Aš asmeniškai irgi rašiau. Na, tikėjausi ne tokių užduočių. Ugne, ar tu žinojai, Romos Popiežių Zigmantą Liuksemburgietį? Aš asmeniškai, tokį pirma kartą mačiau(pažiūrėjau nuotrauką po visko) ir niekada nebuvau girdėjus.Sutinku, kad upės nebuvau girdėjus, 1392 metų sutarties irgi. Ėjau papildomai mokytis ir istorijos ir matematikos. Istorijos mokiausiai iš to ką jie buvo parašę. Tikrai pasikartojau daug žinomos informacijos,reformacija,kontreformacija, liublino unija ir visi tie dalykai kurie buvo parašyti ką reikia mokėti. Praliejau ašaras, nes tikrai, mokykloje mokausi vien 9-10. Tikrai daug dirbau, stengiausi ir atrodo lyg viskas veltui...Istorijos pirma dalis nebuvo tokia sunki kaip antra, tačiau tikrai buvo galima suklysti. Kai atsiverčiau, tikrai galvojau kad nekas bus. Bet kažką kažkaip padariau. Fizika man nebuvo labai sunku. Matematikai tikrai trūko laiko. Viską bandžiau spręsti, bet apie 3-4 užduočiu nepadariau iki galo. Įstoti nesitikiu, nes ir lietuvių spėjimo būdu rašiau dalyvį, pvz tokį kaip lūžti į neveik.rūšies, vyr.g. Įn.linksnis ir t.t.(nepamenu daugiau).
Jo aš negirdėjau nei apie popiežių, nei apie žemaičius, kur ten kažkas buvo. Žinojau, kad Licėjus mėgsta įdėti tas temas, kurios yra einamos mokslų metų gale, tai mokiausi ir jas, bet negalėjau pati sugalvoti iš dangaus tokį klausimą, koks popiežius norėjo karūnuot Vytautą (ar kaip ten?), kai net niekur, kaip ir tu sakei, apie jį užsiminta nebuvo. Jo, dar pakalbėjom su klasiokais per matematikos pamoką, tai jie irgi sakė, kad jiems laiko neužteko matematikai nors jie vos ne visose olimpiadose dalyvauja ir tikrai matematikoj susigaudo, bet, matyt, Licėjus šiais metais su matematika persistengė.. Visų dalykų buvo po lapą, o vat matematikoje net 2.. Tai realiai užduočių kiekis nė kiek nesumažėjo atsižvelgiant į tai, kad dviem dalykams skirta valanda..
Pasidalinsiu savo vaiko patirtimi. Lietuvių buvo lengviau nei tikėjosi, manė, kad bus teksto suvokimas, bet nebuvo. Įrašyti raides buvo lengva, jokių išimtinių ar sunkesnių atvejų. Istorija taip pat buvo lengva. Visos datos ir asmenybės buvo istorijos vadovėlyje. Nežinojo vienintelio Žemaitijos vyskupystės centro, nes va jo tikrai nebuvo. Matematikai pritrūko laiko, fizika buvo lengva, bet irgi nespėjo vieno uždavinio tiesiog, nes su matematika per ilgai užsibuvo. Įdomu sulaukti daugiau patirčių kaip kam sekėsi.