Šiandien turėjome svečių, taigi kepiau pyragą. Gavosi nepaprastai skanus, kurio du sluoksniai yra iš trupinių, o tie trupiniai virsta tokia lyg ir karamele su riešutais
"Grietininis trupiniuotis"
Vienas 23x23 cm dydžio pyragas
115g kambario temp. sviesto
130g cukraus pudros
3 kiaušiniai
210g miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
250 ml grietinės
Trupiniuočio viršui:
225g rudojo cukraus
2 a.š. malto cinamono
115g smulkiai sukapotų graikinių riešutų
50g gabalėliais pjaustyto sviesto
1. Įkaitinti orkaitę iki 180. Kepimo formą iškloti kepimo skardą ir patepti jį riebalais.
2. Trupiniuočio viršui sumaišyti rudąjį cukrų, cinamoną ir riešutus. Įtrinti sviestą, kol mišinys pasidarys panašus į duonos trupinius.
3. Iki purumo išsukti sviestą. Supilti cuk. pudrą, po vieną sumušti kiaušinius ir vis maišyti.
4. I kitą dubenį persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Dalimis, per tris kartus, įmaišyti sausus komponentus į sviesto mišinį, kaitaliojant su grietine.
5. Supilti pusę tešlos į kepimo skardą ir užberti pusę trupinių. Supilti likusią tešlą ir vėl užberti trupinius. Kepti 60-70 min., kol gražiai pagels. Palikti 5 min ataušti skardoje, po to perkelti ant grotelių.
Mes pyragą valgėme dar karštą, todėl trupinių masė išties priminė karamelę su riešutais, niam Tiesa, cukraus pudros dėjau šiek tiek mažiau - 100g, pabijojau, kad nebūtų per saldu - nebuvo Taip pat kepiau kur kas trumpiau - 45 min. Sočiai pakako, laikas manau tikrai nurodytas per ilgas
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 01, 18:54)
Mhhhhhhh labai megstu ,reiks butinai pabandyti .Sakai pfiladelphia tiko kuo puikiausiai?
Man netgi skaniau su Philadelphia . Idaras toks minstas minkstas gaunasi.
Papildyta:
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 02 01, 19:07)
"Grietininis trupiniuotis"
super pyragas atrodo
QUOTE(Daivve @ 2009 02 01, 14:02)
Tai va pasirodysiu savo grozius
kaip jau pasakojausi su sugedusiu mikseriu gavosi va tokie morengiukai - blyniukai bet nieko... suniamniojom
kaip jau pasakojausi su sugedusiu mikseriu gavosi va tokie morengiukai - blyniukai bet nieko... suniamniojom
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 01, 15:11)
Kalba buvo uzejus apie vyniotinius, tai ir as savo parodysiu Receptas gal nelabai tikslus, viska dariau is akies
Koks zavus sokoladinis vyniotojas
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 01, 15:19)
Vakar kepiau grietiniecius pagal
labai grazuciai,niekada nevalgiau grietinieciu,ir niekada nekepiau,nors recepta atsiprintinau pries metus,reikes prisiruost issikept.
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 02 01, 16:07)
Šiandien turėjome svečių, taigi kepiau pyragą. Gavosi nepaprastai skanus, kurio du sluoksniai yra iš trupinių, o tie trupiniai virsta tokia lyg ir karamele su riešutais
"Grietininis trupiniuotis"
"Grietininis trupiniuotis"
Koks apetintas pyragiukas!!
QUOTE(daividija @ 2009 02 01, 19:58)
na, jis tik is virsaus sokoladinis, bet labai patiko sokolado ir kremo derinukas
QUOTE(lotute @ 2009 02 01, 13:31)
nerodo fotkių
QUOTE(bliuskė @ 2009 02 01, 13:33)
Rašo, kad foto ištrintos...
QUOTE(KibirVibir @ 2009 02 01, 14:29)
nuotrauka norim paziureti. Saulegraza norejo parodyti savo tortuka, bet nuotrauka perkele arba istryne is internetinio albumo
mergaitės, nesekmė man šiandien su internetu, ne taip nuorodas įdėjau ir dar internetas dingo tai negalėjau sutvarkyt žinutės, nu nepykit, tuoj pasitaisysiu
pyragas pagal recepta tik aš dariau tešlą iš 1 normos tešlos, o įdarą pagal save: turėjau 450g. namines riebios , sausos varškės, tai dėjau grietinės kokius 3 š. ir pyliausirupą nuo persikų apie 1 st. ir dar cukraus 1/2 st. ir 3 kiaušus, (pagal recepta 200g varškės eina 3 kiaušai ) nu viskas super gavosi, įdaras kaip plunksnelė - švelnutis, ir kvapnus dar kepsiu
ačiū už receptą ir idėją
Kaip viliojanciai atrodo
Aš išbandžiau Sonatinos plikytos tešlos pyragaičius buvo labai skanu
Kadangi neradau pirkti Mūsų švelniosios varškės, tai panaudojau vaikišką vanilinę varškytę
p.s.tik nekreipkit dėmesio į nenuvalytą stalą
Kadangi neradau pirkti Mūsų švelniosios varškės, tai panaudojau vaikišką vanilinę varškytę
p.s.tik nekreipkit dėmesio į nenuvalytą stalą
pasirodysiu ir cia su savo pyragiuku. kepiau abrikosini paneliu pyraga su persikais . laaabai skanus gavosi, kam jis buvo skirtas tai buvo labai isgirtas
QUOTE(justina_r @ 2009 02 01, 19:58)
Aš išbandžiau Sonatinos plikytos tešlos pyragaičius buvo labai skanu
Kadangi neradau pirkti Mūsų švelniosios varškės, tai panaudojau vaikišką vanilinę varškytę
Kadangi neradau pirkti Mūsų švelniosios varškės, tai panaudojau vaikišką vanilinę varškytę
Jus cia su tais plikytiniais baikit viena syki,jau as ju taip noriu
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 01, 20:06)
Aciu DAIVIDIJAI cia uz recepteli.Pynute gavosi super skani neziurint i tai,kad mieliu galiojimo laikas pasibaiges ,tik dariau is puses normos ir vistiek gavosi nemaza pynute
Smagu,kad pavyko,as visada visur naudoju sausas mieles,visda pavyksta,be to ilgai laikosi.
QUOTE(makalaika @ 2009 02 01, 21:12)
pasirodysiu ir cia su savo pyragiuku. kepiau abrikosini paneliu pyraga su persikais . laaabai skanus gavosi, kam jis buvo skirtas tai buvo labai isgirtas
Grazus pyragiukas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 01, 23:34)
Einu ieškoti lempų , bu fotkės pas visas gražėje .....ir aš apstatysiu visą stalą , nes jau pyragų grožiai , neturiu žodžių
tai kad pas jus ir taip viskas super - ir tortai ir fotkes