Įkraunama...
Įkraunama...

Antis

Anti reikia marinuot para,ir ji turi buti pries kelias dienas nukirsta,nes buvau mamai nuvezus iskept t kaledom anti pries diena nukirsta,tai kieta neskani buvo.
Atsakyti
As anti marinavau pora valansu, ryte uzmarinavau, i vakara kepem.
Labai labai skanu buvo wub.gif
Sultinga ir minksta thumbup.gif
Atsakyti
issaugau recepta ir i sia tema 4u.gif

Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže

user posted image

antis 1.8kg.
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus
rozmarino
čiobrelio
kmynų
pipirų, druskos
---
apelsinas, svogūnas, obuoliai rūgštūs, slyvos šaldytos ( pamerkti rome)
sviesto

Antį gerai išvalome, ties šlaunimis praduriame šakute, kad išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai. Įtriname mišiniu pasiruoštu iš pirmųjų ingridientų, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
Vidų įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame pjaustytą į ė dalis svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas kelias valandas slyvas. Sultis nuo slyvų supilame į anties vidų, įdėti dar šakelę rozmarino.
Antį sandariai susukti į foliją. Apdėti obuoliais, apelsinais ir bulvėmis. Bulves galima valandą prieš palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje, paskui apsukti plonai pjaustyta šonine.

user posted image

Taip paruoštą skardą vėl apdengti folija ir šauti į orkaitę 190 laipsnių 1 val ir 40 minučių.
Po tiek kepimo laiko ,skardą ištraukti nuimti visas folijas, antytę aptepti soja+ medus padažu ir leisti jai apskrusti dar 20 min.
Išėmus iš karto nepjaustyti, nes išbėgs sultis, leisti pastovėti 10 min.

P.s. buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! taip paruo6ta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga ir ne sausa smile.gif

Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
ULE bigsmile.gif atrodo fantastiskai thumbup.gif Neabejoju,kad ir skonis toooooks essen.gif
Atsakyti
Ule - nuostabiai atrodo bigsmile.gif reiks isbandyt 4u.gif

As anti marinuoju labai paprastai: drukyte, pipiriukai, kmynai ir pries kepant truputis cinamono. Tik as visada marinuoju kokias dvi paras.
Atsakyti
QUOTE(Orangiutangiukas @ 2008 02 18, 16:11)


ANTIS SU TROSKINTAIS KOPUSTAIS

Antyte sutepam pipiriukais, druskyte ir kitais prieskoniais (kukius megstam ir turim), i uzpakaliuka prikisam obuoliu.
Tada dedam i rankove ir i orkaite, kepam apie pusvalandi.
Tada imam raugintus kopustus (pora mazu maiseliu, as pirkau maximoj), juos reikia ragauti, jei labai rugstus, nuplauti. Po pusvalandzio, dedam kopustus salia anties i kepimo skarda, o rankoves apacia prakerpam, kad teketu riebalai ir juose troskintusi kopustai. Kopustus karts nuo karto reikia pamaisyti. Bulvytes dedam i pabaiga, jau isvirtas.
Skanaus 4u.gif
Man sis receptukas nepakartojamas, mano mama taip kepdavo, todel primena vaikyste..  smile.gif

mes kopustus i anties vidu dedam irgi niam niam... wub.gif
Atsakyti
Kepiau pirma karta anti,labai skaniai pavyko thumbup.gif

Naudojau:
anti 2.2kg
mesa minkstinancia druska
cesnakinius pipirus
apie 5 valgomuosius saukstus ananasu dzemo
apelsina

Anti uzmarinavau paprastai su druska ir pipirais ir palikau 2 parom.Veliau tiesiog idejau i skarda,uzdengiau folija ir kepiau 1.5 val.Nusunkiau siek tiek riebalus ir sultis.Keptuveje pasildziau ananasu dzema,apelsina perpjoviau pusiau ir isspaudziau sultis i dzema,tokiu padazu uzliejau antyte,idejau to paties isspausto apelsino puseles kartu i skarda ir kepiau dar apie 40min be folijos.Antis gavosi minksta ir nerealiai skani.Garnyrui naudojau tiesiog virtus ryzius,labai tiko su saldziu padazu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo white kitty: 15 gruodžio 2011 - 22:00
KEPTA ANTIS SU TROSKINTAIS MELYNAISIAS KOPUSTAIS

Reikes:
anties (~2 kg)
100 g medaus
2 cesnako skilteliu
1 saukstelio maltu kalendru
1 saukstelio kmynu
1 sauksto soju padazo
ziupsnelio druskos, pipiru

Garnyrui:
1 melynojo kopustp (1 kg)
8 dziovintu figu
2 svogunu
35 g imbiero
250 ml raudonojo vyno
50 ml alyvuogiu
aliejaus
druskos
pipiru


Pirmiausia paruosti marinata: susmulnkinti cesnaka, suberti visus prieskonius, ideti medaus, ipilti soju padzo, ismaisyti.
Nupesta anti nuplauti, apipilti paruostu marinatu, palikti parai. Kepti 170 laipsniu temp orkaitej, apie 45 - 60 min. nuolat paslakastant marinatu.
Tada sumazinti temperatura iki 150 laipsniu ir kept dar 30 min.
Kol antis kepa, keptuveje su aliejumi apkepinti smulkintus svogunus, sudeti siadeliais pjaustytus kopustus, kubeliais pjaustytas figas ir patroskinti kol kopustai sukris. Tada supilti vyno ir pagardinti smulkintu imbieru, druska, pipirais.

SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
As anti praejusioms Kaledoms para laiko marinavau sampane thumbup.gif prikimsau brendyje marinuotas,dziovintas slyvas skonis dieviskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
O sakykit, antis kemšama tam, kad būtų garnyras paskui, ar tam, kad minkštesnė mėsa gautųsi?... Nesinori man to garnyro, bet jei antis nuo jo minkštesnė bus, tuomet ką nors dėčiau blush2.gif Ir turbūt kepimo laikas paildėja su garnyru? ax.gif
Atsakyti
Gal kas symet jau kepete antyte, labai noretusi idomaus ir skanaus receptelio 4u.gif
Atsakyti
išbandžiau antį medaus padaže. Tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti