Sveikutės, rodausi su savaitgaliniu kepiniu...
Pyragas "LAUMIŲ KERAI..."
Papločiui: 2 stikl. miltų, šaukštelis kepimo miltelių, žiubsnis druskos, 125g. kambario temp. sviesto, 1/2 stikl. cukraus, 1 kiaušinis, 1 šaukštas vanilinio cukraus.
Įdarui: 1-1,5 kg. obuolių, 3 šaukštai citrinos sulčių, 50g. kambario temp. sviesto, 1/4 stikl. cukraus, 3 šaukštai bulvių krakmolo, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės.
Viršui: 10g. sviesto, 1/2 stikl. cukraus, šaukštas medaus, 2 šaukštai pieno, 60g.migdolų drožlių.
Išsukti sviestą su cukrum, įmušt kiaušinį,subert vanilinį cukrų. Sumaišytus miltus, kepimo milt., druską išminkyt su kiaušinių - cukraus plakiniu iki vientisos tešlos.
Išlipdyt ja 26cm skersmens riebalais išteptos formos dugną ir kraštus. Įdarui obuolius nulupt, supjaustyt kubeliais, sumaišyt su citrinos sultimis, įmaišyt cukrų, ištirpdytą nekarštą sviestą, žieveles. Išmaišyt ir palikt 10min. Galiausiai įmaišyt krakmolą, įdarą paskirstyt ant tešlos ir pašaut į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 40 - 45min. Likus kepti 5-10 min. ant pyrago užpilti riešutų maišinį: ištirpint sviestą, subert cukrų, medų, pieną, drožles. Viską pakaitint iki virimo, užpilt ir išskirstyt ant bebaigiančio kepti pyrago.
Pjaustyti tik ataušusį arba palikt per naktį. Kuo ilgiau pyragas laikomas - tuo tampa vis skanesnis.