Įkraunama...
Įkraunama...

Antis

QUOTE(tvikse @ 2009 12 25, 14:24)
prasau gal kas turit recepta kaip issikepti pekino anti? niekaip nerandu tokio recepto... aciu


Pekino antis, sakoma, gaminama kelis menesius (auginant riebesne), ar bent jau pies kepant pripuciama (kad atsoktu odele) per kaklo sriti (tam reiktu anties su kaklu) ir dziovinama kiaura nakti. Bet galima ir paprasciau. Cia yra Videojug versija: Videojug

Receptas "kaip tai as darau"

2 1/2 kg antis
2 saukstai medaus arba rudojo cukraus
2 saukstai sauso "sherry" vyno
1 saukstas sviesaus acto
3 saukstai kukuruzu krakmolo
Imbieras, cesnakas, sojos padazas;
6 puodeliai (1,5 l) vandens
10 smulkiu svogunu laisku
1 ilgavaisis agurkas
12 kinisku "Mandarinu" blynu (plikytos teslos, receptas pabaigoj)
Hoisin arba kiniskas slyvu padazas serviravimui

Reikes:

popierinio ranksluoscio, kiniskos keptuves "Wok" arba talpaus puodo, teptuko teslai, znypliu anties vartymui.

Kaip as darau:

Isverdu ta saldziarugsti kisieliu "Wok'e", dar pridedama tarkuoto imbiero, cesnako ir sojos padazo, ir nuplikau juo gerai nusausinta anti. Nereikia persistengti su tirstumu - anties oda taps popierine, bet saldumas labai gerai. Kisieliaus darau maziau ir jo neispilu, kita diena is anties likuciu gausis puiki sriuba.

Gerai isdziovinu anti orkaitej, temperatura 50 C, apie 1 val.

Isemus anti ikaitinti orkaite iki 180 C, ideti apacioj padekla su vandeniu i kuri varves riebalai, ir kuris labai reikalingas kad antis neperdziutu. Pasauti anti nugarele i apacia ant groteliu, kepti 30 min. Apversti, kepti 45 min., ir atvertus atgal ant nugareles dar 30 min., kol tolygiai tamsiai paruduos. KEPANT NELAISTYTI. Kol kepa galima pasidaryti blynus.

Patiekimas: Mesa askiriama nuo kaulu ir suplesoma ar supjaustoma patogiais gabaliukais. Pekino antis daugiausiai vertinama del odeles. Ji turetu lengvai nusiimti, ja galima patiekti atskirai nuo mesos. Laiskai supjaustomi 7-8 cm ilgiu. Recepte nepamineti ilgavaisiai agurkai pjaustyti siaudeliais 7-8 cm ilgio, man skanu. Valgoma i blyna dedant padaza, svogunus ir agurkus, anti, ir susukant blyna voleliu.

"Mandarinu" blynai:

2 puodeliai miltu,
1 puodelis verdancio vandens,
augalinio arba sezamo aliejaus

Didesniam dubeny palaipsniui imaisyti verdanti vandeni i miltus mediniu saukstu, bet neminkyti. Uzdengti ranksluosciu ir palikti 20 min. Suvolioti tesla i 5 cm storio ilga
vola, pjauti nuo jo 1,5 cm storio skrituliukus, suminkyti i rutuliukus ir isploti iki 0,6 storio skridineliu. Sunaudojus visa tesla, isvoluoti skridinelius i "popieriaus plonumo" blynus barstant miltais. Lengvai patepti keptuve aliejumi ir kepti ant nedideles ugnies, kol prades riestis ir pusletis, mazdaug 70 - 80 sekundziu kiekvienai pusei. Pragariskas darbas wink.gif As tiesiog darau lietuviskus lietinius. SKANAUS!!!

Skanaus
Atsakyti
mes su vyru baisiai megstam anti...dazniausiai ja kepdavau paciu paprasciausiu budu-orkaiteje,laistyta sviestu. bet neseniai pabandziau nauja recepta nusipirkus anciu slauneliu(o gal kulseliu g.gif vienu zodziu tu didesniuju smile.gif gyvenu ne lt,tai nepamenu kaip jau ten buna blush2.gif ) vienu zodziu taip dariau 4slaunelems:
i didele kepimo skarda,kad slauneles laisvai tilptu viena salia kitos ,isdelioti 4-5 sakeles sviezio rozmarino,galima sakeles sukarpyti per puse,kad tankiau butu. pametyti 4-5cesnako skilteles,nesmulkintas,ant viso taip pakloto "patalo" sudeti anties slauneles,padruskinti,papipirinti ir uzberti 5prieskoniu misiniu,taip nepagaileti. deti i orkaite ikaitinta iki 180 laipsniu ir kepti 1val. po valandos puodelyje pakaitinti puse butelio raudono sauso vyno,i ji istirpinti du didelius saukstus raudonuju arba juoduju serbentu zele,kiek pakaitinti,neuzvirinti! pilti i kepimo inda su antimi ir dar 10 min deti i orkaite. patiekiau su astriomis orkaiteje keptomis bulvemis ir salotu misiniu. mesa minkstutele,nesausa,persigerus rozmarino ir cesnako,bet raudono vyno...padazas fantastiskas...paprasta bet labai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
maciau parduotuvej graziu antyciu.apie 2kg.sako,tokios net skanesnes uz tas didesnes,atseit tauku maziau...nezinau kaip yra is tikruju.kepiau kelis kartus tas didesnias.tai pamarinuodavau tiesiog su pipiriukais,druskyte ir cukrumi.pagardindavau kmynais.kaip jus kepate?tik be jokiu ten cheresu ir t.t.gal kokiu ideju turite?
Atsakyti
dar niekas nekepiau, gal reikėtų pabandyt Kalėdoms g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
na paskaiciau apie antytes ir viena forumiete rase, kad marinuoja apelsinu sultyse 2 dienas, o gal dar kas turi savo specifini ir nesudetinga bei ismeginta recepteli, pasidalinkite busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 13:28)

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.


as pagal sita darysiu, laukiu, kol antele atsils, marinuosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiukstiene: 23 gruodžio 2010 - 10:09
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 12 23, 11:08)
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 13:28)

Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog  iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta. 
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu  nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.


as pagal sita darysiu, laukiu, kol antele atsils, marinuosiu smile.gif

Aciu labai, maniske irgi dar neatsilus tad ismeginsime, dekoju 4u.gif uz recepteli drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes irgi turim 3 antis po 2kg mazdaug,tai kepsim Kaledoms, bandysiu ir as su medum uzmarinuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pirkausi ir as siandien anti, pirma karta bandysiu kept...
Aciu uz receptelius ir patarimus, tikiuosi pravers 4u.gif
Atsakyti
visi receptai atrodo verti demesio essen.gif ... kurį dabar išsirikt biggrin.gif ... susisuko galva wacko.gif
Atsakyti
Noriu paklausti - kur jūs dedate tai ką randate ne lietuviškų ančių viduj (kepenys ir t.t.) ax.gif Gal kokį įdarą skanų su tais visais "pribombasais" žinot? g.gif
Atsakyti
na gal pasidalinsite patarimais, kaip sekesi kepti antis as dariau labai paprastai su prieskoniais visitienos, piliau balzamiko acta, druska, medus ir laikiau pora valandu, po to kepiau rankoveje, tad nusivyliau nes deja gavosi kieta, manau kad antele pagyvenusi pasitaike, tad sekanti karta bandysiu vis tik kokias 3 dienas pamarinuoti rugstesnese apelsinu sultyse, gal tuomet pavyks ax.gif
Atsakyti