Labas rytas, jis pas mus ankstyvas, ir jau tortukas dar vienas suteptas
Gražios ir jaukios Jūsų namams šios šventinės dienos
GRILIAŽINIS TORTASoriginalus receptaskadangi apsiskaičiau, kad griliažinis tortas yra kepamas iš baltų ir rudų biskvitų ir pertepamas sviestiniu kremu ir apibarstomas griliažu, tai nutariau originalų receptą keisti. Taigi išsikepiau biskvitą baltą (gaunasi lygut lygutėlis, purus, skanus):
Tešlai:5 kiaušiniai;
200 g cukraus;
150 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
100 g maltų migdolų;
Riebalų formai ištepti.
Įdarui ir papuošimui:150 g cukraus;
150 g kapotų migdolų
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Šį mišinį užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Supilti tešlą ir kepti orkaitėje 35-40 min. Iškeptą biskvitą ataušinti.
Griliažo gaminimas. Kepimo skardą iškloti aliuminio folija ir gerai ištepti aliejumi. Keptuvėje nuolat maišant ištirpinti cukrų ir pakaitinti, kad parusvėtų. Suberti migdolus ir sumaišyti su karamelės mase. Masę tepti ant aliuminio folijos ir viename krašte peilio nugarėle padaryti 12 mažų trikampių. Griliažą aušinti 15 min. Trikampius atsargiai atskirti, o likusį griliažą sulaužyti. (aš spaudžiau širdeles iš tos masės su metalinėmis meduolių formelėmis).
Rudam biskvitui panaudojau
Juodojo miško 1 biskvito normąPertepimui: 200 g sviesto ir indelis (397g) Rududu. Abu kambario temperatūros. Sviestas išplakamas iki purumo ir pabalsta, jo tūris padidėja, tada po šaukštą įplakamas Rududu. Labai gero skonio pertepimas.
Biskvitą pertepiau gautu kremu: rudas, baltas, rudas biskvitai, į paskutinį sluoksnį kremo įmaišiau smulkesnio griliažo, likusiu griliažu apibarsčiau patį tortą, uždėjau širdeles ir turėjau likusios grietinėlės plaktos, tai dzibukus užtupdžiau dar iš jos kontūrų paryškinimui. Nes puošėja iš manęs kol kas menka, tai pagal savo išgales
Pastabos: biskvito man iš tokių normų liko dar vienam tortui, nesitikėjau, kad Juodojo miško biskvitas iš tiek nedaug produktų išeina toks didžiulis!
Ką gi sėkmės ir skanaus, jei kam patiko
o kai prapjausiu, tai pasakysiu savo nuomonę dėl biskvitų susigėrimo ir skonio