tikrai, kad perdaug dviejų kartų
aš pastebėjau tokį dalyką - kad aliejus kaip tik susigeria į odą, "neprilipindamas" prie jos jokių atsišerpetojimų, suragėjusių negyvų ląstelių. Bent man tai visad matosi, kur ir kiek yra atšokę Ne taip kaip kai kurie kremai, ypač sintetiniai - taip viską sulipina į krūvą, kad velnias koją nusilaužtų Tada ir atsiranda problemų dėl odos užterštumo.
bet irgi - aliejų reikia tepti minimaliai - lašelį-du, o vakare tai išvis leisk odai pailsėti Užteks jai ir nerolio
vakar taip norėjau miego, kad išvis pamiršau hidrolatą, ir ką sau manai? Nuo imuniteto nusilpimo atsiradusios dvi nesamonės apgijo keliskart sparčiau nei būčiau jas kuo nors tepusi
QUOTE(Amellie @ 2009 02 12, 13:58)
per daug ryte ir vakare manau.
as naudoju haushcka aliejuka dienai, tai jei tepu po viena lasiuka kaktai, skruostams atrodo per daug, nes lieka toks blizgumas truputi, o jei ta viena lasiuka skirstau visam veidui, gal per mazai tiek siaip spuogu nepadaugejo, netgi ju visai nera, kol Hauschka naudoju
as naudoju haushcka aliejuka dienai, tai jei tepu po viena lasiuka kaktai, skruostams atrodo per daug, nes lieka toks blizgumas truputi, o jei ta viena lasiuka skirstau visam veidui, gal per mazai tiek siaip spuogu nepadaugejo, netgi ju visai nera, kol Hauschka naudoju
na visu kur konsultavausi isvis, nuomones skiriasi. KN sake, kad man reiketu tepti ryte ir vakare, kaip tik klausiau sito...Dar sake, kad tas aliejus atskiria mirusias odos lasteles, kurios ir kemsa poras. Vienzo...Jei su situo nepavyks, nemanau, kad kol kas galesiu imtis kito, nepigiai is esmes kainuoja. KN jie ten peike barmunes aliejus. O as kazkada jais tepiau, tepiau kvieciu gemalu, is pradziu buvo net gerai Kazkaip net nudziugau. Paskui irgi poras uzkimso. Papasakojau sita KN, sake tai delto, kad jie visi rafinuoti. O dabar tas pats nuo aliejaus . Tik blogiau. Ir is pradziu
QUOTE(nep @ 2009 02 12, 15:09)
na visu kur konsultavausi isvis, nuomones skiriasi.
o kaip kitaip? Ar pati nejauti, ko odai tavo reikia? Ar daug visko pritepti, ar gal geriau pusiau ant bado dietos palaikyti?
QUOTE(katutis @ 2009 02 12, 14:18)
o kaip kitaip? Ar pati nejauti, ko odai tavo reikia? Ar daug visko pritepti, ar gal geriau pusiau ant bado dietos palaikyti?
oi ivairiai buna. Kai nieko netepi is vakaro, ryte taip nemaloniai riebi, kai tepi krema (chemini, kuri KN rekomendavo ismest) ne taip bjauriai nemalonu. Istikruju dar tik ieskojau, ka reik daryt, kuo tept, kuo ne, kada ne. Lyg ir patiko ta naturalumo ideja. Bet zmogus gyveni ir imi abejot
prieš pasiryždama mesti tą aliejuką lauk, pabandyk pirmiausiai smarkiai sumažinti jo tepamą kiekį (iki kelių lašelių), tada apsispręsk
Papildyta:
beje, šiandien Sveikuose produktuose mačiau nuolaidų korteles (popierinės ar kartotinės), bet duoda tokią, jie perki už 100 litų Reiks organizuočiau pažiūrėti į reikalą ir gauti ją, gal pravers ten perkant
tiesa, kiek su ja gali gauti nuolaidų, nežinau
Papildyta:
beje, šiandien Sveikuose produktuose mačiau nuolaidų korteles (popierinės ar kartotinės), bet duoda tokią, jie perki už 100 litų Reiks organizuočiau pažiūrėti į reikalą ir gauti ją, gal pravers ten perkant
QUOTE(katutis @ 2009 02 12, 14:37)
prieš pasiryždama mesti tą aliejuką lauk, pabandyk pirmiausiai smarkia sumažinto jo tepamą kiekį (iki kelių lašelių), tada apsispręsk
Papildyta:
Papildyta:
tai mesti gaila, galiu suvalgyti visai skanus Bandysiu tepti dar, taip kaip sakote. Menesi noriu islaukt bandyt. Kaip gaila, jei naturaliai man netiks. Taip skaniai kvepia.
tikriausiai man pritars, kad reikalingas adaptacijos laikotarpis - kol odos funkcijos susistyguoja, kol atsirenki, kiek ir ko tepti
KN viena ausim girdėjau kaip aiškino, kad nuo sintetinių kremų ant odos susidaro tarsi hidroplėvelė, jei nieko nepainioju, ir oda pati nedirba - laukia, kol duosi jai kremo ir ji galės tingėti toliau.
o jei leisi suprasti, kad pati turės darbuotis, tai reiks suteikti jai ramybės laikotarpį tam tikram laikui, kad imtųsi aktyvių veiksmų pati.
aš atsikeliu iš ryto, nei apriebėjus, nei ką, nors aliejumi tepuosi kasryt
PS erškėtuoges tai ir aš palaižau, man irgi skanu
KN viena ausim girdėjau kaip aiškino, kad nuo sintetinių kremų ant odos susidaro tarsi hidroplėvelė, jei nieko nepainioju, ir oda pati nedirba - laukia, kol duosi jai kremo ir ji galės tingėti toliau.
o jei leisi suprasti, kad pati turės darbuotis, tai reiks suteikti jai ramybės laikotarpį tam tikram laikui, kad imtųsi aktyvių veiksmų pati.
aš atsikeliu iš ryto, nei apriebėjus, nei ką, nors aliejumi tepuosi kasryt
QUOTE(nep @ 2009 02 12, 15:39)
tai mesti gaila, galiu suvalgyti visai skanus Bandysiu tepti dar, taip kaip sakote. Menesi noriu islaukt bandyt. Kaip gaila, jei naturaliai man netiks. Taip skaniai kvepia.
Manau, kad kaip ir bet koks cheminis kremas, taip ir natūralios preimones tinka ne visiems. Pvz. aš turėjau iš KN nusipirkus aliejų mišinį brandžiai odai, iš pradžių labai aptiko, po kurio laiko apstebėjau, kad skruostai siaubingai sausi, tad grįžau prie Dr. Hauchkos normalizing oil (kurį mano odą atidžiai apžiūrėjus rekomendavo stepono 6 konsultantė (galvoju gal ten buvo Elytė ). Ir jis man idealiai tinka. Yra netgi jų mėginukų pirkti , kad nebūtų taip brangu
Aš tai nelabai tikiu tokia pasaka, kad oda kažkaip stebuklingai turi valytis..kad kažkas ten iš jos turi lįsti spuogų pavidalu, kad ji turi luptis, pleiskanoti, kažkas nukristi.. Manęs niekas nepriverstų laukti ir gadinti odą dar labiau , jeigu jau yra taip kaip aprašė nep
Juk ne kiekvienam tinka bendros rekomendacijos ar tai, kas parašyta apie to aliejaus paskirtį Kiekvienas žmogus yra individualus ir jo oda yra savaip ypatinga, todėl jei kažkas netenkina/netinka, reik bandyti ieškoti pačio optimaliausio rezultato. Ir ar tai būtų 'chemija' ar natūralus produktas - oda mėgsta saiką Bet kartais mums netinka visiškai neįtikėtini dalykai: gali alergizuoti, dar labiau riebalinti ir pan. Aišku yra kažkoks 'pereinamasis periodas', bet jis toks baisus kažin ar gali būti
Juk ne kiekvienam tinka bendros rekomendacijos ar tai, kas parašyta apie to aliejaus paskirtį Kiekvienas žmogus yra individualus ir jo oda yra savaip ypatinga, todėl jei kažkas netenkina/netinka, reik bandyti ieškoti pačio optimaliausio rezultato. Ir ar tai būtų 'chemija' ar natūralus produktas - oda mėgsta saiką Bet kartais mums netinka visiškai neįtikėtini dalykai: gali alergizuoti, dar labiau riebalinti ir pan. Aišku yra kažkoks 'pereinamasis periodas', bet jis toks baisus kažin ar gali būti
Kaip as Jums pavydziu, kad patinka tamanu aliejaus kvapas. As anadien nusipirkau irgi ta zalia "srekini" , na bet taip mane tas kvapas erzina. Koki 20 kartu atsuku indeli, pauostau ir vel uzsuku, po keliu minuciu veiksma kartoju, tikedamasi, kad gal man cia tik taip "pasivaideno", na, bet ir vel pirma mintis "fuui". Aisku, tikiuosi, kad anksciau ar veliau ivyks adaptacija. Oi, as "chemine" mergaite, tik pradejusi zengti pirmuosius zingsnius naturalizmo link. Kol kas tamanu aliejumi patepu tik tas vietas kur yra spuogeliu ir paakius dar labai labai minimaliu kiekiu. Taip rekomendavo KN.
as nezinau kodel, bet man uzsifiksave, kad Tamanu aliejus nerekomenduojamas valgyti nors gal ir klystu
QUOTE(katutis @ 2009 02 12, 15:45)
as makadamiju alieju gerdavau kai netiketai riesutu uzsinoredavau kokosu aliejus irgi skanus
QUOTE(Sviripilė @ 2009 02 12, 15:07)
Manau, kad kaip ir bet koks cheminis kremas, taip ir natūralios preimones tinka ne visiems. Pvz. aš turėjau iš KN nusipirkus aliejų mišinį brandžiai odai, iš pradžių labai aptiko, po kurio laiko apstebėjau, kad skruostai siaubingai sausi, tad grįžau prie Dr. Hauchkos normalizing oil (kurį mano odą atidžiai apžiūrėjus rekomendavo stepono 6 konsultantė (galvoju gal ten buvo Elytė ). Ir jis man idealiai tinka. Yra netgi jų mėginukų pirkti , kad nebūtų taip brangu
o as galvoju, kad cia reik sneket ne tai, kad apie naturalias priemones, bet ALIEJINGAS. Gi tie aliejai labai riebus, gryni taukai, kas, kad naturalus Tai va sakau, esu bandzius k. gemalu, jojobos (barmunes, bet jis vienas is ju nera rafinuotas), dabar tamanu...ir ne vienas normaliai Visus rinkausi apsiskaicius ivairiu rekomendaciju, o sita parinko, taip skant. Maisydavau su eteriniais. Ir vistiek kazkaip ne...
Papildyta:
QUOTE(Palomina @ 2009 02 12, 15:12)
as nezinau kodel, bet man uzsifiksave, kad Tamanu aliejus nerekomenduojamas valgyti nors gal ir klystu
as makadamiju alieju gerdavau kai netiketai riesutu uzsinoredavau kokosu aliejus irgi skanus
makadamijos tai ir pacios labai skanios, ne tik aliejus. O tie tamanu riesutai valgomi?