O as galvojau, kad licejuj vien vunderkindai.... paguodet:)
QUOTE(naujakė2005 @ 2009 02 02, 00:25)
O as galvojau, kad licejuj vien vunderkindai.... paguodet:)
Itin gabių ten vos vienas, kitas. Reikia darbštumo, nes kai kurių dalykų užduoda nepamatuotai daug. Ir mokymo metodika ne mokyklos, o universiteto. Gal net blogiau, nes universitete nors seminarai būna. O čia mokytoja mėnesį atkalba, ir kontrolinis. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl pirmais metais mokinių rezultatai blogesni, nei buvusioje mokykloje. Čia dauguma dalykų ne mokoma, o dėstoma.
QUOTE(daliadx @ 2009 02 02, 09:08)
Itin gabių ten vos vienas, kitas. Reikia darbštumo, nes kai kurių dalykų užduoda nepamatuotai daug. Ir mokymo metodika ne mokyklos, o universiteto. Gal net blogiau, nes universitete nors seminarai būna. O čia mokytoja mėnesį atkalba, ir kontrolinis. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl pirmais metais mokinių rezultatai blogesni, nei buvusioje mokykloje. Čia dauguma dalykų ne mokoma, o dėstoma.
Mokymas iš tiesų kiek kitoks, bet didžiausias skirtumas tas, kad mažai atsakinėjimų žodžiu. Namų darbai būna kasdien, kontroliniai dažniausiai kas 2-3 savaites. Dėl namų darbų visada galima šnekėtis su mokytojais, jei visiem atrodo, kad užduoda gerokai per daug. Bet jei žmogus darbštus ir stengiasi, tai tikrai neturėtų būti problemų
Kuo daugiau skaitau apie Licėjų, tuo labiau į ją noriu patekti. Šiais metais bandysiu įstoti ir labai tikiuosi, kad man nusišypsos laimė ir aš ten pateksiu. Galvoju, kad jei nieko neišeis, bandysiu stoti į Jėzuitus, tačiau ten nesinori. Galbūt dėl to, kad aš labai užsidegus noru įstoti į Licėjų, bet taip pat bijau, kad gali man ir nepavykti. Taip, žinau, kad reikia tikėti savo jėgomis ir dėti pastangų norint ką nors pasiekti, tai tą ir bandau daryti. Bet aišku, man reikia turėti ir atsarginį variantą, kurio niekaip neišsirenku..
Bandžiau pažįstamų klaust apie kitas mokyklas, prašiau, kad įtikintų, jog jų mokykla yra pati nuostabiausia, bet arba ta mokykla man yra per toli, arba tiesiog dėl kitų priežasčių nesinori man ten eiti.
Gal kas nors turi kompiutery išsaugoję senesnių metų stojimo užduočių pavyzdžių, (dabartines užduotis, patalpintas www.licejus.lt aš jau mačiau)?
Bandžiau pažįstamų klaust apie kitas mokyklas, prašiau, kad įtikintų, jog jų mokykla yra pati nuostabiausia, bet arba ta mokykla man yra per toli, arba tiesiog dėl kitų priežasčių nesinori man ten eiti.
Gal kas nors turi kompiutery išsaugoję senesnių metų stojimo užduočių pavyzdžių, (dabartines užduotis, patalpintas www.licejus.lt aš jau mačiau)?
QUOTE(saules_vaikas @ 2009 02 15, 23:05)
Prieš šių metų stojimus turėtų atsirasti naujos užduotys Bent taip buvo praeitais metais
Mielosios,
turiu prasyma. Jei jusu vaikuciai siemet stoja i liceju, gal galetumete po testo parasyti, kokios uzduotys mazdaug buvo, gal prisiminsite kokius klausimus, temas. Man tai butu labai svarbu zinoti sestadieni vakare arba sekmadieni. Zinoma, gal per daug prasau, bet man tai yra labai svarbu.
Is anksto didelis aciu ir spaudziu kumscius uz jusu vaikus.
turiu prasyma. Jei jusu vaikuciai siemet stoja i liceju, gal galetumete po testo parasyti, kokios uzduotys mazdaug buvo, gal prisiminsite kokius klausimus, temas. Man tai butu labai svarbu zinoti sestadieni vakare arba sekmadieni. Zinoma, gal per daug prasau, bet man tai yra labai svarbu.
Is anksto didelis aciu ir spaudziu kumscius uz jusu vaikus.
turbut jau nebereikia..?
seip sunku buvo...
seip sunku buvo...
QUOTE(daliadx @ 2009 02 02, 09:08)
Pasak direktoriaus licėjuje tik 10 proc. gabių vaikų, dalis kala, o dalis...
QUOTE(Chr. @ 2009 05 27, 09:23)
nereikia jaudintis, visiem sunku Specialiai daro, kad būtų sunku, o paskui atsirinks tuos, kam geriausiai sekėsi Nors pačių žmonių vertinimas po egzamino dažnai būna klaidingas, taigi sėkmės laukiant rezultatų
QUOTE(Chr. @ 2009 05 27, 09:23)
seip sunku buvo...
Ne tau vienai.
Laiko trūko, nors užduotys ir nebuvo labai sunkios, bet prigavo prie primirštų dalykų visokiausių. Lauksim rezultatų
QUOTE(tabletė @ 2009 06 02, 11:43)
O atvirų durų dienos būna tik pavasarį? Jų puslapyje matau, kad buvo balandžio 18d., pražiopsojom... Kadangi galimybė stoti čia dar tik svarstoma, būtų visai įdomu pasidairyti, paklausyti...
Dar pražiopsojot, kad stojamieji egzaminai jau buvo, šiais metais pakliūt nebegalėsit.