QUOTE(Odora @ 2009 02 06, 09:17)
su tais aliejais maistiniais man irgi galvosukis, esu skaicius nevatai kepimui galima naudoti tik rafinuotus nes nerafinuotuose nuo aukstos temperaturos issiskiria kazkokia toksiska medziaga, salotom nerafinuotus. Nors ten pat kazkas galva gulde kad graikai kepimui naudoja salto spaudimo nerafinuota alyvuogiu alieju.
man kazkaip cia daug galimu kombinaciju gaunasi: salto sp nerafinuotas; salto sp rafinuotas; karsto sp nerafinuotas (ar taip buna?) ; karsto sp rafinuotas (cia turbut standartinis parduotuvinis aliejus)
zodziu man vis dar galvosukis, kosmetikai aisku salto sp nerafinuotas, o maistui ...
as irgi girdejus, kad nerafinuotu geriau nekaitinti virs 105 - 110 C temperaturos.
QUOTE(Odora @ 2009 02 06, 17:55)
tepsiu ant veido ir zmones gasdinsiu
siaip jei rimtai ta ir darysiu, nes kai buvau pas Elyte veido valytis jinai sake kad is moliu mano odai tinkamiausias zalias, dar paskaiciau internete siek tiek ir nusprendziau ismeginti turetu isvalyti veida kazkiek. tik dabar nelabai galiu intensyviai meginti noriu su issausejimais odos susitvarkyti, bet buvau porakart uztepus labai maloniai naudojasi net nelyginciau su negyvosios juros juodu purvu kur pries tai turejau. Dar beje Vergine rase kad jis toksinus istraukia is odos ir nuo celiulito tinka.
esu puse kilogramo zalio molio veidui sunaudojus. aisku, per ilgoka laika
geras daiktas, tik oda siek tiek man sausino.
QUOTE(Hopeidea @ 2009 02 06, 18:42)
va toki dalykeli as siandien
pirkau
kai lietuvoj bunu irgi sita perku
QUOTE(bryyla @ 2009 02 06, 19:14)
Alteros duso zele sudetyje yra Sodium Lauryl Sulfoacetate. Cia ne tas pats, kas Sodium Lauryl Sulfate?
nors tai maziau kenksminga alternatyva Sodium Lauryl Sulfatui.. manau, dar geriau butu be jos
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 02 07, 00:03)
mitas, kad zuvu taukuose yra daugiau omega ir kad ju niekas nenurungs
, teko ne viena saltini skaityti paneigianti si fakta + bendrauti su visokiais ten labai ismananciais mitybos ypatumus.
kad nuomoniu yra ivairiu, tai normalu
cia gi sitokia rinka - maisto papildai
bet ziurint objektyviai, pagrindinis skirtumas tarp zuvu tauku ir linu semenu aliejaus tas, kad, zuvu taukuose yra omegos DHA ir EPA (t.y. tokioj formoj, kurioj jos ir reikalingos organizmui, taigi iskart ir pasisavinamos - metabolizuojamos). O linu semenu aliejuje esanti omega 3 - ALA (Alpha Linolenic Acid). Is ALA organizmas turi pasigaminti EPA ir DHA. Deja, nevisada sita gamyba sekminga arba ne tiek sekminga, kiek reiketu (beje, moterys sugeba geriau pasigaminti EPA ir DHA is ALA nei vyrai
).
As geriu pakaitom, tai zuvu omegas, tai linu semenu alieju..
Bet tais atvejais, kai omegu vartojimas rekomenduojamas del kokio nors sveikatos sutrikimo, manau, vienareiksmiskai - zuvu taukai, nes juos vartojant uztikrinamas reikiamo kiekio omegu EPA ir DHA patekimas i organizma.
Life's not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.