aš irgi buvau prie tų šių Kalėdų "pirmakarčių" ančių kepėjų gavosi tiesiog super
o dariau viską itin paprastai, sumaišiau visokias man patinkančias žoleles (mairūnas, bazilikas ir pan.) ir truputį druskos įtryniau anties vidų ir įšorę, įdėjau su tuo pačiu Santa Marijos - Honey marinatu (2 pakeliai, vienas Smoke Honey ar kažkas panašaus, su dūmo kvapu) į rankovę ir 1,5 paros pavartydama marinavau. Tada rūgštesniais obuoliais prikimšau uždariau mediniais pagaliukais ir 190-200 laipsnių orkaitėje kepiau 1,5 valandos rankovėje. Tada rankovės viršų prakirpau, ištepiau tetą Antį grietine ir dar 0,5 val. panašioj temperatūroje, gal truputį mažesnėje kepiau grilio režimu. Obuolius iškrapščiau prieš patiekdama, vyras kokteilinėje sutrynė atšildytas spanguoles su truputėliu cukraus - tipo padažas
Patiko ir mums ir svečiams.
as kepant antį visada dedu čiobrelių kažkaip labai skanų aromatą ir skonį gerą duoda, šiaip čiobrelių arbata man nepatinka bet kai ant anties visai kas kita
Sveiki,
Arteja kaledos ir noreciau "papurtyti" anciu kepimo tema
Nesu niekad kepus anties, taciau nemegstu nei ryziu, nei keptu obuoliu . Esu girdejus, kad zmones kemsa anti grikiu kruopomis, gal kas zino toki recepta.
Arteja kaledos ir noreciau "papurtyti" anciu kepimo tema
Nesu niekad kepus anties, taciau nemegstu nei ryziu, nei keptu obuoliu . Esu girdejus, kad zmones kemsa anti grikiu kruopomis, gal kas zino toki recepta.
O kaip jus kepat tose rankovese,ar ji turi issipusti kaip balionas ,nes viena karta bandziau,tai issigandus kad nesprogtu,prakirpau ir uzdengiau folija
Sveikutes, as siandien irgi nusipirkau anti ant pakuotes radau stai koki recepta, gal kam patiks. Paprasciau nei paprasta
Atsiprasau, jei vertimas bus nelabai taisyklingtas
ANTIS su APELSINU DZEMU
Reikes:
Anties
20g juros druskos arba 12g paprastos druskos
maltu juoduju pipiru
100g apelsinu dzemo
Gaminimo budas:
1. Su sakute prarezti anties oda (bet neliesti pacios mesytes) ir tada apibarstyti ja druska ir pipirais.
2. Ikatinti orkaite iki 200 laipsniu. Anti kepti priklausomai nuo jos dydzio - 1 kg= 45 min.
3.Pasildyti aplesinu dzema keptuveje
4. iki pabaigos likus kepti 10 min anti isimti is orkaites ir apipilti paisldytu apelsinu dzemu ir kepti dar 10 min orkaiteje.
Isemus anti is orkaites patikrinti ar ji gerai iskepus - storiausiai vietoj siek tiek pradurti ir jei sultys bega 'svarios' - antis iskepusi, jei ne - kepti dar 10 min.
Isemus anti reikia palikti pastoveti apie 10 min, kad sultys pasiskirstytu ir mesa atsipalaiduotu (niu sorry uz toki tiesiogini vertima ), tada antyte bus sultingesne.
SKANAUS
Atsiprasau, jei vertimas bus nelabai taisyklingtas
ANTIS su APELSINU DZEMU
Reikes:
Anties
20g juros druskos arba 12g paprastos druskos
maltu juoduju pipiru
100g apelsinu dzemo
Gaminimo budas:
1. Su sakute prarezti anties oda (bet neliesti pacios mesytes) ir tada apibarstyti ja druska ir pipirais.
2. Ikatinti orkaite iki 200 laipsniu. Anti kepti priklausomai nuo jos dydzio - 1 kg= 45 min.
3.Pasildyti aplesinu dzema keptuveje
4. iki pabaigos likus kepti 10 min anti isimti is orkaites ir apipilti paisldytu apelsinu dzemu ir kepti dar 10 min orkaiteje.
Isemus anti is orkaites patikrinti ar ji gerai iskepus - storiausiai vietoj siek tiek pradurti ir jei sultys bega 'svarios' - antis iskepusi, jei ne - kepti dar 10 min.
Isemus anti reikia palikti pastoveti apie 10 min, kad sultys pasiskirstytu ir mesa atsipalaiduotu (niu sorry uz toki tiesiogini vertima ), tada antyte bus sultingesne.
SKANAUS
Sveikos,
Maximos buklete buvo receptas Anties. Kadangi drauge kepe ir isgyre, tai kaledom iskepiau pagal ta receptuka.
Kadangi kepiau visgi ne anti, bet zasi, tai aprasa idejau i "Zasu" skyreli... ideduo nuoroda (viduj su visom nuotraukom rasite).
Antis (zasis) su apelsinu padazu
http://www.supermama...2#entry13816602
..pavyko superiniai Net uosvis sake, kad skanu (o jis pas mane tokiu daiktu zinovas, nes jie kasmet kaledom anti-zasi kepa)
Maximos buklete buvo receptas Anties. Kadangi drauge kepe ir isgyre, tai kaledom iskepiau pagal ta receptuka.
Kadangi kepiau visgi ne anti, bet zasi, tai aprasa idejau i "Zasu" skyreli... ideduo nuoroda (viduj su visom nuotraukom rasite).
Antis (zasis) su apelsinu padazu
http://www.supermama...2#entry13816602
..pavyko superiniai Net uosvis sake, kad skanu (o jis pas mane tokiu daiktu zinovas, nes jie kasmet kaledom anti-zasi kepa)
Mano receptukas, kaip tik siandien kepiau:
Marinatas:
Bazilikas, druska, lauro lapeliai, pipiriukai ir dar kokie megiami prieskoniai, krapai, kmynai.Cesnakas ir dar siek tiek svieziu prieskoniniu zolyciu.
Uzsikaitinu puoda vandens, dedu druska, prieskonius, lauro lapeliu pora, pipiriuku, svieziu krapu ir baziliko, nubraukta valgoma sauksta kmynu. Paverdu apie 5 min. Skystys pasidaro rudas, kaip arbata. Isjungiu ir atvesinu, tada perkosiu.
I atsaldyta marinata dedu susmulkinto cesnako keleta skilteliu, susmulkintu sviezio baziliko ir krapu. Dedu anti i dubeni, uzpilu marinatu ir paslegiu, kad visa antis butu apsemta. Geriausia palaikyti anti para marinate, saltai.
Pries kepant i anti prikimsti rugsciu obuoliu su luobele. Anti aptepti riebalais, deti i kepimo inda, aplink apdeti susmulkintom morkom, pievagrybiais ipilti nedaug marinato, apdengti folija ir kepti.
Pakepusi pusvalandi anti palaistyti issiskyrusiu skysciu, po to vis palaistyti kas 15 min. Antis kepa mazdaug pora valandu.
Pries baigiant kepti aplink anti sudejau jau isvirtas bulves, jas irgi palaisciau tuoj paciu skysciu ir jau nudengus folija kepiau, kol graziai apgruzdo.
Skanaus
Marinatas:
Bazilikas, druska, lauro lapeliai, pipiriukai ir dar kokie megiami prieskoniai, krapai, kmynai.Cesnakas ir dar siek tiek svieziu prieskoniniu zolyciu.
Uzsikaitinu puoda vandens, dedu druska, prieskonius, lauro lapeliu pora, pipiriuku, svieziu krapu ir baziliko, nubraukta valgoma sauksta kmynu. Paverdu apie 5 min. Skystys pasidaro rudas, kaip arbata. Isjungiu ir atvesinu, tada perkosiu.
I atsaldyta marinata dedu susmulkinto cesnako keleta skilteliu, susmulkintu sviezio baziliko ir krapu. Dedu anti i dubeni, uzpilu marinatu ir paslegiu, kad visa antis butu apsemta. Geriausia palaikyti anti para marinate, saltai.
Pries kepant i anti prikimsti rugsciu obuoliu su luobele. Anti aptepti riebalais, deti i kepimo inda, aplink apdeti susmulkintom morkom, pievagrybiais ipilti nedaug marinato, apdengti folija ir kepti.
Pakepusi pusvalandi anti palaistyti issiskyrusiu skysciu, po to vis palaistyti kas 15 min. Antis kepa mazdaug pora valandu.
Pries baigiant kepti aplink anti sudejau jau isvirtas bulves, jas irgi palaisciau tuoj paciu skysciu ir jau nudengus folija kepiau, kol graziai apgruzdo.
Skanaus
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 13:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Pernai kepiau pagal šį receptuką, tai buvo skani antytė, tik su ryžiais nenusisekė - jie buvo tokie pusiau tinkami valgyti Reikėjo juos visgi apvirti ir tik tada maišyti su majonezu ir morkom. O gal nuo ryžių rūšies priklauso, nes pas mane buvo atrodo plikyti O kepiau rankovėje, rankovė tai tikrai išsipūtė kaip balionas, irgi turėjau baimės (kaip čia kažkas rašė), kad susprogs - bet nieko, fejerverkų nebuvo
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 12:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
mačiau ir kita mamytė tokį nesudėtinga receptuką išbandė, tad ir aš noriu labai negaištant išbandyti
[as irgi apturejau ši džiaugsmą antelės kepima...
taigi nuploviau, nusausinau ir tada suprieskoniavau su pipirais juodais, česnakų milteliais, nes tikri česnakai u-drausti mūsų namuose nes vyras nemegsta. tada alyvuogiu aliejaus pašlakstyt. čiobrelių, mairūnų, kmynų ir gyroso prieskonių. pailsėjus antele per naktį turėjo kept visa su kokiu idaru, bet niekas is namiskiu kokiu idaro noretu ar grikiu ar kopustu ar obeliu antele buvo sukapota i gabalelius ir iskepta. kazkur apie 1,5 vyko kepimas nes labai jau minksta buvo...
prie to turejo mazytes bulvytes- jas apviriau 10 min nuskustas. sudejau i dubeni ir ipyliau alyvuogiu aliejaus bulviu pieskoniu čiobrelių mairūnų oregano ir viską išmaičiau tada suvyniojau į plonos šoninės juosteles ir kepem orkaite kt skardoj kartu su antele kol apskrus...salotos šviežios nieko neypatingos. gal kam tik skanaus...
kaulu neismeskit sultini isvirkit....nes labai jau ji riebi ir geras sultinis iseina...
taigi nuploviau, nusausinau ir tada suprieskoniavau su pipirais juodais, česnakų milteliais, nes tikri česnakai u-drausti mūsų namuose nes vyras nemegsta. tada alyvuogiu aliejaus pašlakstyt. čiobrelių, mairūnų, kmynų ir gyroso prieskonių. pailsėjus antele per naktį turėjo kept visa su kokiu idaru, bet niekas is namiskiu kokiu idaro noretu ar grikiu ar kopustu ar obeliu antele buvo sukapota i gabalelius ir iskepta. kazkur apie 1,5 vyko kepimas nes labai jau minksta buvo...
prie to turejo mazytes bulvytes- jas apviriau 10 min nuskustas. sudejau i dubeni ir ipyliau alyvuogiu aliejaus bulviu pieskoniu čiobrelių mairūnų oregano ir viską išmaičiau tada suvyniojau į plonos šoninės juosteles ir kepem orkaite kt skardoj kartu su antele kol apskrus...salotos šviežios nieko neypatingos. gal kam tik skanaus...
kaulu neismeskit sultini isvirkit....nes labai jau ji riebi ir geras sultinis iseina...
Pirma karta kepiau anti per siais Kaledas. Tingejau marinata pati rusot,tai idejau Santa Marijos Medaus ir Raudonojo vyno marinatus (po 1 pakeli). Dejau ta anti su marinatu i celofanini maiseli, uzrisau ir pavartydama pora dienu marinavau. Po to apviriau ryzius, dejau dziovintu slyvu ir ananasu, siek tiek majonezo ir viskas sugrudau i vidu. Visas skyles uzsegiau ir kisau i kepimo rankove. Mano antyte buvo kazkur 1,7kg,tai rankovej kepe 1,5val. Butu kokiu 1 val 15min uzteke turbut (nes antyte labai gerai iskepus ir apkepus buvo), bet uzsiziurejau misraine ruosdama, tai kepe tiek,kiek buvo nustatyta. Visai seimynai ir sveciam labai patiko. Ir paprasta pagaminti.
QUOTE(busima_mama @ 2008 01 03, 21:41)
Pirma karta kepiau anti per siais Kaledas. Tingejau marinata pati rusot,tai idejau Santa Marijos Medaus ir Raudonojo vyno marinatus (po 1 pakeli). Dejau ta anti su marinatu i celofanini maiseli, uzrisau ir pavartydama pora dienu marinavau. Po to apviriau ryzius, dejau dziovintu slyvu ir ananasu, siek tiek majonezo ir viskas sugrudau i vidu. Visas skyles uzsegiau ir kisau i kepimo rankove. Mano antyte buvo kazkur 1,7kg,tai rankovej kepe 1,5val. Butu kokiu 1 val 15min uzteke turbut (nes antyte labai gerai iskepus ir apkepus buvo), bet uzsiziurejau misraine ruosdama, tai kepe tiek,kiek buvo nustatyta. Visai seimynai ir sveciam labai patiko. Ir paprasta pagaminti.
As vienoj gudrioj knygoj radau, kad negalima anties is karto pjaustyti, o tik po 15 min., kai isimi is orkaites, tada lieka visas sultingumas ir ji nebuna sausa