Įkraunama...
Įkraunama...

Iš varžytinių parduodamas turtas

QUOTE(Dzinte @ 2010 03 24, 12:00)
Tik tėvai mūsų butus gaudavo beveik už dyką, atsistoję į eilę jiems gauti.
Toks tas mažas skirtumas smile.gif
Papildyta:
Bet jei realiai domėjotės tokiu turtu, tai dažniausi atvejai būna, kai Išieškotojai būna bankai, ir labai retais atvejais - fiziniai asmenys smile.gif
nei mano seneliai, nei tevai butu ar namu uz dyka negavo - taip kad toli grazu ne visi tais, ne visi ir siais laikais gauna smile.gif
tokiu turtu tebesidomiu smile.gif ryt kaip tik vaziuoju viena buta apziureti - jei patiks ir tiks, nupirksiu ji iki varzytiniu, jau suderinta su antstoliu, o jus tokio turto prekyba sau duona uzdirbat? Uz profesionalo konsultacija mielai sumokeciau smile.gif
Atsakyti
gal kam teko Šiauliuose pirkti iš varžytinių butą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 24, 21:07)
nei mano seneliai, nei tevai butu ar namu uz dyka negavo - taip kad toli grazu ne visi tais, ne visi ir siais laikais gauna smile.gif

Gaila verysad.gif Nes mano tėvai "beveik už dyką" gavo, tiesiog turėjo eilėje luktelti smile.gif Kaip ir daugelis (gal ne visi) tuo laiku.

tokiu turtu tebesidomiu smile.gif ryt kaip tik vaziuoju viena buta apziureti - jei patiks ir tiks, nupirksiu ji iki varzytiniu, jau suderinta su antstoliu

Nesu susidurusi su tokiu atveju. Kokiu budu galima turta be varzytiniu nusipirkti? Ar Jus mokesite daugiau, nei dabar nurodyta varzytiniu kaina?

O jus tokio turto prekyba sau duona uzdirbat? Uz profesionalo konsultacija mielai sumokeciau smile.gif

Ne, taip duonai neužsidirbu biggrin.gif Tiesiog pati dėl asmeninio intereso domiuosi tokiais dalykais, teko ir apžiūrėti kelis tokius turtus, teko ir su anstoliais, skolininkais bei išieškotojais pabendrauti, bei Civilinio proceso kodeksą pasiskaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2010 03 25, 08:44)
Nesu susidurusi su tokiu atveju. Kokiu budu galima turta be varzytiniu nusipirkti? Ar Jus mokesite daugiau, nei dabar nurodyta varzytiniu kaina?

ir aš norėčiau plačiau apie patį pirkimą, apie visą "virtuvę" sužinot, nes niekada neteko susidurt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2010 03 25, 11:08)
ir aš norėčiau plačiau apie patį pirkimą, apie visą "virtuvę" sužinot, nes niekada neteko susidurt  4u.gif

Jei sugalvoji pirkti tokį turtą, įneši į anstolio sąskaitą varžytinių dalyvio įmoka, kuri sudaro 10 procentų nuo pardavimo kainos.

Dalyvauji varžytinėse. Pirmas kaino pakėlimas yra privalomas. Jis sudaro 5 proc. nuo sumos (jei parduodamo turto pradinė kaina yra iki 50.000 Lt), 4 proc. (jei parduodamo turto pradinė kaina 50.000-100.000 Lt) ir 3 proc. (jei kaina viršija 100.000 Lt).

Jei laimi varžytines, turi sumokėti už nupirktą turtą per 5 dienas nuo varžytinių pabaigos (tačiau atskiru prašymu, ir anstoliui sutikus terminas gali būti pratęstas iki 1 mėnesio).

Šiaip viskas aiškiai surašyta Civilinio proceso kodekse (701-727 straipsniai)
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2010 03 25, 11:34)
Jei sugalvoji pirkti tokį turtą, įneši į anstolio sąskaitą varžytinių dalyvio įmoka, kuri sudaro 10 procentų nuo pardavimo kainos.

o jei aš "nelaimėjau" dalyvio įmoka grąžinama?
ačiū už paaiškinimą, bandysiu skaitytis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2010 03 25, 11:53)
o jei aš "nelaimėjau" dalyvio įmoka grąžinama?
ačiū už paaiškinimą, bandysiu skaitytis  mirksiukas.gif

Taip, grąžinama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2010 03 25, 09:44)

Nesu nei pirkusi, nei kitaip dalyvavusi varžytinėse. Tačiau kad yra galimybė jas atšaukti žinau, nes teko nagrinėti anstolių sistemas.
Pavyzdys: Informacija, kad varžytinės buvo atšauktos
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2010 03 25, 22:26)
Nesu nei pirkusi, nei kitaip dalyvavusi varžytinėse. Tačiau kad yra galimybė jas atšaukti žinau, nes teko nagrinėti anstolių sistemas.
Pavyzdys: Informacija, kad varžytinės buvo atšauktos

Šitą ir aš žinau, kad gali būti atšauktos, tik tas skolininko pasiūlytas pirkėjas (kiek žinau) moka didesnę kainą už turtą, nei yra nurodyta pradinė pardavimo kaina.

Tai man va tas ir įdomu: kiek didesnę ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 24, 22:07)

tokiu turtu tebesidomiu smile.gif ryt kaip tik vaziuoju viena buta apziureti - jei patiks ir tiks, nupirksiu ji iki varzytiniu, jau suderinta su antstoliu

Arana81, kaip sekesi? Ar patiko butas? Ar gali placiau paaiskinti kokia yra procedura objekto pirkimui iki varzytiniu? Kaip reikia siulyti kaina ir t.t.
Papildyta:
Na tikrai nerandu nieko gero varzytiniu svetainese. Perziurejau vel siandien, kainos manes netenkina.
Tarkim pvz. pardavineja buta, kurio pradine kaina yra nurodyta 243200 Lt, bet as NT skelbimuose, kuriuos seku laisvai surasciau toki pati buta toje pacioje zonoje ir uz 180 000lt, o jei dar pasidereciau su savininku, tai ta kaina manau dar nukristu koki 20-30%.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2010 03 31, 12:35)
Arana81, kaip sekesi? Ar patiko butas? Ar gali placiau paaiskinti kokia yra procedura objekto pirkimui iki varzytiniu?  Kaip reikia siulyti kaina ir t.t.
Papildyta:
Na tikrai nerandu nieko gero varzytiniu svetainese. Perziurejau vel siandien, kainos manes netenkina.
Tarkim pvz. pardavineja buta, kurio pradine kaina yra nurodyta 243200 Lt, bet as NT skelbimuose, kuriuos seku laisvai surasciau toki pati buta toje pacioje zonoje ir uz 180 000lt, o jei dar pasidereciau su savininku, tai ta kaina manau dar nukristu koki 20-30%.
butas patiko, tik pardavejai keisti pasirode smile.gif nors lyg ir nekisa galvos i smeli, pareiske, kad pirkimo - pardavimo sutartyje reikia punkto, kad jie per du metus nuo sutarties sudarymo issikraustys, antstolis apie sita maza "smulkmenele" neispejo biggrin.gif
papasakoti galesiu, jei rasiu buta pirkimui, nes dabar zinios tik teorines - gali su realybe prasilenkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 03 31, 15:44)
butas patiko, tik pardavejai keisti pasirode smile.gif nors lyg ir nekisa galvos i smeli, pareiske, kad pirkimo - pardavimo sutartyje reikia punkto, kad jie per du metus nuo sutarties sudarymo issikraustys, antstolis apie sita maza "smulkmenele" neispejo biggrin.gif
papasakoti galesiu, jei rasiu buta pirkimui, nes dabar zinios tik teorines - gali su realybe prasilenkti 4u.gif

arana81, o kokia kaina butumėte pirkusi butą, ta kuri nurodyta varžytinių skelbime, ar didesne?
tai jei nepavyko prieš varžytines nupirkti turto, tai dalyvaukite varžytinėse (jei butas labai patiko) ir šeimininkai privalės išsikraustyti jei neklystu per mėnesį laiko, po Teismo nuosprendžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzinte: 31 kovo 2010 - 15:02