paberkit dar perliukų lb reikia
prasau gal kas turit recepta kaip issikepti pekino anti? niekaip nerandu tokio recepto... aciu
kazi kodel mums antyte gavosi kietoka?? pamarinavus 2 dienas kepiau rankoveje. Lietuviska, is ukininko... ar jos tokios buna, ar kazko nedadariau???
QUOTE(vzilma @ 2009 12 25, 19:49)
kazi kodel mums antyte gavosi kietoka?? pamarinavus 2 dienas kepiau rankoveje. Lietuviska, is ukininko... ar jos tokios buna, ar kazko nedadariau???
koks jusu marinatas buvo?vakar irgi kepiau,marinavau viena diena,kepiau rankovej,pirkau saldyta maximoj(lyg ir lietuviska),gavosi minksta
QUOTE(Evelincik @ 2009 12 26, 13:05)
koks jusu marinatas buvo?vakar irgi kepiau,marinavau viena diena,kepiau rankovej,pirkau saldyta maximoj(lyg ir lietuviska),gavosi minksta
Tokią kaip tik nusipirkau - Naujiems žadu kept. Noriu marinuot obuolių sultyse, ištrynus prieskoniais. Kažin tiks? Kepant prikišiu obuolių ir džiovintų slyvų
QUOTE(vzilma @ 2009 12 25, 19:49)
kazi kodel mums antyte gavosi kietoka?? pamarinavus 2 dienas kepiau rankoveje. Lietuviska, is ukininko... ar jos tokios buna, ar kazko nedadariau???
Mums gavosi nekieta- marinatas labai paprastas, bet tikrai pasiteisino- tiesiog apelsinu sultys .Iskepus nesijaute apelsinu skonio, taciau minkstumas (na, koks jau gali buti anties- ne vistiena juk ) ir skonis buvo puikus
QUOTE(Gintarasa @ 2009 12 29, 12:40)
Tokią kaip tik nusipirkau - Naujiems žadu kept. Noriu marinuot obuolių sultyse, ištrynus prieskoniais. Kažin tiks? Kepant prikišiu obuolių ir džiovintų slyvų
nezinau del obuoliu sulciu marinavau paprastai labai,daug cesnako,druska,pipirai,zoleles.vidu kimsau obuoliais,pirkau maximoj "bogatyr" obuolius(labai rugstus) ir irgi dz.slyvom
Diva:) o prieskoniu jokiu nedejot,tik apelsinu sultyse marinavot?
man iškilo klausimėlis, kiek maždaug reiktų ryžių prikimšti žąsiai? ir prikimšus reiktų užsiūti ar ne?
QUOTE(Evelincik @ 2009 12 29, 17:45)
Diva:) o prieskoniu jokiu nedejot,tik apelsinu sultyse marinavot?
Galimi du variantai- galima istrinti druska, pipirais, cesnakeliu, kitais naudojamais prieskoniais ir palaikyti apie pora valandu, tada uzpilti apelsinu sultimis ir marinuoti 2 dienas.O galima is kart uzpilti apelsinu sultimis- ir marinuojasi taip 2 dienas, o pries kepant tiesiog itrinti prieskoniu.Ir taip, ir taip gaunasi gerai.
QUOTE(tinuska87 @ 2009 12 29, 20:46)
man iškilo klausimėlis, kiek maždaug reiktų ryžių prikimšti žąsiai? ir prikimšus reiktų užsiūti ar ne?
Kemsam visa pilna pilva,kiek telpa ir uzsiuvam - kazkada bandziau su smeigtukais, tai nea, geriau uzsiuti ir ramu.O kaip su ryziais darot? Mes i ryzius pjaustom dziovintas slyvas, uogu jei yra saldytu kokiu imetam... Beja, siemet pirma karta ragavau anti su slyvu uogiene! Ne su brukniu, ne su spanguoliu, o slyvu- nu labai skanu.
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 30, 13:31)
Kemsam visa pilna pilva,kiek telpa ir uzsiuvam - kazkada bandziau su smeigtukais, tai nea, geriau uzsiuti ir ramu.O kaip su ryziais darot? Mes i ryzius pjaustom dziovintas slyvas, uogu jei yra saldytu kokiu imetam... Beja, siemet pirma karta ragavau anti su slyvu uogiene! Ne su brukniu, ne su spanguoliu, o slyvu- nu labai skanu.
Aš ryžius apverdu dedu truputi druskos džiovintu pjaustytu slyvų ir nepagailiu džiovintu spanguolių
Aš antį kepu nemarinuotą, tik įtrinu druska ir kvepiančiais pipirais. Pipirus perku nemaltus, o prieš pat įtrinant susmulkinu. Pipirų dedu nemažai - tokia net spalva gaunasi O vidų prikemšu obuoliais, kuriuos perpjaunu per puse, išimu sėklalizdžius ir vietoj jų įdedu šaukštelį cukraus. Tada antį dengiu balta šlapia drobele ir po ja kepu vis ištraukdama ir aplaistydama. Prieš pabaigą nuimu medžiagą ir apskrudinu. Paprastai būna labai labai skanu Valgom su bruknių-kriaušių nesaldžia uogiene ir keptais obuoliais.
Dėl anties kietumo tai manau, kad jei marinuota ir ilgai kepta antis kieta, ji tiesiog galėjo būti gerai pagyvenusi antis Ta prasme ne jaunas paukštis
Dėl anties kietumo tai manau, kad jei marinuota ir ilgai kepta antis kieta, ji tiesiog galėjo būti gerai pagyvenusi antis Ta prasme ne jaunas paukštis