Sveiki . mano dukra labai nori stoti i liceju . Jos vidurkis si pusmeti (pirmas pusmetis ) yra 8.7 . sis vidurkis yra maziausias is kada nors jos turejusiu , nes siais metais nusprende pabandyti eiti i lietuviska mokykla ( nes paprastai mes gyvename uzsienyje arba einame i prancuziska mokykla vilniuje ) , ji LABAI gerai moka prancuzu kalba kad yra sansas kad surinktu daug tasku . Ar yra sansas kad ji istos ? Ar cia atsizvelgiama i preitu metu vidurkius ir mokyklas kurias ejai ? Dabar dukra 7 klaseje . Aciu
QUOTE(Stresuotoji Mamyte @ 2012 01 25, 20:19)
Sveiki . mano dukra labai nori stoti i liceju . Jos vidurkis si pusmeti (pirmas pusmetis ) yra 8.7 . sis vidurkis yra maziausias is kada nors jos turejusiu , nes siais metais nusprende pabandyti eiti i lietuviska mokykla ( nes paprastai mes gyvename uzsienyje arba einame i prancuziska mokykla vilniuje ) , ji LABAI gerai moka prancuzu kalba kad yra sansas kad surinktu daug tasku . Ar yra sansas kad ji istos ? Ar cia atsizvelgiama i preitu metu vidurkius ir mokyklas kurias ejai ? Dabar dukra 7 klaseje . Aciu
Matematiškai vidurkis jokios įtakos neturi. Svarbiausias yra žinios ir noras mokytis.
Tam kad įstoti reikia laikyti egzaminą iš 8 dalykų.
"Egzamino trukmė yra 3 val. (180 min.). Pirmąją egzamino dalį sudaro lietuvių kalbos (45 min.) ir matematikos (45 min.) užduotys. Antrąją egzamino dalį sudaro užsienio kalbos (30 min.), socialinių (30 min.) ir gamtos mokslų (30 min.) užduotys. Tarp pirmosios ir antrosios egzamino dalies yra 30 min. pertrauka."
2012 M. PRIĖMIMO Į VILNIAUS LICĖJŲ TVARKA
Taigi, iš egzaminų galima surinkti 150 balų. Prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis padaugintas iš 3-jų. Jei kas turi vidurkį 10, tai plisuojama 30 balų. O su 8.7 - gausite 26 balus. Prarandate 4 balus iš 180 galimu. (Tas pats kaip neatsakyti į porą klausymų).
Gerokai daugiau naudos gali duoti papildomi balai už laimėjimus respublikiniuose arbo miesto olimpiadose. 1-a vieta - 15 balų, 2-10, 3-5.
Konkursas yra didelis: 3.5-4 žmonės į vietą. Egzaminai nėra paprasti. Klausimai vidutinio sudėtingumo, tačiau jų yra daug ir iš įvairiausių sričių, laikas LABAI ribotas, tad jei kuo nežinai - tai tikrai nėra laiko spėlioti bei bandyti prisiminti tai, ką lyg ir kažkada girdėjai, bet tiksliai neprisimeni ką...
Kai rodo praktika, įstoja te, kas surenka daugiau kaip 90-100 balų (iš 180+15).
Vienu žodžiu, nieko baisaus nėra, bet pasiruošti reikia.
P.S. Yra papildoma sąlyga: jei nors iš vieno egzo surenki mažiau 3 balų (iš 30) - tai neišgelbės aukšti balai iš kitų dalykų.
QUOTE(Stresuotoji Mamyte @ 2012 01 26, 15:54)
ed@ , kai jus sakete - '""prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis "" Jus turijote omenyje 8 klases metini ?
Pridedamas II trimestro arba I semestro vidurkis. 8 klases metinis dar nebus isvestas, nes egzaminas laikomas geguzes men.
QUOTE(Stresuotoji Mamyte @ 2012 01 26, 15:54)
ed@ , kai jus sakete - '""prie šio skaičiaus pridedamas vidurkis "" Jus turijote omenyje 8 klases metini ?
Jūsų atvėju skaičiuosis 26.1 balai (minėtas už pirmą šių metų pusmetį 8.7 x 3).
Tiesa, papildomi balai už olimpiadoje laimėta 1-3 vietą skaičiuojami tik iš vienos olimpiados ir - tik šių mokslo metų.
Sveiki, ar sunkus Licejaus testas? As ruosiuosi stoti. Anglu kalba man sunkoka. Bet as puiki geo, bio ir t.t.
Siaip baigiau l.gerai
Gal kas zino kiek tasku is viso reikia surinkti(is viso jau su testu ir pusmeciu/trimesttru), kad istociau.As l. bijau. Koks yra minimumas?
O siaip kas apie liceju. Smagu ten?
Siaip baigiau l.gerai
Gal kas zino kiek tasku is viso reikia surinkti(is viso jau su testu ir pusmeciu/trimesttru), kad istociau.As l. bijau. Koks yra minimumas?
O siaip kas apie liceju. Smagu ten?
QUOTE(protingute @ 2012 02 28, 14:35)
Sveiki, ar sunkus Licejaus testas? ...
Taisyklės yra čia http://www.licejus.l...x.php/admission
Jos šiemet truputi pasikeitė, tad jei kas neaišku geriau skambink arba rašyk administracijai.
Tame puslapyje surasi ir užduočių pavyzdžius.
Aš rašiau. Sunkiausia man asmeniškai buvo fizika (net pačiai keista, nes ją, atrodė, moku), lietuvių kalba gana kebli pasirodė ir labiausiai sunku buvo anglų k. Iš tiesų dabar jau žinau, kad padariau daug žioplų klaidelių per tą skubėjimą, o kur jau tikrai nežinojau tai savęs nekaltinu. Kažkaip visi dalykai buvo tokie labai rimti, o geriausiai man pasisekė matematika.
Na, o dėl įstojimo, tai tikrai neįstosiu, nes esu įsitikinusi, kad anglų kalboj nesurinksiu minimumo taškų ( o gal ir ne tik joje vienoje), todėl automatiškai nebedalyvausiu konkurse. Šiaip po vakar esu gana susikrimtusi.
O kaip kitiems?
Na, o dėl įstojimo, tai tikrai neįstosiu, nes esu įsitikinusi, kad anglų kalboj nesurinksiu minimumo taškų ( o gal ir ne tik joje vienoje), todėl automatiškai nebedalyvausiu konkurse. Šiaip po vakar esu gana susikrimtusi.
O kaip kitiems?
QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 13, 16:22)
Aš rašiau. Sunkiausia man asmeniškai buvo fizika (net pačiai keista, nes ją, atrodė, moku), lietuvių kalba gana kebli pasirodė ir labiausiai sunku buvo anglų k. Iš tiesų dabar jau žinau, kad padariau daug žioplų klaidelių per tą skubėjimą, o kur jau tikrai nežinojau tai savęs nekaltinu. Kažkaip visi dalykai buvo tokie labai rimti, o geriausiai man pasisekė matematika.
O kaip kitiems?
O kaip kitiems?
Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti Fizikos ir chemijos turbūt minimumo nesurinksiu. Gal žinai, ar minimumas yra 3 taškai? Man anglų tai pasirodė ne tokia ir sunki, nes ją moku neblogai ir papildomai mokiausi. Lietuvių sunki buvo užduotis su skyrybos ženklais. Fizika kažkokia nesąmonė, išsprendžiau tik pirmą uždavinį, o toliau beveik nieko nesupratau. O per chemiją iš susijaudinimo pamiršau visas formules kaip skaičiuojami moliai Gal netyčia prisimeni ar buvo bent 3 elementarios chemijos užduotys be skaičiavimų (tokios kur reikėjo tik su periodine lentele parašyti elemento atominį skaičių ar simbolį). Įdomu ar galėjau surinkti 3 taškus, jeigu tai yra minimumas norint dalyvauti konkurse.
QUOTE(bimbammmm @ 2012 05 13, 17:28)
Aš irgi labai susikrimtęs. Labai norėjau įstoti Fizikos ir chemijos turbūt minimumo nesurinksiu. Gal žinai, ar minimumas yra 3 taškai?
Minimumas (3 taškai) skaičiuojamas bendrai iš visų gamtos mokslų egzamino dalykų kartu paėmus. Bent jau, taip buvo pernai kai maniškis stojo.
Papildyta:
QUOTE(Zali_delnai @ 2012 05 13, 15:22)
Nesikrimsk! Reikėjo surinkti tik 3 balus.
Aplamai, nors reikalavimai yra gan aukšti, tačiau kiekvienais metais praeinamasis balas vos viršijo pusė galimų taškų.
QUOTE(ed@ @ 2012 05 13, 19:02)
Minimumas (3 taškai) skaičiuojamas bendrai iš visų gamtos mokslų egzamino dalykų kartu paėmus. Bent jau, taip buvo pernai kai maniškis stojo.
Papildyta:
Aplamai, nors reikalavimai yra gan aukšti, tačiau kiekvienais metais praeinamasis balas vos viršijo pusė galimų taškų.
Papildyta:
Kai perskaičiau jūsų komentarą lyg akmuo nuo širdies nusirito. Labai jaudinausi, kad niekaip neįstosiu, bet dabar matau kad šansų yra Šiaip visų dalykų egzaminus parašiau mano akimis neblogai, koją pakišo tik fizika su chemija.