Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

oi ne, dalykus tai parenka jie, paskaitykit Licėjaus puslapyje, nes aš tiksliai dalykų nepamenu, bet žinau, kad būna jungtinis iš kelių dalykų. Žr. www.licejus.lt
Atsakyti
Kiek girdėjau, bakalaureatą labai verta rinktis, jei nori užsienyje studijuoti socialinius mokslus, nes TB mokymas (bent licėjuje) gerokai stipresnis ne tiksliuosiuose, o socialiniuose moksluose - pvz, TB istorijos mokymo sistema visiškai kitokia nei lietuviška smile.gif
Atsakyti
Ne, dėl tiksliųjų ar socialinių nesutikčiau. Maniškė rinkosi socialinius, bet jos bendrakursiai studijuoja ir chemiją, ir medicimą, ir informatiką.
Čia jau priklauso nuo pasirinkimo, nes paruošimas visų pasirinkų dalykų stiprus.
Istorija čia jau kita problema - kaip besistengtum, didesnio pazymio kaip 8-9 negausi. Tačiau baigiamąjį egzaminą visi išlaiko labai gerai. Tai turbūt ir svarbiausia, nes priimant D.Britanijoje skaičiuoja egzaminų balus.
Atsakyti
Dėl socialinių ir tiksliųjų tik persakiau tą, ką girdėjau iš vieno licėjaus mokytojo 4u.gif Gali būti, kad tikslieji mokslai TB tik šiek tiek stipresni, nei paprastame licėjaus kurse (šiaip ar taip, tradiciškai mokyklos stiprioji pusė - tikslieji, gamtos mokslai), o socialiniai stipresni ryškiai, be to, TB socialinių mokymo sistema panašesnė į užsienio mokymo sistemą, todėl lengviau adaptuotis ir studijuoti užsienio universitetuose (juk dauguma renkasi TB būtent dėl tokios galimybės) smile.gif
Atsakyti
Mano sunus stojo i Liceju is Vilniaus mokyklos, ju buvo daug, istojo tikrai tik 1. Ir ka galiu pasakyti: dabar sunus mokosi gan stiprioje gimnazijoje, tai tikrai sako, kad jo paruosimo lygis yra zemas, o jo draugas, kuris istojo i Liceju, yra labai gabus vaikinukas, bet taip pat apgailestauja, kad jo buvusi mokykla yra zemoko lygio ir jam dabar ne visai lengva mokytis Licejuje. Tai kad vis gi nuo mokyklos daug kas priklauso, o jau po to nuo korepetytoriaus skaiciaus ir pacio vaiko gabumu. Nors ir sitie faktoriai yra gan svarbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulisgrazus: 29 spalio 2009 - 23:31
turiu dar viena klausimeli. Kaip ten su mokesciais? hihihi.gif
Atsakyti
Ogi mokesčių jokių mirksiukas.gif Kas gali, perveda oficialiai į labdaros fondą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš stojau iš Žvėryno gimnazijos. ;D Ir pasisekė. Žinoma, akivaizdžiai matosi, kad daugiausiai žmonių įstojo iš VJG. Kiti - pavieniai iš labai įvairių mokyklų. Beje, mane nustebino "Dialogas". Mano klasėje nėra nei vieno mokinio iš Žemynos gimnazijos... Arba žmonės nepasiskelbė... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Best'ė @ 2009 11 23, 22:59)
Aš stojau iš Žvėryno gimnazijos. ;D Ir pasisekė. Žinoma, akivaizdžiai matosi, kad daugiausiai žmonių įstojo iš VJG. Kiti - pavieniai iš labai įvairių mokyklų. Beje, mane nustebino "Dialogas". Mano klasėje nėra nei vieno mokinio iš Žemynos gimnazijos... Arba žmonės nepasiskelbė... wink.gif

Bet klasių turbūt daugiau nei viena wink.gif , gal kurioj ir yra.
Atsakyti
QUOTE(moksleive1995 @ 2009 12 09, 21:30)
taip, aš pati mokiausi tik vjg, bet draugai mokosi ir jie pasakoja... taip pat ir mokytojai užsimena.. ten klasėje būna iškabinama viešai lapas su pavardėm, pažymiais ir kas klasėje prasčiausiai mokosi, o tas prasčiausiai tai pas viena 9,7, pas kitą 9,8 ir jau konkuruoja... man toks viešumas nepatiktų.. o draugai kurie mokosi licėjuje sako, kad mokslų prasme konkurencija juoda, klasiokai niekada nepadės, nepaaiškins, nes bijo jog aplenksi juos tam saraše,

aš nesimokau ten - negaliu sakyt, bet man tiesiog nepatiko tvarka, o dėl konkurencijos, tai tiek kiek žinau iš ten besimokančių, nemanau, kad visi ten tokie ,,konkurentiški'', bet, konkurencija ten tvyro, žinoma pritarti arba paneigti gali tik  licėjaus mokiniai

g.gif

Aš pati licėjuj mokaus tik nuo šio rugsėjo, bet apie jokius "lapų kabinimus" nieko negirdėjau. Kiek žinau, tokia tvarka VL buvo geroooookai anksčiau, tuomet ir į klases pagal pažymius kasmet perskirstydavo. O dabar licėjuj net nėra pažymių knygelių. Žodžiu, jei kas ir konkuruoja su kuo nors - tai tik to žmogaus (atsiprašau, bet to kvailio) reikalas.

O kad klasiokai nieko nepaaiškins, tai absurdų absurdas blink.gif Mano klasiokai ne tik puikiai viską išaiškina, bet ir per kontrolinius padeda (nors to galėtų ir nedaryti, šiaip ar taip, nesąžininga blush2.gif ). O nedraugiškų, nemalonių žmonių yra (juk ne pagal mielumą mokinius priima), bet tikrai gerokai mažiau, nei mano praeitoje mokykloje.

Šita žinutė - atsakymas į pranešimą Jėzuitų gimnazijos temoje. Negalėjau susilaikyti neatrašiusi, o VJG temoje tekstas vien apie licėjų būtų buvęs grynų gryniausias OT.
Atsakyti
Sveikos.
Turiu 14-mete dukra.
L.gerai mokosi (tfu tfu tfu)
Taip suprantu, kad i liceju is visos Lietuvos gali vaikai stoti?
O jeigu is kito miesto? kur tokie gyvena?

Pradėjau naršyti apie mokyklas, vidurinės mokyklas uzsienyje.
Juk būna kažkokie konkursai, kad vaikai laimi (aišku vienetai) stipendijas į vidurines mokyklas 4 arba 2 m.programa.

Bučiau laaaaabai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S@V@N@ @ 2010 02 11, 22:12)
Sveikos.
Turiu 14-mete dukra.
L.gerai mokosi (tfu tfu tfu)
Taip suprantu, kad i liceju is visos Lietuvos gali vaikai stoti?
O jeigu is kito miesto? kur tokie gyvena?

Pradėjau naršyti apie mokyklas, vidurinės mokyklas uzsienyje.
Juk būna kažkokie konkursai, kad vaikai laimi (aišku vienetai) stipendijas į vidurines mokyklas 4 arba 2 m.programa.

Bučiau laaaaabai dėkinga  4u.gif

Deja, į licėjų nepriima iš visos Lietuvos sad.gif Jei jūsų dukra norėtų mokytis licėjuj, patys turėtumėt pasirūpinti kur ji gyvens. Ir kiek žinau priimtų tik tada, jei ji būtų perregistruota, kad gyvena Vilniuj. Dėl tarptautinio bakalaureato nežinau, bet licėjus tikrai neturi galimybės apgyvendinti moksleivius verysad.gif Smulkiau galit sužinot per atvirų durų dieną ar tiesiog paskambinę į licėjų.

KTU gimnazija priima vaikus iš visos Lietuvos ir dar bendrabučius duoda ne kauniečiams, o tai irgi labai puiki mokykla, gal vertėtų pabandyti ten mirksiukas.gif
Atsakyti