Šiandien kepiau plikytus pyragėlius
500 ml vandens
150 ml salto, peiliu sukapoto sviesto
1 šaukštas cukraus
0,25 šaukštelio druskos
400 ml miltų
5-6 kiaušiniai
Vandeni, sviesta, cukrų ir druska užvirinti puode ant vidutines ugnies. Nukaitus suberti išsyk visus miltus ir smarkiai maišyti mediniu šaukštu , kol išeis tiršta košė. Grąžinti puodą ant ugnies ir vis maišyti, kol masė ims nebelipti prie puodo sienelių. Nukaitus leisti 5 min ataušti. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai viską išsukti.
Iš gautos masės formuoti norimo dydžio ir formos pyragėlius.
O įdarą dariau tokį:
varškė+cukraus pudra+sviestas+cinamonas+vanilinis cukrus. Visko pagal skonį ir pagal pyragėlių kiekį