus svogunus, sudeti siadeliais pjaustytus kopustus, kubeliais pjaustytas figas ir patroskinti kol kopustai sukris. Tada supilti vyno ir pagardinti smulkintu imbieru, druska, pipirais.
SKANAUS
Reikes:
anties (~2 kg)
100 g medaus
2 cesnako skilteliu
1 saukstelio maltu kalendru
1 saukstelio kmynu
1 sauksto soju padazo
ziupsnelio druskos, pipiru
Garnyrui:
1 melynojo kopustp (1 kg)
8 dziovintu figu
2 svogunu
35 g imbiero
250 ml raudonojo vyno
50 ml alyvuogiu
aliejaus
druskos
pipiru
Pirmiausia paruosti marinata: susmulnkinti cesnaka, suberti visus prieskonius, ideti medaus, ipilti soju padzo, ismaisyti.
Nupesta anti nuplauti, apipilti paruostu marinatu, palikti parai. Kepti 170 laipsniu temp orkaitej, apie 45 - 60 min. nuolat paslakastant marinatu.
Tada sumazinti temperatura iki 150 laipsniu ir kept dar 30 min.
Kol antis kepa, keptuveje su aliejumi apkepinti smulkintus svogunus, sudeti siadeliais pjaustytus kopustus, kubeliais pjaustytas figas ir patroskinti kol kopustai sukris. Tada supilti vyno ir pagardinti smulkintu imbieru, druska, pipirais.
SKANAUS
O sakykit, antis kemšama tam, kad būtų garnyras paskui, ar tam, kad minkštesnė mėsa gautųsi?... Nesinori man to garnyro, bet jei antis nuo jo minkštesnė bus, tuomet ką nors dėčiau Ir turbūt kepimo laikas paildėja su garnyru?
Gal kas symet jau kepete antyte, labai noretusi idomaus ir skanaus receptelio
išbandžiau antį medaus padaže. Tikrai skanu