Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 29, 16:39)
Aš tai rimtai svarstau, o ne bile kalbėt tik.
Galima prisvaigt, kad kiti 2-tai, bet va kad nebūna. Ir jrigu visi kiti 8-tai, tai gali būti, kad minimumo pvz. lietuvių kalbos, nesurinks.
Papildyta:
Nu mums irgi kaltų nereikėjo ieškot, bet surinkti balai tik patvirtino mokslo metais susidarytą nuomonę apie mokytojų stiprumą. Kurie durnių voliojo, dalyko nedėstė, tai ir egzo rezultatai atitinkami.
Be to, neužmirškit, kad įstoti yra didelis darbas, bet įstojus tenka mokytis. Ir vytis bendraklasius, kurių paruošimas yra stiprus (iš kitų mokyklų).
Taigi ne apie kaltų ieškojimą kalba.

Egzaminas reikalauja susikaupimo ir stiprių nervu (3,5val😨) Būna kas ir neišlaiko. Mokytis pradeda rimtai nuo pirmos dienos. (Krūva namų darbų), ir metų eigoje. Vyti s klasės draugus.
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2016 03 31, 17:22)
Na dėl religijos- dauguma nesiskundžia. Nemokamas? Moka ir ten tam tikrą sumą per pusmetį tik kai kurie tėvai tai ignoruoja?jei mano vaikas mokytųsi jėzuituose į licėjų stoti neskatinčiau mokyklos vienodo lygio, kaip ir Žirmūnų gimnazija. smile.gif

Manau, kad 8 tokas pats nuspręsti ko jis nori. Dėl mokesčio Licėjuje: kiek žinau,kas gali , moka 15€ metams. Reikalavimo nėra.
Vienodos tai vienodos mokyklos, tik kažkodėl apie 700 moksleiviu kasmet nori mokytis Licėjuje
Atsakyti
QUOTE(Felichita @ 2016 03 31, 15:58)
Galvokit kaip norit😀. Pagal pernai įstojusių į Licėju, didumą sudarė iš Jezuitų gimnazijos.
Aš tiesiog žinau, kad taip nėra. Pagal jus tai kiekvienoj klasėj daugiau kaip pusė iš Jėzuitų. Taip tikrai nėra. Po 2-3 vaikus. Gal kurioj ir daugiu, bet kad diduma, tai nesąmonė

QUOTE(voras34 @ 2016 03 31, 16:22)
Na dėl religijos- dauguma nesiskundžia. Nemokamas? Moka ir ten tam tikrą sumą per pusmetį tik kai kurie tėvai tai ignoruoja?jei mano vaikas mokytųsi jėzuituose į licėjų stoti neskatinčiau mokyklos vienodo lygio, kaip ir Žirmūnų gimnazija. smile.gif
Mokslas nemokamas. Parama laisvanoriška. Skirtingai nei Jėzuituose.
Nu ir kad Žirmūnkė tokio pat lygio tai irgi perdėjot. Gal ten mokytojaujat? smile.gif

QUOTE(Felichita @ 2016 03 31, 16:40)
Dėl mokesčio Licėjuje: kiek žinau,kas gali , moka 15€ metams. Reikalavimo nėra.
Vienodos tai vienodos mokyklos, tik kažkodėl apie 700 moksleiviu kasmet nori mokytis Licėjuje
Pritariu.
Ir neįstoję renkasi Žirmūnus ir Biržišką, tai vien tai parodo, kad mokyklos nevienodos.
Atsakyti
QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 31, 19:20)
Aš tiesiog žinau, kad taip nėra. Pagal jus tai kiekvienoj klasėj daugiau kaip pusė iš Jėzuitų. Taip tikrai nėra. Po 2-3 vaikus. Gal kurioj ir daugiu, bet kad diduma, tai nesąmonė
Mokslas nemokamas. Parama laisvanoriška. Skirtingai nei Jėzuituose.
Nu ir kad Žirmūnkė tokio pat lygio tai irgi perdėjot. Gal ten mokytojaujat? smile.gif

Pritariu.
Ir neįstoję renkasi Žirmūnus ir Biržišką, tai vien tai parodo, kad mokyklos nevienodos.

Rinktis dar nepaakanka reikia i Žirmūnus ar Biržišką dar įstoti😄ir rinktis ten arba ten,nes egzaminai vieną dieną. O sužinosi ar istojai i Licėjų tik išlaikęs egzaminus Licėjuje,VZG ar Biržiš.
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2016 03 31, 17:22)
jei mano vaikas mokytųsi jėzuituose į licėjų stoti neskatinčiau mokyklos vienodo lygio, kaip ir Žirmūnų gimnazija. smile.gif

Cia nesutikciau, Jezuitai daugiau "mados reikalas" ir atsirenka vaikus nuo 5 klases, kas su tais vaikais buna astuntoje? Visko buna :)Apskritai mokykla daranti atranka tokiems vaikams, neverta lauru. Ta mokykla kuri be atrankos sugeba paruosti verta pasitikejimo (cia mano asmenine nuomone smile.gif)O licejus tikrai atsirenka gabiausius. Vadinasi ir mokytojai atsipalaiduoti nelabai turi kada, nes zmones jau beveik suauge ne 5 -oko lygio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 31 kovo 2016 - 20:08
QUOTE(Felichita @ 2016 03 31, 18:57)
Rinktis dar nepaakanka reikia i Žirmūnus ar Biržišką dar įstoti😄ir rinktis ten arba ten,nes egzaminai vieną dieną. O sužinosi ar istojai i Licėjų tik išlaikęs egzaminus Licėjuje,VZG ar Biržiš.
Nežinau, ką čia bandot įrodyt.
Omeny turėjau, kad Biržiškoj ir Žirmūnuos mokosi į Licėjų neprėję.
Tai rodo, kad tos mokyklos nėra vienodos su Licėjum.

Jėzuitų apskritai su niekuo nelyginu, nes dalis vaikų ten negali mokytis dėl mokesčio. Sutikit, ne visi turi galimybių mokėt už mokslą. Kitiems nepriimtinos tos visos maldos (mūsų atvejis).

Licėjuje irgi yra labai atipalaidavusių mokytojų. Pavardžių neprašykit. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pepė ilgakojinė: 31 kovo 2016 - 20:19
QUOTE(Felichita @ 2016 03 31, 18:57)

Šiemet pažadėjo, kad sužinosi iki gegužės 14 d. (tada stojamieji į Žirmūnus ir Biržišką - tą pačią dieną į abi - tenka rinktis)
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 03 31, 20:23)
Šiemet pažadėjo, kad sužinosi iki gegužės 14 d. (tada stojamieji į Žirmūnus ir Biržišką - tą pačią dieną į abi - tenka rinktis)
Tai ir jums laukimo kančias patrumpino, ir įstojusiems kitoje gimnazijoje egzų laikyt nereikės, ir kitose gimnazijose srautas stojančių sumažės. O tai kol nežino ar įstojo, laiko visus įmanomus egzus.

Šiaip tai maladiec, kad yra labai paslankūs, ištisai pagal situaciją keičia ir tobulina priėmimo tvarką.
Man tas labai patinka. Ir mokykloje visada jaučiasi, kad ne tik formaliai domisi mokinių savijauta, bet ir nuolat kažką gerina.
Aplamai, man po buvusios mokyklos atrodė kaip kitas pasaulis, be jokių tuščių kalbų ir niekad nevykdomų pažadų, be pakazūchinių stendų, parodėlių, chorų, dūdų orkestrų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pepė ilgakojinė: 31 kovo 2016 - 21:01
.
Nu ir kad Žirmūnkė tokio pat lygio tai irgi perdėjot. Gal ten mokytojaujat?
lotuliukas.gif ne nesu pedagogė, bet tenka daug bendrauti ir su besimokančiais, ir su pedagogais tiek VŽG, tiek licėjuje. Pagal mokslo lygį mano nuomonę mokyklos lygios -abi stiprios vienodai. ( kitaip ir negali būti ,ne veltui tiek norinčių)
Tai,kad norinčių apie 700 nieko nerodo.iš mano vaiko klasės ketina laikyti egzaminą net tie, kurie velkasi gale- o kodėl ne, gal pavyks, o jei ne- repeticija prieš Biržišką, juk mokėti nereikia ( nuoširdi užuojauta mokytojams), va jei reiktų mokėti tada būtų aiškiau kiek tikrai turi vilčių, noro ten mokytis. Neketinu veltis į diskusiją kuri mokykla geresnė, labai jau vaikiška būtų doh.gif mano pastebėjimu VŽG - griežtesnė tvarka, disciplina, licėjuje- mokslo rezultatai labai priklauso nuo vidinės motyvacijos.
Ps. Jei tiek iš jėzuitų įstoja į licėjų gal tikslinga bandyti stoti į jėzuitus?
Atsakyti
Man tai rodos, kad pagrindinis privalumas Licėjaus yra, kad ten susirenka labai stiprus kontingentas. Net ir gabiausiems yra ką veikt ir į ką lygiuotis, nėr kada durnių voliot.
Na ir ta kaip jūs sakot, ne tokia griežta tvarka, labai staigiai išmoko savidisciplinos. Kas neišmoksta, tebebūna atsipalaidavęs, tas tabaluoja galiorkoj.
Ir dar visus sustato į savo vietas, nes ten kas trečias kokio nors dalyko olimpiadininkas tai tiek tų gabių vaikų, kad nebeaikčiojama dėl kiekvieno gabumų.
Tas irgi skatina pasitempti, neatsilikti nuo bendraklasių.
Dėl pačių mokytojų negaliu komentuoti, nes visų nežinau. Bet manau, kad kaip ir visur, pasitaiko visko ir visokių. Žirmn ir Biržšk irgi taip pat.

P. S. VŽG nė vienais metais tiek nebuvo norinčių, kaip į Lic. Man tai keistas yra noras įrodyt, kad vienodos lygiu, kai ne vienodos. VŽG man rodos ir reitinguose niekad pirmi nebuvo. Ir neslepia, kad nori pavyt Licėjų. Gal kada ir pavyks.
Tarp kitko, gi matosi pagal įstojusių vidurkius, kaip skiriasi. Ir eilė į VŽG visada prasistumdavo, nes visi aukščiausiais balais įstoję eidavo į Licėjų.

Labai įdomu, kaip čia bus šiemet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pepė ilgakojinė: 01 balandžio 2016 - 00:11
QUOTE(voras34 @ 2016 03 31, 22:04)
.
Nu ir kad Žirmūnkė tokio pat lygio tai irgi perdėjot. Gal ten mokytojaujat?
lotuliukas.gif ne nesu pedagogė, bet tenka daug bendrauti ir su besimokančiais, ir su pedagogais tiek VŽG, tiek licėjuje. Pagal mokslo lygį mano nuomonę mokyklos lygios -abi stiprios vienodai. ( kitaip ir negali būti ,ne veltui tiek norinčių)
Tai,kad norinčių apie 700 nieko nerodo.iš mano vaiko klasės ketina laikyti egzaminą net tie, kurie velkasi gale- o kodėl ne, gal pavyks, o jei ne- repeticija prieš Biržišką, juk mokėti nereikia ( nuoširdi užuojauta mokytojams), va jei reiktų mokėti tada būtų aiškiau kiek tikrai turi vilčių, noro ten mokytis.    Neketinu veltis į diskusiją kuri mokykla geresnė, labai jau vaikiška būtų doh.gif                                                                                          mano pastebėjimu VŽG - griežtesnė tvarka, disciplina, licėjuje- mokslo rezultatai labai priklauso nuo vidinės motyvacijos.
Ps. Jei tiek iš jėzuitų įstoja į licėjų gal tikslinga bandyti stoti į jėzuitus?

Jėzuituose reikia už mokslą mokėti ir būti religingam ........
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2016 03 31, 21:03)
Cia nesutikciau, Jezuitai daugiau "mados reikalas" ir atsirenka vaikus nuo 5 klases, kas su tais vaikais buna astuntoje? Visko buna :)Apskritai mokykla daranti atranka tokiems vaikams, neverta lauru. Ta mokykla kuri be atrankos sugeba paruosti verta pasitikejimo (cia mano asmenine nuomone smile.gif)O licejus tikrai atsirenka gabiausius. Vadinasi ir mokytojai atsipalaiduoti nelabai turi kada, nes zmones jau beveik suauge ne 5 -oko lygio.

drinks_cheers.gif Be pigu dirbti su mokiniu, kuris turi savimotyvacijos, noro siekti, tobulėti. O išmokinti perestukintą taip, kad išlaikytų egzaminus teigiamai - čia jau reikia sugebėjimų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 04 01, 05:35)
Jėzuituose reikia už mokslą mokėti ir būti religingam ........

As gal nelabai i tema - tik smalsauju dar apie Liceju, nes vyresnele dar tik sestoke blush2.gif - taciau nereikia cia kalbeti nezinant, apie ka kalbama. Manoji mokosi Jezuituose - taip, moketi reikia (bet tikrai ne tiek, kiek kitose privaciose mokyklose), taciau kad vykdoma atranka ir vaikai jau nuo 5 kl. motyvuoti mokytis - manau tai didelis pliusas, paskata ateiciai ir gimnazijoms.
Buti religingu neprivaloma - privalu gerbti ju nuostatas ir laikytis pagarbos mokyklos tradicijoms. Mes savo istojimu tai ir irodeme - dukra ne tik kad be komunijos, bet ir be kriksto. Visi zino, bet niekas nespaudzia siuo klausimu schmoll.gif

Po jezuitu daug vaiku planuoja stoti i liceju - suprantu is dukros kalbu - bet daug kas ir pasilieka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 01 balandžio 2016 - 09:15