Ačiū, kad labai nepekiat
Ingauk čia drugelio receptas dieviškas pyragėlis, jau nebėr
QUOTE(Lusasita @ 2009 02 10, 14:54)
ingriduska, galvojau, kur tu prapuolusi, o tu cia sedevrus kuri (pavydziu, kad suderini kepinukus su idealia figura) Kept pyragelius tai as megstu, ale kad paskuj ir valgyt norisi, o ... bet ... taciau...
Kepu dazniausiai improvizuotai, produktu nesveriu, tai ir recepta sunku but parasyt. Kai vakar su fotiku prie grietinieciu artinausi, tai MB sake "nu cia dabar" . Bet reiks pasitaisyti. Prizadu, kai kepsiu trupiniuka, pasversiu, ir pasistensiu nufotkint, kol nesuvalgytas ( cia jau suktis greit reikia)
Kepu dazniausiai improvizuotai, produktu nesveriu, tai ir recepta sunku but parasyt. Kai vakar su fotiku prie grietinieciu artinausi, tai MB sake "nu cia dabar" . Bet reiks pasitaisyti. Prizadu, kai kepsiu trupiniuka, pasversiu, ir pasistensiu nufotkint, kol nesuvalgytas ( cia jau suktis greit reikia)
TAI aš taip kovoju su baime priaugti svorio.
Kepu nešu darban, maitinu savo šeimyną. Pati tai daug ko nė neragavau:)
Bet kai nuolat uostau ir matau, pasisotinu ir nevalgydama Aišku, kad noriu labai, bet nusistačiau kad man saldumynai tik per šventes Kenčiu pirma šventė vasario 14 d
QUOTE(RiMami @ 2009 02 10, 14:04)
dar ir taip buna
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 10, 16:13)
dar ir taip buna
O tai tipo čia to skanulio būna kad lieka?????
mergytes, o gal kuri kepate sausainiuskus, spaudziamus per mesos malimo masinele? gal pasidalintumete receptu, kokios ten riebalu-cukraus-miltu-kt... proporcijos, nepamenu...
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 10, 15:14)
O tai tipo čia to skanulio būna kad lieka?????
Pas mus niekad nieko nelieka
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 10, 16:18)
Pas mus niekad nieko nelieka
PAs mus tai liek, kol aš nesiimu padėti:) Nes man tortai ,o ypač morengas+kava+riešutai+šokoladas...nerealu kad nesusivalgo
QUOTE(Renatina @ 2009 02 10, 16:16)
mergytes, o gal kuri kepate sausainiuskus, spaudziamus per mesos malimo masinele? gal pasidalintumete receptu, kokios ten riebalu-cukraus-miltu-kt... proporcijos, nepamenu...
Čia tinginėliai
SAUSAINIŲ TEMOJE PILNA
Sausainiai juostelės ( daromi mėsmale)
0,5 kg margarino
10 stiklinių (800 g) miltų
5 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
pusė šaukštelio sodos
pusė šaukštelio vanilinio cukraus
į margariną sukant įmušami kiaušiniai ir siberiamascukrus; visa tai sukama, kol pasidarys puri masė. Tada suberiama pusė miltų, sumaišytų su soda. Maišoma šaukštu, o paskui, pabėrus kitą pusę miltų ant lentos, kuo greičiau suminkoma tešla. Ji porą valandų palaikoma šaldytuve, kad išbrinktų ir atvėstų. Tešla dedama į mėsmalę su uždėtu įtaisu sausainiamsdaryti ir išlendančios juostelės pjaustomos norimo ilgio sausainėliais. Jie dedami į kepimo skardą ir kepami 10 15 min. vidutinio karščio orkaitėje. Sausainiai ataušinami skardoje. Šiuos sausainėlius, sudėtus į stiklainį, galima laikyti ir ilgesnį laiką.
P.S. iš tos tešlos galima daryti ir nebūtinai per mėsmalę, paprasti, skanūs sausaini
KITAS
sviesto ar margarino
1 kiausinis
2-3 saukstai kakavos
nubraukstas saukstelis sodos
1 kiausinis aptepimui
ismaisyti ir suminkyti tesla,
DAR
as katik baigiaqu tokius sausainukus kepti. ir neissileido ir net sakyciau mano skoniui jie biski per trapus. o tu is kokios teslos darai? as dariau taip: 400gr margarino, 600gr miltu, 200gr cukraus pudros, 2kiausiniai ir truputis vanilinio cukraus ir citrinos sulciu...
stai kas man gavos: MARGARINA MIKSERIU ISSUKTI IKI PURUMO, SUDETI PUDRA, KIAUSINIUS, VANILINA, IR VEL PLAKTI. PASKUI MILTUS IR GALIAUSIAI CITRINA. MAISYTI ARBA MINKYTI KOL GAUSIS VIENTISA MASE
SEKMES
LABAI SKANU SU NESALDZIA KAVA ARBA ARBATA, NES JIE PAKANKAMAI SALDUS
KITA KARTA PABANDYSIU KOKOSO IDET. MANAU TURETU NIEKO GAUTIS
QUOTE(RiMami @ 2009 02 09, 22:44)
Pagaliau išsikepiau ir sau kai ką Išmėginau seniai nusižiūrėtą tortą, kuris rusų puslapiuose vadinasi kaip "Kijevo tortas", tegu pavadinimas toks ir lieka, kad nesusimaišytų su kitais tortais
KIJEVO TORTAS
KIJEVO TORTAS
vaje,kaip skaniai atrodo!!!!
Sita torta seniai atsiprintinau,vis laukiau progos,bet kai pamaciau tavo iskepta,tai jau greitu laiku ir pas mane jis bus iskeptas
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 10, 15:13)
dar ir taip buna
Pas mus išnyko jis žaibo greitumu Ir iš vis saldumynai pas mus neužsilaiko, bet yra gal ir tokių, kam nesusivalgo - tai parašiau tik, kad užšaldymą gerai perneša. Bet šiaip visai norėčiau, kai po ranka nieko nėra skanaus, susirast užslėptą tortuko gabaliuką, kad ir šaldytą
QUOTE(daividija @ 2009 02 10, 15:48)
vaje,kaip skaniai atrodo!!!!
Sita torta seniai atsiprintinau,vis laukiau progos,bet kai pamaciau tavo iskepta,tai jau greitu laiku ir pas mane jis bus iskeptas
Sita torta seniai atsiprintinau,vis laukiau progos,bet kai pamaciau tavo iskepta,tai jau greitu laiku ir pas mane jis bus iskeptas
Aš irgi jau gal pora metų, kai atsiprintinau, o va kada tik jo minutė išaušo O aš taviškį "Amadeusą" bandysiu prie progos
Na žinot panos... pakerėjot mane, kol išvykus tvarkiau savo reikalus, tiek gėrio čia be manęs prigaminot... neturiu žodžių
Tai ką, keliu savo skanumynus - ruošti mamos gimtadieniui, suvartoti vakar...
"PIEMENUKŲ PLOKŠTAINIS"
Papločiui: pusė stikl. grietinės, 2-2,5 stikl. miltų, 250g sviesto.
Įdarui: apie 8 obuoliai, 3 šaukštai maltų džiūvėselių, 3 šaukštai cukraus, porą šaukštelių cinamono, sezamų, kiaušinio.
Visus produktus skirtus papločiui suminkyti, sviestą tarkavau per burokinę tarką. Minkyt kol gausis vientisa tešla, palikt pusvalandį šaltai. Obuolius nulupti, supjaustyt riekelėmis. Tešlą padalint į dvoe dalis. Pirmąją dalį iškočiot ir paklot į skardą ( tą didelę) riebalais tepti nereikia. Tešla turi gautis plonytė. Ant jos paskleisti obuolius, užbarstyti cukrų, džiūvėsius, cinamoną. Iš likusios tešlos vėl iškočiot lakštą, uždengti obuolius, aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyt sezamo. Kepti 200 laipsn. įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 22min. Skanaus
Na... ir tortas "PROSENELĖS ŠOKOLADINIS"
6 kiaušiniai
200g cukraus
100g miltų
2 šaukštai kakavos
šaukštelis kepimo milt.
žiubsnis druskos
brendžio, kiek negaila
Pertepimui:
500g grietinėlės
standiklio 2 pok.
Cukraus pudros
Bruknių džemo
Papuošimui:
75g juodojo šokolado
50g vandens
20g kakavos
100g cukraus pudros
Kiaušinių baltymus atskirti, trynius sumaišyti su cukrumi. Miltus persijoti su kakava ir kep. milt. ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su druska išplakt iki purumo, atsargiai išmaišyti su trynių mase, sukrėsti į riebalais išteptą formą, kepti iki 200laipsn. įkaitintoj orkaitėj apie 35min. NEDARINĖTI orkaitės. Iškepusį biskvitą siūlu pjauti į kelias dalis, sulaistyti brendžiu. Ant biskvito tepti džemo, grietinėlę (išplakta su standikliu, pasaldinta pagal skonį) dėti kitą biskvito dalį ir t.t... Glajui šokoladą ištirpinti, įpilti vandens ir visus kitus ingridiantus, gerai maišyti, kol neliks gumuliukų. Kiek pravėsusią (bet ne per daug, nes sustings) masę pilti ant torto. Skanaus Šį tortą dariau jau daug kartų, tai aš dar dadedu tarkuotų bananų, juos dedu ant džemo, tada grietinėlę ir t.t.. Kadangi šįsyk labai skubėjau, glajų "variau" iš akies, tai nelabai gavos, bet jei viską darysit pagal receptą, tikrai gausis. Viršų puošiau gyvomis rožėmis. Ir žiopla, kepiau iš dviejų porcijų, bet nesusiprotėjau biskvitą padalint į šešias dalis, padalinau tik į tris, dėl to išbrinko ir gavos toks nekūdas mano biskvitas.
"PIEMENUKŲ PLOKŠTAINIS"
Papločiui: pusė stikl. grietinės, 2-2,5 stikl. miltų, 250g sviesto.
Įdarui: apie 8 obuoliai, 3 šaukštai maltų džiūvėselių, 3 šaukštai cukraus, porą šaukštelių cinamono, sezamų, kiaušinio.
Visus produktus skirtus papločiui suminkyti, sviestą tarkavau per burokinę tarką. Minkyt kol gausis vientisa tešla, palikt pusvalandį šaltai. Obuolius nulupti, supjaustyt riekelėmis. Tešlą padalint į dvoe dalis. Pirmąją dalį iškočiot ir paklot į skardą ( tą didelę) riebalais tepti nereikia. Tešla turi gautis plonytė. Ant jos paskleisti obuolius, užbarstyti cukrų, džiūvėsius, cinamoną. Iš likusios tešlos vėl iškočiot lakštą, uždengti obuolius, aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyt sezamo. Kepti 200 laipsn. įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 22min. Skanaus
Na... ir tortas "PROSENELĖS ŠOKOLADINIS"
6 kiaušiniai
200g cukraus
100g miltų
2 šaukštai kakavos
šaukštelis kepimo milt.
žiubsnis druskos
brendžio, kiek negaila
Pertepimui:
500g grietinėlės
standiklio 2 pok.
Cukraus pudros
Bruknių džemo
Papuošimui:
75g juodojo šokolado
50g vandens
20g kakavos
100g cukraus pudros
Kiaušinių baltymus atskirti, trynius sumaišyti su cukrumi. Miltus persijoti su kakava ir kep. milt. ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su druska išplakt iki purumo, atsargiai išmaišyti su trynių mase, sukrėsti į riebalais išteptą formą, kepti iki 200laipsn. įkaitintoj orkaitėj apie 35min. NEDARINĖTI orkaitės. Iškepusį biskvitą siūlu pjauti į kelias dalis, sulaistyti brendžiu. Ant biskvito tepti džemo, grietinėlę (išplakta su standikliu, pasaldinta pagal skonį) dėti kitą biskvito dalį ir t.t... Glajui šokoladą ištirpinti, įpilti vandens ir visus kitus ingridiantus, gerai maišyti, kol neliks gumuliukų. Kiek pravėsusią (bet ne per daug, nes sustings) masę pilti ant torto. Skanaus Šį tortą dariau jau daug kartų, tai aš dar dadedu tarkuotų bananų, juos dedu ant džemo, tada grietinėlę ir t.t.. Kadangi šįsyk labai skubėjau, glajų "variau" iš akies, tai nelabai gavos, bet jei viską darysit pagal receptą, tikrai gausis. Viršų puošiau gyvomis rožėmis. Ir žiopla, kepiau iš dviejų porcijų, bet nesusiprotėjau biskvitą padalint į šešias dalis, padalinau tik į tris, dėl to išbrinko ir gavos toks nekūdas mano biskvitas.