Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

Skelbiamas konkursas Lietuvos mokyklų vienuoliktokams studijoms Italijoje, Nyderlanduose ir Norvegijoje. Konkurso sąlygos ir tvarka

Mieli vienuoliktokai,

Viešoji įstaiga “Jungtinių pasaulio koledžų nacionalinis komitetas”, remiamas TEO LT, skelbia konkursą Lietuvos mokyklų vienuoliktokams dėl teisės laimėti dvejų metų nemokamas studijas Italijos, Nyderlandų, 90 proc. finansuojamas studijas Norvegijos koledžuose bei gauti tarptautinio bakalaureato sertifikatą (atitinkantį brandos atestatą). Pretendentai privalo turėti ne mažesnį kaip 9 balų, pirmojo trimestro/semestro pažymių vidurkį, būti pasirengę gerai mokytis ir tapti aktyviais bendruomenės nariais. Mokymas vyksta anglų kalba, todėl anglų kalbos mokėjimas būtų privalumas.
Norintieji dalyvauti konkurse pateikia:
- prašymą dalyvauti konkurse, nurodant savo mokyklos adresą, mokyklos telefono numerį, mokyklos faksą, namų adresą, namų telefono numerį, elektroninio pašto adresą;
- I-jo trimestro/semestro pažymius ir mokyklos patvirtintą pažymių vidurkį;
- mokyklos rekomendaciją (lietuvių ir anglų kalbomis);
- nuotrauką (3 x 4 cm);
- ne daugiau kaip 2 kompiuteriu spausdintų puslapių rašinį lietuvių kalba tema „ Ką apie Lietuvos Tūkstantmetį parašyčiau savo bloge?“
- sau adresuotą voką su pašto ženklu.

Paraiškos priimamos iki 2010 m. vasario 17 d.

Patekusieji į antrąjį konkurso etapą, bus pakviesti į pokalbį balandžio mėn.

Dokumentus prašome siųsti adresu:

Jungtinių pasaulio koledžų nacionalinio
komiteto moksleivių konkursas
Atviros Lietuvos fondas
Didžioji 5, 01128 Vilnius

Daugiau informacijos rasite tinklalapyje:
www.uwc.org

Papildoma informacija teikiama:
Paštu, atsiuntus sau adresuotą voką su pašto ženklu
bei elektroniniu paštu UWC@muza.lt

INFORMACIJA TELEFONU IR ASMENIŠKAI NETEIKIAMA

Papildyta:
Mano vienoliktokė dukra bando, nusiuntė vasario 12 d. paštu visko kas reikalaujama. Paskaičiau visus jūsų atsiliepimus bei padariau išvadą, kad manoji ten vargiai pakliūs, juolab kad I semestro vidurkis 9.4
be to iš jūsų parašyno supratau, kad mokantis tarpautinio bakalaureato studijose, vaikai mokosi tik 6 dalykus, tai kur įstoti su tiek mažai mokomaisiais dalykais. O ji labai nori studijuoti Olandijoj
Atsakyti
Tai kaip tik jauciu vos ne lengviau istot. Juk tarptautinio bakalaureato diplomai Europoj labai vertinami.
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2010 02 15, 22:19)
Mieli vienuoliktokai,

Labai gaila, kad ne "Mieli devintokai..." ax.gif

Aš irgi manau, kad turit nemažai šansu.
Svarbu uzklasine veikla ir noras. Noras akyse ir zodziose...
Reikia tiesiog "degti" 4u.gif
Atsakyti
Bandau "atgaivinti" temą smile.gif . Įdomu, kaip sekėsi šiandien laikyti egzaminus būsimiems gimnazistams? g.gif
Atsakyti
Sekės nekaip. Ypač anglų sunku buvo. Tikiuosi surinkti apie 105 taskus su pazymiais. Nu o kaip jums sekes?
Atsakyti
Mano dukra laikė egzaminus. Kaip humanitarei, buvo sunkios matematikos užduotys, sakė, pusės nepadarė. Kažin, yra šansų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2010 05 16, 20:14)
Mano dukra laikė egzaminus. Kaip humanitarei, buvo sunkios matematikos užduotys, sakė, pusės nepadarė. Kažin, yra šansų?  unsure.gif

Jei užduotys sunkios, tai paprastai ne vienam žmogui, o visiems 4u.gif Kiek girdėjau, matematiką prastai išsprendė nemaža dalis mokinių, o pratimai tikrai buvo sunkesni nei praeitais metais. Šansai priklauso ne nuo užduočių sunkumo, o nuo konkurentų smile.gif Tik šiemet įstoti sunkiau, nes formuoja tik 4 klases.
Atsakyti
Kiek teko girdėti, daug kam koją pakišo uždavinys su grybais smile.gif Iš pažiūros paprastas kaip 2 kapeikos, bet iš maniškio klasės teisingai išsprendė berods 2 iš 12 stojusių cool.gif

Beje, mane domina "ūkinis" klausimas - pati nebuvau, bet kiek girdėjau iš pažįstamų, vežusių prašymus, mokykla yra gana apleista g.gif Kodėl? Ar tai niekam nerūpi, ar yra kitos priežastys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(456123 @ 2010 05 18, 20:48)
Kiek teko girdėti, daug kam koją pakišo uždavinys su grybais  smile.gif  Iš pažiūros paprastas kaip 2 kapeikos, bet iš maniškio klasės teisingai išsprendė berods 2 iš 12 stojusių  cool.gif

Beje, mane domina "ūkinis" klausimas - pati nebuvau, bet kiek girdėjau iš pažįstamų, vežusių prašymus, mokykla yra gana apleista  g.gif  Kodėl? Ar tai niekam nerūpi, ar yra kitos priežastys?  g.gif

Mokykla tikrai nėra apleista. Iš išorės gal ir nėra pati gražiausia, bet viduj daug kur neseniai padarytas remontas, langai plastikiniai, stogas pakeistas (arba bent gerai suremontuotas), suolai beveik visur nauji. Sąlygos tikrai geros mirksiukas.gif Nueikit į mokyklą ir pasidairykit, pakalbėkit su direktorium ar pavaduotojom ir tikrai nebus baisu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(studenčiukė @ 2010 05 18, 22:06)
Mokykla tikrai nėra apleista. Iš išorės gal ir nėra pati gražiausia, bet viduj daug kur neseniai padarytas remontas, langai plastikiniai, stogas pakeistas (arba bent gerai suremontuotas), suolai beveik visur nauji. Sąlygos tikrai geros  mirksiukas.gif Nueikit į mokyklą ir pasidairykit, pakalbėkit su direktorium ar pavaduotojom ir tikrai nebus baisu  smile.gif

Tai kad baisu nėra - pirma palauksim birželio 3 smile.gif Bet net ir maniškiui (nelabai kreipiančiam dėmesio į aplinką doh.gif ) pvz. užkliuvo aktų salės grindys - tiesa sakant, mane tai net nustebino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurora4ever @ 2010 05 18, 20:38)
Jei užduotys sunkios, tai paprastai ne vienam žmogui, o visiems  4u.gif Kiek girdėjau, matematiką prastai išsprendė nemaža dalis mokinių, o pratimai tikrai buvo sunkesni nei praeitais metais. Šansai priklauso ne nuo užduočių sunkumo, o nuo konkurentų  smile.gif  Tik šiemet įstoti sunkiau, nes formuoja tik 4 klases.

Man tai kaip tik matematikos uzduotys siais metais buvo zymiai lengvesnes.
Gal zinot koks yra minimumas norint dalyvauti atrankoje?
Atsakyti
QUOTE(rokas777 @ 2010 05 19, 14:56)
Man tai kaip tik matematikos uzduotys siais metais buvo zymiai lengvesnes.
Gal zinot koks yra minimumas norint dalyvauti atrankoje?

Kiek suprantu, jis kiekvienais metais kitoks - berods pernai praeinamas balas buvo 114 g.gif . Nors galiu ir klysti - buvau radus kažkur internete...
Atsakyti