Išmėginau išsikepti baltą naminį mielinį pyragą pusryčiams, t.y. iš vakaro sudėjau ingredientus i duonkepę. Kiek baiminausi, nes pienas... kiaušiniai.... Supratau, bijoti nėra ko!
Na, gal ir dėlto, kad naudojau ilgai negendantį pieną ir labai šviežius naminius kiaušinius.
Štai tokiu šiltu pyragėliu megavausi šįryt
Naudojau:
300ml pieno
3 1/2 puodelio miltų (dar nepersijotų) (840ml)
2 kiaušiniai
6 v.š.cukraus (90ml), kas mėgsta saldžiau šauktu/dviem daugiau
1/2 a.š. druskos (2.5ml)
1 1/2 a.š. sausų mielių (galima ir kiek mažiau 1.25 a.š., gaunasi ne toks pūrus, bet man gal net mažiau pūrus kartais skaniau)
~ 40g sviesto arba 2 v.š. aliejaus
duonkepę
Į kepimo indą supyliau pieną, išplaktus kiaušinius, cukrų, druską, sumečiau mažais kubeliais supjaustytą sviestą (arba aliejų), persijotus miltus ir galiausiai mieles. Įjungiau basic (3val.) programą + nustačiau laiką kad iškeptų ryte.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, miltų purumo tešla išeina kartais tirštesnė, kartais skystesnė, bet kiek jau išbandžiau visada gaunasi puikiai, tešlos skystumas / tirštumas nebūna tiek skirtingas, kad gautųsi blogai.
Maksimaliai tiršta:
Maksimaliai skysta:
P.S. Mažytis patarimas, negerai pjauti pyragą dar karštą, pyrago vidus susimėkoja, negražiai tuomet atsipjauna.