Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(Mamytes @ 2008 09 06, 16:14)
Mielos mamos, prasau padekite, mano dukra is klasiokiu susizinojo apie Vilniaus liceju, bet esme tame, kad gyvename Klaipedoje. al zinot kas nors, ar i si liceju priimami tik vilnieciai ar ir kitu miestu vaikai, ar yra kokios mokyklos teikiamos apgyvendinimo salygos? ir kiek kainuoja mokslai sioje mokykloje?

Nu aš nesu mama, bet galiu pasakyti, kad licėjus neturi bendrabučių ir priima tik Vilniečius, nors girdėjau visokių gandų. Bet šiaip Kaune yra taip pat rezultatais nenusileidžianti gimnazija vadinama Kauno Technologijų universiteto gimnazija, Į ja priima iš visų Lietuvos miestų ir dar suteikia nemokamą bendrabutį. Viskas išsamiau ktug.lt smile.gif
Beje kaip tik ruošiuosi stoti ir aš šiais metais į šia gimnaziją ;]
Atsakyti
QUOTE(Mamytes @ 2008 09 06, 14:14)
Mielos mamos, prasau padekite, mano dukra is klasiokiu susizinojo apie Vilniaus liceju, bet esme tame, kad gyvename Klaipedoje. al zinot kas nors, ar i si liceju priimami tik vilnieciai ar ir kitu miestu vaikai, ar yra kokios mokyklos teikiamos apgyvendinimo salygos? ir kiek kainuoja mokslai sioje mokykloje?
Taigi nueikit i internetini puslapi www.licejus.lt ir pasiskaitykit priemimo salygas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2008 10 01, 23:28)
Taigi nueikit i internetini puslapi www.licejus.lt ir pasiskaitykit priemimo salygas.  smile.gif

mokslas teoriškai nekainuoja, bet yra renkamas apie 500lt mokestis (taip nutarė tėvų komitetas). gali mokytis ir nevilniečiai, tačiau apgyvendinimo nėra : )
Atsakyti
QUOTE(ulle @ 2008 11 12, 19:26)
mokslas teoriškai nekainuoja, bet yra renkamas apie 500lt mokestis (taip nutarė tėvų komitetas). gali mokytis ir nevilniečiai, tačiau apgyvendinimo nėra : )

apie 500Lt mokestis? Kaip tai suprast? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chr.: 17 lapkričio 2008 - 14:56
QUOTE(Chr. @ 2008 11 17, 15:56)
apie 500Lt mokestis? Kaip tai suprast?  doh.gif

Kas mėnesį "geranoriškai" mokama apie 50lt. Tiesa, kiek žinau, jei nemoki, nieko nenutinka - keletas draugų tikrai nemokėjo, ir nieko.
Atsakyti
Sveiki,na neradau kur klaust tai cia pasiteirausiu smile.gif na jau reik po biski galvot kur eit po 8-os klases,tai mastau apie liceju smile.gif Bet idomu kokio ten vidurkio daugmas reikia,kad istot? Zinau kad dar testas yra,su ziniom pas mane manyciau viskas gerai,ir vidurkis krenta tik del nd neatlikimo smile.gif tai kokie realiai butu sansai istot su vidrukiu 9.4?
Atsakyti
labai idomi jusu tema, daug prisiskaiciau, nes teks mokyklos laikrasciui rasyti straipsni apie vilniaus liceju. dar gal kokiu idomiu dalyku papasakosit ko siame forume nera? mirksiukas.gif Dekoju.
Atsakyti
QUOTE(Newbie @ 2009 01 05, 23:24)
Sveiki,na neradau kur klaust tai cia pasiteirausiu smile.gif na jau reik po biski galvot kur eit po 8-os klases,tai mastau apie liceju smile.gif Bet idomu kokio ten vidurkio daugmas reikia,kad istot? Zinau kad dar testas yra,su ziniom pas mane manyciau viskas gerai,ir vidurkis krenta tik del nd neatlikimo smile.gif tai kokie realiai butu sansai istot su vidrukiu 9.4?

smile.gif Geriausiai į tuos klausimus atsakytų licėjistai, o aš tik vieno iš jų mama, bet jie nesilanko šitam forume. O vidurkis turbūt keičiasi kiekvienais metais, daug kas priklauso nuo stojančių kiekio, su kokiais vidurkais stoja ir t.t. Aukštesnis vidurkis išgelbės tada, kai iš testo surinksit mažiau taškų. O kas dabar gali pasakyt, kiek taškų surinksit iš testo?pabandykit sręst praeitų metų testą, apsilankyt atvirose dienose, gal tai padės apsispręst, bet bandyt reikia. O vidurinės pažymiai nieko nereiškia, aplamai supratau, kad rašomi pažymiai 9 ar 10 yra laabai neatitinkantys žinių- jos daug blogesnės.
Atsakyti
QUOTE(Newbie @ 2009 01 05, 23:24)
Sveiki,na neradau kur klaust tai cia pasiteirausiu :) na jau reik po biski galvot kur eit po 8-os klases,tai mastau apie liceju :) Bet idomu kokio ten vidurkio daugmas reikia,kad istot? Zinau kad dar testas yra,su ziniom pas mane manyciau viskas gerai,ir vidurkis krenta tik del nd neatlikimo :) tai kokie realiai butu sansai istot su vidrukiu 9.4?

Jeigu Jūsų vidurkis toks geras, neatliekant namų darbų, tai Jūs genijus. Tikrai įstosite. Tik, sprendžiant iš laiškelio, kalbos kultūros žiniose yra daug spragų...
Atsakyti
Esu baigusi licėjų. Manau, kad tokio vidurkio tikrai užteks, jei tik žinios pakankamai geros. Daugiausiai nulemia stojant būtent testo rezultatai (taip buvo anksčiau, bet manau, kad ir dabar taip pat). Per atvirų durų dienas arba internete galiam sužinoti daugiau, nors bent aš manau, akd bandyti verta visada wink.gif
Atsakyti
Idomu, ar verta stoti i liceju, jei esi ne koks genijus , olimpiadininkas, o siaip gerai besimokantis mokleivis, ar seksis pritapti prie tu super gabiu, orientuotu bendraklasiu? Jei vidurkis normalioj, neprasciausioj mokykloj 9.5 ar patemptu mokslus licejuj?
Atsakyti
QUOTE(naujakė2005 @ 2009 01 29, 17:54)
Idomu, ar verta stoti i liceju, jei esi ne koks genijus , olimpiadininkas, o siaip gerai besimokantis mokleivis, ar seksis pritapti prie  tu super gabiu, orientuotu bendraklasiu? Jei vidurkis normalioj, neprasciausioj mokykloj 9.5 ar patemptu mokslus licejuj?

Manau, kad tikrai verta. Bandyti verta visada, o jei jau moksleivis savo jėgom įstoja, tai reiškia, kad jis ir vertas ten būti ir yra toks pat kaip ir bendraklasiai. Tuo labiau, kad olimpiadom viskas nepasibaigia, yra daug smagios veiklos, kuria galima užsiimti. Licėistai dažnai sako, kad licėjus yra ne mokykla, o gyvenimo būdas. O dėl pažymių, gal ir gali vidurkis šiek tiek mažesnis būti licėjuj, bet bent pastaruosius kelerius metus nė vieno dėl vidurkio iš ten neišmetė, todėl nereikėtų to bijoti. Galų gale, jei bus per sunku, visada galima tiesiog išeit smile.gif
Atsakyti