Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

QUOTE(Mercredi @ 2011 04 27, 17:19)
Tai priklauso ne nuo mokyklos, o nuo programos, o programoje yra ir pasaulio literatūra, tad taip, dėstoma.

Nepikite už naivu klausimą, tiesiog dėstomų dalykų sąraše tokio pavadinimo nėra, yra tik lietuvių kalba. O kadangi žinau, kad pastarąsias 20 metų programos buvo keletą kartų radikaliai keičiamos, tai ir domiuosi kas išliko iš pasaulio klasikų, o gal kas naujo dasidėjo?
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 04 27, 17:47)
Gal visai ne į temą, tiesiog įdomu sužinoti ar licėjuje dėstoma pasaulio literatūra ar tik lietuvių rašytojai?
Pastebėjau kad pernai informatikos egzaminą laikė tik 2 absolventai. Žinant kad dabar pasaulyje informatiką yra pati paklausiausia specialybė, tai atrodo keistoka. Ar licėjuje informatika yra silpnoji pusė, ar mokiniai nepasirenka šio dalyko dėl kitų priežasčių?

Kokia patartum pasirinkti antroji užsienio kalbą ir kodėl?

Licėjuje dėstoma ir pasaulio literatūra kaip ir visose kitose mokyklose. Licėjus privalo laikytis tokių pačių taisyklių ir programos keisti negali, gali nebent mokyti kažko daugiau, jei spėjama per pamokas, arba mokytis to per fakultatyvus.

Tai, ko reikia informatikai kaip specialybei, ir tai, kas dėstoma pagal programą, yra du visiškai skirtingi dalykai. Stojant į informatiką universitete taip pat beveik niekur informatikso egzamino nereikia arba jis nėra būtinas ir jį galima pakeisti fizika. Kita problema yra ta, kad informatikos egzaminą laiko labai mažai žmonių, todėl dėl dabartinės sistemos net ir neblogai žinantis mokinys gali gauti prastoką įvertinimą (pvz. 200tasis mokinys matematikos egzamine gautų 99, o informatikos tik maždaug 70), todėl paties egzamino laikyti nelabai verta. Nors informatika licėjuje nėra itin stipri: yra keli stiprūs mokytojai, yra keli ir ne itin geri. Pliusas tas, kad esant norui tikrai galima tos informatikos išmokti ir sulaukti pagalbos iš tų gerųjų mokytojų (arba per fakultatyvus, kur galima mokytis tai, ko nori mokiniai (žinoma su administracijos pritarimu, dažniausiai tai būna programavimas), arba pakeisti mokytoją (jei to prašo visa ar bent didžioji dalis klasės)). Galbūt informatika nėra abai stipri licėjuj, bet nemanau, kad blogiau nei kitur (iš draugų ar pažįstamų atsiliepimų). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(studenčiukė @ 2011 04 27, 22:43)
Tai, ko reikia informatikai kaip specialybei, ir tai, kas dėstoma pagal programą, yra du visiškai skirtingi dalykai. ...
... Galbūt informatika nėra abai stipri licėjuj, bet nemanau, kad blogiau nei kitur (iš draugų ar pažįstamų atsiliepimų).  smile.gif

Jei informatika licėjuje dėstoma pagal bendrąja programą tai tikrai neverta ko nors tikėtis. Jei kas tuo nors truputi domėsi tai žino žymiai daugiau negu yra programoje.

Tai kad "kitur" dar blogiau pilnai pritariu. Bent jau dabartinėje mokykloje informatikos mokytojos galėtu pasimokyti iš mokinių o ne atvirkščiai. unsure.gif

O dėl antros užsienio kalbos gali ką nors pakomentuoti? Man susidarė įspūdis kad licėjuje labai stipri vokiečių kalba. Ir mokytoja kuri šnekėjo per atvirų durų dieną man labai patiko, tokia jauna, energinga, gaila neprisimenu pavardės. Gal teko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 04 28, 00:37)
Jei informatika licėjuje dėstoma pagal bendrąja programą tai tikrai neverta ko nors tikėtis. Jei kas tuo nors truputi domėsi tai žino žymiai daugiau negu yra programoje.

Tai kad "kitur" dar blogiau pilnai pritariu. Bent jau dabartinėje mokykloje informatikos mokytojos galėtu pasimokyti iš mokinių o ne atvirkščiai.  unsure.gif

O dėl antros užsienio kalbos gali ką nors pakomentuoti? Man susidarė įspūdis kad licėjuje labai stipri vokiečių kalba. Ir mokytoja kuri šnekėjo per atvirų durų dieną man labai patiko, tokia jauna, energinga, gaila neprisimenu pavardės. Gal teko susidurti?

Licėjuje informatika dėstoma pagal bendrąją programą, kaip ir beveik visi kiti dalykai. Šiuo atžvilgiu licėjus negali labai skirtis nuo kitų mokyklų, nes yra programos, kurių privaloma laikytis. Kiek spėjama, dauguma mokytojų stengiasi išdėstyti daugiau, duoti daugiau sudėtingesnių užduočių, bet viskas turi būti padarytą per tą patį laiką. O šiaip tai viskas priklauso nuo mokytojų.

Dėl užsienio kalbos sunku pasakyti. Rusų kalbos licėjuje nėra, vokiečių mokoma gana neblogai, bet priklauso nuo to, į kurią grupę vaikas pateks (yra grupė tų, kurie jau anksčiau mokėsi vokiečių kalbos, ir grupė tų, kurie pradės tik licėjuj, tai jei mokinys mokysis vokiečių tik 9-10 klasėj ir paskui jos nesirinks, kažko labai daug tikėtis neverta). Dėl prancūzų kalbos nežinau, nes kai mokiausi aš buvo labai mažai vaikų pasirinkusių prancūzų (gal tik pora iš viso kurso).
Atsakyti
Sveikos :}
Girdėjau licėjuje yra kažkoks mokestis ? gal galite man apie tai paaiškinti plačiau ?
Būčiau dėkinga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruze22 @ 2011 04 30, 11:33)
Sveikos :}
Girdėjau licėjuje yra kažkoks mokestis ? gal galite man apie tai paaiškinti plačiau ?
Būčiau dėkinga  blush2.gif

Tai vadinama ne mokesčiu, o parama smile.gif 50 Lt mėnesiui, bet paprastai turbūt pervedama iškart už visus mokslo metus.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2011 05 02, 18:04)
Tai vadinama ne mokesčiu, o parama  smile.gif 50 Lt mėnesiui, bet paprastai turbūt pervedama iškart už visus mokslo metus.

O kam ir kaip naudojama šita parama?
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2011 05 04, 15:29)
O kam ir kaip naudojama šita parama?

ataskaitos cia
Atsakyti
O čia privaloma, ta parama ? 4u.gif
Atsakyti
Viesiems kas stoja - sėkmės!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Kaip sekėsi stojusiems? Man visai neblogai thumbup.gif
Atsakyti
Dekupazuotuoja, is kokios tu mokyklos? Viska padarei? smile.gif
Atsakyti