Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

Sveiki,
Mano sūnaus svajonė irgi iki šios dienos buvo licėjus. Na, mokosi vien 10 (trimestriniai ir metiniai), bet kažkaip nemanau, kad puikiai galėtų išlaikyti stojamuosius, nelabai savimi pasitiki ir t.t., nors turi ir laimėjimų olimpiadose (tik kaip tik šiais metais nėra)
Tačiau po šiandien atvirų durų dienos kažkaip noras išblėso - nelabai patiko mokytojai, kurie egzaminus pristatė ir nusivylė, kad šiais metais žiūri tik į egzaminus - vidurkis tavo niekam nesvarbus, net nereikia jo atnešti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Jam labiausiai nepatiko sena aptriušusi aplinka - tikrai tokios aptriušusios mokyklos nesu mačiusi.... Buvom Žirmūnų gimnazijoje atvirose - tai jam aplinka labai patiko.......
Pasakykite, gal ten klasėse gražiau negu koridoriuose. Aišku, stoti bandys, bet turbūt be jokios baimės, kad neįstos....... o aš ir sakau - žinai, bandyk, o jei įstosi - bus anekdotas ĮSTOJAU Į LICĖJŲ, BET NUSPRENDŽIAU NESIMOKYTI........
Gal kas nors papasakos apie tą atmosferą - gal ten tikrai gera (mano vaikas dar turi didelę problemą - mikčioja, tai to labai bijo, kad bus pasmerktas) verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 03 19, 20:40)

Pasakykite, gal ten klasėse gražiau negu koridoriuose. Aišku, stoti bandys, bet turbūt be jokios baimės, kad neįstos....... o aš ir sakau - žinai, bandyk, o jei įstosi - bus anekdotas ĮSTOJAU Į LICĖJŲ, BET NUSPRENDŽIAU NESIMOKYTI........

Jeigu jums kliūna aplinka (kokią pamatėt), tai nepatiks jums mokykla.
Ir anekdoto tikrai nebus - kiekvienais metais būna įstojusių ir liekančių savo mokykloje (stoja norėdami save pasitikrinti). Ir ne vienas. Taip kad negalvokit, kad bus baisiai originalu.

Na, ir pirma reikia įstoti, paskui jau "nuspręsti nesimokyti".
Atsakyti
Ne sienos moko vaikus...šiaip jau skamba taip kaip toje pasakėčioje apie žalias vynuoges...
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2016 03 20, 18:24)
Ne sienos moko vaikus...šiaip jau skamba taip kaip toje pasakėčioje apie žalias vynuoges...

Na, visgi noras nepraėjo......... vis laukiam egzaminų ir bandysim. Nesiruošim nieko papildomai, bus kaip bus. bigsmile.gif pirmas įspūdis nekoks, o paskui noras vėl atsirado..........didelis noras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2016 03 20, 18:24)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Labai teisingas pastebėjimas apie lapę ir vynuoges.
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 03 20, 21:40)
Na, visgi noras nepraėjo......... vis laukiam egzaminų ir bandysim. Nesiruošim nieko papildomai, bus kaip bus.  bigsmile.gif pirmas įspūdis nekoks, o paskui noras vėl atsirado..........didelis noras thumbup.gif

Bandyti reikia. Tiesiog vaikas išsigando tokią masę žmonių pamatęs. Įstos/ neįstos kitas klausimas.juk jei neįstojo nereiškia kad jis kvailesnis, mažiau gabus ir etc.tai nereiškia kad viskas baigta ir jau dabar jo gyvenimas riedės žemyn. Tai reiškia tik tai kad jis mokysis kitoje, nemažiau geroje, jei kalbam apie Žirmūnų gimnaziją, mokykloje...:-)
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2016 03 21, 09:31)
Bandyti reikia. Tiesiog vaikas išsigando tokią masę žmonių pamatęs. Įstos/ neįstos kitas klausimas.juk jei neįstojo nereiškia kad jis kvailesnis, mažiau gabus ir etc.tai nereiškia kad viskas baigta ir jau dabar jo gyvenimas riedės žemyn. Tai reiškia tik tai kad jis mokysis kitoje, nemažiau geroje, jei kalbam apie Žirmūnų gimnaziją, mokykloje...:-)

Taip, antras mūsų pasirinkimas - Žirmūnų gimnazija, nes čia tik maždaug 1 šansas iš 7; biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas nors papasakos apie tą atmosferą

licejuj atmosfera labai gera thumbup.gif ir reikia butinai bandyti įstoti ... bus thumbup.gif
Atsakyti
Ir mokytojai labai puikūs, mylintys savo darbą, supratingi.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Mano sūnus irgi bandys šį pavasarį įstoti - labiausiai neramina matematika. Gal kas nors iš ankstesniais metais laikiusių stojamąjį testą galėtų ką papasakoti apie matematikos užduotis? Į ką reikėtų labiau atkreipti dėmesį? Kaip supratau per atvirų durų dieną, bus nemažai loginių uždavinių.
Atsakyti
QUOTE(Čičipo @ 2016 03 24, 14:01)
Sveiki 4u.gif  Mano sūnus irgi bandys šį pavasarį įstoti - labiausiai neramina matematika. Gal kas nors iš ankstesniais metais laikiusių stojamąjį testą galėtų ką papasakoti apie matematikos užduotis? Į ką reikėtų labiau atkreipti dėmesį? Kaip supratau per atvirų durų dieną, bus nemažai loginių uždavinių.

Mus irgi neramina............
Atsakyti
QUOTE(Dykuma5 @ 2016 03 24, 16:24)
Mus irgi neramina............

Galiu atsakyti, kad matematika tikrai sunki. Mano sūnus pernai įstojo į licėjų, bet buvo tas, kuris ten nepasirinko mokytis. Jis yra trijų matematikos olimpiadų prizininkas, o licejuj gavo 20 balų iš 30 galimų. Matematikos teste jam nepasisekė. Ten reikia parašyti teisingus atsakymus, o sprendimų nereikia. Sunkiausią uždavinį (už keturis taškus) jis gerai sprendė, bet blogai suspaudė skaičiavimo mašinėlę ir gavo blogą atsakymą. Dviejų uždavinių už 3 taškus niekaip neįkirto. Matematikos testą jis išlaikė prasčiausiai. Gera naujiena, kad į licėjų pernai įstojo tie, kurie surinko 62 taškus iš 120 (4x30) galimų. Spręskit kengura.lt uždavinius ir panašiai. Jeigu matematika nesiseka galit atsigriebti kitur. Bet bent 8 taškus privaloma surinkti.
Papildyta:
Sveiki,
Mano sūnaus svajonė irgi iki šios dienos buvo licėjus. Na, mokosi vien 10 (trimestriniai ir metiniai), bet kažkaip nemanau, kad puikiai galėtų išlaikyti stojamuosius, nelabai savimi pasitiki ir t.t., nors turi ir laimėjimų olimpiadose (tik kaip tik šiais metais nėra)
Tačiau po šiandien atvirų durų dienos kažkaip noras išblėso - nelabai patiko mokytojai, kurie egzaminus pristatė ir nusivylė, kad šiais metais žiūri tik į egzaminus - vidurkis tavo niekam nesvarbus, net nereikia jo atnešti schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Jam labiausiai nepatiko sena aptriušusi aplinka - tikrai tokios aptriušusios mokyklos nesu mačiusi.... Buvom Žirmūnų gimnazijoje atvirose - tai jam aplinka labai patiko.......
Gal kas nors papasakos apie tą atmosferą - gal ten tikrai gera (mano vaikas dar turi didelę problemą - mikčioja, tai to labai bijo, kad bus pasmerktas) verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Gera naujiena, kad už stojimą (bandymą) į licėjų mokėti nereikia. KTUG, LSMUG, VJG, KJG bandymas kainuoja.
Atsakyti