visai nieko nedejau tik truputi cukraus kad butu saldi zele,i torta noriu ideti o ji nestingsta
QUOTE(jessika2 @ 2009 02 11, 14:34)
visai nieko nedejau tik truputi cukraus kad butu saldi zele,i torta noriu ideti o ji nestingsta
kokia zele, kaip ruosei?
gavom naujas formeles, tai su mergiotem kepem sviestinius sausainius...
Receptas prie formelių pridėtas buvo
225 g sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
2 šaukštai apelsinų sulčių
vanilės
285 g miltų
pirmus 6 ingridientus išplakam mikseriu, atsargiai įmaišom miltus ir dedam į šaldytuvą, kad atvėstų.
iki šitos vietos viskas buvo kaip ir gerai, tik miltų vėliau tikriausiai dar tiek pat pridėjau, nes sausainiai net formos nelaikė
o ja su saltu ar karstu vandeniu reikia uzpilti? ant pakelio nera lietuviskos instrukcijos-viskas norvegiskai parasyta
Papildyta:
norvegiska zele.vyras sake kad viena dezute dviems litrams vandens, tai as puse dezutes uzpyliau maziau nei litru karsto vandens
Papildyta:
norvegiska zele.vyras sake kad viena dezute dviems litrams vandens, tai as puse dezutes uzpyliau maziau nei litru karsto vandens
QUOTE(jessika2 @ 2009 02 11, 14:43)
o ja su saltu ar karstu vandeniu reikia uzpilti? ant pakelio nera lietuviskos instrukcijos-viskas norvegiskai parasyta
Papildyta:
Papildyta:
Tai paziurek ant dezutes turetu buti parasyta kiek litru vandens reik... ir norvegiskai ir lietuviskai skaiciai turetu buti taip pat parasyti...
parayta kad visa dezute ant 2 litru vandens,man taip daug nereikia tai pyliau puse dezutes zele ant 1 litro vandens
QUOTE(jessika2 @ 2009 02 11, 15:57)
parayta kad visa dezute ant 2 litru vandens,man taip daug nereikia tai pyliau puse dezutes zele ant 1 litro vandens
peršasi tik viena mintis, kad toje dėžutėje dugne nusėdo granulės želatinos, nes sunkesnės, ir kai bėrei jų įsibėrė per mažai, o gavosi cukrus nuo viršaus.
Aš dabar padaryčiau dar iš likusios, supilčiau tą darytą nešalančią ir tuomet viską šaldyčiau, o nesunaudotą žele suvalgysite su grietinėle. Ji gali ilgiau šaldytuve pastoveti, negenda
QUOTE(jessika2 @ 2009 02 11, 15:43)
Papildyta:
Papildyta:
jeigu ten Freia Gele (125 g dezute), tai ji uzpilama 1/2 l vandens verdancio ir 2 minutes maisoma, kol granules istirps. Saldytuve stingdyti 4 - 5 val. Neteisingai tau isverte Stingsta ji puikiai ir laaaaaaaabai skani (melyniu )
QUOTE(Koruklu @ 2009 02 11, 14:13)
As jau ruosiuosi Valentino dienai, kaip toj dainoj 'love is in the air'... todel siandien vakare su vyru smalyziausime braskemis pamirkytomis tirpintame sokolade su pistacijomis. Pateikti braskes su buciniu!!!
Jazau, kaip noriu braskiu svieziu. O Turkijoj jau sezonas braskiu, ar cia importines - plastikines, kaip pas mus
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 11, 14:38)
gavom naujas formeles, tai su mergiotem kepem sviestinius sausainius...
Papildyta:
QUOTE(Koruklu @ 2009 02 11, 14:13)
smalyziausime braskemis
QUOTE(kedute @ 2009 02 10, 23:57)
Kazkaip kelis sykius bandziau kepti keksiusus su sokoladu vidui bet tokio rezultato nebuvo.... kame paslaptis? ar jis labai minkstas....... tada klausimas kaip minksta sukist i keksiuka , ar jo tiesiog daug....... as paprastai idedu maza plytele....... ar reik tirpint?
cia dedasi 200 gr sokoldao ir jis istirpintas su sviestu imaisomas i nebdraja mase. kaip viena mamyte parase cia nedakepta tesla na skamba gal ir negraziai nu bet skonis uztai geras
Pyragas, keksiukai, braškės ir sausainėliai (primenantys sausainį iš šreko) nuostabūs Aš ryt prieš darbą patrauksiu kulinarinio švirkšto ieškot, baisiai noriu plikytų skanumynų...
QUOTE(jessika2 @ 2009 02 11, 14:57)
Jessika , išbrinkink pora šaukštų želatino ir supilk į ta savo nestingstančią žele , išmaišyk , turėtu tada sustingti ......nors man kilo tokia mintis , tiksliau klausimas ???...tu ją užpylus , ir išbrinkus , kartais neužvirei ??? ....tada gali pilti lauk , nieko nebus , tikrai nesustings