Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

Sveiki, aš turiu kelis "susidomėjusius", kurie šiais metais mėgins. Norėjau pasiklausti, ar kai Jūsų vaikas stojo klausimai tik iš 8 klasės kurso klausimai buvo, ar dar ir 6-7 kl. reikia pažiūrėt? Mačiau, kad programos kelis metus nesikeitė (licėjus.lt), tai gal pagal jas ir reiktų kartotis? Dėkoju už atsakymus.

Atsakyti
QUOTE(VirusėlisAloha @ 2019 03 03, 12:47)
<p>Sveiki, aš turiu kelis "susidomėjusius", kurie šiais metais mėgins. Norėjau pasiklausti, ar kai Jūsų vaikas stojo klausimai tik iš 8 klasės kurso klausimai buvo, ar dar ir 6-7 kl. reikia pažiūrėt? Mačiau, kad programos kelis metus nesikeitė (licėjus.lt), tai gal pagal jas ir reiktų kartotis? Dėkoju už atsakymus.</p>

Mano vaikas mokėsi pats pagal tas licėjaus programas, tai reiškia, kad baigė iš anksto 8 klasę biggrin.gif
Atsakyti

Sveiki,

kas gali rekomenduodi gerus korepetitorius, kurie ruošia stojamiesiems i Licėjų. 

Atsakyti
QUOTE(vaidalapinskiene @ 2019 08 30, 15:54)
<p>Sveiki,</p><p>kas gali rekomenduodi gerus korepetitorius, kurie ruošia stojamiesiems i Licėjų. </p>

Jeigu jau korepetitoriaus reikia, kad įstotų, tai ir paskui reiks......... maniškis buvo pats sau korepetitorius biggrin.gif
Atsakyti

Sveiki. Gal kas iš seniau įstojusių žino maždaug kokiu mažiausiu balu galima įstoti į Licėjų? Žinau, kiekvienais metais karta skirtinga, bet maždaug žiūrint vidurkį? Pvz. būtų šansas įstoti surinkus 2/3 visų taškų ir perkopus pusės kiekvieno dalyko ribą?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnelele2006: 16 gegužės 2021 - 14:27
QUOTE(ugnelele2006 @ 2021 05 16, 15:25)
<p>Sveiki. Gal kas iš seniau įstojusių žino maždaug kokiu mažiausiu balu galima įstoti į Licėjų? Žinau, kiekvienais metais karta skirtinga, bet maždaug žiūrint vidurkį? Pvz. būtų šansas įstoti surinkus 2/3 visų taškų ir perkopus pusės kiekvieno dalyko ribą?</p>



Laikėt vakar egzaminus? Kokie įspūdžiai? Ar nebuvo sunku? O gal buvo labai lengva?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 16 gegužės 2021 - 17:32

Sveiki. Taip. Egzaminas buvo sudarytas iš dviejų dalių: 1) Lietuvių ir istorija 2) Matematika ir fizika. Tai po pirmos dalies tikrai jaučiausi įstojus, nes užduotys tikrai lengvos, nors į istorijos klausimus ne visus atsakiau, bet ten tik maža dalelė visų galimų surinkti taškų. Vat po antros dalies neramu pasidarė dėl matematikos, nes su fizika irgi gerai, bet matematikoj niekada labai nespindėjau, bet manau turėjau perkopt pusės taškų ribą.

Atsakyti
QUOTE(ugnelele2006 @ 2021 05 16, 21:43)
<p>Sveiki. Taip. Egzaminas buvo sudarytas iš dviejų dalių: 1) Lietuvių ir istorija 2) Matematika ir fizika. Tai po pirmos dalies tikrai jaučiausi įstojus, nes užduotys tikrai lengvos, nors į istorijos klausimus ne visus atsakiau, bet ten tik maža dalelė visų galimų surinkti taškų. Vat po antros dalies neramu pasidarė dėl matematikos, nes su fizika irgi gerai, bet matematikoj niekada labai nespindėjau, bet manau turėjau perkopt pusės taškų ribą.</p>



O kokioj mokykloj dabar mokinatės? Kiek galvojate, kad surinkot iš 80 taškų? Laiko nepritrūko matematikos egzaminui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 16 gegužės 2021 - 20:52

Nelabai kam žinoma, manau, bet Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazija..

Atsakyti

O manau kad kažkur būsiu surinkus 50-60 taškų intervale, nes realiai vienintele matematika koją pakišo. Laiko klausimu - nežinau. Tikėjausi mažesnio užduočių kiekio, bet gal kažkam buvo ir pakankamai, bet kaip dviem dalykam vis tiek nelabai daug..

Atsakyti

O kaip sekės istorijos dalis licėjuje? Aš pati rašiau egzaminą ir vos neverkiau po istorijos ir lietuvių dalies. Nors lietuvių gal ir parašiau normaliai, istorija buvo tikrai tragiškai. Mokykloje mokaus gerai, bet istoriją dar prieš egzaminą papildomai pas korepetitorių mokiaus. Mokėjau beveik viską kas buvo vadovėly ir istorijos pirmą užduotį parašiau, manau, normaliai. Bet antroje daly bevei nieko nežinojau. vėliau išsiaiškinau atsakymus, bet tik namie. Ar aš viena nebuvau girdėjus nei to popiežiaus, nei 1392 metų sutarties, nei vyskupijos centro ar tos kažkokios upės. Kiek kalbėjau su pažystamais, dešimtukininkais, jie šių dalykų nežinojo, gal dėl to nes apie juos praktiškai neužsimena vadovėlyje. :huh2:  :huh2:​ Kaip sekės kitiesms? Ar manot gerai parašėt? Kaip fizika?

Atsakyti

Istorija gana normaliai. Dalyvavau ir istorijos olimpiadoje ir šiaip istorija viena iš mėgstamiausių pamokų, ir gerai sekasi, bet jo antroj daly irgi užkliuvau, nes kiek skaičiausi vadovėly tai tikrai ne viskas buvo aprašyta, kas buvo teste. Pirmoje dalyje irgi toli gražu ne viską žinojau, bet paskui ėmiau kabintis už kai kurių žodžių ir atkrapščiau, regis, viską. Fizika ir gana gerai. O kaip Jums su fizika ir kitais dalykais pvz. matematika?

Atsakyti