Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 18:23)
Kai perskaičiau jūsų komentarą lyg akmuo nuo širdies nusirito. Labai jaudinausi, kad niekaip neįstosiu, bet dabar matau kad šansų yra  biggrin.gif Šiaip visų dalykų egzaminus parašiau mano akimis neblogai, koją pakišo tik fizika su chemija.

Atsipalaiduok! Dabar jau per vėlu jaudintis. Gegužės 31 d. viską sužinosi internete.
Atsakyti
QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 18:28)
Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti  verysad.gif Fizikos ir chemijos turbūt minimumo nesurinksiu. Gal žinai, ar minimumas yra 3 taškai?  g.gif Man anglų tai pasirodė ne tokia ir sunki, nes ją moku neblogai ir papildomai mokiausi. Lietuvių sunki buvo užduotis su skyrybos ženklais. Fizika kažkokia nesąmonė, išsprendžiau tik pirmą uždavinį, o toliau beveik nieko nesupratau. O per chemiją iš susijaudinimo pamiršau visas formules kaip skaičiuojami moliai  blush2.gif Gal netyčia prisimeni ar buvo bent 3 elementarios chemijos užduotys be skaičiavimų (tokios kur reikėjo tik su periodine lentele parašyti elemento atominį skaičių ar simbolį). Įdomu ar galėjau surinkti 3 taškus, jeigu tai yra minimumas norint dalyvauti konkurse.  g.gif

Dėl fizikos ir chemijos aš irgi nerimauju, nes pridariau daug klaidų iš skubėjimo, nes neteisingai persiskaičiau sąlygą. verysad.gif Buvo, buvo, tikrai 3 paprastesnės chemijos užduotys su periodine lentele. O kaip tau paskutinis chemijos uždavinys? Ar sugebėjai išlygint tą lygtį? biggrin.gif Man tai niekaip. biggrin.gif
Na, o pavyzdžiui dėl pačios gegrafijos nesu tikra, kaip parašiau, nes Azijos mes dar nebuvom ėję (labai atsiliekam su vadovėliu). Teko prikurt pagal fantaziją. ax.gif
Labai tikiuosi, kad minimumas eis tik iš egzamino dalių (gamtos, socialinių mokslų ir t.t.) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 14, 13:28)
Dėl fizikos ir chemijos aš irgi nerimauju, nes pridariau daug klaidų iš skubėjimo, nes neteisingai persiskaičiau sąlygą.  verysad.gif Buvo, buvo, tikrai 3 paprastesnės chemijos užduotys su periodine lentele. O kaip tau paskutinis chemijos uždavinys? Ar sugebėjai išlygint tą lygtį?  biggrin.gif Man tai niekaip.  biggrin.gif
Na, o pavyzdžiui dėl pačios gegrafijos nesu tikra, kaip parašiau, nes Azijos mes dar nebuvom ėję (labai atsiliekam su vadovėliu). Teko prikurt pagal fantaziją.  ax.gif
Labai tikiuosi, kad minimumas eis tik iš egzamino dalių (gamtos, socialinių mokslų ir t.t.)  unsure.gif

Paskutinio chemijos uždavinio lygties niekas nesugebėjo išlyginti, kiek tik klausiau rašiusių. Gal ten ji neteisingai atspausdinta biggrin.gif Tikėkimės, kad įstosim smile.gif
Atsakyti
Na, manau man nepavyks. Anglų pakišo man koją. unsure.gif Na, dar laukia Biržiškos egzaminas. Tikiuosi pavyks geriau. biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi tema yra, naujos nekuriu - rašau čia. Gal yra žmonių, kurie mokosi pagal TB programą Vilniaus licėjuje ir norėtų pasidalinti informacija apie tai? smile.gif
Atsakyti
cloudseverywhere, aš mokausi, klausk, kas domina, pasistengsiu padėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveika,
Aš paklausiu ax.gif
Kaip ten su anglų kalbos pamokomis? Kadangi didžioji dalis dalykų mokoma angliškai, tai anglų kalba ryškiai tobulėja, tai ką veikiama anglų kalbos pamokose?
Labai ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Aš taip pat domiuosi tarptautiniu bakalaureatu. Tačiau iškilo klausimas, ar baigus bakalaureatą reikalingi TOEFL ar IELTS stojant į užsienio universitetus.
Atsakyti
SokoladineKava, ooo, anglų pamokose yra ką veikti tikrai ne mažiau, nei kitose. Tik atrodo, kad besimokant angliškai, tavo kalba ištobulėja iki tokio lygio, jog anglų k. pamokos tampa ne tokios svarbios. Atvirkščiai, IB tai tampa tikrai svarbu, kadangi anglų k. visuose dalykuose yra mūsų pagrindinis "įrankis," kuriuo išreiškiam visas žinias, taigi atėjus į IB kaip niekad svarbu tampa rašymo įgudžiai, skirtingų žanrų stilistika, gebėjimas dėstyti mintis ir pan. Iš tiesų, besimokant nacionalinėj sistemoj manai, kad moki kalbą tikrai neblogai, žiūri filmus, dalyvauji olimpiadose, gal net kokią vieną kitą knygutę perskaitai, bet ateini į IB ir supranti, kad iš tikrųjų, nė velnio nemoki tos anglų k. taip, kaip turėtum mokėti, norėdamas viską mokytis angliškai. Atėję į IB, teoriškai, anglų kalbą turėtume gebėti naudoti beveik taip pat kaip gimtakalbiai, t.y., išmanyti visas kalbos subtilybes, skirtingas stilistikas, konstrukcijas, net justi kokiame kontekste geriau naudoti lotynų, kokiame - prancūzų k. kilmės žodį ir pan. Todėl ką daugiausia veikiam - tobulinam kalbos stilistiką ir rašymo įgūdžius, žinoma, kalbėjimą, analizuojam knygas, etc. Pernai metais dar turėjom ir truputėlį gramatikos, kurios, prisipažinsiu, kai kurių dalykų gyvenime nebuvau mačius, ir kurių nacionalinėj sistemoj niekad neišmoksi, arba išgirsi tik kaip pavyzdį kuris "egzistuoja, bet jums to nereikia." Žodžiu, veikiam daug ir stipriai bei naudingai wink.gif

eglela, na, vienareikšmkiško atsakymo tikrai nėra. Šiaip, dauguma universitetų pripažįsta IB pažimį kaip tinkamą kalbos žinių įrodymą, tuomet, dažniausiai, prie visų kalbos reikalavimų, kur būna surašyti IELTS, TOEFL, IGCSE, etc. balai, būna ir atskira grafa International Baccalaureate, ir rašo kokio egzamino pažymio reikia wink.gif Bet yra ne vienas ir ne du universitetai, kurie vis viena reikalauja IELTS/TOEFL, todėl šiuo atveju, manau, reikia žiūrėti konkrečiai dominančių universitetų reikalavimus smile.gif

Atsakyti
trys.pakeliai.gumos labai didelis ačiū už atsakymą 4u.gif . Dabar dar vienas klausimėlis. Ar yra tavo klasėje mokinių, kurie negyvena Vilniuje. Ta prasme, kad yra atvykę iš kitų miestų, o gyvena pas gimines ar nuomoja kambarį ar butą?
Atsakyti
Sveiki, norėčiau sužinoti ar galima patekti į licėjų jei praitoje mokykloje mokeisi rusų kalbos? Jei taip tai gal kasnors gali apie tai papasakoti plačiau, gal kasnors turi draugų ar vaikų kurie buvo susidure su sia bėda....išanksto ačiū... smile.gif
Atsakyti
http://www.supermama...howtopic=879528 gal kasnors gali atsakyti? blush2.gif labai man pagelbetumete drinks_cheers.gif
Atsakyti