QUOTE(Larissa @ 2009 02 04, 22:20)
jei jums atliko tešlos po koldūnų ar kokių virtinių gaminimo-padarykit sau saldžią užkandėlę prie arbatos
iškočiokit gan plonai (bet nepersistenkit,kad neplyštų), patepkite,negailėdami ištirpintu atvėsusisu sviestu su šlakeliu pieno (galima ir be jo,bet aš įpilu truputį,kad nebūtų labai riebu ),palikdami 1 cm nuo krašto ir apibarstykite cukrumi (jei su ruduoju-dar geriau).suvyniokite "dešrelę" ,užlipdykite visus galus-kraštus. iš to vyniotinio susukit "sraigę" ir dar kartą lengvai pakočiokite arba priplokite ranka.
kepkite aliejumi pataptos keptuvėje,ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių (aš vartau po porą kartų,kad viduje ištirptų cukrus ir tešla nebūtų žalia )
mama dažnai darydavo kažką iš tešlos,tai iš likučių iškepdavo mums tokių paplotėlių taip daro Kasachstane,kur jinai užaugo..
iš esmės galima daryti ir nesaldžią - į tirpintą sviestą išspausti kokio česnako,žalumynų pripjaustyti ir pateikti prie pertrintos sriubos pvz.
iškočiokit gan plonai (bet nepersistenkit,kad neplyštų), patepkite,negailėdami ištirpintu atvėsusisu sviestu su šlakeliu pieno (galima ir be jo,bet aš įpilu truputį,kad nebūtų labai riebu ),palikdami 1 cm nuo krašto ir apibarstykite cukrumi (jei su ruduoju-dar geriau).suvyniokite "dešrelę" ,užlipdykite visus galus-kraštus. iš to vyniotinio susukit "sraigę" ir dar kartą lengvai pakočiokite arba priplokite ranka.
kepkite aliejumi pataptos keptuvėje,ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių (aš vartau po porą kartų,kad viduje ištirptų cukrus ir tešla nebūtų žalia )
mama dažnai darydavo kažką iš tešlos,tai iš likučių iškepdavo mums tokių paplotėlių taip daro Kasachstane,kur jinai užaugo..
iš esmės galima daryti ir nesaldžią - į tirpintą sviestą išspausti kokio česnako,žalumynų pripjaustyti ir pateikti prie pertrintos sriubos pvz.
Įdomiai čia tie paplotėliai