Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 29, 07:50)
Labai teisingai pastebėta.
Todėl visiškai nepritariu Vilitauto nuomonei apie genialų matematiką su vidurkiu 8.
Jeigu bent kiek draugaujate su aritmetika, paspėliokit, kokie pažymiai turi būti, kad vidurkis tebūtų 8.
Neužmirškit, kad matematikas dažniausiai gerai mokosi ir fiziką, informatiką. Ir jeigu turi tikslą stot į gimnaziją, pasirūpina ir socialiniais mokslais.
Jeigu iš kažko turi 6, vilčių, kad surinks minimumą, nedėčiau.
Taip kad bent jau aš stebuklais į gerąją pusę netikiu.
Ir bent jau man nepasitaikė sutikt genijaus viename dalyke ir tuo paču beviltiško kitame. Motyvuoti mokytis vaikai vis dėlto 6-tų trimestruose neturi. mirksiukas.gif

Tai aš čia pateikiau, tik pavyzdį su skaičiais, kodėl licėjaus stojimo sistema palanki pritraukti olimpiadininkus. Bet aš irgi žinau, kad geriems matematikams ir fizikos, ir gramatikos užduotys yra palankios.
O vidurkis 8 gali būti, kai 10 už matematiką, 7 dailė, 7 muzika, o visi kiti aštuonetai. Nu aišku realiai taip nebūna. Bet kaip pavyzdys., nors realiai beveik neįmanomas...
Atsakyti
QUOTE(Vilitautas @ 2016 03 29, 08:02)
Tai aš čia pateikiau, tik pavyzdį su skaičiais, kodėl licėjaus stojimo sistema palanki pritraukti olimpiadininkus. Bet aš irgi žinau, kad geriems matematikams ir fizikos, ir gramatikos užduotys yra palankios.
O vidurkis 8 gali būti, kai 10 už matematiką, 7 dailė, 7 muzika, o visi kiti aštuonetai. Nu aišku realiai taip nebūna. Bet  kaip pavyzdys., nors realiai beveik neįmanomas...
Aš tai rimtai svarstau, o ne bile kalbėt tik.
Galima prisvaigt, kad kiti 2-tai, bet va kad nebūna. Ir jrigu visi kiti 8-tai, tai gali būti, kad minimumo pvz. lietuvių kalbos, nesurinks.
Papildyta:
QUOTE(Vilitautas @ 2016 03 29, 07:46)

Kai vaikas įstoja tada visi mokytojai geri. Bet jeigu vaikas neįstoja tada prasideda kaltų paieškos. Mano sūnui kaltų nereikėjo ieškoti, visi mokytojai pasirodė puikūs. Bet gali būti, kad kažkam tikrai nesisekė su mokytojais. Tuo labiau tiesa yra, kad kai kurie mokytojai stipriai  gali atsilikti nuo programos. O stojamieji vyksta dar mokslo metams nepasibaigus.
Visai gali būti, kad ten kur galvoji, kad esi stipriausias negausi daugiau balų. O gausi kažkur kitur daugiau.
Nu mums irgi kaltų nereikėjo ieškot, bet surinkti balai tik patvirtino mokslo metais susidarytą nuomonę apie mokytojų stiprumą. Kurie durnių voliojo, dalyko nedėstė, tai ir egzo rezultatai atitinkami.
Be to, neužmirškit, kad įstoti yra didelis darbas, bet įstojus tenka mokytis. Ir vytis bendraklasius, kurių paruošimas yra stiprus (iš kitų mokyklų).
Taigi ne apie kaltų ieškojimą kalba.
Atsakyti
QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 29, 15:39)
Aš tai rimtai svarstau, o ne bile kalbėt tik.
Galima prisvaigt, kad kiti 2-tai, bet va kad nebūna. Ir jrigu visi kiti 8-tai, tai gali būti, kad minimumo pvz. lietuvių kalbos, nesurinks.
Papildyta:
Nu mums irgi kaltų nereikėjo ieškot, bet surinkti balai tik patvirtino mokslo metais susidarytą nuomonę apie mokytojų stiprumą. Kurie durnių voliojo, dalyko nedėstė, tai ir egzo rezultatai atitinkami.
Be to, neužmirškit, kad įstoti yra didelis darbas, bet įstojus tenka mokytis. Ir vytis bendraklasius, kurių paruošimas yra stiprus (iš kitų mokyklų).
Taigi ne apie kaltų ieškojimą kalba.

Na jeigu kalbant apie Vilniaus jėzuitų gimnaziją, geriausią progimnazijų sektoriuje mokyklą Lietuvoje, tai pagal kelių metų duomenis tik 50 proc. mokinių tie patys mokytojai yra geri-stiprūs, o kitai 50 proc. mokinių ir tėvų jie pasirodo tik durnių voliojo.
Atsakyti
[quote=Vilitautas,2016 03 28, 20:50]
[quote=pepė
šiais metais kitaip- vidurkis neįtraukiamas (mano manymu teisingai , nes labai neatitinka vertinimak įvairiose mokyklose),anglų ir chemijos klausimų nebus, jei iš matematikos surinks 30 balų, o iš gamtos mokslų 0- neįstos.
Atsakyti
QUOTE(Vilitautas @ 2016 03 30, 08:28)
Na jeigu kalbant apie Vilniaus jėzuitų gimnaziją, geriausią progimnazijų sektoriuje mokyklą Lietuvoje, tai pagal kelių metų duomenis tik 50 proc. mokinių tie patys mokytojai yra geri-stiprūs, o kitai 50 proc. mokinių ir tėvų jie pasirodo tik durnių voliojo.

Licėjuje didumą sudaro vaikai iš Jėzuitų gimnazijos.
Atsakyti
QUOTE(Felichita @ 2016 03 30, 18:54)
Licėjuje didumą sudaro vaikai iš Jėzuitų gimnazijos.
Na ir nusikalbėjot. Va taip ir gimsta pliotkai.
Atsakyti
QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 30, 23:48)

drinks_cheers.gif nei viena rimta mokykla nenori, kad ju protingiausi iseitu. Kazkiek procentu vaiku stoja is Jezuitu, bet labai nezenkliai, nes jie yra atkalbinejami, net istojus prasomi pasilikti ir daznai jie pasilieka. (zinau, ne pliotkinu biggrin.gif). Kaip gi Jezuitai savo reiktingus keltu, jei 50% protingiausiu iseitu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2016 03 31, 09:32)
drinks_cheers.gif nei viena rimta mokykla nenori, kad ju protingiausi iseitu. Kazkiek procentu vaiku stoja is Jezuitu, bet labai nezenkliai, nes jie yra atkalbinejami, net istojus prasomi pasilikti ir daznai jie pasilieka. (zinau, ne pliotkinu biggrin.gif). Kaip gi Jezuitai savo reiktingus keltu, jei 50% protingiausiu iseitu  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif tai kad nėra prasmės iš Jėzuitų bėgti į licėjų abi mokyklos puikios, kokia prasmė?
Atsakyti
QUOTE(pepė ilgakojinė @ 2016 03 30, 23:48)

Galvokit kaip norit😀. Pagal pernai įstojusių į Licėju, didumą sudarė iš Jezuitų gimnazijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Felichita: 31 kovo 2016 - 15:59
QUOTE(Vilitautas @ 2016 03 30, 08:28)
Na jeigu kalbant apie Vilniaus jėzuitų gimnaziją, geriausią progimnazijų sektoriuje mokyklą Lietuvoje, tai ....

Čia jūs pats/pati taip sumąstėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupik: 31 kovo 2016 - 16:02
[quote=voras34,2016 03 31, 10:25]
drinks_cheers.gif tai kad nėra prasmės iš Jėzuitų bėgti į licėjų abi mokyklos puikios, kokia prasmė?
[/qu
Per daug religijos.mokslas nemokamas
Atsakyti
[quote=Felichita,2016 03 31, 17:03]
[quote=voras34,2016 03 31, 10:25]
[/qu
Per daug religijos.mokslas nemokamas
[/quote]
Na dėl religijos- dauguma nesiskundžia. Nemokamas? Moka ir ten tam tikrą sumą per pusmetį tik kai kurie tėvai tai ignoruoja?jei mano vaikas mokytųsi jėzuituose į licėjų stoti neskatinčiau mokyklos vienodo lygio, kaip ir Žirmūnų gimnazija. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voras34: 31 kovo 2016 - 16:24