Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

taip grynai baznytinis kvapas biggrin.gif
sake sita derva minima ir biblijoje, nepamenu gal kokiam balzamavimui ar kvapams

o cia ne i tema koki alieju maistui naudojat? nes as alyvuogiu tai viena tai kita nusiperku man tie aprasymai neaiskus ant tu buteliu
Atsakyti
Su aliejais nėra taip sudėtinga kas susiję su maistu.
Tam tikriems aliejams, rafinavimas yra būtinas, nes rafinuojant toksinių medžiagų turintis aliejus paverčiamas maistui naudojamu aliejumi (gal kaip pvz. geriausias būtų medvilnės aliejus ax.gif ). Sojų, rapsų nerafinuoti aliejai būtų tiesiog nevalgomi, labai neskanūs ir kvapas ne koks (pvz. sojų) biggrin.gif Kitas žmogus gal ir supratęs naudą pakentės, o dar kiti - tieisog nepirks: 'smirdančio', neskaidraus, keisto skonio ax.gif Ar reiks rafinuoti ar ne, priklauso nuo pačios aliejinės žaliavos, kai kurias būtina rafinuoti 100 proc., kai kurias - nebūtina...

Bet kad nerafinuotų aliejų geriau nekept, tai teisybę girdėjot mirksiukas.gif Jie tinkami salotoms ar patiekalams, kurie nebus kaitinami.

Su kosmetiniais aliejais turbūt viskas yra kitaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 02 06, 11:56)
o cia ne i tema koki alieju maistui naudojat? nes as alyvuogiu tai viena tai kita nusiperku man tie aprasymai neaiskus ant tu buteliu

as tai aniros ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 02 06, 10:03)
Rasma, rusų k. inete yra l. daug receptų.pvz. krūtinei:

O čia jau minėtas Aromatikos aliejus:
Kaklo ir krūtinės priežiūros aliejus

Jų nemažai aliejų yra nerafinuoti, tai gal ir neblogas dalykas.Aš turiu nuo kapiliarų, tai kaip ir patenkinta.

Beje, klausiau apie plaukų dažymą.Kokiais dažais dažai?

O tai ačiū bigsmile.gif Persirašiau repcetukus, bandysiu po nedaug kiekvieno panaudot ir pažiūrėt, kuris geriausias thumbup.gif
Ir "Aromatikos" gėriu pasidomėsiu, nes reik pasirūpinti savimi smile.gif

Dažų įvairiausių išbandžiau, bet grįžau prie "namų gamybos": chna+basma+"Weleda" aliejukas plaukams ax.gif Bandžiau "Logona" dažus, bet man nepatiko: neatitaikiau norimo atspalvio (netgi nupirkta pati tamsiausia ruda spalva man gavosi gana "ryža", o ne "šokoladinė" verysad.gif). Patiko "The Body Shop" dažai, bet kaina jų nemaža ir pastebėjau, kad gan greit plaukai išblunka, tai nebeperku ax.gif
Atsakyti
Rasma, o tai negalima kepti nerafinuto alyvuogių, saulėgrąžų aliejaus?Aš perku visus tik šalto spaudimo, nerafinuotus ir kepimui naudoju...
Atsakyti
Man irgi labai įdomu kaip yra su tais maistui skirtais aliejais smile.gif Na suprantu, kad rafinuoti tai odai netinka, bet tarkim exta virgin nerafinuotas alyvuogių aliejus arba koks kviečių gemalų aliejus, nakvišų ar pan. Jie nerafinuoti (ir nėra skirti kepimui), tai kuo jie skiriasi nuo nerafinuotų, skirtų kosmetiniam naudojimui g.gif
Atsakyti
Off topic smile.gif
Maistui naudoju tik italų/graikų alyvuogių aliejus: salotoms ir pan. tik šalto spaudimo „Extra Vergina“, o kepimui maišytus alyvuogių aliejus (išspaudų, pirmojo spaudimo, aliejų mišinius) ax.gif

Reikia atsižvelgti į aliejaus 'smoke point', pagal kurį pamatytumėt, kad kepimui tinkamiausi - kukurūzų aliejai, dar neblogai sezamų aliejus.

Pavyzdėlis: nerafinuotas, šalto spaudimo extra vergine pradeda keisti savo savybes į blogąją pusę prie maždaug 100 laipsnių tuo tarpu išspaudų ar maišyti alyvuogių aliejai kepant ir 200 laipsnių nekeičia savo savybių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 02 06, 12:56)
as alyvuogiu tai viena tai kita nusiperku man tie aprasymai neaiskus ant tu buteliu

paskutinį kartą IKI pavyko rasti akcijinio ekologiško alyvuogių aliejaus thumbup.gif Du butelius čiupom biggrin.gif

QUOTE(Rasma @ 2009 02 06, 13:02)
Tam tikriems aliejams, rafinavimas yra būtinas, nes rafinuojant toksinių medžiagų turintis aliejus paverčiamas maistui naudojamu aliejumi (gal kaip pvz. geriausias būtų medvilnės aliejus ax.gif ).

Bet kad nerafinuotų aliejų geriau nekept, tai teisybę girdėjot mirksiukas.gif

iškart supratau, kad tokio medvilninio nepirkčiau nė už ką tongue.gif

kodėl? blink.gif

QUOTE(Monica @ 2009 02 06, 13:08)
[Aš perku visus tik šalto spaudimo, nerafinuotus ir kepimui naudoju...

ir aš smile.gif ANt butelių būna parašyta, kad galima naudoti ir kepimui rolleyes.gif
Atsakyti
man tas pats klausimas kilo smile.gif
aciu Rasmai uz informacija wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 02 06, 12:08)
Rasma, o tai negalima kepti nerafinuto alyvuogių, saulėgrąžų aliejaus?Aš perku visus tik šalto spaudimo, nerafinuotus ir kepimui naudoju...

Jei nori valgyti naudingai ir sveikai - nevertėtų. Arba galima naudoti patiekalams, kurie nebus kepami aukščiau nei 100 laipsnių..pvz. gaminimo pabaigoje, kelioms minutėms įpilt į kokį troškinį ar pan.
Bet ant keptuvės pilti - jokios naudos aliejui ir sau biggrin.gif (saulėgrąžų dar leistina, nors dūmys kaip pasiutęs, bet su kenksmingumu sako mažiau gadinasi, bet labai aukštos kokybės alyvuogių - nevertėtų)

Va lentelė, pažiūrėkit kokius nerafinuotus aliejus galima kepti ir prie kokios t-ros:
http://www.cookingfo...of-Various-Fats

Paredagavau, radau patogesnę lentelę, su celsijaus laipsniais 4u.gif

Kepimui geriausiai tinka, kurie nuo 400 F..ir kuo aukščiau, tuo mažiau kenksmingų medžiagų gausite kepdamos aukštose t-rose smile.gif

QUOTE(ragana @ 2009 02 06, 12:19)
tarkim exta virgin nerafinuotas alyvuogių aliejus arba koks kviečių gemalų aliejus, nakvišų ar pan. Jie nerafinuoti (ir nėra skirti kepimui), tai kuo jie skiriasi nuo nerafinuotų, skirtų kosmetiniam naudojimui  g.gif

Kažkodėl manau, kad niekuom g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 06 vasario 2009 - 12:46
Vat ir aš manau, kad niekuo. Tik kaina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 02 06, 12:27)
iškart supratau, kad tokio medvilninio nepirkčiau nė už ką tongue.gif

Beje, medvilnės aliejuje yra labai gausu vit. E, kurio pvz.alyvuogių aliejuje dar reiktų gerai paieškoti biggrin.gif , gal dar prilygtų linų sėmenų aliejus g.gif
Taigi "rafinavimas" ne visada - blogis. Kai kuriems aliejams taip, tai blogis, bet kai kuriems - gėris. Šiaip jau tokio griežtumo vertinant geriau vengti..kaip aš sakau, į viską reik žiūrėt su saiku ir protu blush2.gif Nepanikuot, kad rafinuotas, lyg tai pasaulio pabaiga ir ne visada džiaugtis, kad nerafinuotas smile.gif
Atsakyti