Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPYMO YPATUMAI, 4 tema

Oi bijau prisišnekėt, bet, atrodo, pavyks įtilpti į šį trumpesnį mėnesį su numatyta suma (800) biggrin.gif Esam jau išleidę maistui apie 700Lt. Dar savaitė liko, bet jau esam apsipirkę jai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(I'm love @ 2009 02 23, 13:27)
As tai semiuosi recepteliu is iki lankstinuku, tu kur prekiu top 10 smile.gif . Na trecia savaite is eiles jie tikrai visai nieko, nereikalaujantis daug islaidu  blush2.gif

Niekada nemačiau, aš turiu knygutę- kietais celofanuotais viršiukais, gal dėl to taip gerai išsilaikė- ten surašyti receptai, su visais komentarais, jau 15 metų jai, tai semiuosi receptų idėjų iš ten- buvau pamiršusi geresniais laikais, dabar nupučiau dulkes, atsiprašiau, ir vėl iurenu puslapius, bei papildau naujais receptais.

QUOTE(SilRa @ 2009 02 23, 13:59)

schmoll.gif saldainiai arba gira - mano supratimu ne maistas, kaip tik sioje srityje butu galima pataupyti ax.gif tik kad mums - nelabai iseina, nes abu seimos vyrai - gryni saldaruriai hihihi.gif

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o ka - tada gal pagaliau ir as patirsiu apsipirkinejimo dziaugsma biggrin.gif

Mano visa šeimyna saldaininė. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 02 23, 12:59)

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o ka - tada gal pagaliau ir as patirsiu apsipirkinejimo dziaugsma biggrin.gif

Gal paviešinsi savaitės pirkinių sąrašą? ax.gif
Atsakyti
na va unsure.gif tik pasidziaugiau mazai isleidusi maistui ir apmokejau mokescius visus unsure.gif mokesciams (su 2 telefonais ir draudimu) - 735lt blink.gif ko gero gyvenime nesu mokesciams isleidusi daugiau uz 700 blink.gif
QUOTE(jovana @ 2009 02 23, 13:23)
Gal paviešinsi savaitės pirkinių sąrašą?  ax.gif

na, as paprastai darau taip: turiu tam tikra sarasa, kokiu produktu turi buti saldytuve savaites pradzioje. paskui kiekvienos savaites gale atlieku inventorizacija ir matau, ka reikia nusipirkti, o ko dar turim ax.gif kaip jau sakiau, mums daug padeda tevai , nes daznai atvaziuoja (mazdaug kas antra savaitgali) ir visada su pilnais krepsiais lauktuviu ax.gif

jei norit, galiu ta pirkiniu sarasa paviesint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 23, 11:49)
Neskaičiuoju per savaitę. smile.gif

O tai kaip mėnesio sumą žinai? Aš kasdien skaičiuoju, tai galiu kiekvienos dienos ar savaitės išlaidas susisumuot, padalint ir t.t.

Vilnietės, gal žinot, ar jau nespėjau nuolatinio transportui pasipildyt? Mačiau, naujos kainos jau yra, ko gero - nespėjau, tai gal pasipirksiu talonų už suplanuotą pinigų kiekį, ir stengsiuos mažiau važinėt, gaila man tiek sukišt bilietui... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 02 23, 14:28)
na va  unsure.gif tik pasidziaugiau mazai isleidusi maistui ir apmokejau mokescius visus unsure.gif mokesciams (su 2 telefonais ir draudimu) - 735lt blink.gif ko gero gyvenime nesu mokesciams isleidusi daugiau uz 700 blink.gif

na, as paprastai darau taip: turiu tam tikra sarasa, kokiu produktu turi buti saldytuve savaites pradzioje. paskui kiekvienos savaites gale atlieku inventorizacija ir matau, ka reikia nusipirkti, o ko dar turim ax.gif kaip jau sakiau, mums daug padeda tevai , nes daznai atvaziuoja (mazdaug kas antra savaitgali) ir visada su pilnais krepsiais lauktuviu ax.gif

jei norit, galiu ta pirkiniu sarasa paviesint mirksiukas.gif

na as si men irgi sumokejau TIK UZ BUTA su nuoma 740 Lt, o kur dar tel ir paskola (mokam po 250), kazkoks kosmaras, o vyro atlyginimas sumazejo beveik dvigubai, nes neme visus priedus ir plius dar nedirba penktadieniais doh.gif gyvenam 3 ir katinas
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 02 23, 14:47)
O tai kaip mėnesio sumą žinai?
Vilnietės, gal žinot, ar jau nespėjau nuolatinio transportui pasipildyt?

Tiesiog rašau- maistas, auto, higiena....na suskirsčiau skyriais sčsiuvinuką, ir rašau, bet ne savaitėmis, o tiesiog į tą mėnesiui skirtą lapą, prie tam tikros kategorijos.
Aš dukrai nepapildžiau.... doh.gif

QUOTE(Endži @ 2009 02 23, 14:52)
na as si men irgi sumokejau TIK UZ BUTA su nuoma 740 Lt, o kur dar tel ir paskola (mokam po 250), kazkoks kosmaras, o vyro atlyginimas sumazejo beveik dvigubai, nes neme visus priedus ir plius dar nedirba penktadieniais doh.gif gyvenam 3 ir katinas

Na mes gyvenam keturiese už 2000 lt, retai būna daugiau....sukamės....ne nuolat taip, bet pastaruoju metu.
Atsakyti
PIRKINIU SARASAS

I. mesa - zuvis:
1 vista (3 kartams)
0.5kg mesos kepsniukams
0.5kg farso
desreles
kas nors mesisko papjaustymui ir greitai uzkandai (cia vyrui, kai neplanuotas valgymas koks iseina)
lasinuku gabaliukas (kokie 200-300g)
0.5kg zuvies
10 kiausiniu

2. pieno produktai:
0.5kg varskes,
grietine
pienas (po litra dienai blink.gif )
1 l pasuku arba kefyro
jogurtukai ir sureliai po 1-2 dienai (vaikui-nevalgiukui)

3. grudai-miltu produktai
duona
ryziai
kruopos (bent 2 rusiu)
makaronai,
miltai
krakmolas
sausi pusryciai
saldyti koldunai/kukuliai/varskeciai (jei kada reiktu staigiai kazka pasigamint)

4. Darzoves ir vaisiai
bulves
morkos
burokeliai
kopustai
rauginti agurkai
pupeles
zirneliai
svogunai
cesnakai
kokie nors vaisiai

5. Bakaleja
cukrus,
druska
tomatas
majonezas
margarinas
aliejus
actas
sultinys
prieskoniai ivairus
kava
arbata
kakava
pieno misinukas (maziui, jei kada netiketai pritrukciau naturalaus pieno)

tai va - perziuriu, ka turiu, ko truksta ir tada perku. niekada nebuna taip, kad reiktu pirkti viska mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Endži @ 2009 02 23, 13:52)

tai as dar galiu pridet 600lt uz buto nuoma, tada gausis 1374lt verysad.gif is ko gyvent? jei alga viena cool.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 23, 13:57)
Tiesiog rašau- maistas, auto, higiena....na suskirsčiau skyriais sčsiuvinuką, ir rašau, bet ne savaitėmis, o tiesiog į tą mėnesiui skirtą lapą, prie tam tikros kategorijos.

Aišku. Aš ne sąsiuvinuke, aš kompe viską vedu, tai galiu sumuot ką noriu ir kaip noriu biggrin.gif
Atsakyti
o mano pirkinių sąrašėlis, pagal kurį sudarinėju aktualų sąrašą dar trumpesnis:

duoda
batonas
džiūvėsiai
pyragas

pienas
sviestas
sūris
jogurtas
grietinėlė

dešra
lašiniai
mėsa
vištiena
kalakutiena

kiaušiniai
kava
arbata
aliejus
kečupas

vaisiai
šviežios daržovės
šaldytos daržovės

ryžiai
miltai
makaronai
avižinė košė
grikiai

prieskonius perku specializuotoj parduotuvėj, cukrų perkam didelį kiekį iš karto, žuvų produkciją perkam pagal norą, nes nelabai iš mūsų žuvėdros išeina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 23, 14:57)
Aš dukrai nepapildžiau.... doh.gif
Na mes gyvenam keturiese už 2000 lt,  retai būna daugiau....sukamės....ne nuolat taip, bet pastaruoju metu.

na mes panasiai 2300, as dar mokausi, tenka daznai i Kauna vaziuot, vyras pradejo i komandiruote vazinet, tai gaminu pirmom dieniom jam valgyt su savim, kad uztektu kokiom 3 dienom, po to aisku kazkiek nusiperka, vaikas vaiksto papildomai pas mokytoja 2 kartus i savaite, bet cia nedaug mokam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 23 vasario 2009 - 14:12
QUOTE(Night @ 2009 02 23, 13:02)
Oi bijau prisišnekėt, bet, atrodo, pavyks įtilpti į šį trumpesnį mėnesį su numatyta suma (800) biggrin.gif Esam jau išleidę maistui apie 700Lt. Dar savaitė liko, bet jau esam apsipirkę jai  rolleyes.gif

thumbup.gif

Aš pirkinių sąrašą sudarinėju pagal tai, ką planuoju gaminti, dar pridedu tai, ką visada turiu turėti, bet tokių prekių labai nedaug ax.gif
Atsakyti