Sveikos,
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti?
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az
Jurkita , turguj (Kalvariju) paukstienos skyriuje kaina apie 16lt kg.ir dar Nrfoj bet jos saldytos ir atvestines kaina 10lt kg. as pirkau ir turguj ir atvestine
QUOTE(jurkita @ 2008 12 21, 22:44)
Sveikos,
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti?
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti?
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az
Taip pat yra ir Maximose.
QUOTE(jurkita @ 2008 12 21, 23:44)
Sveikos,
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti?
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az
gal galite pagelbeti ir pasakyti, kur galeciau isigyti anti?
Noriu Naujiesiems kepti, tik nezinau, kur ji parduodama Maciau geru receptuku, aciu visoms, lauksiu az
As Maximoj pirkau, olandiska susaldyta uz vnt. kur 1600 g - 20 lt, didesnes biski brangiau, o lietuvisku uz kg 16lt su kapeikom
QUOTE(Jureja @ 2006 12 27, 00:05)
Pasidalinsiu ir as savo kulinariniais sugebejimai Pirmas, bet sekmingas anties kepimas!!! Kadangi esu perdaug neisradinga marinatu klausimu, tai anties marinavimui naudojau santa marijos marinata( 2vnt)Honey +papildomai pridejau mairuno, muskato, baziliko ir cinamono ir kmynu... antyte istryniau apipyliau marinatu ir laikiau 2 paras saltai vis pavartydama palaistydama marinatu!
Idarui: ryziai virti 10 min, razinos ir slyvos nuplikytos verdanciu vandeniu, siek tiek majonezo. Viskas sumaisoma ir antis prikimsama idaru, viso skylutes uzlopomos.Kepti apie 1.5 val kepimo rankoveje. Gavosi labai minksta sultinga ir skani!!! Greitas, geras ir nereikalaujantis daug pastangu receptas
Idarui: ryziai virti 10 min, razinos ir slyvos nuplikytos verdanciu vandeniu, siek tiek majonezo. Viskas sumaisoma ir antis prikimsama idaru, viso skylutes uzlopomos.Kepti apie 1.5 val kepimo rankoveje. Gavosi labai minksta sultinga ir skani!!! Greitas, geras ir nereikalaujantis daug pastangu receptas
va tokia kepu.. ziuresim kas gausis ..) patiko lb receptas sitas .
Mes su MB savaitgalį gaminome antį pagal IKI receptą.
Tik, žinoma, "patobulinome" savaip. Įdarą darėm su ryžiais (sugėrė taukus ir nereikėjo žaisti su folijom), dar pora griežinėlių koncervuotų ananasų, o vietoje paprastų obuoliukų dėjom labai skanius koncervuotus obuoliukus iš močiutės kompoto Šalia antikės po valandos kepimo pridėjom bulvių - jos irgi puikiai išsitroškino antikės taukuose.
Na, ir dar laidos metu buvo teisingas patarimas anties odelę subadyti.
Buvo skanu. Bet esmė ne antyje.... Skaniausias buvo įdaras ir bulvikės...
Įdaras:
Aplipdymas bulvytėmis:
Padažiukas:
Rezultatas:
Apelsininė antis su obuoliais
http://www.iki.lt/lt...susitikime?v=58
Antis 1 vnt.
Obuoliai 0,200 kg.
Svogūnai 0,100 kg
Česnakas 0,005 kg
Sviestas 0,100 kg
Čiobrelis šviežias 0,010 kg
Apelsinai (sultys ir žievelė) 0,800 kg
Medus natūralus 0,150 kg
Slyvos džiovintos 0,100
Česnakas 0,004 kg
Imbiero šaknis 0,004 kg
Gaminame įdarą. Nulupame svogūnus ir obuolius. Juos supjaustome kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm.
Į keptuvę dedame sviestą, obuolius, svogūnus ir čiobrelius. Pagardiname druska ir pipirais.
Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
Dabar galime įdaryti antį. Tiesiog sudėkite įdarą į anties vidų ir užriškite taip, kad kepant įdaras nepabėgtų.
Antį įtriname žolelėmis, tarkuotu imbieru ir česnaku. Apibarstome pipirais ir druska. Įvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1,5 valandos.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dedame antį į kepimo skardą ir į orkaitę. Kepame, kol apskrus anties viršus.
Sumažiname temperatūrą, nupilame riebalus, antį įvyniojame į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Kol antis kepa, pasigaminame padažą.
Sutarkuojame apelsino žievelę. Dedame į puodą česnako, imbiero ir tarkuotą apelsinų žievelę. Pilame išspaustas šviežias apelsinų sultis.
Džiovintas slyvas susmulkiname ir taip pat dedame į puodą. Medaus galima dėti nemažai (bus tirštesnis padažas) .
Verdame tol, kol nugaruos bent 30 % skysčio. Laikome šiltoje vietoje.
Antis iškepė. Nuimame foliją ir dar apskrudiname ją orkaitėje apie 10 minučių. Odelė bus traškesnė.
Supjaustome į 8 dalis, užpilame padažu ir valgome su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus.
Tik, žinoma, "patobulinome" savaip. Įdarą darėm su ryžiais (sugėrė taukus ir nereikėjo žaisti su folijom), dar pora griežinėlių koncervuotų ananasų, o vietoje paprastų obuoliukų dėjom labai skanius koncervuotus obuoliukus iš močiutės kompoto Šalia antikės po valandos kepimo pridėjom bulvių - jos irgi puikiai išsitroškino antikės taukuose.
Na, ir dar laidos metu buvo teisingas patarimas anties odelę subadyti.
Buvo skanu. Bet esmė ne antyje.... Skaniausias buvo įdaras ir bulvikės...
Įdaras:
Aplipdymas bulvytėmis:
Padažiukas:
Rezultatas:
Apelsininė antis su obuoliais
http://www.iki.lt/lt...susitikime?v=58
Antis 1 vnt.
Obuoliai 0,200 kg.
Svogūnai 0,100 kg
Česnakas 0,005 kg
Sviestas 0,100 kg
Čiobrelis šviežias 0,010 kg
Apelsinai (sultys ir žievelė) 0,800 kg
Medus natūralus 0,150 kg
Slyvos džiovintos 0,100
Česnakas 0,004 kg
Imbiero šaknis 0,004 kg
Gaminame įdarą. Nulupame svogūnus ir obuolius. Juos supjaustome kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm.
Į keptuvę dedame sviestą, obuolius, svogūnus ir čiobrelius. Pagardiname druska ir pipirais.
Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
Dabar galime įdaryti antį. Tiesiog sudėkite įdarą į anties vidų ir užriškite taip, kad kepant įdaras nepabėgtų.
Antį įtriname žolelėmis, tarkuotu imbieru ir česnaku. Apibarstome pipirais ir druska. Įvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1,5 valandos.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dedame antį į kepimo skardą ir į orkaitę. Kepame, kol apskrus anties viršus.
Sumažiname temperatūrą, nupilame riebalus, antį įvyniojame į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Kol antis kepa, pasigaminame padažą.
Sutarkuojame apelsino žievelę. Dedame į puodą česnako, imbiero ir tarkuotą apelsinų žievelę. Pilame išspaustas šviežias apelsinų sultis.
Džiovintas slyvas susmulkiname ir taip pat dedame į puodą. Medaus galima dėti nemažai (bus tirštesnis padažas) .
Verdame tol, kol nugaruos bent 30 % skysčio. Laikome šiltoje vietoje.
Antis iškepė. Nuimame foliją ir dar apskrudiname ją orkaitėje apie 10 minučių. Odelė bus traškesnė.
Supjaustome į 8 dalis, užpilame padažu ir valgome su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus.
Jums prireiks :
1 antis,
4 svogūnai,
4 šaukštai aliejaus,
200 g džiovintų slyvų,
5 bulvės,
1 šaukštas acto,
2 šaukštai degtinės,
1 stiklinė obuolių sulčių,
2 skiltelės česnako,
raudonųjų pipirų,
druskos pagal skonį.
Veiksmai :
šdarinėta antis supjaustoma gabalais, įtrinama druska su česnaku ir apkepinama aliejuje. Sudedami stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama keli šaukštai vandens bei acto, užbarstoma raudonųjų pipirų ir uždengus patroškinama. Bulvės supjaustomos, sudedamos prie troškinamos anties ir uždengus toliau troškinama, kol jos suminkštėja. Sudedamos obuolių sultys, išmirkytos slyvos ir uždengus pakaitinama 10 min. Supilama degtinė. Ištroškinta antis su priedais sudedama į pusdubenį.
as anties recepta ismokau is savo busimos anytos
ANTIS SU PUPELEMIS
pora dienu pries kepima istrinu anti kmynais, druska, pipirais, cesnakais.
pries kepima per nakti isbrinkinu pupeles vandenyje.
kepimo diena dedu anti i britvona (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi), aplink ja dedu pupeles sumaisytas su tarkuotom morkom (anyta dar deda bulviu).
ipilu truputi vandens,
ir kepu.
visas skanumas buna ne antyje bet pupelese, jos prisigeria anties riebalu ir buna neispasakyto skonio. taip pat nereikia sukti galvos del garnyro, nes pupeles puiki iseitis garnyrui.
tikrai rekomenduoju pabandyti
ANTIS SU PUPELEMIS
pora dienu pries kepima istrinu anti kmynais, druska, pipirais, cesnakais.
pries kepima per nakti isbrinkinu pupeles vandenyje.
kepimo diena dedu anti i britvona (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi), aplink ja dedu pupeles sumaisytas su tarkuotom morkom (anyta dar deda bulviu).
ipilu truputi vandens,
ir kepu.
visas skanumas buna ne antyje bet pupelese, jos prisigeria anties riebalu ir buna neispasakyto skonio. taip pat nereikia sukti galvos del garnyro, nes pupeles puiki iseitis garnyrui.
tikrai rekomenduoju pabandyti
QUOTE(mildosius @ 2009 05 14, 12:37)
as anties recepta ismokau is savo busimos anytos
ANTIS SU PUPELEMIS
pora dienu pries kepima istrinu anti kmynais, druska, pipirais, cesnakais.
pries kepima per nakti isbrinkinu pupeles vandenyje.
kepimo diena dedu anti i britvona (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi), aplink ja dedu pupeles sumaisytas su tarkuotom morkom (anyta dar deda bulviu).
ipilu truputi vandens,
ir kepu.
visas skanumas buna ne antyje bet pupelese, jos prisigeria anties riebalu ir buna neispasakyto skonio. taip pat nereikia sukti galvos del garnyro, nes pupeles puiki iseitis garnyrui.
tikrai rekomenduoju pabandyti
ANTIS SU PUPELEMIS
pora dienu pries kepima istrinu anti kmynais, druska, pipirais, cesnakais.
pries kepima per nakti isbrinkinu pupeles vandenyje.
kepimo diena dedu anti i britvona (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi), aplink ja dedu pupeles sumaisytas su tarkuotom morkom (anyta dar deda bulviu).
ipilu truputi vandens,
ir kepu.
visas skanumas buna ne antyje bet pupelese, jos prisigeria anties riebalu ir buna neispasakyto skonio. taip pat nereikia sukti galvos del garnyro, nes pupeles puiki iseitis garnyrui.
tikrai rekomenduoju pabandyti
butinai meginsim
Sveikos,
Vakar kaip tik kepiau anti 'ant durniaus' - ir gavosi kuo puikiausiai!
Marinatas:
Ispausti 4 cesnako skilteles
4 saukstai aliejaus
4 saukstai balzaminio vyno acto
1 arbat. saukstelis cukraus
pagal skoni aitriosios ir saldziosios paprikos, rozmarino ar kitu prieskoniniu zoleliu
MARINATAS BE DRUSKOS
Vidutine anti 2.5kg istrinti marinatu is vidaus ir isores ir palikti saldytuve per nakti.
Anti su visu marinatu sudeti i bleka krutinele i virsu, skardon ipilti apie 150 ml verdancio vandens, pridengti folija. I kaitinti orkaite iki 200, kepti pridengta kokia 20 min, tada atidengti ir dar kepti sumazinus temperatura iki 180 kokia 1 valanda kol graziai apskrus. Kepant kartais palaistyti ir ziureti kad skardos dugnas neisdziutu, jei reik dapilt vandens
Kol kepa, padarysti paprasta balta besamelio padaza, i kuri paskui supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis (ir truputi tauku, bet ne visus).
Iskepusia anti isimt is orkaites, uzdengt folija ir dar palaikyt 10 min, supjaustyt ir padruskint.
Siaip kiek kepiau, vis budavo visa iskepusi o krutinele nelabai; jei dar pakepi krutinele per sausa. O cia turbut kad marinatas be druskos ir kepta is pradziu karstai bet pridengta o paskui vesiau bet atidengta mesyte visa puikiai iskepusi ir nesausa Skanaus!
Vakar kaip tik kepiau anti 'ant durniaus' - ir gavosi kuo puikiausiai!
Marinatas:
Ispausti 4 cesnako skilteles
4 saukstai aliejaus
4 saukstai balzaminio vyno acto
1 arbat. saukstelis cukraus
pagal skoni aitriosios ir saldziosios paprikos, rozmarino ar kitu prieskoniniu zoleliu
MARINATAS BE DRUSKOS
Vidutine anti 2.5kg istrinti marinatu is vidaus ir isores ir palikti saldytuve per nakti.
Anti su visu marinatu sudeti i bleka krutinele i virsu, skardon ipilti apie 150 ml verdancio vandens, pridengti folija. I kaitinti orkaite iki 200, kepti pridengta kokia 20 min, tada atidengti ir dar kepti sumazinus temperatura iki 180 kokia 1 valanda kol graziai apskrus. Kepant kartais palaistyti ir ziureti kad skardos dugnas neisdziutu, jei reik dapilt vandens
Kol kepa, padarysti paprasta balta besamelio padaza, i kuri paskui supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis (ir truputi tauku, bet ne visus).
Iskepusia anti isimt is orkaites, uzdengt folija ir dar palaikyt 10 min, supjaustyt ir padruskint.
Siaip kiek kepiau, vis budavo visa iskepusi o krutinele nelabai; jei dar pakepi krutinele per sausa. O cia turbut kad marinatas be druskos ir kepta is pradziu karstai bet pridengta o paskui vesiau bet atidengta mesyte visa puikiai iskepusi ir nesausa Skanaus!
QUOTE(cadra @ 2008 12 18, 11:50)
Laukines anties mesa buna kietoka ,as manau ,kad reiketu itrinti minkstinancia druska ,na ir toliau kokie prieskoniai jums patinka.LAUKINES ANTIS TAI NE NAMINES JU MESA SAUSA TAI GAL TIKRAI GERESNIS BUDAS BUTU JA APKEPTI ,PO TO ,KAD IR SU RUGSCIAIS KOPUSTAIS PATROSKINTI,
Laukine anti reiktu pamarinuoti pora paru,tada kepti.yra gera knyga "Medžiotojo receptai" as ten buvau radus marinata.