Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(Nepasikėlus @ 2016 05 23, 17:54)
Gal kas nors rinkosi biologinę klasę? Raštelkit, būtų samgu pabendrauti, nes kažkaip kai niekas iš pažįstamų neįstojo, nenoriu to nejaukumo per Rugsėjo 1 biggrin.gif

Žinot, man irgi iškilo ta pati problema. Visame Licėjuje mano pažįstamų (ar bent iš matymo pažįstamų) bus gana daug (iš VJG išeina apie 26 vaikai), bet štai - niekas nenori eiti į bio klasę. Tai va, kad man ten nereikėtų taip nelabai jaukiai sėdėt ir su anxiety ieškot draugų, galbūt kažkas galėtų į PM parašyt, pabendrausim or smth.

P.S. Problem is - labai nepaėjo man tada parašyt biologiją ir surinkau tik 7 taškus. Kaip manot, ar priims? Nes man iš gamtos mokslų sekasi tiek fizika, tiek chemija, o biologija nepasisekė parašyt, nes aš tos ekologijos temos taip ir neperkandau (arba greičiau, tingėjau kalt sąvokas)
P.P.S Ir gal žinot kada paskelbs, į kokią klasę patekau?
Atsakyti
Sveikinu visus įstojusiuosius smile.gif aš taip pat įstojau, rinkausi biologinę klasę, tačiau dabar abejoju, ar gerai pasirinkau. g.gif Aš šią klasę rinkausi ne todėl, kad man biologija sekasi, bet dėl to, kad mūsų ankstesnė mokytoja buvo prasta, tik paskaitydavo iš vadovėlio ir viskas lotuliukas.gif Mokytis teko patiems. doh.gif Tai, galvojau, užpildysiu spragas. smile.gif Tačiau dabar jau abejoju - vilksiuosi gale, trukdysiu kitiems verysad.gif Šiaip viskas sekasi vienodai, gal naujoj mokykloj kiek prasčiau bus su matematika ar fizika, šiaip geriausi pasiekimai tai iš kalbų, bet tėvai nelabai norėjo, kad literatūrinį profilį rinkčiausi doh.gif Testas man nepasisekė, nenorėjau stoti, pirmoj daly neskubėjau, tai istorijos nespėjau, vos minimumą surinkau, nors beveik viską mokėjau. lotuliukas.gif Antrą dalį užsinorėjau parašyt gerai, tai per skubėjimą matematikos visą lapą praleidau doh.gif susipratau jau pačioj pabaigoj, ėmiau panikuot, tai nei matematikos, nei fizikos, nei biologijos taip ir nepabaigiau. unsure.gif Negalėjau patikėti, kad po tokio fiasko įstojau biggrin.gif pagalvojau ir supratau, kad visai norėčiau mokyklą pakeist. kuo toliau, tuo tas noras stiprėja. 4u.gif Tai dabar ir nežinau, ar į biologinę, ar į bendrą klasę pateksiu blush2.gif , o į kokią klasę patekom, paskelbs tik rugpjūčio 31 .doh.gif Tačiau vis tiek norėčiau su galimais klasiokais susipažinti, nes Licėjuj neturėsiu nei vieno pažįstamo.verysad.gif Parašykit kas į AŽ, pabendrausim ax.gif
Atsakyti
Sveikučiai! biggrin.gif Sveikinu visus įstojusius! rolleyes.gif Šiais metais įstojau ir aš, pasirinkau bendrojo ugdymo klasę. nestuke.gif Deja, nieko nepažinosiu, tad gal kas iš dar įstojusiųjų norėtų pabendrauti per vasarą? g.gif Laukiu AŽ! 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apytiksliai3.14: 09 liepos 2016 - 20:29
Noreciau paklausti istojusiu vaiku tevu, kokias pradines ir pagrindines mokyklas baige Jusu vaikai, istoje i Vilniaus liceju.
Kitaip sakant, kur geriausiai vaikus paruosia, kad jie istoja?

Is anksto dekoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelagija: 10 liepos 2016 - 11:48
QUOTE(Pelagija @ 2016 07 10, 11:47)
Noreciau paklausti istojusiu vaiku tevu, kokias pradines ir pagrindines mokyklas baige Jusu vaikai, istoje i Vilniaus liceju.

Is anksto dekoju.

Vaikai pabaigę Vilniaus mokyklas, o tas įstojusių skaičius - pvz., iš mūsų mokyklos stojo 2 mokiniai, įstojo tik mano sūnus (reiškia 50 proc.) g.gif
Ir dar - nemanau, kad nuo mokyklos priklauso - reikia ruoštis pačiam, ką maniškis ir darė savarankiškai beveik 2 savaites.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dykuma5: 10 liepos 2016 - 15:01
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 07 10, 15:59)
Vaikai pabaigę Vilniaus mokyklas, o tas įstojusių skaičius - pvz., iš mūsų mokyklos stojo 2 mokiniai, įstojo tik mano sūnus (reiškia 50 proc.) g.gif
Ir dar - nemanau, kad nuo mokyklos priklauso - reikia ruoštis pačiam, ką maniškis ir darė savarankiškai beveik 2 savaites.......

O kokia buvo Jūsų mokykla? ir jei nepaslaptis- mokytoja?

Labai reiktų mokyklų pavadinimų, gal įžvelgtume tendencijas?
Atsakyti
Sveiki, norėjau sužinoti keletą dalykų apie licėjaus TB. Gal esat stoję ar apytiksliai žinot kiek mokinių kasmet ten bando patekt? (Irgi tiek nemažai kaip ir į 1 kl. ?) Taip pat, ar kas žino kur būtų galima rasti ankstesnių metų stojamuosius? Ir ar pats bandymas stot kainuoja ar yra nemokamas?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelagija @ 2016 07 10, 11:47)

Is anksto dekoju.

Mano dukra baigė Žemynos pagrindinę ir įstojo į Licėjų (dabar jau baigusi ir jį, studentė). Iš Žemynos tais metais į Licėjų įstojo berods 4 (jei gerai pamenu), bet kuriuo atveju, išties nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Berne* @ 2016 07 20, 00:02)
Sveiki, norėjau sužinoti keletą dalykų apie licėjaus TB.  Gal esat stoję ar apytiksliai žinot kiek mokinių kasmet ten bando patekt? (Irgi tiek nemažai kaip ir į 1 kl. ?) Taip pat, ar kas žino kur būtų galima rasti ankstesnių metų stojamuosius? Ir ar pats bandymas stot kainuoja ar yra nemokamas?
Ačiū smile30x30.png

Jei gerai pamenu, konkursas į TB būna maždaug 5-6 mokiniai į vietą. Bet neišsigąskite šių skaičių, nes didelė dalis laikančiųjų egzaminus yra Licėjaus mokiniai, kurie nori pasitikrinti savo žinias. Iš mano sūnaus Licėjaus klasės į TB egzaminus laikė apie 15 mokinių, o išėjo mokytis tik 1 smile30x30.png
Ankstesnių metų stojamųjų pavyzdžiai būna Licėjaus interneto svetainėje.
Papildyta:
QUOTE(Pelagija @ 2016 07 10, 12:47)

Is anksto dekoju.

Mano abu vaikai prieš įstodami į Licėjų mokėsi M.Daukšos vidurinėje (dabartiniame Inžinerijos licėjuje), pagal gyvenamąją vietą. Tais metais, kai įstojo sūnus, iš Daukšos vidurinės į Licėjų įstojo 6 mokiniai, kai stojo dukra - 7.
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 05 13, 17:47)
Jau šiandien kolegės prigasdino, kad ten beprotiška konkurencija, jei sergi, tai nieko tau nepasako, nori, kad prasčiau mokytumeisi (klasiokai), bet man kažkaip nelabai tikisi ir vaiką raminu, kad jei jau įstojai savo jėgomis (be jokių korepetitorių), tai ir pasimokysi. Be abejo, 10 jau nebus, bet juk visur reikia mokytis.....

Visiškas melas. Kiekvienas kursas turi savo grupę FB, kur dalijasi užduotimis, medžiaga ir visokia konfidencialia informacija smile30x30.png Be to, visada galima susisiekti su dalyko mokytoju. Pastebėjau, kad apie Licėjų daugiausiai žino tie, kurie nė karto nėra pravėrę jo durų biggrin30x30.png
Atsakyti
Sveiki,
Jau senokai bandau prisiruošti parašyti čia unsure30x30.png Bet vis nerandu žodžių...
Šiais mokslo metais būsiu 8-okė ir kitais metais eisiu į gimnaziją, kuri mūsų miestelyje yra tik viena. Aš joje mokytis nenoriu verysad.png Dauguma mane pažįsta ir mano, jog esu enciklopedija. Klasiokai visada visko klausinėja, tikisi, kad aš viską žinosiu ir mano, kad dešimtukai pas mane ,,iš oro". Norėčiau didesnio krūvio, kad būtų protingesnių už mane, kad aš kadanors galėčiau ko nors paklausti ir man paaiškintų. Tada pagalvoju apie Licėjų... wub30x30.png Licėjus man visada buvo kažkas wow. Kažkokia neįgyvendinama svajonė. Kai buvau penktokė-šeštokė, pakalbėdavome su mama apie Licėjų. Ji visada sakydavo, kad kai baigsiu aštuonias klases, jei norėsiu, įstosiu į Licėjų. Manydavau, kad juokauja, šiaip sau taip sako blush-anim-cl.png . O pasirodo ne. Dabar ir pati suprantu, kad galiu bandyti įstoti, jeigu tik noriu. Bet ar įstosiu? Bijau nusivylimo ir kad pradėsiu dar labiau nepasitikėti savimi. Metų pabaigoje, mano vidurkis svyruoja 9,89-9,96. Aglų lygis C1-C2. Bijau fizikos ir matematikos uždavinių, nes nežinau ko tikėtis. Chemijos dar išvis neragavau. Jeigu stosiu, lankysiu korepetitorius, pati labiau stengsiuos...Bet juk dauguma mokinių taip daro, turi dar geresnį vidurkį, tad nežinau kokios mano galimybės. Gal kas nors žino, kiek maždaug stoja? Girdėjau, kiekvienais metais labai skirtingai.Ir kokios galimybės? Galbūt kažkas ketina stoti? Mane domina viskas bigsmile.png . Rašykit kaip jaučiatės, kaip ketinate ruoštis ir pan.

Dar rašyčiau, bet pagailėsiu žmonių, kurie skaito mano litaniją lotuliukas30x30.png . Klaidų turbūt rasit, pastoviai įsijungdavo nuspėjamasis tekstas. Atsiprašau mirksiukas.png .
Labai laukiu atsakymų, galbūt klausimų, patarimų smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(NewgirlA @ 2016 08 16, 17:15)
Sveiki,
Jau senokai bandau prisiruošti parašyti čia unsure30x30.png Bet vis nerandu žodžių...
Šiais mokslo metais būsiu 8-okė ir kitais metais eisiu į gimnaziją, kuri mūsų miestelyje yra tik viena. Aš joje mokytis nenoriu verysad.png  Dauguma mane pažįsta ir mano, jog esu enciklopedija. Klasiokai visada visko klausinėja, tikisi, kad aš viską žinosiu ir mano, kad dešimtukai pas mane ,,iš oro". Norėčiau didesnio krūvio, kad būtų protingesnių už mane, kad aš kadanors galėčiau ko nors paklausti ir man paaiškintų. Tada pagalvoju apie Licėjų... wub30x30.png  Licėjus man visada buvo kažkas wow. Kažkokia neįgyvendinama svajonė. Kai buvau penktokė-šeštokė, pakalbėdavome su mama apie Licėjų. Ji visada sakydavo, kad kai baigsiu aštuonias klases, jei norėsiu, įstosiu į Licėjų. Manydavau, kad juokauja, šiaip sau taip sako blush-anim-cl.png . O pasirodo ne. Dabar ir pati suprantu, kad galiu bandyti įstoti, jeigu tik noriu. Bet ar įstosiu? Bijau nusivylimo ir kad pradėsiu dar labiau nepasitikėti savimi. Metų pabaigoje, mano vidurkis svyruoja 9,89-9,96. Aglų lygis C1-C2. Bijau fizikos ir matematikos uždavinių, nes nežinau ko tikėtis. Chemijos dar išvis neragavau. Jeigu stosiu, lankysiu korepetitorius, pati labiau stengsiuos...Bet juk dauguma mokinių taip daro, turi dar geresnį vidurkį, tad nežinau kokios mano galimybės. Gal kas nors žino, kiek maždaug stoja? Girdėjau, kiekvienais metais labai skirtingai.Ir kokios galimybės? Galbūt kažkas ketina stoti? Mane domina viskas bigsmile.png . Rašykit kaip jaučiatės, kaip ketinate ruoštis ir pan.

Dar rašyčiau, bet pagailėsiu žmonių, kurie skaito mano litaniją lotuliukas30x30.png . Klaidų turbūt rasit, pastoviai įsijungdavo nuspėjamasis tekstas. Atsiprašau mirksiukas.png .
Labai laukiu atsakymų, galbūt klausimų, patarimų smile30x30.png

Pirmiausia, tai turite gyventi Vilniaus mieste, jei norite stoti į Licėjų, jie iš rajonų ir kitų miestelių ar miestų nepriima......
Patarimas - stok su savo žiniomis, nes jei jau korepetitoriaus reikės mokantis 8 klasėje, tai tada gabumų nėra......... Licėjuje vdurkis visai nesvarbus, jo net nešti nereikia, o įstojus jau paskui reiks atnešti 8 klasių baigimo pažymėjimą.
Chemijos iš viso stojamuosiuose nėra....... Anglų irgi nebuvo........ biggrin30x30.png
Mano sūnaus 10 vidurkis nuo 5 klasės - daug kas sakė, kad pažymiai nupiešti ir stojamieji viską parodys - įstojo, jokių korepetitorių, pats ruošėsi.......jei noras yra, tai ir pasiruoši.....Aš jam sakiau, jei jau reikia stojamiesiems aštuntokui korepetitoriaus, tai jo reikės ir vėliau........o mes to negalim sau leisti tongue30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dykuma5: 16 rugpjūčio 2016 - 19:04