Mes su MB savaitgalį gaminome antį pagal IKI receptą.
Tik, žinoma, "patobulinome" savaip. Įdarą darėm su ryžiais (sugėrė taukus ir nereikėjo žaisti su folijom), dar pora griežinėlių koncervuotų ananasų, o vietoje paprastų obuoliukų dėjom labai skanius koncervuotus obuoliukus iš močiutės kompoto

Šalia antikės po valandos kepimo pridėjom bulvių - jos irgi puikiai išsitroškino antikės taukuose.
Na, ir dar laidos metu buvo teisingas patarimas anties odelę subadyti.
Buvo skanu. Bet esmė ne antyje....

Skaniausias buvo įdaras ir bulvikės...

Įdaras:

Aplipdymas bulvytėmis:

Padažiukas:

Rezultatas:

Apelsininė antis su obuoliais
http://www.iki.lt/lt...susitikime?v=58Antis 1 vnt.
Obuoliai 0,200 kg.
Svogūnai 0,100 kg
Česnakas 0,005 kg
Sviestas 0,100 kg
Čiobrelis šviežias 0,010 kg
Apelsinai (sultys ir žievelė) 0,800 kg
Medus natūralus 0,150 kg
Slyvos džiovintos 0,100
Česnakas 0,004 kg
Imbiero šaknis 0,004 kg
Gaminame įdarą. Nulupame svogūnus ir obuolius. Juos supjaustome kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm.
Į keptuvę dedame sviestą, obuolius, svogūnus ir čiobrelius. Pagardiname druska ir pipirais.
Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
Dabar galime įdaryti antį. Tiesiog sudėkite įdarą į anties vidų ir užriškite taip, kad kepant įdaras nepabėgtų.
Antį įtriname žolelėmis, tarkuotu imbieru ir česnaku. Apibarstome pipirais ir druska. Įvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1,5 valandos.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dedame antį į kepimo skardą ir į orkaitę. Kepame, kol apskrus anties viršus.
Sumažiname temperatūrą, nupilame riebalus, antį įvyniojame į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Kol antis kepa, pasigaminame padažą.
Sutarkuojame apelsino žievelę. Dedame į puodą česnako, imbiero ir tarkuotą apelsinų žievelę. Pilame išspaustas šviežias apelsinų sultis.
Džiovintas slyvas susmulkiname ir taip pat dedame į puodą. Medaus galima dėti nemažai (bus tirštesnis padažas) .
Verdame tol, kol nugaruos bent 30 % skysčio. Laikome šiltoje vietoje.
Antis iškepė. Nuimame foliją ir dar apskrudiname ją orkaitėje apie 10 minučių. Odelė bus traškesnė.
Supjaustome į 8 dalis, užpilame padažu ir valgome su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus.