prasom, prasom.
skaniai suvalgyti
Noriu atgaivinti tema ir paklausti, gal dar kas nors ideju turit?
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.Tiesiog iškepu kaip atskirą ppatiekalą ,tik dažnai nenusaugau ir man jie pabliūkšta.
Kartais į antį ar vištą sudedu tokį įdarą:paimu nevirtų ryžių,įtarkuoju morką ir sumaišau su majonezu.Kepant tie ryžiai išbrinksta ir visai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Be to ,kepiau taip ,kaip siūlė Elena -su salierais ir prieskoniais -visai nieko.
nusipirkau vakar anties mini file. Gal kokiu ideju mamytes turi, ka skanaus pagaminti?
Ech, man irgi reikia pagalbos. Draugas - medžiotojas ir dažnai pargabena ančių. Laukinės anties mėsytė kietesnė.Gal žinot kaip skaniai ją paruošti?
QUOTE(LINCE @ 2005 01 02, 11:28)
Aš antį kepu dažnai ,nes kaimukas kartais atsiunčia humanitarinę pagalbą
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.
Man skaniausia antis yra su medum .Nebijokit ,ji tikrai nebus saldi.
Paimu medaus keletą šaukštų ,įvairių prieskonių:česnakų ,paukštienos ,druskos ir pan.Tada gerai antį ta keisto skonio mase įtrinu ir palieku kokiai valandai.Kepu dažniausiai folijoj apie 2 val.,bet tai priklauso nuo anties dydžio.Baigiant kept ,išsuku iš folijos ,kad skaniai apkeptų odelė.Visuomet kartu kepu ir obuoių ,bet jais nekemšu.
man sis receptukas , pats paprasciausias atrodo, nusipirkau anti, ryt bendysiu ji ismeginti - issikepsiu anti kaledom
Pasidalinsiu ir as savo kulinariniais sugebejimai Pirmas, bet sekmingas anties kepimas!!! Kadangi esu perdaug neisradinga marinatu klausimu, tai anties marinavimui naudojau santa marijos marinata( 2vnt)Honey +papildomai pridejau mairuno, muskato, baziliko ir cinamono ir kmynu... antyte istryniau apipyliau marinatu ir laikiau 2 paras saltai vis pavartydama palaistydama marinatu!
Idarui: ryziai virti 10 min, razinos ir slyvos nuplikytos verdanciu vandeniu, siek tiek majonezo. Viskas sumaisoma ir antis prikimsama idaru, viso skylutes uzlopomos.Kepti apie 1.5 val kepimo rankoveje. Gavosi labai minksta sultinga ir skani!!! Greitas, geras ir nereikalaujantis daug pastangu receptas
Idarui: ryziai virti 10 min, razinos ir slyvos nuplikytos verdanciu vandeniu, siek tiek majonezo. Viskas sumaisoma ir antis prikimsama idaru, viso skylutes uzlopomos.Kepti apie 1.5 val kepimo rankoveje. Gavosi labai minksta sultinga ir skani!!! Greitas, geras ir nereikalaujantis daug pastangu receptas
Man skaniausia- antis gausiai istrinta priekoniais ir isaryta obupliais.
Kepciau kaip paprastai- tik truputi trumpiau, kad neisdziutu mesa, o po to deciau i greitpuodi, kad issitusintu. Butu super!
QUOTE(laimINGA23 @ 2005 11 04, 08:22)
Ech, man irgi reikia pagalbos. Draugas - medžiotojas ir dažnai pargabena ančių. Laukinės anties mėsytė kietesnė.Gal žinot kaip skaniai ją paruošti?
Kepciau kaip paprastai- tik truputi trumpiau, kad neisdziutu mesa, o po to deciau i greitpuodi, kad issitusintu. Butu super!
QUOTE(veriru @ 2006 12 24, 21:38)
man sis receptukas , pats paprasciausias atrodo, nusipirkau anti, ryt bendysiu ji ismeginti - issikepsiu anti kaledom
Gaminau paprastai: itryniau prieskoniais, druska, pipirais, vidun dziovintu slyvu ikisau ir pagaliuko mediniu uzspaudziau. Gavosi gerai, bet tikejausi kazko ypatingesnio is anties, nes pirma karta teko ragauti Vistyte man skaniau, o ir antis nepigus malonumas - 30 lt sumokejau
stai mano sedevras :
Per sias Kaledas anti kepiau pirma karta. Paprasciausiai anti nuploviau, nusausinau, tada druskyte, pipiriukai...palaikiau gal kokia valandziuke, kad issigertu druskyte. Isvirau ryzius, imaisiau pjaustytu dziovintu slyvu, dziovintu pjaustytu ananasu, prikisau anti, uzsmaigsciau mediniais pagaliukais (gaila, kad man issinere keli ir isbirejo truputis ryziu). Pries kisant i orkaite dar paslaksciau citrinos sultimis ir truputi itryniau ruduoju cukrumi. Kepiau apie 3 val., 2.5 uzdengta, puse valandos skyriau paskrudinimui. Gavosi tikrai neblogai ir sveciams labai patiko. Man labai patiko ryziai. skanaus.