QUOTE(tvikse @ 2009 12 25, 14:24)
prasau gal kas turit recepta kaip issikepti pekino anti? niekaip nerandu tokio recepto... aciu
Pekino antis, sakoma, gaminama kelis menesius (auginant riebesne), ar bent jau pies kepant pripuciama (kad atsoktu odele) per kaklo sriti (tam reiktu anties su kaklu) ir dziovinama kiaura nakti. Bet galima ir paprasciau. Cia yra Videojug versija: Videojug
Receptas "kaip tai as darau"
2 1/2 kg antis
2 saukstai medaus arba rudojo cukraus
2 saukstai sauso "sherry" vyno
1 saukstas sviesaus acto
3 saukstai kukuruzu krakmolo
Imbieras, cesnakas, sojos padazas;
6 puodeliai (1,5 l) vandens
10 smulkiu svogunu laisku
1 ilgavaisis agurkas
12 kinisku "Mandarinu" blynu (plikytos teslos, receptas pabaigoj)
Hoisin arba kiniskas slyvu padazas serviravimui
Reikes:
popierinio ranksluoscio, kiniskos keptuves "Wok" arba talpaus puodo, teptuko teslai, znypliu anties vartymui.
Kaip as darau:
Isverdu ta saldziarugsti kisieliu "Wok'e", dar pridedama tarkuoto imbiero, cesnako ir sojos padazo, ir nuplikau juo gerai nusausinta anti. Nereikia persistengti su tirstumu - anties oda taps popierine, bet saldumas labai gerai. Kisieliaus darau maziau ir jo neispilu, kita diena is anties likuciu gausis puiki sriuba.
Gerai isdziovinu anti orkaitej, temperatura 50 C, apie 1 val.
Isemus anti ikaitinti orkaite iki 180 C, ideti apacioj padekla su vandeniu i kuri varves riebalai, ir kuris labai reikalingas kad antis neperdziutu. Pasauti anti nugarele i apacia ant groteliu, kepti 30 min. Apversti, kepti 45 min., ir atvertus atgal ant nugareles dar 30 min., kol tolygiai tamsiai paruduos. KEPANT NELAISTYTI. Kol kepa galima pasidaryti blynus.
Patiekimas: Mesa askiriama nuo kaulu ir suplesoma ar supjaustoma patogiais gabaliukais. Pekino antis daugiausiai vertinama del odeles. Ji turetu lengvai nusiimti, ja galima patiekti atskirai nuo mesos. Laiskai supjaustomi 7-8 cm ilgiu. Recepte nepamineti ilgavaisiai agurkai pjaustyti siaudeliais 7-8 cm ilgio, man skanu. Valgoma i blyna dedant padaza, svogunus ir agurkus, anti, ir susukant blyna voleliu.
"Mandarinu" blynai:
2 puodeliai miltu,
1 puodelis verdancio vandens,
augalinio arba sezamo aliejaus
Didesniam dubeny palaipsniui imaisyti verdanti vandeni i miltus mediniu saukstu, bet neminkyti. Uzdengti ranksluosciu ir palikti 20 min. Suvolioti tesla i 5 cm storio ilga
vola, pjauti nuo jo 1,5 cm storio skrituliukus, suminkyti i rutuliukus ir isploti iki 0,6 storio skridineliu. Sunaudojus visa tesla, isvoluoti skridinelius i "popieriaus plonumo" blynus barstant miltais. Lengvai patepti keptuve aliejumi ir kepti ant nedideles ugnies, kol prades riestis ir pusletis, mazdaug 70 - 80 sekundziu kiekvienai pusei. Pragariskas darbas As tiesiog darau lietuviskus lietinius. SKANAUS!!!
Skanaus