QUOTE(Ledukas @ 2008 03 17, 11:46)
Kas liecia susireiksminimo ir spaudimo as viska suprantu... Papildomai mokomes todel, kad lankom Lentvario mokykla.Manau, kad jos paruosimas silpnokas... Klaseje tokia atmosfera: tik loxai mokosi...todel nieks ir nesimoko. Maniskiui patinka mokslai, mato savo ateiti tik aukstoje mokykloje.Turi svajoniu ir tikslu. Budamas darzelyje jau kalbejo apie tai, kad bus mokslininkas ir atras dar niekam nezinoma gyvuna. Jam istojimas i liceju reiskia naujo gyvenimo pradzia- tai vazinejimas traukiniu
;nauji draugai, kuriu svajones panasios; galimybe isbandyti savo protinius sugebejimus, o ne fizinius...Musu mokykloje juk yra taip: nedaviai nusirasyti - i nosi, ...nu arba duok "ka nors", vienintelis padarei namu darbu...o jei ismokai eilerasti ...chm...o prie viso to VIENINTELIS NERUKO! o ka daryti jei mes jam aiskinom, kad gyventi reikia kitaip... Kaip kiekvieni tevai, mes neisimtis, darom klaidas...Jam dabar sunku...taciau as labai vyliuosi, kad ateis laikas ir jis atsidurs tarp tu zmoniu, kurie bus panasus i ji pati...jis jausis gerai... Jis turi iliuzija..taip...as suprantu...kad tai gali buti iliuzija...kad tokioje mokykloje kaip Jezuitu gimnazija ar Licejus papuola tokie vaikai kurie nori mokyti...ir nespjaudo ant taves vien todel, kad gavai 10 is matematikos. Suprantu, kad kiekvienas paskaites mano zinute paklaus: o ka jei jis neistos?...nezinau...mes parasem prasyma dar i Vytauto Didziojo gimnazija...Zinau, kad jam grizti bus isties sunku, nes klasiokai jau zinos apie jo fiasko...tyciosis..., o ar jis gales tai atlaikyti? Gal jis taps toks pats kaip visi: gers, rukys, begs is pamoku, nepagarba kitiems, issisokimas, zeminimas, prievarta...- juk tai dabar vertybe...jega- tu gali!
Skaičiau ir galvojau, kaip gerai, kad mano vaikas mokėsi su tokiais, su kuriais nori mokytis jūsų sūnus. Pernai mano sūnus bandė stoti į Licėjų, bet nesėkmingai. Tačiau įstojo į M. Biržiškos gimnaziją (Justiniškėse).
Siūlau Jums pasirinkti tokį planą, kokį mes turėjom: tegul sūnus peržiūri mokyklas, kuriose norėtų mokytis, po to jas reitinguokit, t. y. 1 - licėjus, 2 - ?, 3 - ? Nepavykus įstoti į Licėjų, galima bandyti stoti į Žirmūnų ar M. Biržiškos gimnazijas, kitose gimnazijose stojamųjų nėra, priima pagal vidurkį (o gal kas šiemet pasikeitė?) Tegul pats sūnus internete pasižiūri mokyklų tinklapiuose, pasižiūri priėmimo sąlygas, paskaitinėja. Kalbėkit su vaiku, kad ne tik Licėjuje yra vaikų, kurie nori mokytis, kuriems mokslo siekis yra pliusas, o ne minusas. Tegul susiplanuoja, nebus didelio šoko. Tegul turi atsarginį variantą.
Ir dar savo vaikui pasiūlyčiau apie savo planuos kuo mažiau kalbėti klasėje, taip niekas nežinos apie nesėkmę ir patyčių bus mažiau. Juk mokykloje tampa žinoma apie įstojimą tada, kai ateini pasiimti dokumentų, o stojant, man rodos, užtenka pažymių knygelės trimestro lentelės kopijos, jokių pažymų nereikalauja.
Sėkmės